aš tau juos padovanosiu. 3 vnt užteks? trečiadienį žadu lėkti pro kauną. galėsim viską atsikeisti
aš kiek atitrūkau nuo tinklo, bo švenčiau darbo šventę ir dabar neplanuotai atostogauju. yra teigiama pusė - turiu laiko fotografavimui ir ryškinimui.
QUOTE(andriuska @ 2009 05 04, 19:53)
aš tau juos padovanosiu. 3 vnt užteks? trečiadienį žadu lėkti pro kauną. galėsim viską atsikeisti
aš kiek atitrūkau nuo tinklo, bo švenčiau darbo šventę ir dabar neplanuotai atostogauju. yra teigiama pusė - turiu laiko fotografavimui ir ryškinimui.
Wow, ačiū
Tai tau dabar gėris, ane. Fotografinės atostogos
Sveiks pargrįžęs, andriuska.
Aš noriu pasidalinti dar vienu tūlu fotografu, kurio kvadratiniai, ypač paskutiniai, darbai mane veža. Aš taip nematau. Spragtelkit recent. http://www.flickrive.../photos/edelor/
Aš noriu pasidalinti dar vienu tūlu fotografu, kurio kvadratiniai, ypač paskutiniai, darbai mane veža. Aš taip nematau. Spragtelkit recent. http://www.flickrive.../photos/edelor/
na tai pagaliau išbandžiau IR. kadangi tai bandymas, tai nėr kuom labai girtis. bet atspirties taškas rastas. MS, mano siūlomi nustatymai: iso 3 ir nuo to dar atimti 2-3 stopus. na techniškai, tai kaip iso 1. bet pas mane filtras 720. ryškinau pagal rekomendaciją - 16 min x-tole 1+2.
ta proga atskiedžiau x-tolą. kaip aš jo pasiilgau. nežinau, ar tik man taip atrodo, bet su rodinaliu abejoju, ar taip gaučiau:
saulė yra už pušies. 100 proc. kontrinė šviesa.
o čia ilford pan f iso 50 xtole. taip, kaip jis ir turi būti, t.y. be matomo grūdo. ir su juoda, balta bei visa palete pilkos. ech, baigsiu ryškinti viską, ką parsivežiau ir užsidarau į tamsųjį...
ta proga atskiedžiau x-tolą. kaip aš jo pasiilgau. nežinau, ar tik man taip atrodo, bet su rodinaliu abejoju, ar taip gaučiau:
saulė yra už pušies. 100 proc. kontrinė šviesa.
o čia ilford pan f iso 50 xtole. taip, kaip jis ir turi būti, t.y. be matomo grūdo. ir su juoda, balta bei visa palete pilkos. ech, baigsiu ryškinti viską, ką parsivežiau ir užsidarau į tamsųjį...
QUOTE(andriuska @ 2009 05 04, 22:25)
na tai pagaliau išbandžiau IR.
Kokie ten balti taškai IR?
Man subjektyviai kliūna ryškumo zona. Kažkaip nenatūraliai
Kaip matavai? Diena atrodo saulėta ir panašu, kad ne vakaras, o į juostą tiek daug sukišai. Nepameni, kiek stopų iš viso buvo? Bandau išsiaiškint, ar į ilford pan f tikrai tiek daug telpa, ar man tik atrodo.
QUOTE(sillwio @ 2009 05 04, 22:00)
Labai patiko. Ačiū už nuorodą.
taškai - įtariu, kad dulkės nuo skanerio stiklo. kažkur padėjau stiklo valikli, tai sausuoju būdu pavaliau. matyt akimi nematomos, nes ir ant kitų visų skanų pilna dulkių.
o diena Ventspilyje žiauriai saulėta buvo. be akinių neįmanoma. matavau įtariu atspindėtą. neturiu fenomenalios atminties. bet pastaruoju metu pamatuoju krentančią, tada bendrai atspindėtą, jei skirtumas daugiau, kaip 1 stopas, pradedu galvoti kas, kaip ir kodėl. atrodo, kad šiuo atveju nebuvo skirtumo, kadangi skmenys, vanduo ir dangus panašaus kontrasto (akmenys - sausi ir piki, daug cemento dulkių, o vanduo labai šviesus). bet čia dar ryškinimas žinoma prisidėjo. x-tol 1+5 maždaug (70 ml tirpalo ir vandens iki 450 ml) ir 25 min ryškinimo.
žodžiu IR dar noriu bandyti, tai kad galvoju apie užsakymą iš fotoimpexo. ar dar kam ko reikia?
o diena Ventspilyje žiauriai saulėta buvo. be akinių neįmanoma. matavau įtariu atspindėtą. neturiu fenomenalios atminties. bet pastaruoju metu pamatuoju krentančią, tada bendrai atspindėtą, jei skirtumas daugiau, kaip 1 stopas, pradedu galvoti kas, kaip ir kodėl. atrodo, kad šiuo atveju nebuvo skirtumo, kadangi skmenys, vanduo ir dangus panašaus kontrasto (akmenys - sausi ir piki, daug cemento dulkių, o vanduo labai šviesus). bet čia dar ryškinimas žinoma prisidėjo. x-tol 1+5 maždaug (70 ml tirpalo ir vandens iki 450 ml) ir 25 min ryškinimo.
žodžiu IR dar noriu bandyti, tai kad galvoju apie užsakymą iš fotoimpexo. ar dar kam ko reikia?
Sansara, zinau, kad ieskai. Neziurejai sito varianto http://www.tradera.c...uktion_90862517 Pagal serijini numeri tai Rolleicord III. Seimininkas, kaip suprantu, vienas, nes raso, kad pats fotografavo 20 metu atgal. Iki siol jis gulejo. Pardavejas raso, kad uzraktas veikia, diafragma neprilipus. Aisku, yra rizika, kad ilgi islaikymai neteisingai veikia, bet as surizikuociau, juolaba, kad tai daznai pagydoma pramankstinus uzrakta. As ji imciau, net jei kaina pakiltu iki kokiu 500 kr.
Papildyta:
Gal ir dulkes. Keistai kazkaip pasirode butent IR. O IR ir as gal kada nors pabandysiu. Gaunasi tikrai idomiai. Ypac peizazai placiu kampu.
O del pan f tai tu man cia uzdavei galvosuki
Papildyta:
Gal ir dulkes. Keistai kazkaip pasirode butent IR. O IR ir as gal kada nors pabandysiu. Gaunasi tikrai idomiai. Ypac peizazai placiu kampu.
O del pan f tai tu man cia uzdavei galvosuki
QUOTE(sillwio @ 2009 05 05, 11:08)
Sansara, zinau, kad ieskai. Neziurejai sito varianto http://www.tradera.c...uktion_90862517
tai kad as issivertus supratau, kas jis nezino ar veikia pries 20 m veike, o dabar neliestas gulejo. ir ar nepanasu jums i pelesi ant popieriaus prie objektyvo tie ziedai isispaude? siaip esu apsisprendusi tam skirti iki 300-350 lt.
dekui labai, kad padeti bandai.
QUOTE(Sansara @ 2009 05 05, 11:01)
tai kad as issivertus supratau, kas jis nezino ar veikia pries 20 m veike, o dabar neliestas gulejo. ir ar nepanasu jums i pelesi ant popieriaus prie objektyvo tie ziedai isispaude? siaip esu apsisprendusi tam skirti iki 300-350 lt.
Tai jo, nezino, bet jis papilde aprasyma, kad uzraktas spragsi, o tai geras zenklas, ir diafragma veikia. Neikalbineju taves
QUOTE(sillwio @ 2009 05 04, 23:00)
aha, įdomu. tik vat man klausimas iškylo - jis specialiai negatyvus gadino ar jam nelaimė atsitiko? bo tie kadrai, kur tokios ryškios tiesios linijos, tai akyrat pelėsis. esu matęs, kaip gražiai išvalgomas želatinas be sidabro.
Sayonara, o koks procentro verdiktas dėl tos tavo juostelės?
QUOTE(andriuska @ 2009 05 05, 10:52)
aš norėčiau juostelių užsisakyt , jei dar galima. Man išsirinkt ir parašyt tau ko norėčiau ar kaip