Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas naujagimiui

QUOTE(zivile.simona @ 2010 09 24, 13:17)
APRAŠYMAS
(jau su komentarais "iš asmeninės patirties)
Matas: 28akys = 10cm (nematavau)

Siūlai: 50g (vienai kepurėlei užtekau 25g (90m) kašmyro (60% lana merino, 40% kašmyro)siūliukų; jais rekomenduojama megzti 3,5 - 4 Nr virbalais; aš mezgiau virbaliukais, kurie tokio stoio, kaip kad tie 5, kuriais tradiciškai mezgam kojines/pirštines)

Dydžiai: 6 mėn (maniškės, tikiuos, tiks naujagimėms...) (1) 2m

Užmesti 121 (125) 131 akį ant 2,5mm vielute sujungtų virbalų, apmegzti 7 eiles ripsu (viena eilutė gerom, kita - išvirkščiom akim), tuomet paimame 3mm virbalus ir mezgame lygiu raštu, kaitaliodami spalvas kas dvi eiles (mano kepurėlės vinspalvės).

Skančioje eilutėje akys uždedamos ir suimamos tokiu būdu:
1 geroji, vienas užmetimas, 18 (18) 19 gerųjų; trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (19) 20 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji, vienas užmetimas, 18 (19) 20 gerųjų, trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (19) 20 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji, vienas užmetimas, 18 (19) 20 gerųjų, trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (18) 19 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji
Kartoti šiuos uždėjimus ir suėmimus kas antrą eilutę, 8 (9) 10 apėjimų, tuomet daryti tik suėmimus kas antrą eilutę, kol lieka 7 (11) 11 akių. Tada suiminėti akis po dvi, kol liks vienintelė akis. Papildyta:

Sveikos,
norejau paklausti apie daugumos megzta kepuraite leliukui smile.gif
Ar Jus tuos nuemimus ir uzdejimus darote tik KAS ANTROJE EILUTEJE(is parasymo taip suprantu) ar visdelto sumezginejate ir uzdedate akis kiekvienoje eiluteje ? Pagal mezginius atrodo, kad kiekvienoje eiluteje buvo rastas mezgamas.

Is anksto aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
as dariau kas antroje eiluteje ir manau daugelis taip pat dare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(birucaite @ 2010 11 25, 09:10)
as dariau kas antroje eiluteje ir manau daugelis taip pat dare smile.gif

Aciu uz atsakyma smile.gif
O cia tas "8 (9) 10 apėjimų" - tai su tom berastem (kas antra rasto eilute) eilutem ? Ar tik rasto mezgimo eilutes skaiciuoti ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupauoga: 25 lapkričio 2010 - 10:50
O cia tas "8 (9) 10 apėjimų" - tai su tom berastem (kas antra rasto eilute) eilutem ? Ar tik rasto mezgimo eilutes skaiciuoti ? smile.gif
[/quote]
su berastem skaiciuojant butu 16 (18) 20 eiluciu, jeigu klystu pataisykit mane kas nors mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, kiek 'vis tų pačių" "daugumos megztų" kepuryčių užderėjo bigsmile.gif Dalį nuopelno ir sau prisiimsiu, nors paskaičiau aprašymą, ir pamaniau tikrai jis keblus turi atrodyt pradedančiom mezgėjom, o ir patyrusiom - gerokai suveltas rolleyes.gif
Akaičiavimai aprašyme tikslūs, nežinau, kodėl kažkam liko akių g.gif O už išvestą formulę irgi labai ačiū - vertinga.
Tiesa, dydį ir man sunku nutaikyt - labai prilauso nuo siūlo, bet, kadangi kepurėlių vis kam nors prireikia, tai visad galima perleist, kam nors hihihi.gif
QUOTE(pupauoga @ 2010 11 25, 00:23)
Sveikos,
Ar Jus tuos nuemimus ir uzdejimus darote tik KAS ANTROJE EILUTEJE(is parasymo taip suprantu) ar visdelto sumezginejate ir uzdedate akis kiekvienoje eiluteje ? Pagal mezginius atrodo, kad kiekvienoje eiluteje buvo rastas mezgamas.

Nuėmimus ir užmetimus tikrai darau kas antroj eilutėj - antraip, manau, gautųs raukšlėjimasis.
Dar karčiuką dėl virbalų. Mezgama kojinės principu - tik iš gerosios pusės, vis apvaliai. Aš pati jų prigaminau jau tuntą - savom mergytėm, ir nesavom... Ir atradau, kad geriausiai man ji vis tik mezgasi su KETURIAIS kojinių virbalais, ir akys kūdikinėm kepurėlėm puikiausiai telpa. Bet iš pradžių megzdavau su virbalais su vielute, tik erzindavo vielutę tampyt...
Tas kraštelis irgi mezgamas apvaliai - nėra siūlės šitoj kepurytėj mirksiukas.gif Tik pimos septynos ilutės nezgamos viena eilutė gerų akių, viena išvirkščių.
Užbaigimas irgi galima jį įvairiai interpretuot - mačiau labai gražias dryžas, užbaigtas cibuku bigsmile.gif Aš, tiesą sakant, mzgu, iki pat galo suiminėdama po tris, kol susimezga iki vienos akies... kažkaip gaunas blush2.gif
Oi, kiek klaidų blush2.gif va, ką reiškia rašyt žindant doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazha: 26 lapkričio 2010 - 09:48
QUOTE(pupauoga @ 2010 11 25, 01:23)
Sveikos,

Is anksto aciu uz atsakyma smile.gif

Aš tai dariau kiekvienoje gerosios pusės eilutėje tuos suėmimus pridėjimus, nes mezgu su dviem virbalias ir vėliau suneriu siūle labai gražiai atrodo wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2010 11 26, 09:46)
Oi, kiek 'vis tų pačių" "daugumos megztų" kepuryčių užderėjo  bigsmile.gif  Dalį nuopelno ir sau prisiimsiu, nors paskaičiau aprašymą, ir pamaniau tikrai jis keblus turi atrodyt pradedančiom mezgėjom, o ir patyrusiom  - gerokai suveltas  rolleyes.gif
Akaičiavimai aprašyme tikslūs, nežinau, kodėl kažkam liko akių  g.gif  O už išvestą formulę irgi labai ačiū - vertinga.
Tiesa, dydį ir man sunku nutaikyt - labai prilauso nuo siūlo, bet, kadangi kepurėlių vis kam nors prireikia, tai visad galima perleist, kam nors hihihi.gif

Nuėmimus ir užmetimus tikrai darau kas antroj eilutėj - antraip, manau, gautųs raukšlėjimasis.
Dar karčiuką dėl virbalų. Mezgama kojinės principu - tik iš gerosios pusės, vis apvaliai. Aš pati jų prigaminau jau tuntą - savom mergytėm, ir nesavom... Ir atradau, kad geriausiai man ji vis tik mezgasi su KETURIAIS kojinių virbalais, ir akys kūdikinėm kepurėlėm puikiausiai telpa. Bet iš pradžių megzdavau su virbalais su vielute, tik erzindavo vielutę tampyt...
Tas kraštelis irgi mezgamas apvaliai - nėra siūlės šitoj kepurytėj  mirksiukas.gif  Tik pimos septynos ilutės nezgamos viena eilutė gerų akių, viena išvirkščių.
Užbaigimas irgi galima jį įvairiai interpretuot - mačiau labai gražias dryžas, užbaigtas cibuku  bigsmile.gif  Aš, tiesą sakant, mzgu, iki pat galo suiminėdama po tris, kol susimezga iki vienos akies... kažkaip gaunas  blush2.gif
Oi, kiek klaidų  blush2.gif  va, ką reiškia rašyt žindant  doh.gif

Laba ACIU visoms uz atsakymus smile.gif Manau ne vienai man pravers sie patikslinimai smile.gif Tiksliau rastelio sukonkretinimai smile.gif

Dar norejau pakalusti Sazhos del megztuko reglano rankovytemis, kazkada buvau kybinus, bet laikelio neturejo dvieju mazu lelyciu mama, gal kartais jau yra kur aprasytas megztukas reglano rankovemis kiek akyciu ir kaip numegzti naujagimei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pupauoga @ 2010 11 27, 12:21)
Laba ACIU visoms uz atsakymus smile.gif Manau ne vienai man pravers sie patikslinimai smile.gif Tiksliau rastelio sukonkretinimai smile.gif

Dar norejau pakalusti Sazhos del megztuko reglano rankovytemis, kazkada buvau kybinus, bet laikelio neturejo dvieju mazu lelyciu mama, gal kartais jau yra kur aprasytas megztukas reglano rankovemis kiek akyciu ir kaip numegzti naujagimei smile.gif

blush2.gif dar ne... nors megztuką esu "šviežią" pagaminus vienai naujagimytei... Pasistengsiu nubraižyt ir paaiškint brėžinį artimiausiu metu rolleyes.gif
Atsakyti
Pledas leliukui. 90x90cm

user posted image
Atsakyti
Sveikos, jūsų grožių įkvėpta mezgiau pirmą darbelį kūdikiui...

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2010 11 28, 05:07)
blush2.gif  dar ne... nors megztuką esu "šviežią" pagaminus vienai naujagimytei... Pasistengsiu nubraižyt ir paaiškint brėžinį artimiausiu metu  rolleyes.gif

Tai jau kai ikelsite busiu be galo dekinga smile.gif
Kepuryte pagaliau numezgiau, pirstinytes ir kojinytes moku, o megztuko -tai jau palauksiu jusus komentaru smile.gif
Atsakyti
Čia komplektėlis būsimam draugės leliukui

user posted image
Atsakyti