Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas naujagimiui

Sazha, didelis ACIU uz nuoroda ir vertima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2010 04 19, 00:29)

Oi kaip aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naiste777 @ 2010 04 18, 19:54)
] Ir ant modeliuko user posted image

Turbūt dar telpam į naujagimių temą  ax.gif . Nunėriau savo pupai pasipuošti vasaros sezonui

labai grazu wub.gif wub.gif wub.gif o kokie cia siuliukai? ir kiek ju sunaudojai ? Tiesa, gal gali megztuko ploti pamatuot ax.gif
Atsakyti
Sveikos, ir MALONIAI PRAŠOM visom dėkojusiom blush2.gif
Tik žiūriu, kad reik patikslint šį tą...
Kepurytė mezgama RATU - APVALIAI, na, kaip kojinė. Užtat ir sako pirmas eilutes megzt "ripsu" - vieną eilutę gerom akim, kitą išvirkščiom (nes kitaip nesigautų tas ripsas mirksiukas.gif ), o paskui jau megzt tik gerom.
Tam angliškam variante siūlo megzt ant vielut sujungtų virbalų, bet, iš teisybės, patogiau megzt paprastais tiesiais virbalais kaip kojinėms. Va, tik bėda, kad, ypač jei siūlai storesni/kepuriukas didesnis, tai nelabai telpa visos akys ant tų standartinio ilgio kojinių virbalų, arba labai jau reikia saugot, kad akys "nepabėgtų". Aš imu megzt keturiais virbaliukais, kai akių kiek sumažėja - tada ant vieno virbalo būna po vieną "snapelį".
O dar - nuo tos eilutės, kur reikia pradėt daryt tik suėmimus, tai suėmimus darau tik ten, kur ir buvo "takelis", o ten, kur buvo uždėjimų "takelis" (su skylutėm) tiesiog mezgu geras akis. - iki pat viršaus. Iš pradžių man tas pasirodė įtartina, bet iš tiesų viskas gerai pavyksta thumbup.gif
Na, sėkmės visom, kas imsitės šito darbelio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(X-iuke @ 2010 04 18, 21:14)
nuostabus komplektukas  wub.gif  wub.gif  wub.gif

QUOTE(man-patinka-tyla @ 2010 04 18, 22:20)
naiste777 nuostabus komplektelis thumbup.gif labai gražiai pupa vasarai pasipuošusi  wub.gif

QUOTE(Lusasita @ 2010 04 19, 16:10)
labai grazu  wub.gif  wub.gif  wub.gif  o kokie cia siuliukai? ir kiek ju sunaudojai ? Tiesa, gal gali megztuko ploti pamatuot  ax.gif

Labai visoms ačiū 4u.gif Mgztuko siūliukai ALIZE Sunny, sunėriau apie 100g, plotis 30 cm. Kelnyčių siūliukai Amber, apie 70g.
Atsakyti
QUOTE(dimile @ 2010 04 15, 15:59)
1. galvoju apie vokeli, kombinezoniuka, dekiuka...  smile.gif 

2. dauguma mezga is vilnos ir medvilnes, o ka galvojate apie vaikiskus akrilinius siulus? ar nieko tokio megzti is ju mazuliukui?

3. gal kuri mezgusi voleki su reglano rankovem? tie rubeliai tokie mazyciai, kad as net neisivaizduoju kiek akiu reikia uzdeti? o po kiek po to padalinti (nugarytei, priekiui ir rankovytem)?

4. ir dar akys akys...   biggrin.gif   po kiek akiu reikia mazdaug uzmesti

Sveika biggrin.gif Norėjau pasidalint savo patirtim ir nuomone, kad jau čia užklydau ir tokie klausimai...
1. Žinai, kai laukiaus pirmosios, ir man būtent tokius mezginius norėjos "gamint" biggrin.gif Na, realiai paskui pamačiau, kad yra būtinesnio reikalingumo mezginukų, nei išvardytieji, pavyzdžiui, kojinytės, tapkiukai, šilta kepurytė, kuriuos TIKRAI panaudosi - gal net nuo pat pirmų dienelių. Nuo jų ir siūlyčiau pradėt. Be to, jų apimtys nedidelės, kas ypač svarbu, jei esi pradedanti mezgėja...
Vokelis, kobinezoniukas... Darbo vis gi daug, o vaikelis auga greitai, o kur dar sezonų kaita - gali būti, kad savo darbu ant mažojo "modeliuko" pasidžiaugt teks tik kartelį - kitą... Aš savo dvynukėm vokelių nebemezgiau - mezgiau megztukus... O Ronjos praktiškai nedėvėtą vokelį perdariau į jai dabar (21 mėnesio mergytė) tinkantį megztinį... ir paskui radau, kad ne man vienai tokia mintis į galvą atėjusi biggrin.gif Žvilgtelk:
user posted image

user posted image

2. Kuo puikūs ir naudingi natūralūs pluoštai, gali pasiskaityti čia..., na, ir patikėti, arba nepatikėti... ax.gif Asmeniškai aš apskritai nemezgu iš siūlų su visokiais prierašais "baby" ar panašiai. Pirma - todėl, kad vien tas "baby" prideda prie jų kainos porą litų rolleyes.gif , antra, neretai jie nėra visiškai natūralūs - turi ir visai nemažą procentą kokio dralono ar akrilo - gal dėl lengvesnės priežiūros, atsparumo skalbimui... Bet asmeniškai manęs visai nežavi mintis rengti savo kūdikius nafta, iš kurios ir yra pagamintos minėtos medžiagos... g.gif Dabar siūlų pasirinkimas jau yra toks platus, kad praktiškai bet kurios norimos spalvos galima surast ir natūralių siūlų - iš vilnos, šilko, medvilnės...

