Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2009 05 13, 10:50)
už nugaros to bardako taip nesimatytų.

kai po didintuvu darysi rankelėmis mamą trumpam pridengsi, ir nebesimatys bardako cool.gif

bite maja o kokios spalvos tų negatyvų maskė? tamsiai rudairaudona ar blankesnė? pas mane tai panašios spalvos ir intensyvumas ant pasenusių juostų būdavo, bet ten akivaizdžiai net maskės (pagrindo) spalva blankesnė buvo.

ir jei turi skanerį, kam neši skanuoti procentran? fuji IKI parduotuvėje žirmūnų žiede (buvusi Minsko parduotuvė) kažkada skanuodavo.

tiesa, koks objektyvas ant pentakono? labai įdomiai toje nuotraukoje (kudros serijoje Nr.3 ) erdvė atrodo. žmogeliukas mėlynas lyg oru žengtu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 13 gegužės 2009 - 10:12
"Inversinė foto juostelė FOMAPAN R 100"

ka tai reiskia inversine? blink.gif
Atsakyti
intuityviai jaučiu, jog čia BW slaidas (r - rewersal ir kažkodėl išversta kaip inversinė). tau netiks, bo procesas reikalauja kitokio, ne paprasto ryškinimo ir bijau, kad nei pati, nei už pinigus procentras, jos neišryškins. vėl gi, jei matai prasmę nespalvotose skaidrėse - kreipkis į Dovilį, gal jis patars, kas išryškins. bet čia labiau domina home made BW retro filmukų kurėjus, 8 mm ir pan...
Atsakyti
dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 13, 10:31)
Ka gali papasakot?

hmm.. rezultatą kaip ir pats matai smile.gif manau, kad kaip už tokius pinigus ok. tik skanuot dar reikia normaliai išmokt smile.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 13, 11:03)
Laba,
Bite, aš tai pamačiau tavo nuotraukas kūdroje - na neblogai, kompoziciškai man  patiko (aš mėgstu daug detalių kartais) ir iš kart pamaniau - vėl Bitė karpo, spalvas "chimičina"... O paskui įsižiūrėjau - juosta bigsmile.gif Kam tu marinavai tą Pentakoną, juk tau visai gerai sekasi fotkinti juo. Patiko man ši serija, patiko.

marinavau, nes įkvėpimo kažkaip nebuvo. nors prieš tai laaaabai aš jo norėjau, o kai įsigijau tai kažkaip ir noras praėjo biggrin.gif bet gal turėjo pasimarinuot. vėl užėjo noras išsitraukt.

QUOTE(andriuska @ 2009 05 13, 11:09)
1. o kokios spalvos tų negatyvų maskė? tamsiai rudairaudona ar blankesnė? pas mane tai panašios spalvos ir intensyvumas ant pasenusių juostų būdavo, bet ten akivaizdžiai net maskės (pagrindo) spalva blankesnė buvo.

2. ir jei turi skanerį, kam neši skanuoti procentran? fuji IKI parduotuvėje žirmūnų žiede (buvusi Minsko parduotuvė) kažkada skanuodavo.

3. tiesa, koks objektyvas ant pentakono? labai įdomiai toje nuotraukoje (kudros serijoje Nr.3 ) erdvė atrodo. žmogeliukas mėlynas lyg oru žengtu...

1. negatyvai tamsūs. tikrai nėra blankūs. bent jau man taip atrodo unsure.gif

2. yra kvailas noras palygint skanavimo kokybę biggrin.gif

3. objektyvas 50 mm, f 4. kiek girdėjau, kad ne itin geras, bet pradžiai man bus ok.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 05 13, 17:47)
hmm.. rezultatą kaip ir pats matai  smile.gif manau, kad kaip už tokius pinigus ok. tik skanuot dar reikia normaliai išmokt  smile.gif

