Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 05 10, 17:39)
trenktiems ir paveiktiems adamso teorijų jo neužtenka....

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Įmečiau kūdron seriją iš pusdienio pavalkatavimo Vienoje. Fotografuota senučiu fed'u. Mano planšetinis j/b negatyvus skanuoja puikiai, o spalvotą nelabai. Nors 100 proc. negarantuotas. Fed'o objektyvas lyg ir be dangos, taigi spalvos truputį važiuoja į šoną.
Atsakyti
aha, planšetinis BW prideda "grūdą", o spalvai - triukšmą smile.gif spalva man tinka. ale maliesi po pasaulį...
Atsakyti
Sveiki, turiu problemą, tik dar nežinau, kokią tiksliai.
pastaruoju metu mano beveik visos juostos kažkaip keistai atrodo. tai nepriklauso nuo to, ar ryškinau pati, ar procentras. matosi žiaurūs išdegimai. tokie su aiškiai matomais grūdais. tuoj įdėsiu pvz.
klausimas: ar čia aš blogai ką nors darau, ar juostos per jautrios (bet ta pati problema pasikartojo ir 100 jautrumo juostoje), ar fotikui kas nors, ar dar kas nors? man trūksta žinių įvardint problemai.

Atsakyti
na va, pora pvz.

va čia stebina, kad nors saulė buvo, bet kambaryje šitokie išdegimai man gana netikėti. ant rankovės, plaukuose, stalas - labai bjaurus pats išdegimų pobūdis, tie grūdai į neviltį varo.

user posted image

o čia tai dangus tokiais bjauriais grūdais išvarytas. juosta gfa apx 100, atkreipkite, iš kur saulė - iš priešingos pusės.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 gegužės 2009 - 09:46
QUOTE(sayonara @ 2009 05 11, 09:45)
na va, pora pvz.

va čia stebina, kad nors saulė buvo, bet kambaryje šitokie išdegimai man gana netikėti. ant rankovės, plaukuose, stalas - labai bjaurus pats išdegimų pobūdis, tie grūdai į neviltį varo.

o čia tai dangus tokiais bjauriais grūdais išvarytas. juosta gfa apx 100, atkreipkite, iš kur saulė - iš priešingos pusės.

Man panasu i ekspozicijos klaidas. Panasu, kad fotiko eksponometras parenka kazkokia vidutine reiksme ir pagal ja kala. Gali buti, kad tai skenavimo klaidos. Jeigu skanerio softas kokiu nors budu "ziuri" histograma ir stengiasi, kad ji butu kuo vienodesne, kai kuriais sudetingo apsvietimo atvejais (abi nuotraukos tokios) gali nugrybaut.
Grudu as per LCD monitoriu nematau. Gal namie pamatysiu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 11, 12:36)
Man panasu i ekspozicijos klaidas. Panasu, kad fotiko eksponometras parenka kazkokia vidutine reiksme ir pagal ja kala. Gali buti, kad tai skenavimo klaidos. Jeigu skanerio softas kokiu nors budu "ziuri" histograma ir stengiasi, kad ji butu kuo vienodesne, kai kuriais sudetingo apsvietimo atvejais (abi nuotraukos tokios) gali nugrybaut.
Grudu as per LCD monitoriu nematau. Gal namie pamatysiu.

nu jei fotikas grybauja, tai lieka nusišaut doh.gif
skeneris tai dedikuotas, nu negi taip žiauriai grybautų? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 05 11, 14:47)
nu jei fotikas grybauja, tai lieka nusišaut doh.gif
skeneris tai dedikuotas, nu negi taip žiauriai grybautų? unsure.gif

jei TAS fotikas - tai grybauja ne jis, o TU - nes nesuvaldai ekspo niuansu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 05 11, 13:05)
jei TAS fotikas - tai grybauja ne jis, o TU - nes nesuvaldai ekspo niuansu smile.gif

Akurat.
Atsakyti
a pažiūrėk į juostą pro gerą padidinimo stiklą (neblogs dalykas kartais). ką matai tose "išdegimų" vietose? negatyvas ten turi būti "juodžiausias", bet gi tas juodumas juk vis vien susidaro iš sidarbo kristalų. tik jie ten tankiausi. mano galva nereikia išbraukti skanerio iš klaidų sąrašo vien dėl to, kad jis dedikuotas. skanuoti ir su juo reikia mokėti. esu girdėjęs, kad kai kuris softas suteikia daugkartinių "praėjimų" (tipo vieno kadro skanavimų) galimybę. matyt tai tokiems atvejams (ir skaidrėms, kurių šešėliai ypač tankūs), kad pramušti negatyvo juodulius ir vaizde nebūtų tokių skylių.

apie antrą kadrą pasiūlymas tas pats - apžiūrėti negatyvą. tai ne tamsiausia negatyvo vieta, todėl ir įdomu, kodėl tokios dėmės. visur kitur - stulbinamas aštrumas, no grain. gal kokie skanavimo softo nustatymai? patyrinėk negatyvą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 11 gegužės 2009 - 19:17
Kristina, kaip Andriuska sako, paziurek skanerio softa - jis tikrai turi tureti galimybe skanuoti kelis kartus. Bent pas mane jis skanuoja 16 kartu ir efekta tai duoda.. tik laiko daug uzima smile.gif
Atsakyti
ačiū, berniukai
Atsakyti