Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis - 28 tema

Peperoni,

Gerai, kai tai matai smile.gif Aš tai tik matau, kad nepatinka jis man (tas 50-ukas). Noriu televyko, nors nusišauk ir taip jau beveik metai kankinuos sad.gif Gal kas žinot kur milijoną gaut ? smile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Medona @ 2009 04 24, 11:58)
Jei noriu graziu portretu ir gamtos vaizdeliu, ka rinktis?

jei nori portretų ir peizažų tai nelabai suderinsi - peizažams reikia aštresnio objektyvo nei kokio 50mm
bet jei gamtos vaizdeliai tai visokios gėlelės siauroje ryškumo zonoje tada imk kurį nors iš fiksų - ale 50mm 1,8 ir bus liuks
dūmas visai nieko o va padūkim tai nesimato veidų

QUOTE(O @ 2009 04 24, 12:01)
Peppi, tavo Canon 400? As ir norejau sigmute 30 1,4, bet is triju, nei vienas netiko, fokusas pabegdavo i sona, pabandem del idomumo su pardaveju ant kito fotiko (450), tai pabegdavo irgi, bet i kita puse. Tu kai pirksi labai gerai isbandyk ji (mes statem trys batarkes salia, ir taikem i vidurine) 4u.gif Tikuosi kad tau pavyks rasti gera 4u.gif

jep, mano 400
jo, aš šitą įsidėmėjau tik įdomu kaip realiai veikia
šiaip fokusas dažnai pabėga į kontrastingesnę kadro dalį, nuo to nepabėgsi...
negi manai, kad 3 objektyvai buvo brokuoti? g.gif sunkiai patikėčiau kažkaip...

QUOTE(Pukė @ 2009 04 24, 12:48)
man reikia pradziai naujo nikono lotuliukas.gif tada tases jam, stovo naujo, ko cia dar uzsimanius g.gif  doh.gif apie objektyvus ne nekalbu jau lotuliukas.gif

mes kuklios kuklios kuklios biggrin.gif
na tai ar pradės galų gale bankrutuoti koks canonas ir ims išpardavinėti viską pusvelčiui, ką? juk krizė biggrin.gif

QUOTE(Baccardi @ 2009 04 24, 13:04)
Peperoni,

Gerai, kai tai matai smile.gif Aš tai tik matau, kad nepatinka jis man (tas 50-ukas). Noriu televyko, nors nusišauk ir taip jau beveik metai kankinuos sad.gif Gal kas žinot kur milijoną gaut ? smile.gif biggrin.gif

pradžiai tai išsinuomok, pasiskolink pasibandymui ar tikrai nori mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 24, 12:17)
blyn zinokit as blondine, tik perdazyta blush2.gif  - nu niekaip nesusivokiu to pilnakadrio ir nepilnakadrio skirtumo savo galvelej...  doh.gif

a rimts blond? lens.gif

Šiaip aš klausiau vieno fotografo ar jis fotografuoja RAW, sake nia...o kam...mano fotikas pilnakadris biggrin.gif tai nieko nesupratau lotuliukas.gif vadinas ir aš blond biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stiklinė: 24 balandžio 2009 - 13:29
QUOTE(Baccardi @ 2009 04 24, 14:04)
Peperoni,

nezinau, kai suzinosi - tai garsiai sauk biggrin.gif
va kaip tik prie to pacio baudele tik ka uz neijungtas sviesas uzsidirbau.... doh.gif ir dar jebytute - be joooookio dokumento islekiau is darbo, kaip stoviu..... doh.gif sake, panele (cia tai pamalonino blush2.gif biggrin.gif ) - kaip koki kosmini laiva vairuojat - nei teisiu, nei draudimo, nei masinos dokumentu doh.gif vos neisveze manes hihihi.gif nu ar ne blond???? doh.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2009 04 24, 14:29)
a rimts blond?  lens.gif
--------
Šiaip aš klausiau vieno fotografo ar jis fotografuoja RAW, sake nia...o kam...mano fotikas pilnakadris  biggrin.gif  tai nieko nesupratau  lotuliukas.gif  vadinas ir aš blond  biggrin.gif