3 + 4 Vokelis reglanu, kiek suprantu, kaip ir megztukas reglanu, tik kad ilgas biggrin.gif Mezgiau va tokį
user posted image
Galėčiau surašyt, iš kokių siūlų ir kiek akių dėjau... Numatytas jis vilk vienai mano naujagimių - na, gal ne nuo pradžių, nes tik gimusios jos turėtų svert po mažiau nei 3 kg... Žodžiu, maždaug 56dydžio (max iki 2 mėn) megztukas. Turiu dar pasiskaičiavus ir megztuką metų - pusantrų vaikeliui, tai, jei ketinsi pasinaudot ta vokelio - megztuko idėja, būtų pats tas...
O vienareikšmiškai pasakyti, kiek kuriam mezginiui reikia akių - neįmanoma dėl siūlų, virbalų, galų gale - mezgančių rankų skirtingumo... Reikia matuoti, megzti pavyzdėlius, vėl matuoti, ir skaičiuoti proporcijas. O matuoti ne vaikelį reikia, o tam tikram amžiui skirtus pirktinius drabužėlius - marškinėlius, kelnytes... mirksiukas.gif Paprastai jie būna kiek didesni, nei nurodyto amžiaus vaikučiams reikia.
Na, sėkmės... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sazha: 19 balandžio 2010 - 17:35
QUOTE(Sazha @ 2010 04 19, 01:29)

Labas Sazha, tokią kepurytę ir aš seniai nusižiūrėjusi turiu. wub.gif Visai neseniai bandžiau savo dukrytei lengvą medvilninukę tokio modeliuko megzti tik pasižiūrėjusi į nuotrauką. Deja nesigavo, taigi šį modelį atidėjau į šalį ir numezgiau paprastutį šalmuką (irgi labai mielas gavosi). Pagal tavo foto ir paaiškinimus, matau, kur padariau klaidą - aš pradėjau megzti nuo ausyčių dalies, po to pridėjau akytes pakaušio daliai ir vėliau kaktos. Tokiu būdu kepurytė negražiai raukšlėjosi.
Ačiū, kad pasidalinai idėja 4u.gif 4u.gif , tikrai pabandysiu sekančią kepurytę šiuo būdu. Mano dukrytė, kad ir ne naujagimė, bet vistiek manau gražu turėtų būti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo man-patinka-tyla: 20 balandžio 2010 - 10:37
QUOTE(naiste777 @ 2010 04 18, 19:54)
user posted image Ir ant modeliuko user posted image

Turbūt dar telpam į naujagimių temą  ax.gif . Nunėriau savo pupai pasipuošti vasaros sezonui

O dimilei noriu patart susiieškot vaikiškų rūbelių dydžių lentelę. Yra vaikiškų drabužėlių temos pradžioj. Man labai padėjo, kai mezgiau dar negimus leliukui. Nors vaikelis jau trečias, bet su mažais dydžiais sunkiai sekėsi. Jau buvau pamiršus, kokie maži leliukai būna  smile.gif O akių skaičius priklauso nuo siūlo storio, reikia pavyzduką išsimegzt ir matuot. Svarbu, kad noras būtų megzt. Visada gali klaust per AŽ, jei kas dar neaišku

Labai gražus megztukas ir Jūsų lėlytė labai fainutė?
O kokiu rašteliu mezgėte. Ir aš noriu savo būsimai mažytei jau pradėti megzti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sazha @ 2010 04 19, 18:30)

wub.gif O va kas schemutę gal užrodytumėt šito pasakiškai gražaus nėrinio.

Gal net ne schemą, užtektų ir paties rašto .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NAJA: 22 balandžio 2010 - 19:09
mielos mezgejos,mezgu naujagimiui kombinzona nezinau pazastu gylio,bei kakliuko.O tapkiukai kokie grazus,esu mezgeja,bet neisivaizduoju kaip numegzti tokius,kojinytes tai numezgiau,bet tokiu tapkiu tikrai nemokeciau turbut
Atsakyti
QUOTE(Januse @ 2009 05 23, 13:30)
Drauges dukrytei darbelis  4u.gif
user posted image

Sveika,tikrai super grazus mezginys,o tu cia aplinkui mezgei ar is atskiru detaliu?Niekaip neisziuriu.As noreciau savo busimam suneliui numegzti is melsvu siulu,na rasta tai kita megziu,bet kaip sunku is akies susigaudyti dydyje ir pacia forma,kad nebutu per siauras ar lb didelis.Kiek cia akiu per yra per kalaisikes? smile.gif unsure.gif
Atsakyti
Mažąjam leliukui 4u.gif (ačiū grange už pagalbą 4u.gif meškis ne tobulas, bet užtat pirmas!)
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mime: 03 gegužės 2010 - 12:39