Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas naujagimiui

QUOTE(Agnesyte @ 2010 09 23, 21:26)
Sveiki, labai gražu  wub.gif Gal galima kojinyčių - batukų schemutę  mirksiukas.gif

cia kaubojiski batukai kazkur sioj temoj kaip juos megzti buvo imesta
Atsakyti
QUOTE(Agnesyte @ 2010 09 23, 21:26)
Sveiki, labai gražu  wub.gif Gal galima kojinyčių - batukų schemutę  mirksiukas.gif

kaubojiski batukai - http://www.supermama...?...6087&st=420
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2010 09 24, 14:13)

Nuoširdus aciuks.gif
Atsakyti
O kur galima rasti tos kepurytes schemute? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintariūkštė @ 2010 09 24, 13:52)
O kur galima rasti tos kepurytes schemute? smile.gif

Nepamenu, kur aprašymą radau, bet turiu išsaugojusi kompiuteryje kažkokios mamytės lietuvišką paaiškinima..taigi įdėsiu..gal niekas nesupyks 4u.gif pati norėjau tokią numegzti nestuke.gif savo leliui, bet kažkaip per daug sudėtinga pasirodė lotuliukas.gif

"Aš pati gan ilgai ieškojau aprašymo, radau angliškai http://grosblog.word...sweet-baby-cap/ ir noriu pasidalint vertimu:

APRAŠYMAS
(jau su komentarais "iš asmeninės patirties)
Matas: 28akys = 10cm (nematavau)

Siūlai: 50g (vienai kepurėlei užtekau 25g (90m) kašmyro (60% lana merino, 40% kašmyro)siūliukų; jais rekomenduojama megzti 3,5 - 4 Nr virbalais; aš mezgiau virbaliukais, kurie tokio stoio, kaip kad tie 5, kuriais tradiciškai mezgam kojines/pirštines)

Dydžiai: 6 mėn (maniškės, tikiuos, tiks naujagimėms...) (1) 2m

Užmesti 121 (125) 131 akį ant 2,5mm vielute sujungtų virbalų, apmegzti 7 eiles ripsu (viena eilutė gerom, kita - išvirkščiom akim), tuomet paimame 3mm virbalus ir mezgame lygiu raštu, kaitaliodami spalvas kas dvi eiles (mano kepurėlės vinspalvės).

Skančioje eilutėje akys uždedamos ir suimamos tokiu būdu:
1 geroji, vienas užmetimas, 18 (18) 19 gerųjų; trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (19) 20 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji, vienas užmetimas, 18 (19) 20 gerųjų, trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (19) 20 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji, vienas užmetimas, 18 (19) 20 gerųjų, trys akys sumzgamos kartu tokiu būdu: viena nukeliama, dvi gerosios sumezgamos kartu ir pertraukiamos pr nukeltąją; 18 (18) 19 gerųjų, vienas užmetimas, 1 geroji
Kartoti šiuos uždėjimus ir suėmimus kas antrą eilutę, 8 (9) 10 apėjimų, tuomet daryti tik suėmimus kas antrą eilutę, kol lieka 7 (11) 11 akių. Tada suiminėti akis po dvi, kol liks vienintelė akis.

Raištelius primezgiau taip: iš dviejų šoninių kampelių išmezgiau po 4 akis; vieną nukeliu, viną išmezgu, vieną nukeliu, siūlą palikdama priešaky, vieną (paskutinę) išmezgu išvirkščiai; apsuku - kartoju taip pat. Mezgam tol, kol atrodo, kad ilgio pakanka... O dar galima žarneles nusimegzti pradžioj, ir įmegzti į pirmąją kepurytės eilutę, gausis dar dailiau."

Papildyta:
QUOTE(Agnesyte @ 2010 09 24, 13:47)
Nuoširdus aciuks.gif

nėra už ką mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif Neatrodo lengva, bet reikes pabandyti ax.gif
Atsakyti
Lengvai mezgasi:) tik man kaip parasyta as schematiskai rasiausi tada man suprantamiau buvo. tai jau n kepureliu primezgiau ,tik tikiuosi bus geros naujagymiui
Atsakyti
QUOTE(Kristina A-A @ 2010 09 24, 14:57)
Lengvai mezgasi:) tik man kaip parasyta as schematiskai rasiausi tada man suprantamiau  buvo. tai jau n kepureliu primezgiau ,tik tikiuosi bus geros naujagymiui

Na tada gal reiks ir man pabandyti nunarplioti.. g.gif nes dar nieko neturiu leliukui numezgusi..o iš kokių siūlų mezgėte? paprastu ar spec. vaikams?
Atsakyti
QUOTE(zivile.simona @ 2010 09 24, 20:20)
Na tada gal reiks ir man pabandyti nunarplioti.. g.gif nes dar nieko neturiu leliukui numezgusi..o iš kokių siūlų mezgėte? paprastu ar spec. vaikams?

aš mezgu iš bambukinių arba medvilninių, kad negraužtų. o jei kepša ant plonos kepurytės, tai tada vilnonę.
Atsakyti
QUOTE(Januse @ 2010 09 23, 19:09)
mano naujasis komplektukas
user posted image

bigsmile.gif wub.gif

QUOTE(Kristina A-A @ 2010 09 24, 13:57)
Lengvai mezgasi:) tik man kaip parasyta as schematiskai rasiausi tada man suprantamiau  buvo. tai jau n kepureliu primezgiau ,tik tikiuosi bus geros naujagymiui

man ir reiktu,nes as to parasymo nesuprantu g.gif
Atsakyti
zivile.simona, o ta kepuryte ant atskiru virbalu su valu mezgama ar tik tas ripsas, o po to jau pereiti ant keturiu g.gif Nelabai supratau iš aprašymo. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(dailima @ 2010 09 25, 21:33)
zivile.simona, o ta kepuryte ant atskiru virbalu su valu mezgama ar tik tas ripsas, o po to jau pereiti ant keturiu g.gif Nelabai supratau iš aprašymo. Ačiū

na ten parasyta, kad pirmos septynios eilutės ripsu..o toliau kiek suprantu ti 5 virbalais mezgama. bet manau galim a ir nuo pradžių iki pabaigos megzti 5 virbalais..kam kaip patogiau smile.gif
Atsakyti