rimts - tai lietuviska pelenine biggrin.gif
--------
nu kazkaip idomiai cia nuskambejo.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 24, 14:35)

va kaip tik prie to pacio baudele tik ka uz neijungtas sviesas uzsidirbau....  doh.gif  ir dar jebytute - be joooookio dokumento islekiau is darbo, kaip stoviu..... doh.gif  sake, panele (cia tai pamalonino  blush2.gif  biggrin.gif ) - kaip koki kosmini laiva vairuojat - nei teisiu, nei draudimo, nei masinos dokumentu  doh.gif  vos neisveze manes hihihi.gif nu ar ne blond????  doh.gif

rimts - tai lietuviska pelenine  biggrin.gif
--------
nu kazkaip idomiai cia nuskambejo....  g.gif

lotuliukas.gif dėl šviesų....žinok labai didelis gėris, kai užvedus variklį šviesos automatiškai įsijungia...bet dabar būtų amen į kitą mašiną įsėst..garantija pamirščiau jas biggrin.gif

rimts - tai rimtas/rimtai lotuliukas.gif

Tai vat kad ir man keistai nuskambėjo...dar suabejojau ar jis tikrai profesionalas doh.gif bet matyt aš blond visgi..eisiu paieskot info apie pilnakadrius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 04 24, 14:38)
lotuliukas.gif  dėl šviesų....žinok labai didelis gėris, kai užvedus variklį šviesos automatiškai įsijungia...bet dabar būtų amen į kitą mašiną įsėst..garantija pamirščiau jas  biggrin.gif

rimts - tai rimtas/rimtai  lotuliukas.gif

Tai vat kad ir man keistai nuskambėjo...dar suabejojau ar jis tikrai profesionalas  doh.gif  bet matyt aš blond visgi..eisiu paieskot info apie pilnakadrius  biggrin.gif

as pora metu turejau tokia masina su automatinem sviesom biggrin.gif - ir nuo to laiko man su toms sviesom amen aleliuja................ fool.gif

supratau hihihi.gif tai ir atsakiau , kad jei rimtai - tai lietuviska spalva mano plauku - pelenu spalva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 04 24, 13:42)
supratau  hihihi.gif  tai ir atsakiau , kad jei rimtai - tai lietuviska spalva mano plauku - pelenu spalva  biggrin.gif

lotuliukas.gif zodz susisnekejot lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktuke @ 2009 04 24, 14:44)
lotuliukas.gif  zodz susisnekejot  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

nu lotuliukas.gif dieve kokia diena durna snd.... visai man stoga baigia nuraut...... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 04 24, 13:29)
Šiaip aš klausiau vieno fotografo ar jis fotografuoja RAW, sake nia...o kam...mano fotikas pilnakadris  biggrin.gif  tai nieko nesupratau  lotuliukas.gif  vadinas ir aš blond  biggrin.gif

cekava pasidarė kuris čia fotografas taip sušnekėjo biggrin.gif ryškiai neraukia kas tas RAW doh.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 04 24, 14:46)
cekava pasidarė kuris čia fotografas taip sušnekėjo biggrin.gif ryškiai neraukia kas tas RAW doh.gif

nu panasu i tai... g.gif nes nematau jokio rysio tarp pilnakadrio/nepilnakadrio ir raw... biggrin.gif
Atsakyti
pilnas/ne pilnas kadras tai matricos dydis grubiai tariant o Raw tai nufotografuoto kadro failo nu tokia tarsi rūšis smile.gif įdomų ryšį žmogus atrado aišku smile.gif
bet tai kiekvienas fotografas yra prikalbėjęs didesnių ar mažesnių nesamonių...manau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2009 04 24, 12:38)
Tai vat kad ir man keistai nuskambėjo...dar suabejojau ar jis tikrai profesionalas  doh.gif  bet matyt aš blond visgi..eisiu paieskot info apie pilnakadrius  biggrin.gif

biggrin.gif Aha, man, kaip ir peppi, idomu pasidare biggrin.gif
Atsakyti