Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

Taip, iteiksiu, tik dar noriu palaukti bent 3- 4 savaiteles, dar tik astunta nestumo savaite eina, na del visa ko, turejau skaudzios patirties....dekui jums 4u.gif
Atsakyti
Prisipažinsiu - visos temos neskaičiau ax.gif, tik keletą psl. atgal...

Situacija. Esu mot.atostogose. Kai vaikui suėjo 2 metai, ir aš pareiškiau norą grįšt darban, darbdavys pasiūlė "paatostogaut" iki 3-jų metų, per tą laiką pagilinti žinias, pasieškant "chaltūrkių" biggrin.gif, kad neva atėjus terminui sugrįžt darban, jau nebūčiau atitolusi nuo darbinių reikalų. Jis puikiai žino, kad DK kažkiek išmanau ir kad teisiškai nėra jokio pagrindo manęs nepriimt (mano darbo vieta yra, žmogus dirba pagal terminuotą darbo sutartį, iki mano vaikui sueis 3-ji), todėl dar prižadėjo, jei per tą laiką rasčiau kitą darbą, jis išmokėtų man visas priklausiančias kompensacijas....
Tai va. Taip ir nutiko bigsmile.gif, aš radau darbą, dabar turiu keliaut pas darbdavį, dėl atleidimo.

KLausimas. Kaip čia teisingiau pasielgt? Kaip turi atrodyti mano prašymas, ar šalių susitarimas ar dar bala žino koks dokumentas, kad jis įvykdytų savo pažadą (pagal išdirbtą laiką įmonėj, priklausytų 3-jų mėn išeitinė kompensacija), kad "neišdurtų" manęs. Jei pati ateičiau su pasiūlymu nutraukti darbo sutartį šalių sutarimu, kaip tas pasiūlymas turėtų atrodyt, kokie punktai ir pan? g.gif
Atsakyti
Iš pradžių rašote prašymą, na pan.:
Aš, [pareigos, vardas, pavardė] siūlau Jums nutraukti darbo sutartį Nr. AAA 00, sudarytą 0000 m. rugpjūčio mėn. 00 d., pagal LR Darbo kodekso 125 straipsnį. Darbo sutartis nutraukiama šalių susitarimu tokiomis sąlygomis:
1. Darbo sutartis pagal LR Darbo kodekso 125 straipsnį nutraukiama 0000 m. balandžio mėn. 00 d.
2. Bendrovė (jei man bus reikalinga) parašys reikalingas rekomendacijas bei charakteristiką.
3. UAB „AAA“ išmokės man 3 (trijų) mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką.
4. UAB „AAA“ su manimi pilnai atsiskaitys LR DK nustatyta tvarką, išmokant visas su darbo santykiais ir jų nutraukimu susijusias išmokas Jūsų atleidimo iš darbo dieną, t.y. 0000 m. balandžio mėn. 00 d.
Po šio pasiūlymo įteikimo, per 7 dienas prašome informuoti apie savo apsisprendimą.

Toliau yra rašomas susitarimas:
Atsižvelgiant į 0000 m. ... 00 d. [pareigos, vardas, pavarde ] siūlymą nutraukti darbo sutartį AAA Nr. 00, sudarytą ...., su visais jos priedais, papildymais ir keitimais, bei į 0000 m. ... 00 d. UAB "AAA", atrsotvaujamos direktoriaus ..., veikiančio pagal bendrovės įstatus, sutikimą nutraukti minimą darbo sutartį, yra susitariama:
1. Ir čia surašote punktus iš pasiūlymo. Tik šiek tiek pakoregavus aišku. smile.gif
2. Bendrovė įsipareigoja parašyti reikalingas rekomendacijas bei charakteristiką.
3. Bendrovė įsipareigoja atsiskaityti ...

Atsakyti
Dekui 4u.gif.
Atsakyti
Visgi, jei gražiai nenorėtų išsiskirti, tuomet variantas "grįžti" į darbą rolleyes.gif
Realiai tavęs atleisti negali, turi tau parašyti įspėjimą apie atleidimą, po kurio tu 4 mėn turėtum dar dirbti, o po to turėtų išmokėti tas visas kompensacijas, pagal anksčiau buvusią algą, t.y. tokią, kuri buvo iki dekreto smile.gif

Aš jau viskas, išsikovojau viską, kas man priklausė, nors žiauriai ilgai ir daug reikėjo įrodinėti, bet visgi gavau viską smile.gif Suma išeitinės išaugo daugiau nei dvigubai, čia palyginus su tuo, ką jie man buvo paskaičiavę patys biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidulė: 21 sausio 2010 - 13:45
QUOTE(Vaidulė @ 2010 01 21, 14:44)
Visgi, jei gražiai nenorėtų išsiskirti, tuomet variantas "grįžti" į darbą  rolleyes.gif
Realiai tavęs atleisti negali, turi tau parašyti įspėjimą apie atleidimą, po kurio tu 4 mėn turėtum dar dirbti, o po to turėtų išmokėti tas visas kompensacijas, pagal anksčiau buvusią algą, t.y. tokią, kuri buvo iki dekreto  smile.gif

Aš jau viskas, išsikovojau viską, kas man priklausė, nors žiauriai ilgai ir daug reikėjo įrodinėti, bet visgi gavau viską  smile.gif Suma išeitinės išaugo daugiau nei dvigubai, čia palyginus su tuo, ką jie man buvo paskaičiavę patys biggrin.gif

o kiek advokatai kainavo? panasu kad manes laukia tas kelias....
Atsakyti
Sveiki
Turiu ir as klausimeli blush2.gif tik labiau del vyro.Dirba prekybos centre.Ar vadovas galejo issiusti prasyma apie atleidima is darbo(nutiko sis tas ir buvo liepta iseit is darbo),kai db jau yra jis parases apie isejima atostogoms(uzdaro pard.remontui)
Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidulė @ 2010 01 21, 13:44)
Visgi, jei gražiai nenorėtų išsiskirti, tuomet variantas "grįžti" į darbą  rolleyes.gif

Viskas tvarkoj thumbup.gif, sutarėm gražiuoju, pasirašėm šalių sustarimą, nebus papildomų rūpesčių.
Ačiū patarusioms 4u.gif
Atsakyti
sveiki,

o kaip apiforminama iseitine, kai zmogus buvo atleistas nesant jo kaltei? ta prasme, turi buti kazkoks dokumentas is imones puses, ar tai prasymas is mano puses, kad skirtkit man priklausancia 2 menesiu iseitine? Ar tiesiog buhaltere ja perves paskutine darbuotojo diena automatiskai?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti