Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 05 12, 13:46)
Malonu susipazinti  4u.gif Fotikas sioj temoj oro niekaip neitakoja. Kadrus mes gaudom ne "tokius", o "visokius" smile.gif Junkis drasiau.

junkis smile.gif
pasipasakok, kaip apskritai apie juostą jautiesi, kodėl ją mėgsti ir panašiai. žodž, prisistatyk kaip nors, susipažinkim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 12, 14:46)
Malonu susipazinti  4u.gif Fotikas sioj temoj oro niekaip neitakoja. Kadrus mes gaudom ne "tokius", o "visokius" smile.gif Junkis drasiau.

as ta zinau, kad neitakoja, tiesiog prisistaciau su visa technika biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
megstu ja jau vien del to, kad jauciu jai nostalgija 4u.gif studiju laikais su tokiu tik ir tefotografavau, tiesa pasakius ir ryskinom patys, ir darem nuotraukas. Tuo metu pigias juostas galima buvo nusipirkt Pelesos g esancioj kazkokioj parduotuvej, nezinau, kaip dabar.
O ir pats malonumas fotografuot i juosta, kai pleskini, bet nezinai kas gavos ax.gif Reiks dar pasiskambint savo buvusiam destytojui, gal jis zino kokiu vietu, kur pigiau galima juostu nusipirkt.
Atsakyti
nupūčiau dulkes nuo savo pentacono smile.gif norėčiau iš techninės pusės pastabų. aš čia pereksponavau tas nuotraukas, ar ne? ir skanuot tikriausiai nemoku biggrin.gif aišku, mano klaida buvo, kad išėjau nepagalvojus beveik vidurdienį fotografuot. wyshnia vakar man sakė, kad spalvos būtų visai kitokios pavakary. tarkim su katinais man patinka spalviškai, bet tos pirmos dvi tai ką aš žinau unsure.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 05 13, 07:20)
nupūčiau dulkes nuo savo pentacono  smile.gif norėčiau iš techninės pusės pastabų. aš čia pereksponavau tas nuotraukas, ar ne? ir skanuot tikriausiai nemoku  biggrin.gif aišku, mano klaida buvo, kad išėjau nepagalvojus beveik vidurdienį fotografuot. wyshnia vakar man sakė, kad spalvos būtų visai kitokios pavakary. tarkim su katinais man patinka spalviškai, bet tos pirmos dvi tai ką aš žinau  unsure.gif

Nepereksponavai. Dangus ten, kur turi buti. Spalvos vaziuoja i melynuma/rausvuma siek tiek, bet tai netrukdo. Tai gali buti skaneris, o gali buti ir baltos balansas arba objektyvas (jeigu jis be specialaus sluoksnio, tai spalvotai juostai nelabai tinka).
Atsakyti
bite, man kur kas labiau negu spalvos kliudo kompozicija, ypač pirmoje smile.gif
katinėliai tai mmm, tkie švelnūs, meilūs, murkliukai, lotuliukas biggrin.gif
spalvos panašios kaip kad aš gaudavau su savo senuoju skeneriu skenuodama - į mėlynumą arba ružavumą.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 13, 08:21)
bite, man kur kas labiau negu spalvos kliudo kompozicija, ypač pirmoje smile.gif
spalvos panašios kaip kad aš gaudavau su savo senuoju skeneriu skenuodama - į mėlynumą arba ružavumą.

O kodel tau kliuna kompozicija? Kas kliuna? Man idomu, nes butent pirmojoje man kompozicija puiki.

O del spalvu tai nors faktoriu gali buti daug, as irgi linkstu prie nuomones, kad skaneris vaziuoja i sona.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 13, 09:21)

jo, kurioj vietoj tau kompozicija kliūna? be to, aš prašiau tik techninės pusės komentaro, o ne "meninės" tongue.gif beryšiausia foto yra su katinais, bet ji savo spalvom man patinka, ne daugiau.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 13, 08:26)
O kodel tau kliuna kompozicija? Kas kliuna? Man idomu, nes butent pirmojoje man kompozicija puiki.

O del spalvu tai nors faktoriu gali buti daug, as irgi linkstu prie nuomones, kad skaneris vaziuoja i sona.

nu man nėra tvarkos kadre. nepatinka važiavimas į kairę, nors įsižiūrėjus matosi, kad viskas ten tiesiai pagal namą, o kairėn važiouoja kalnelis. per daug detalių, per daug visko - ir namelis, ir įrėminantys medžiai, ir suoliukas su staliuku, ir kitas suoluikas, ir kažkokia metalo palapinė, ir skalbiniai - blaškausi./ pagal taisykles nevažiuoja žvilgsnis iš dešiniojo kampo pagal laikrodžio rodyklė, o varinėja per visč kadrą, sustot nerandu kur. gal čia tik man, juk žinot, kokia puiki aš kompozitorė biggrin.gif
Atsakyti
sillwio skanuoju canon canoscan 8600f. gali pabandyti savo skaneriu skanuoti siaurą taip, kaip aš lakštus skanuoju. dėk tiesiai ant stiklo (tik žiūrėk, kad žiedų nebūtų) ir skanuok pusę kadro, po to nekeisdamas skanerio nustatymų pastumk kitą pusę į skanavimo zoną ir vėl nuskanuok. po to su kokia automatine programa ar tiesiog rankelėmis šope sujunk. gemarojus šioks toks, bet iš bėdos galima. kiekiai juk nelabai dideli. svabiausia - nekeisti skanavimo nustatymų, kurie parinkti pirmai kadro pusei ir išlaikyti kraštinių statmenumą. kad nebūtų žiedų, gali ir kokį rėmelį padaryti arba nusipirkti skaidrės rėmelį vieną kitą; turiu hamos 6x7 kadrui ir naudoju, kai spaudžiu didintuvu. iki tol buvau pasidaręs iš kompakto dėžutės skaidraus dangtelio. gali iš kokių liniuočių susiklijuoti. svarbu, kad negatyvo nebraižytų, tad kuom nors kraštus ir sujungimus papoliruoti reikia. prie tokio rėmelio negatyvą tvirtinu skočo (lipnios juostelės) gabaliukais. ir laikosi, ir išsitempia.

rencia1 jei Vilniuje - gali pažiūrėti Pamėnkalnio g. (prieš kazino Tauro kalno papėdėje, tinklapis www.fototechnika.lt). ten ilfordo visokio yra. tik tas pan (be F raidelės), nekoks, todėl tik 10 ir kainuoja. dar gali www.fotofanai.lt apsilankyti. jie foma produkciją pristato. ten toks šaunus vyrukas Dovilis, tikrai labai malonus aptarnavimas ir chemija pas juos nebloga.

tiesa - Venecijos kadras man patiko. tokį spausti ir ant sienos 4u.gif

bite maja turi mf i taip retai ištrauki jį pravedint blink.gif o kadrai ne tiek, kad pereksponuoti (gal per 1 stopą), man labiau panašu į senstelėjusią juostą.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 13, 09:56)
bite maja turi mf i taip retai ištrauki jį pravedint blink.gif o kadrai ne tiek, kad pereksponuoti (gal per 1 stopą), man labiau panašu į senstelėjusią juostą.

dabar gal jau dažniau trauksiu smile.gif
bet tai ar procentras gali pardavinėt pasenusias juostas? aš vis tik linkus manyt, kad čia mano bėdos yra.
gal kas žinot, kur dar skanuoja vidutinį formatą, išskyrus procentrą? noriu pabandyt nunešt, kad nuskanuotų normaliai. tada galėčiau palygint.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 13, 08:32)
nu man nėra tvarkos kadre. nepatinka važiavimas į kairę, nors įsižiūrėjus matosi, kad viskas ten tiesiai pagal namą, o  kairėn važiouoja kalnelis. per daug detalių, per daug visko - ir namelis, ir įrėminantys medžiai, ir suoliukas su staliuku, ir kitas suoluikas, ir kažkokia metalo palapinė, ir skalbiniai - blaškausi./ pagal taisykles nevažiuoja žvilgsnis iš dešiniojo kampo pagal laikrodžio rodyklė, o varinėja per visč kadrą, sustot nerandu kur. gal čia tik man, juk žinot, kokia puiki aš kompozitorė biggrin.gif

Va, viskas beveik taip, kaip parasei, tik toje betvarkeje yra tvarka. Viskas savo vietose smile.gif

QUOTE(andriuska @ 2009 05 13, 08:56)
sillwio skanuoju canon canoscan 8600f. gali pabandyti savo skaneriu skanuoti siaurą taip, kaip aš lakštus skanuoju. dėk tiesiai ant stiklo (tik žiūrėk, kad žiedų nebūtų) ir skanuok pusę kadro, po to nekeisdamas skanerio nustatymų pastumk kitą pusę į skanavimo zoną ir vėl nuskanuok. po to su kokia automatine programa ar tiesiog rankelėmis šope sujunk. gemarojus šioks toks, bet iš bėdos galima. kiekiai juk nelabai dideli. svabiausia - nekeisti skanavimo nustatymų, kurie parinkti pirmai kadro pusei ir išlaikyti kraštinių statmenumą. kad nebūtų žiedų, gali ir kokį rėmelį padaryti arba nusipirkti skaidrės rėmelį vieną kitą; turiu hamos 6x7 kadrui ir naudoju, kai spaudžiu didintuvu. iki tol buvau pasidaręs iš kompakto dėžutės skaidraus dangtelio. gali iš kokių liniuočių susiklijuoti. svarbu, kad negatyvo nebraižytų, tad kuom nors kraštus ir sujungimus papoliruoti reikia. prie tokio rėmelio negatyvą tvirtinu skočo (lipnios juostelės) gabaliukais. ir laikosi, ir išsitempia.

Aciu uz info.
Kiekiai pas mane dideja kasdien, taigi lipdyt shope nei noro, nei laiko nera. Mane nervuoja kiekvieno kadro skenavimas po kelias minutes, o jei dar teks sedet ir lipdyt shope, tai seimai visai laiko neliks. Matyt imsiu biudzetini varianta - canoscan 8800f. Review paskaiciau, lyg ir neblogas jis mf.
Atsakyti
nu as savo nuomone apie jurgos kompoza Kristai jau sakiau smile.gif
Atsakyti