Ir aš normaliai nemoku. Ypač spalvotų. Galvoju apie būdus, kaip sukalibruot skaneri. Radau nebloga 8800f testą http://www.stockholm...8800fpage1.html Ypač įdomu tai, kad su vuescan programa galima gauti skaną raw formatu. Ar tai reiškia, kad galima pakoreguoti baltos balansą? Kas turit vuescan, gal galit pabandyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 13 gegužės 2009 - 20:49
QUOTE(sillwio @ 2009 05 13, 21:48)
Ypač įdomu tai, kad su vuescan programa galima gauti skaną raw formatu. Ar tai reiškia, kad galima pakoreguoti baltos balansą? Kas turit vuescan, gal galit pabandyt?

ačiū už nuorodą. neseniai parsisiunčiau vuescan'ą. ryt pabandysiu.
prie skanerio buvo pridėtas silverfast'as. bet man kažkodėl neveikia. vis išmeta kažkokį "debug" g.gif
Atsakyti
50 mm? mes kalbam apie pentakon six? tai matyt zeisso flektogonas (bent jau guglas taip sako). visai nieko bw nuotraukos gaunas. bokeh (jei plačiakampiui galima prikaišioti tai) nelabai koks - "kirminais" šakos, bent jau ten, kur mačiau pvz. ale plačiakampis ne tuom turi būti stiprus, mano manymu.

kaip jau nekartą minėjau, mano 8600 su silverfastu nelabai draugauja su fleškėm ir pan. tai jei kai instaliavai ar jungi pas tave prijungtas koks nors flešas ar kitas atminties įrenginys per usb - bus debug. atjunk viską, išinstaliuok ir instaliuok per naują. be jokių piršelių kompe.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 14, 08:22)
50 mm? mes kalbam apie pentakon six? tai matyt zeisso flektogonas (bent jau guglas taip sako). visai nieko bw nuotraukos gaunas. bokeh (jei plačiakampiui galima prikaišioti tai) nelabai koks - "kirminais" šakos, bent jau ten, kur mačiau pvz. ale plačiakampis ne tuom turi būti stiprus, mano manymu.

kaip jau nekartą minėjau, mano 8600 su silverfastu nelabai draugauja su fleškėm ir pan. tai jei kai instaliavai ar jungi pas tave prijungtas koks nors flešas ar kitas atminties įrenginys per usb - bus debug. atjunk viską, išinstaliuok ir instaliuok per naują. be jokių piršelių kompe.

jep, guglas teisingai tau sako biggrin.gif

dėl silverfasto aš jau pasidaviau doh.gif buvau jau perinstaliavus kelis kartus ir vis tiek tas pats.

nu va, išbandžiau skanuot pagal sillwio nuorodą. išsaugo dviem formatais - tiff ir dng raw, kuris su camera raw atsidaro sitaip. čia taip turi būt?
user posted image

dabar palyginimui. čia buvo tiff'as
user posted image

o čia tas dng raw. šarpinau taip, kaip ten parodyta buvo.
user posted image

čia tiff'as
user posted image

čia dng raw
user posted image
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 05 14, 08:11)
jep, guglas teisingai tau sako  biggrin.gif

dėl silverfasto aš jau pasidaviau  doh.gif buvau jau perinstaliavus kelis kartus ir vis tiek tas pats.

nu va, išbandžiau skanuot pagal sillwio nuorodą. išsaugo dviem formatais - tiff ir dng raw, kuris su camera raw atsidaro sitaip. čia taip turi būt?

g.gif idomu. Panasu, kad tiff'e wb panasus i tikra, o dng vaziuoja i melynuma, bet ar tas melynumas nebus invertuotas rudas juostos pagrindas? Camera RAW berods balima spragtelt pipete baltos balansa. Nebandei?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 14, 09:28)
g.gif idomu. Panasu, kad tiff'e wb panasus i tikra, o dng vaziuoja i melynuma, bet ar tas melynumas nebus invertuotas rudas juostos pagrindas? Camera RAW berods balima spragtelt pipete baltos balansa. Nebandei?

supranti camera raw'e jis man atidaro kaip toj mano pirmoj nuotraukoj. aš nežinau, kaip man ten pradėt koreguot. aklai pakaitaliojau baltos balansą ir tada atidariau ps'e, o tada dariau invert. nors kiek bandžiau tas mėlynumas vis tiek lieka unsure.gif
Atsakyti
Pameginau patampyt tiff'u levelius, bei kontrasta. Mano galva spalvos labai arti tikru.
Atsakyti