Kažkaip niekad neklausiau - ar juosteles laikote šaldytuve? Mačiau fotopro, kad jas iš šaldytuvo traukia, bet kokioje tempoje tas šaldytuvas - neišduoda
Papildyta:
Smiltis, bet tikrai - tavo pirmoji nuotrauka krito į akį. Nekokybė nemaišo
O andriuska, taip netipiškai sau pajūryje pafotkinai. Patiko man.
QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 26, 09:58)
Kažkaip niekad neklausiau - ar juosteles laikote šaldytuve? Mačiau fotopro, kad jas iš šaldytuvo traukia, bet kokioje tempoje tas šaldytuvas - neišduoda
Nesenai apie tai kalbejom. Taip, juostas geriau laikyti saldytuve, nes ten daug maz pastovi temperatura bei jokiu tiesioginiu saules spinduliu. Kazkokia speciali temperatura nera butina, cia ne vynas
QUOTE(sillwio @ 2009 05 26, 10:02)
Nesenai apie tai kalbejom. Taip, juostas geriau laikyti saldytuve, nes ten daug maz pastovi temperatura bei jokiu tiesioginiu saules spinduliu. Kazkokia speciali temperatura nera butina, cia ne vynas
Mačiau, kad diskutavot apie juostelių laikymą šaldiklyje. O apie šaldytuvą tai neužfiksavau
yra laikančių šaldilyje, bet tai gal tikrai per daug ekstremalu. nebent didelį kiekį skaidrinių juostų, kurias fotografuosi po 3-4-10 metų. užtenka ir šaldytuvo. TIK: 120 juosta yra sandariai supakuota maišelyje, o vat 135 juosta - ne. šaldytuve visą laiką yra kondensato. svarbu, kad juosta nesudrėktų.
Gaziulka - ne tomi, kaip ten?
QUOTE(andriuska @ 2009 05 26, 15:00)
Gaziulka - ne tomi, kaip ten?
tik grizau tai su islaikymais viskas ok, tik sake, troselio reikia, ne su ranka paleidinet. su fokusu, kiek plika akim matau irgi, - iskaitau va vienoj net ta uzrasa ant tavo deklo. prasukinejom blogai, tarpkadriniai per dideli - 6x4 tam langely matosi, sake, reiktu nest pas meistrus pakeisti langelio vieta per viduri, kitaip nieko nebus. turiu ta rakorda(?) del visa ko. be to, pro kazkur leidzia sviesa - visa juostele kiek apsviesta, tarpkadriniuose l.gerai matosi zalias negatyvas. kai gausiu kur nuskenuot, idesiu. Tomas dar i virsu nusivede, Mamyja paziurejau ir net nieko uz ryskinima neeme, aciu tau
langelio negręžk - sugadinsi raritetą
rakorde siūlau taip padaryti - nuvesti nuo centre esančių skaičių (1-12_ brūkšnį į kairę (ten, kur langelis) ir maždaug pažiūrėti, ties kur gaunasi. pradžioje nešiotis tą rakordą su savimi, po to prisiminsi. atskanuoti gali su savuoju (kaip sakiau, dėk tiesiai ant stiklo). troselis - ebejus (apie 12-15 lt). Tomas - šaunuolis. Mamiya - žvėris. džiaugiuosi. o rezultatais dėl spalvų susidomėjęs ne tik aš, bet ir Bitė (truputį).
rakorde siūlau taip padaryti - nuvesti nuo centre esančių skaičių (1-12_ brūkšnį į kairę (ten, kur langelis) ir maždaug pažiūrėti, ties kur gaunasi. pradžioje nešiotis tą rakordą su savimi, po to prisiminsi. atskanuoti gali su savuoju (kaip sakiau, dėk tiesiai ant stiklo). troselis - ebejus (apie 12-15 lt). Tomas - šaunuolis. Mamiya - žvėris. džiaugiuosi. o rezultatais dėl spalvų susidomėjęs ne tik aš, bet ir Bitė (truputį).
QUOTE(andriuska @ 2009 05 26, 17:00)
langelio negręžk - sugadinsi raritetą
negresiu jeigu Smiltis nores, gales nunesti pas meistrus. tai va, kad tik mazdaug pg rakorda gali primesti - kad dar sistemingai kzkaip tas atstumas butu, o tai - ne. plius dar nuo juostos kiekio ant rites priklauso. bergzdzias reikalas
del spalvu? kad nepamatysit ju normaliu - gi sakau, apsviesta juosta kazkiek.
bet jeigu turesiu jegu dar vakare, pameginsiu
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 26, 17:09)
tik grizau
privargai Ar bent pačiai įdomu
O kaip tą šviesą gali leisti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 26, 18:00)
džiaugiuosi. o rezultatais dėl spalvų susidomėjęs ne tik aš, bet ir Bitė (truputį).
ne truputį, o labai jei čia šnekam apie tai, ką aš galvoju