QUOTE(sayonara @ 2009 05 13, 08:32)
nu man nėra tvarkos kadre. nepatinka važiavimas į kairę, nors įsižiūrėjus matosi, kad viskas ten tiesiai pagal namą, o kairėn važiouoja kalnelis. per daug detalių, per daug visko - ir namelis, ir įrėminantys medžiai, ir suoliukas su staliuku, ir kitas suoluikas, ir kažkokia metalo palapinė, ir skalbiniai - blaškausi./ pagal taisykles nevažiuoja žvilgsnis iš dešiniojo kampo pagal laikrodžio rodyklė, o varinėja per visč kadrą, sustot nerandu kur. gal čia tik man, juk žinot, kokia puiki aš
kompozitorė
Va, viskas beveik taip, kaip parasei, tik toje betvarkeje yra tvarka. Viskas savo vietose
QUOTE(andriuska @ 2009 05 13, 08:56)
sillwio skanuoju canon canoscan 8600f. gali pabandyti savo skaneriu skanuoti siaurą taip, kaip aš lakštus skanuoju. dėk tiesiai ant stiklo (tik žiūrėk, kad žiedų nebūtų) ir skanuok pusę kadro, po to nekeisdamas skanerio nustatymų pastumk kitą pusę į skanavimo zoną ir vėl nuskanuok. po to su kokia automatine programa ar tiesiog rankelėmis šope sujunk. gemarojus šioks toks, bet iš bėdos galima. kiekiai juk nelabai dideli. svabiausia - nekeisti skanavimo nustatymų, kurie parinkti pirmai kadro pusei ir išlaikyti kraštinių statmenumą. kad nebūtų žiedų, gali ir kokį rėmelį padaryti arba nusipirkti skaidrės rėmelį vieną kitą; turiu hamos 6x7 kadrui ir naudoju, kai spaudžiu didintuvu. iki tol buvau pasidaręs iš kompakto dėžutės skaidraus dangtelio. gali iš kokių liniuočių susiklijuoti. svarbu, kad negatyvo nebraižytų, tad kuom nors kraštus ir sujungimus papoliruoti reikia. prie tokio rėmelio negatyvą tvirtinu skočo (lipnios juostelės) gabaliukais. ir laikosi, ir išsitempia.
Aciu uz info.
Kiekiai pas mane dideja kasdien, taigi lipdyt shope nei noro, nei laiko nera. Mane nervuoja kiekvieno kadro skenavimas po kelias minutes, o jei dar teks sedet ir lipdyt shope, tai seimai visai laiko neliks. Matyt imsiu biudzetini varianta - canoscan 8800f. Review paskaiciau, lyg ir neblogas jis mf.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso