Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 24, 22:12)
reiktu kieno nors konsultacijos, kaip juosta ideti ir kaip naudotis daugmaz,

kaip įdėt juostą - jutube bus bent keli filmukai kaip įdėti. paieškos žodžiai gali būti TLR film load 120. svarbu pusėmis nesumaišyti, kad po to rakordo neeksponuotum smile.gif

susitikimas praėjo normaliai, manau kiekvienas kažką išsinešėm naudingo. dėl netikėtai Sereikiškes užplūdusios minios spontaniškai pakeitėme susitikimo vietą ir todėl netekome fotografavimo objektų, užtat gavome ramybę ir kontrastingą, su nuolat besikeičiančiu apšvietimu, aplinką cool.gif tai, ką aš išryškinau, bent jau negatyvų pavidalu, mane tenkina, nors aišku, medžiagos labai mažai. kaip kad ir sakė Puriena, gauta informacija turi susigulėti, taip pat ir man, sužinojus, jog Bitė Maja visoms gyvanimo situacijoms naudojasi trim ekspoporom (savotiškas sunny 16 light verssion). taigi, amžina konfrontacija tarp meniškos intuicijos ir techniško pragmatiškumo neišsisprendė. vienok manau, kad teigiamiausias susitikimo rezultatas, kad netrukus 120 juostos ryškintojų būrys pagausės dviem nariais ir tai mane be galo džiugina. įvertindamas Purienos pasiaukojimą važiuoti į susitikimus iš Kauno, siūlau pasvarstyti klausimą dėl susitikimo jos mieste, į kurį, kad būtų smagiau, vykti traukiniu. tokios kelionės privalumai - naudingai išnaudojamas laikas laukiant traukinio (fotografuojamės perone), teorinių klausimų aptarimas kelionės metu, laikinosios sostinės įamžinimas XXI a. pirmos dekados pabaigoje. drinks_cheers.gif kelionė atgal drinks_cheers.gif . o kad Puriena neliktų nuskriausta - ji galės atvažiuoti į Vilnių ir startuoti su visais susitikimo dalyviais kartu. cool.gif
Atsakyti
man Kaunas dar arciau, nei vln smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 05 25, 07:24)
puriena6, gaziulka toki pati turi cd, koki man dovanojai? jei taip, tai nesigailesi, Gaziulka wink.gif

Na ne. Muzika tokia pat gera, bet visai kitokia smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 05 25, 08:09)
susitikimas praėjo normaliai, manau kiekvienas kažką išsinešėm naudingo. dėl netikėtai Sereikiškes užplūdusios minios spontaniškai pakeitėme susitikimo vietą ir todėl netekome fotografavimo objektų, užtat gavome ramybę ir kontrastingą, su nuolat besikeičiančiu apšvietimu, aplinką cool.gif tai, ką aš išryškinau, bent jau negatyvų pavidalu, mane tenkina, nors aišku, medžiagos labai mažai. kaip kad ir sakė Puriena, gauta informacija turi susigulėti, taip pat ir man, sužinojus, jog Bitė Maja visoms gyvanimo situacijoms naudojasi trim ekspoporom (savotiškas sunny 16 light verssion). taigi, amžina konfrontacija tarp meniškos intuicijos ir techniško pragmatiškumo neišsisprendė. vienok manau, kad teigiamiausias susitikimo rezultatas, kad netrukus 120 juostos ryškintojų būrys pagausės dviem nariais ir tai mane be galo džiugina. įvertindamas Purienos pasiaukojimą važiuoti į susitikimus iš Kauno, siūlau pasvarstyti klausimą dėl susitikimo jos mieste, į kurį, kad būtų smagiau, vykti traukiniu. tokios kelionės privalumai - naudingai išnaudojamas laikas laukiant traukinio (fotografuojamės perone), teorinių klausimų aptarimas kelionės metu,  laikinosios sostinės įamžinimas XXI a. pirmos dekados pabaigoje. drinks_cheers.gif kelionė atgal  drinks_cheers.gif . o kad Puriena neliktų nuskriausta - ji galės atvažiuoti į Vilnių ir startuoti su visais susitikimo dalyviais kartu. cool.gif

