Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(zebrina @ 2009 05 23, 11:42)
Sveikutes,gal kas galetu padeti..situacija tokia,dabar turiu biuleteni,ir jam pasibaigus zadu iseiti is darbo.Ir kiek zinau pries iseinant butina atidirbti 2 savaites.Tai ar as galeciau turedama nedarbingumo lapeli nueit ir parasyt pareiskima del isejimo,(pries 2 sav.iki pasibaigs biuletenis)ar man pasibaigus biuleteniui,dar teks atidirbt? g.gif aciu 4u.gif

Na visų pirmą ne ATIDIRBTI, o pagal LR DK 127 str. 1 d. ĮSPĖTI prieš 14 dienų apie darbo sutarties nutraukimą. Įspėjimo teminas skaičiuojasi nuo sekančios dienos po prašymo įteikimo dienos.
Galite rašyti.
Atsakyti
Labas
Nežinau, ar į šitą temą pataikiau, bet tinkamesnės lyg nemačiau.
Tokia situacija: mano vyras dirba jau 2,5 mėnesio naujoj darbovietėj, apiformintas viskas kaip priklauso. Bet jam dar nė karto nemokėjo atlyginimo. Na iš pat pradžių jis buvo perspėtas, kad atlyginimai pas juos vėluoja 1-2 mėn. Bet dabar va neseniai buvo pas juos susirinkimas ir direktorė pranešė, kad pinigų dar kelis mėnesius nebus, nes jų tiesiog nėra. Bet tai kaip taip gali būti? Dar neteko tokioj situacijoj pakliūt, baisu, kad iš viso jokių pinigų nesulauksim. Kaip reikėtų elgtis, kažin? Su direktore šnekėt be šansų, ji nė artyn neprisileidžia. Kažkaip atrodo, galima gi būtų žmoniškai susitart, bet niekaip.

blink.gif blink.gif blink.gif
g.gif g.gif g.gif

Gal kam panašiai yra buvę ar kaip?...
Atsakyti
QUOTE(nojura @ 2009 05 25, 16:33)
Tokia situacija: mano vyras dirba jau 2,5 mėnesio naujoj darbovietėj, apiformintas viskas kaip priklauso. Bet jam dar nė karto nemokėjo atlyginimo. Na iš pat pradžių jis buvo perspėtas, kad atlyginimai pas juos vėluoja 1-2 mėn. Bet dabar va neseniai buvo pas juos susirinkimas ir direktorė pranešė, kad pinigų dar kelis mėnesius  nebus, nes jų tiesiog nėra. Bet tai kaip taip gali būti? Dar neteko tokioj situacijoj pakliūt, baisu, kad iš viso jokių pinigų nesulauksim. Kaip reikėtų elgtis, kažin? Su direktore šnekėt be šansų, ji nė artyn neprisileidžia. Kažkaip atrodo, galima gi būtų žmoniškai susitart, bet niekaip.

Gal kam panašiai yra buvę ar kaip?...

Na man nėra taip buvę.
O dėl pinigų nebuvimo, visko gali buti. Pvz. įmonė skolinga Sodrai, VMI, tai jie gali iš karto nurašynėti iš sąskaitos. O gal skolos išieškojimas yra perduotas antstoliams.
Jums belieka tik kreiptis į VDI.
Galite rašyti prašymą dėl atleidimo iš darbo pagal LR DK 128 str., LR DK 127 str. 2 d. Ir jeigu nesumokės atleidimo dieną, galite kreiptis tieisiai į teismą.
Atsakyti
Norėjau pasiklausti, gar kuri žinote, kaip skaičiuojami atostoginiai, jei žmogus sausio mėn. turėjo nemokamas atostogas, vasario mėnesį - nedarbingumą, kovą - nemokamas atostogas, o balandį išėjo kasmetinių atostogų? Iš anksto ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 05 25, 16:44)

Jums belieka tik kreiptis į VDI.

