Nesu kruopščiai išsianalizavusi visos MF rinkos, bet apie yashica sakė, kad minkštas fokusas gaunasi, man norisi aštresnio, ši, kiek teko skaityti, su pakankamai aštriais objektyvais. Tas paralaksas manau man bus reikalingas, nes didelę dalį mano fotografuojamų objektų sudaro žmonės ir jų pakankamai artimi portretai, bei dažniausiai renkuosi arba pakankamai artimus objektų planus arba jau tada atvirkščiai labai platus kampas. Sisteminis, kokio norėčiau biški neįkandamas finansiškai, bronicos nenoriu, lieka dviakis koks nors, rolleiflex brangus (nu už tiek kiek Sillwio gavo, tai jau be svarstymo imčiau
), o va ir dėl objektyvų man pasorodė smagu, kad jie keičiasi.
Na kažkaip kiek pavarčiau pasirodė, kad neblogas, jei užsikabliuosiu, tai kokį objektyvą nusipirksiu
jaučiuosi kaip kokios mados vėjo pagauta su tuo MF
nors žiūrinėju jau koki metai, bet vis progos nėr įsigyt, o dabar vyras klausė ko gimtadieniui noriu
nebežinau ko norėt į savo Nikon arsenalą
šiaip atvirai tai seniai vis žiūrinėdavau mamiya 645 AF, nes esu biški neprimatanti, tai AF gerai būtų (aišku sulauksiu aš čia komentarų, kad visas žavesys ir yra mechanikoje
), bet gi jo formatas ne kvadratinis, o aš gi kaip kokia snobė renkuosi MF dėl kvadrato, na aišku ir dėl to viso detališkumo, pustonių ir pan..
Na svojoju aš čia atvirai.
P.S. šitaip googlindama ir aš mačiau nuotraukų, pagalvojau, gal yra koks nors kitas paieškos metodas, kad išmestų vien su c330 darytas nuotraukas. Dabar jau radau per flickriver.