O, čia jau man patinka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 25 gegužės 2009 - 08:48
QUOTE(andriuska @ 2009 05 25, 08:09)
kaip įdėt juostą - jutube bus bent keli filmukai kaip įdėti. paieškos žodžiai gali būti TLR film load 120. svarbu pusėmis nesumaišyti, kad po to rakordo neeksponuotum smile.gif

tai idet dar kaip idet, naudotis - na, noreciau, kad paaiskintu, bet is dideles bedos - susigaudyciau. plius ten ant dvieju islaikymu -T ir B stringa, tai norejau, kad ir siaip aki uzmestu kas labiau ismanantis.

bite, galima placiau apie tavo 3 expoporas visiems gyvenimo atvejams?

perone fotografuoti lyg ir neleidziama, bet siaip i Kauna ziuriu pozityviai
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 25, 10:10)
bite, galima placiau apie tavo 3 expoporas visiems gyvenimo atvejams?

jo, mačiau andriuškos žvilgsnį, kai pasakiau, kaip fotkinu lotuliukas.gif

kažkur buvau internete radus tokį labai primityvų paaiškinimą (bet dabar nebeprisimenu kur), koks turi būt išlaikymas prie tokios ir tokios diafragmos. o kadangi eksponometro neturiu, tai aš taip ir darau. nuskanuosiu tą lentelę vakare ir įmesiu.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 05 25, 09:17)
jo, mačiau andriuškos žvilgsnį, kai pasakiau, kaip fotkinu  lotuliukas.gif

kažkur buvau internete radus tokį labai primityvų paaiškinimą (bet dabar nebeprisimenu kur), koks turi būt išlaikymas prie tokios ir tokios diafragmos. o kadangi eksponometro neturiu, tai aš taip ir darau. nuskanuosiu tą lentelę vakare ir įmesiu.

o tai i sviesa nors kiek atsizvelgiama? pg delna ar ka nors ten. ar taip paprastai - tokia diafragma, tai toks islaikymas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 25, 10:20)
o tai i sviesa nors kiek atsizvelgiama? pg delna ar ka nors ten. ar taip paprastai - tokia diafragma, tai toks islaikymas? g.gif

nu ten panašiai kaip ta sunny 16 rule.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 25, 10:10)
tai idet dar kaip idet, naudotis - na, noreciau, kad paaiskintu, bet is dideles bedos -  susigaudyciau. plius ten ant dvieju islaikymu -T ir B stringa, tai norejau, kad ir siaip aki uzmestu kas labiau ismanantis.

užmesti akį galima. o krapštytis - geriau technikui duot. ypač jei daiktas svetimas. kiek aš pamenu šį egzempliorių, tai jis strigo ir ant kitų ilgsenių išlaikymų. o tai reiškia, kad didelė tikimybė, jog ir kiti išlaikymai nekorektiški. tiksliau galima pasakyti tik pratestavus (paprasčiau - su juosta, sudėtingiau - primityvi shema, kai į mikrafono lizdą pajungiamas šviesos diodas, po to jis "eksponuojamas", o vėliau žiūrimas garso įrašas ir signalo ilgumas jame). paprasčiausiai, atidarai dangtį (kur juostą dėti) ir objektyvą prieš šviesą. užvedinėji ir "šaudai" skirtingais išlaikymais. 1/30 nuo 1/60 ir juolab 1/125 turi skirtis net vizualiai. užrakto lapeliai turi eti tolygiai, formuodami taisyklingą figūrą. jei kylą abejonių dėl to, kaip "atrodo" 1/30 - tai pasiimk juostinį be juostos ir taip pat pasižiūrėk atidariusiu juostos dangtį. viskas tai žinoma su paklaida, bet jau tikrai matysi, ar 1/30 nevirsta 1/10. su justiravimu kiek sudėtingiau, bet įmanoma. kiek pamenu šeimininkė skundėsi, kad neryškūs kadrai. bet tai galėjo būti dėl užrakto problemų (užsitęsias eksponavimas - ševelionkė).

QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 25, 10:20)
o tai i sviesa nors kiek atsizvelgiama?

tame ir reikala, kad nei į šviesą, nei į juostelės jautrumą neastižvelgiama...bet rezultatai neleidžia abejoti sistemos veikimu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 25, 11:54)
1/30 nuo 1/60 ir juolab 1/125 turi skirtis net vizualiai. užrakto lapeliai turi eti tolygiai, formuodami taisyklingą figūrą.

strigo ir kiti, veikė tik iki 1/25, ilgesni jau ne. Bet aš kai išėmiau juosta irgi žiūrėjau ir ten būtent ant B ar ant M diafragma atsidarydavo, bet nebeužsidarydavo. Tai kažkaip drąsiau paspaudžiau užraktą ir pradėjo veikti blush2.gif Pagal laiką ir net garsą tikrai skiriasi išlaikymai, tik vat vakar žiūrėjom prie tų su raidėm užraktas iki galo kažkaip neužsiveda, bet diafragma atsidaro, o atleidus užsidaro. Tai nežinau gal taip turi būti g.gif Juostą kur buvo užbaigiau, bet viskas ten pereeksponuota, nėra taip kad visai niekur nieko nesimatytų, bet labe pasakė kad atseit neverta skanuoti unsure.gif tai taip ir nežinau ar ten veikia normaliai tas fotikas ar ne.

Šiaip neščiau technikui, bet kadangi Klaipėdoje nežinau tokio, o Vilniuje jei būnu tai savaitgaliais, tai žodžiu irnesakyk.gif Nu ir plius aišku jei kaip Sillwio rašė čia pas mus luptų irgi po kelis šimtus, tai ai smile.gif

Ir Gaziulka nebijok, jei ką, tai tau jokių pretenzijų nereikšiu mirksiukas.gif Viešai rašau bigsmile.gif Jei vis dar nori bandyti, tai bandyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 25 gegužės 2009 - 11:18
Sveiki visi. Smagu jums, kai turit galimybe susitikt. Net pavydas ima smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 05 25, 10:54)
primityvi shema, kai į mikrafono lizdą pajungiamas šviesos diodas, po to jis "eksponuojamas", o vėliau žiūrimas garso įrašas ir signalo ilgumas jame).

Skaiciau apie dar viena buda ilgiems islaikymams testuoti (nes su jais, kaip taisykle, daugiausia bedu). Ne toki tikslu, kaip su sviesos diodu is kompiuterines peles, bet tikslesni, negu "is akies". Reikia videokameros ar fotoaparato su filmavimo galimybe. Reikia atsidaryti fotika, pastatyt geriau pries sviesos saltini ir nufilmuoti atsidaranti uzrakta. Belieka zinoti kameros kadru skaiciu per sekunde ir kompe suskaiciuoti kadrus su atidarytu uzraktu.

QUOTE(Smiltis @ 2009 05 25, 11:11)
strigo ir kiti, veikė tik iki 1/25, ilgesni jau ne. Bet aš kai išėmiau juosta irgi žiūrėjau ir ten būtent ant B ar ant M diafragma atsidarydavo, bet nebeužsidarydavo. Tai kažkaip drąsiau paspaudžiau užraktą ir pradėjo veikti  blush2.gif Pagal laiką ir net garsą tikrai skiriasi išlaikymai, tik vat vakar žiūrėjom prie tų su raidėm užraktas iki galo kažkaip neužsiveda, bet diafragma atsidaro, o atleidus užsidaro.

Ei, diafragma ir uzraktas, skirtingi dalykai. Kazkas cia neaisku.
Atsakyti
centrinis užraktas kai atsidaro, panašus į diafragmą. ne taip išsireiškė. Gaziulka - jei turi noro ir galimybės - gali diena į Žvėryną atvažiuoti. ateinantį savaitgalį būsiu išvykęs.

dėl B tai kažką lyg skaičiau, kad negalima statyti B jei sinchronizacija ant M o ne ant X. bet tai Yaschicai buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 25 gegužės 2009 - 12:06
QUOTE(sillwio @ 2009 05 25, 12:30)
Ei, diafragma ir uzraktas, skirtingi dalykai. Kazkas cia neaisku.

ajaaaajai ka nusišnekėjau per skubėjimą blush2.gif lotuliukas.gif Nu bet Andrius gerai suprato - centrinis užraktas (tie lapeliai kur susiskleidžia, ania g.gif ) biggrin.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti