Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 05 18, 10:20)
Zodziu, mase skirtingu techniku. Idomu teoriskai, ar imanoma is pakankamai plokscio kadro (fotografuoto ryte ar vakare) bent priarteti prie tokio efekto?

pirma, kas ateina į galva - split grade spausdinimo technika. kažkada pradžioje apie ją berods kalbėjom. kas primiršo - puikus pvz. http://www.lesmclean...l...&article=21

dėl starlaito - sakyk greičiau, kaip įspūdžiai? aš jį čiupinėjau ir žadu pirkti (1200 lt prašo). daiktas atrodo nieko, bet pačiupinėjus suabejojau dėl naudojimo patogumo ir interfeiso draugiškumo vartotojui. žodžiu kaip?

QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 18, 10:24)
as tau nebent duoti tu siauru galeciau, jeigu dabar reikia. paskui is vokieciu uzsakynedamas atiduotum.

ačiū labai 4u.gif , jau radau abiem pusėm priimtiną variantą cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 18, 12:19)

nebijok, aš pati bijau biggrin.gif na, aš tų masinių renginių irgi nemėgėjas, bet čia tai būtų toks kitoks mūsų meetas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 18, 12:31)
pirma, kas ateina į galva - split grade spausdinimo technika. kažkada pradžioje apie ją berods kalbėjom. kas primiršo - puikus pvz. http://www.lesmclean...l...&article=21

dėl starlaito - sakyk greičiau, kaip įspūdžiai? aš jį čiupinėjau ir žadu pirkti (1200 lt prašo). daiktas atrodo nieko, bet pačiupinėjus suabejojau dėl naudojimo patogumo ir interfeiso draugiškumo vartotojui. žodžiu kaip?
ačiū labai 4u.gif , jau radau abiem pusėm priimtiną variantą cool.gif

Jo, apie split grade kalbejom ir dar veliau siek tiek domejausi. Labai laiko atima tokie eksperimentai. Paskaitinejau dar ir Adamso "The Print".

Starlaitas, galiu pasakyti, yra geris. As neturejau tokios klase eksponometro, taigi lygint kaip ir neturiu su kuo, bet ispudziai patys geriausi. Interfeisas ten paprastas. Vienas mygtukas pagrindiniam matavimui, antras tolimesniems matavimams. Tai ypac aktualu zonu sistemai. Pasimatuoji seseli, pasuki ratuka i kuria nori zona (jis rodo butent zonas!), tada darai kitus matavimus, pvz. dangu, kazkokias detales ir t.t. ir gauni rekomenduojama ekspopora, o taip pat info, i kokiose zonose gula tavo pamatuoti taskai. Matai pvz., kad viskas telpa i zonas nuo III iki VII. Jei seselius "nusukai" i III zona o dangus "islipa" i kokia X, sprendi ka daryt. Gal seselius stumt i II. Zodziu, labai paprasta. Krentancios matavimas veikia dar paprasciau. Jai matuoti yra 2 rezimai - su sfera ir be jos. Kaip veikia blykstes(iu) matavimas dar nezinau. Ai, dar patinka, kad galima nusistatyt 2 iso reiksmes.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 18, 13:49)
nebijok, aš pati bijau  biggrin.gif na, aš tų masinių renginių irgi nemėgėjas, bet čia tai būtų toks kitoks mūsų meetas smile.gif

Geriausia proga susimatyt ir gerai praleist laika. Nebijokit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 14, 17:38)
ACR yra Adobe Camera RAW. Jo, snekama apie tai, bet kaip inveruot curve rada paprasciau - http://photo.net/dig...om-forum/00KIno zr. paskutini posta. Tiesa, ten raso, kad invertavus curve wb taisyt neina. Kitas raso, kad vuescan yra galimybe skanuoti is failo. Teoriskai tai reiskia, kad skanuojant su vuescan dng faila, skanas bus atidarytas jau kaip pozityvas. Bet cia tik teoriskai. Praktiskai neturiu su kuo pabadyt.

kitą kartą rašyk aiškiai biggrin.gif doh.gif o tai ilgai galvą sukau kas tas ACR laugh.gif aš tau galiu atsiųst ta png failą, jei nori. galėsi pasibandyt. tik man reikia perskanuot mažesniu dpi, o tai dabar failas 105 mb doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 05 19, 07:45)
kitą kartą rašyk aiškiai  biggrin.gif  doh.gif o tai ilgai galvą sukau kas tas ACR  laugh.gif aš tau galiu atsiųst ta png failą, jei nori. galėsi pasibandyt. tik man reikia perskanuot mažesniu dpi, o tai dabar failas 105 mb  doh.gif

doh.gif Pasistengsiu smile.gif

Atsiusk man faila. Pabandysiu paeksperimentuot.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 18, 14:51)
Geriausia proga susimatyt ir gerai praleist laika. Nebijokit smile.gif

baisu apsijuokti biggrin.gif
susimatyt ir ne taip ekstremaliai galima smile.gif

aš sakiau kurį savaitgalį į Kauną lėksiu su Tauru, gal priims kas nors iš kauniečių pasimatyti.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 19 gegužės 2009 - 08:54
Nu blyn, jei tau duota valanda dviems kadrams, tai gi gali kažką įdomaus pamatyti, ar ne? Sayonara, anoks čia ekstrymas. Čia kaip tik meditacija smile.gif Gaziulka, ms, Andriuska, Pupeliuk, kas dar juostinius turit... Atlėkit į Kauną mirksiukas.gif

O kai būsi Kaune, Sayonara, paskambink, parašyk.. Jei tik turėsim minutę, būtinai pasimatysim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 19, 09:54)
Nu blyn, jei tau duota valanda dviems kadrams, tai gi gali kažką įdomaus pamatyti, ar ne? Sayonara, anoks čia ekstrymas. Čia kaip tik meditacija smile.gif Gaziulka, ms, Andriuska, Pupeliuk, kas dar juostinius turit... Atlėkit į Kauną  mirksiukas.gif

as tai nei bijau, nei ka. ne gyvenimo projektas irnesakyk.gif tik Domulio palikima butent ta diena sunku suderinti. bet ziuresim.

bandei ryskinti gal jau?

o su tuo Pan kai pasakei, kad pilkokas, tai jauciu, net persistengiau - nes ir expo sistemingai perkalinejau, ir dar ryskindama paskui laiko nepagailejau pridet.. tai vietomis jau toks keistokas grudas gavosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 19 gegužės 2009 - 10:08
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 19, 10:05)

bandei ryskinti gal jau?

Ne. Nėr kada biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 19, 10:08)
Ne. Nėr kada biggrin.gif

o naktys kam? umn.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 19, 10:05)

o su tuo Pan kai pasakei, kad pilkokas, tai jauciu, net persistengiau - nes ir expo sistemingai perkalinejau, ir dar ryskindama paskui laiko nepagailejau pridet.. tai vietomis jau toks keistokas grudas gavosi.

na va, reikėjo man čia liežuvį savo kaišiot smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaziulka @ 2009 05 19, 10:10)
o naktys kam? umn.gif  biggrin.gif

dar klausi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 19, 10:11)
na va, reikėjo man čia liežuvį savo kaišiot smile.gif
Papildyta:
dar klausi biggrin.gif

flirt.gif

sakau gi - as persistengiau, o tu - gerai, kad perspejai mirksiukas.gif