Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 04 22, 13:43)
As va zaviuosi bico gebejimu matyti kvadratu http://www.flickrive...57609366198428/

aha, tvirtai "tvarkosi". be dideliu issidirbinejimu kadre, bet l.uztikrintai sukalta
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 22, 11:23)
šizovas etiudas, besidairant kadro. Be pavadinimo.

user posted image

super thumbup.gif

Sayonaros serija man patiko, nors įtariu vėl tai kažkiek yra subjektyvu, nors aš Genujoj nebuvau, bet Torine lygiai tokie pat pasažai, iš pradžių net pagalvojau kad fotogafuota ten smile.gif Bet ir aplamai man patinka tokios kažkiek kreizy fotkės smile.gif

Sillwio, sveikinu su pirkiniu thumbup.gif Lauksim kadrų thumbup.gif

Aš vakar pasiėmiau juostą, šįkart spalvotą, bet irgi su kliaksais visokiais unsure.gif Nesuprantu ar pas mus taip prastai skenuoja ar dar kokios bėdos yra unsure.gif Vėliau gal įmesiu kelis kadrus. Ir žiūriu reikia kadravimo su juostinuku mokytis per naujo juodai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 04 23, 07:39)
Sillwio, sveikinu su pirkiniu  thumbup.gif Lauksim kadrų  thumbup.gif

Dekui smile.gif Vakar isfotografavau ir isryskinau viena juosta. Plika akim jokiu keistybiu nesimato. Nuotrauku pazadu. Beja, is tavo puses irgi butu idomu ka nors pamatyt.
Atsakyti
Šitą patį vyrijos norėčiau komentaro apie Mamiya c330 4u.gif labai sunkiai randu juo darytų foto, o gal ieškot nemoku?

Kaip supratau jis turi ten tą kaip jis vadinasi "paralaksą" biggrin.gif nu jaučiuosi kaip blondė šitam reikale smile.gif
Atsakyti
nekreipk dėmesio į tą paralaksą. juom rūpintis reikia, kai fotografuoji arčiau, nei koks 1,5 m. mamia c330 geras aparatas. tai ko gero vienintelė TLR sistema su keičiamais objektyvais. nusipirkusi galėsi paieškoti tele arba plačiakampį prie jo. jis sunkesnis ir didesnis, nei kokia yaschika (bet nekritiškai). užtat jei koks objektyvas susigadina, nereikia ieškoti kito aparato, o gana pasikeisti objektyvą (nors jų kaina tokia, kad išeitų i normalų dviakį paimti). yra c220, c330, kuom ten labai skiriasi nebepamenu. kai sau ieškojaus žiūrinėjau, bet kaina buvo labiau prie sisteminės kameros kainų ir pasirinkau bronicą. o už perpusmažesnę kainą - yashicą.

o pvz. tai pilna http://images.google...2...l=lt&tab=wi
Atsakyti
Nesu kruopščiai išsianalizavusi visos MF rinkos, bet apie yashica sakė, kad minkštas fokusas gaunasi, man norisi aštresnio, ši, kiek teko skaityti, su pakankamai aštriais objektyvais. Tas paralaksas manau man bus reikalingas, nes didelę dalį mano fotografuojamų objektų sudaro žmonės ir jų pakankamai artimi portretai, bei dažniausiai renkuosi arba pakankamai artimus objektų planus arba jau tada atvirkščiai labai platus kampas. Sisteminis, kokio norėčiau biški neįkandamas finansiškai, bronicos nenoriu, lieka dviakis koks nors, rolleiflex brangus (nu už tiek kiek Sillwio gavo, tai jau be svarstymo imčiau smile.gif ), o va ir dėl objektyvų man pasorodė smagu, kad jie keičiasi.
Na kažkaip kiek pavarčiau pasirodė, kad neblogas, jei užsikabliuosiu, tai kokį objektyvą nusipirksiu smile.gif

jaučiuosi kaip kokios mados vėjo pagauta su tuo MF unsure.gif nors žiūrinėju jau koki metai, bet vis progos nėr įsigyt, o dabar vyras klausė ko gimtadieniui noriu nail.gif nebežinau ko norėt į savo Nikon arsenalą cool.gif

šiaip atvirai tai seniai vis žiūrinėdavau mamiya 645 AF, nes esu biški neprimatanti, tai AF gerai būtų (aišku sulauksiu aš čia komentarų, kad visas žavesys ir yra mechanikoje cool.gif ), bet gi jo formatas ne kvadratinis, o aš gi kaip kokia snobė renkuosi MF dėl kvadrato, na aišku ir dėl to viso detališkumo, pustonių ir pan..

Na svojoju aš čia atvirai.

P.S. šitaip googlindama ir aš mačiau nuotraukų, pagalvojau, gal yra koks nors kitas paieškos metodas, kad išmestų vien su c330 darytas nuotraukas. Dabar jau radau per flickriver.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 23, 11:37)
Šitą patį vyrijos norėčiau komentaro apie Mamiya c330 4u.gif labai sunkiai randu juo darytų foto, o gal ieškot nemoku?

Kaip supratau jis turi ten tą kaip jis vadinasi "paralaksą" biggrin.gif nu jaučiuosi kaip blondė šitam reikale smile.gif

O as oponuosiu adriuskai. Aparatas neblogas ir objektyvai keiciami, ir paralakso korekcija jis berods turi, bet toks aparatas, mano nuomone, pagadina visa TLR grozi. Jis sunkus. Jis didelis. O jei dar su kokiu nors tele komplektu, tai is vis gremezdas. C330 jau sisteminis aparatas. Jeigu norisi vidutinio formato sistemos, tai geriau ta pacia bronica ar koki hasseli, o gal netgi kieva. TLR grozis ir smagumas, mano galva, kad jis lengvas, mazas ir paprastas, kaip 3 kapeikos.
Kita vertus, viska sprendzia kaina. Pigiai imciau. Jeigu kaina artima vidutinei rinkos kainai - ne. Geriau kuris nors rollei, zeiss ar yashica TLR'as.

Nuotrauku paieskai as pastruoju metu naudojuosi flickriver paslaugomis. Nuotraukos surinktos is flickr, bet galima ieskot pagal raktinius zodzius. Va, tavo ieskomu yra virs 4 tukstanciu http://www.flickrive...gs/mamiya c330/
Papildyta:
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 04 23, 13:49)
Tas paralaksas manau man bus reikalingas, nes didelę dalį mano fotografuojamų objektų sudaro žmonės ir jų pakankamai artimi portretai, bei dažniausiai renkuosi arba pakankamai artimus objektų planus arba jau tada atvirkščiai labai platus kampas.

lieka dviakis koks nors, rolleiflex brangus

Tokiu atveju tau tai aktualu.

Rolleiflex brangus, o rolleicord gerokai pigesnis. Objektyvai ju panasus ir vieni astriausiu tarp TLR (o gal ir is vis tarp fotoaparatu).
Atsakyti
skenuoju.
susinervinau. procentro ryškintoje vienoje juostoje ant kelių kadrų begalė mažų dėmelių. iš pradžių išsigandau, ar ne fotikas jau pareidinėja, bet kad tik keliuose kadruose. ir lyg tyčia peizažuose, kur dangus turi būti švarut švarutėlis..sad.gif

va taip va atrodo:
user posted image
Papildyta:
jopšikmat', neblogų kadrų sugadinta sad.gif kas dabar kaltas, nu?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 04 23, 18:15)
susinervinau. procentro ryškintoje vienoje juostoje ant kelių kadrų begalė mažų dėmelių. iš pradžių išsigandau, ar ne fotikas jau pareidinėja, bet kad tik keliuose kadruose. ir lyg tyčia peizažuose, kur dangus turi būti švarut švarutėlis..sad.gif

Susinervinčiau ir aš. Toks vaizdas, kad tyčia kažkas padaryta. Neturiu jokių idėjų, kodėl taip gali atsitikt. Užuojauta.

P.S. ryškink pati viską. Nebus taip abydna. Jei kas nepavyks, kaltinsi save.

Aš rodausi su senai žadamom nuotraukom. Vakarykštis rollei'jaus krikštas/testas.

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
sayonara, tikrai jopšikmat:(

Sillwio, sveikinu su krikštu 4u.gif Žinok, man kaip trečia faina savo turiniu..

Sakyk, gal padėtum man su eksponometru, kaip ten pasiūla pas jus? Kokį pats naudoji?

Turiu rusišką bakelį plačiai juostai - nesuprantu kaip juostą įdėti. Principas kažkoks kitoks nei siaurai juostai. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 23 balandžio 2009 - 20:10
aikit į meet'ų skladuką pažiet, sudėjau kelias savo juostines iš sekmadienio meet'o
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 04 23, 19:37)
Sakyk, gal padėtum man su eksponometru, kaip ten pasiūla pas jus? Kokį pats naudoji?

Turiu rusišką bakelį plačiai juostai  - nesuprantu kaip juostą įdėti. Principas kažkoks kitoks nei siaurai juostai. g.gif

Man 3 irgi labiausiai smile.gif

Naudoju zeiss ikophot. Va tokį http://www.tradera.c...uktion_89489981

Nieko jis nekainuoja. Pasiūla tikrai didelė. Taip, jame seleno elementas, kuris su laiku "nusėda", t.y. pasidaro mažiau jautrus, bet eksponometrą galima pareguliuot spec. varžteliu. Instrukcijoj aprašyta, kaip tai padaryt. Pareguliavau ir rodo jis lygiai tiek, kiek rodo mano nikon'o imontuotas. Vertas kiekvienos išleistos kronos, nors, kaip minėjau, tų kronų nedaug.
Jei įdomu, gali perverst instrukciją http://www.cameraman...ophot_rapid.pdf

Visokių kitokių pas mus irgi pilna. Deja rimti dažniausiai brangiai išeina (pigiau, nei ebay). Reikia ieškot.

Dėl bakelio nieko negaliu pasakyt. Nesu matęs rusiško bakelio vidutinio formato juostai smile.gif
Papildyta:
Sansara http://www.tradera.c...uktion_90017727

http://www.tradera.c...uktion_90428618
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 23 balandžio 2009 - 20:26