Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(bite maja @ 2009 05 14, 08:36)
supranti camera raw'e jis man atidaro kaip toj mano pirmoj nuotraukoj. aš nežinau, kaip man ten pradėt koreguot. aklai pakaitaliojau baltos balansą ir tada atidariau ps'e, o tada dariau invert. nors kiek bandžiau tas mėlynumas vis tiek lieka  unsure.gif

Va ka radau internete: You can invert in ACR by inverting the curve. You can open all the RAWs in a folder, select them all, and invert them all at once.

Taigi, pirmiausia reikia invertuoti, o tada nustatyti wb. Teoriskai - turetu gautis geriau, nei tiff.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 14 gegužės 2009 - 09:02
spalvotos atsisakiau dėl tų dalykų, kuriuos jumi čia aptariat. bet girdėjau tokį būdą, kai skanuojant paimamas maskės gabaliukas ir jam priskiriama 255 255 255 reikšmė (t.y. visiškai balta). tokiu būdų nustatomas baltos spalvos balansas. neslėpsiu, kad jei tai būtų taip paprasta, turėčiau daugiau spalvotų nuotraukų.

p.s. tulpikes atspaudžiau. žiauriai gražiai išėjo (lengvas žalsvumas, kurio suteikė truputis seleno, labai tiko). pasikabinau į parodėlę smile.gif
Atsakyti
Sillwio, ACR tai yra tai, apie ką šnekama čia?
http://photo.net/dig...om-forum/00NbnW
jei taip, tai nieko nesuprantau unsure.gif
su curvem galima verst, bet man su camera raw nepasiverčia. aš dar galvojau, kad iš pradžių invertavus tą dng failą būtų galima išsaugot, bet kai bandžiau išsaugot, ps neduoda pasirinkt dng formato. leidžia pasirinkt raw, bet jis išsaugo ne visą info ir atidarius raw failą, atsidaro pilkas paveiksliukas unsure.gif

gal Andriuška ir teisus biggrin.gif reik mest viską. juolab, kad tiff'as visai tenkina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 05 14, 15:05)
Sillwio, ACR tai yra tai, apie ką šnekama čia?
http://photo.net/dig...om-forum/00NbnW
jei taip, tai nieko nesuprantau  unsure.gif
su curvem galima verst, bet man su camera raw nepasiverčia. aš dar galvojau, kad iš pradžių invertavus tą dng failą būtų galima išsaugot, bet kai bandžiau išsaugot, ps neduoda pasirinkt dng formato. leidžia pasirinkt raw, bet jis išsaugo ne visą info ir atidarius raw failą, atsidaro pilkas paveiksliukas  unsure.gif

gal Andriuška ir teisus  biggrin.gif reik mest viską. juolab, kad tiff'as visai tenkina smile.gif

ACR yra Adobe Camera RAW. Jo, snekama apie tai, bet kaip inveruot curve rada paprasciau - http://photo.net/dig...om-forum/00KIno zr. paskutini posta. Tiesa, ten raso, kad invertavus curve wb taisyt neina. Kitas raso, kad vuescan yra galimybe skanuoti is failo. Teoriskai tai reiskia, kad skanuojant su vuescan dng faila, skanas bus atidarytas jau kaip pozityvas. Bet cia tik teoriskai. Praktiskai neturiu su kuo pabadyt.
Atsakyti
nukrypstant nuo tokios begalo įdomios temos biggrin.gif

http://www.edwardolive.info/

galerijoje meta į flicr. nežinau kaip, bet nuo kažkurios nuotraukos man pradėjo prie kiekvienos jų viršutiniame kairiame kampe rodyti tekstą. nuotraukos pavadinimą ir trumpą (arba ilgą) autoriaus mintį. be galo įdomu pasiskaityti. suprantu, kad tai iš dalies autoriaus marketingas, bet yra daug kandžios tiesos. pvz. apie tai, kad nusprendė vietoj canon 35 m L-kės nusipirkti hugo boss kostiumą, nes tai labiau pritrauks potencialius užsakovus.... arba kad į bažnytines ceremonijas pradėjo neštis eksponometrą, kad turėtų užsiėmimą ilgų ceremonijų metu.

tikrai patiko nuotraukos. net užsimaniau siaura juosta pafotografuoti (perforacija kaip rėmelis žaiuriai patiko cool.gif)
Atsakyti
hehe, jau radau kaip ekspokorekciją savo juostiniam canon'e atsilikti lotuliukas.gif

andriuska, nuostabios nuotraukos, kai inkritau ir žiūriu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 15 gegužės 2009 - 09:47
Aciu, andriuska, uz linka. Nuostabios foto. I fav.
Atsakyti
Na, Andriuska, tu čia nuorodą įdėjai... Laikas spaudžia, bet nuo kompo negaliu atsitraukti.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 15, 10:45)
hehe, jau radau kaip ekspokorekciją savo juostiniam canon'e atsilikti  lotuliukas.gif

o kitaip, nei skaitmeniniame?

ten dar ne tik žiūrėt reikia, o ir paskaityti. labai smagu. vat prie nelabai ryškios, bet nuotaikingos nuotraukos perskaičiau pasiteisinimą, kad kaip gi galima kitaip, kai šoki viena ranka apkabinęs moterį ir dar išgėręs butelį moeto? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 15, 10:03)
o kitaip, nei skaitmeniniame?

ten dar ne tik žiūrėt reikia, o ir paskaityti. labai smagu. vat prie nelabai ryškios, bet nuotaikingos nuotraukos perskaičiau pasiteisinimą, kad kaip gi galima kitaip, kai šoki viena ranka apkabinęs moterį ir dar išgėręs butelį moeto? smile.gif

kitaip, negu skaitmeniniam. skaitmeniniam daug paprasčiau surasti, o čia biškį teko paraukyt antakuis, kol surpatau, ką instrukcija man sako biggrin.gif ale va naudinga buvo, dabar tikrai žinau. jau dvi dienas iš ryte atsikėlus bandydavau, ar prisimenu - prisimenu. vadinasi, įsiminiau biggrin.gif biggrin.gif

komentarai liuks ten biggrin.gif prikolas wink.gif
Atsakyti
gal kas nori pasikeisti siauros juostos sliverius į plačios? man reikia 10 vnt siauros. mainais duočiau plačios pergamentinius.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 17 gegužės 2009 - 21:57