O ką ta VDI? Nubaus tą direktorę? Vietoj to, kad išmokėtų kažkam atlyginimą - sumokės baudą į biudžetą g.gif

Nors dabar gal nebaudžia - išanalizuoja situaciją? Na pvz. jai pačiai įmonei yra skolingi kiti, dėl kurių įsiskolinimo kreiptasi į teismą... Kad piniginių srautų nebuvo, kad turimos lėšos nešvaistomos... Tiesiog skolingi pirkėjai, o užsakymų sumažėjo g.gif

širma, čia tik buhalterės gali atsakyti 4u.gif
Atsakyti
Paskaiciau ir galvoju, g.gif
kreiptis i VDI ir kas?Oj atsimerkim ranka ranka plauna,nepagazdinsit darbdaviu,nepatinka eik lauk,kitaip sudarysim jum salygas nepakenciamas,Duoti i teisma? kiek sveikatos ir pinigu??Bandziau kovoti su vienu darbdaviu ir kas?Savo sveikata sugadinau ir vistiek teko iseiti savo noru,i teisma duoti jau nebebuvo nervu,DK isstudijavus nuo Aiki Z(,bet dabar jis keitesi)Zinau savo teises,bet ar kas kreipia i tai demesio,kai uz duru dar 100 laukia mano vietos doh.gif
Atsakyti
Sveikutes,supermamytes zinancios kas cia dedasi su tais vaikiuku pinigeliu klausimais
Man iskiles toks klausimas:jei as auginu vaikiuka iki 2 metu ir pasirasau terminuota darbo sutartele 2 menesiams aisku,kad pinigu uz vaika negausiu tik ar ta laika kol dirbsiu ar isvis atimtu?Nes vaikui 2 metai bus tik lapkricio menesi?
atsiprasau jei ne cia pataikiau
Atsakyti
sveiki,turiu ir as klausimeli draugo mama susilauze koja budama atostogose bet nepranese i darboviete jai dar atostogos iki birzelio men ji neseniai pranese ir isgirdo kad ji turejo pranest apie tai valandos begyje ar gali buti taip kad ja dabar ismes is darbo ar aplamai kas dabar gali nutikt?nes is darbo nekokios nuogirdos dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretukas84 @ 2009 05 28, 18:41)
sveiki,turiu ir as klausimeli draugo mama susilauze koja budama atostogose bet nepranese i darboviete jai dar atostogos iki birzelio men ji neseniai pranese ir isgirdo kad ji turejo pranest apie tai valandos begyje ar gali buti taip kad ja dabar ismes is darbo ar aplamai kas dabar gali nutikt?nes is darbo nekokios nuogirdos dekui 4u.gif

Manau atostogų laiku susirgus nėra privaloma pranešti. Jei susergi, ligos laikotarpiui pratęsiamos atostogos... Bet jei įmonės vidaus teisės aktuose (darbo tvarkos taisyklėse ar kolektyvinėje sutartyje) tas numatyta - tai vėl situacija kitokia. Tačiau išmesti iš darbo - neturi teisės. Kokiu pagrindu? Manau tai gąsdinimai... 4u.gif
Atsakyti
na dekui tik kaip zinot dabar kokia ta tvarka toi valstybinej imonej g.gif belieka laukt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Loretukas84 @ 2009 05 28, 21:04)
na dekui tik kaip zinot dabar kokia ta tvarka toi valstybinej imonej g.gif belieka laukt 4u.gif

Manau Darbo kodeksas visur vienodas..
O su bet kokiais vidaus aktais turi būti žmogus supažindintas pasirašytinai 4u.gif
Atsakyti
Įsdarbinau naujame darbe, bet man esu vaiko priežiūros atostogose iki vaikui sueis 2 metai iki liepos 5d. Ar reikia sodrai atskirai kokį prašymą vežti? Ar jie patys matys, kad dirbu ir nutrauks mokėjimą? Iš senojo darbo, kuriame esu išleista v.p. atostogų, neišsidarbinau, bet tai padarysiu dienų bėgyje g.gif
Atsakyti