Neperskaiciau visos temos...atleiskite, gal kas atsakys:
Esu DB registruota bedarbe. Laukiuosi. Rytoj einu i poklabi del darbo, kurio laukiau nuo rudens pradzios, bet vis buvo persvarstomi etatai, norejo naikinti, bet nepanaikino ir mane, su geromis rekomendacijomis, kviecia pakalbeti. Per ta laika, kol vyko tie visi ju svarstymai ir pastojau. Kaip man pasielgti: ar jau sakyti per pokalbi, kad laukiuosi? Ar palaukti ju sprendimo, ir jei priima, tada pranesti? Darbas butu valstybineje istaigoje, reikes pasitikrinti sveikata, tai pazymoje turetu gydytoja irasyti apie mano padeti. Nestumas 3,5 menesiu.
Kokia man kliuna atsakomybe, jei nepranesu apie savo padeti, pasirasau DS ir po kokio menesio pranesu?
Is anksto aciu uz atsakyma ir nuomones.
Elementariai tai yra toks dalykas kaip etiketas. Tai visų pirma. O kita vertus kuris gydytojas parašys apie nėštumą? Pas ginekologą eit nereik, o šeimos gydytoja tiesiog įrašo "sveika, dirbti gali"
labdien
gal kas padėsit? spalio 27 grįžau po 2 m atostogų į darbą senomis sąlygomis... užvakar gavau raštišką pasiūlymą keisti darbo sąlygas, t.y -mažinti atlyginimą nemažinant darbo krūvio dirbu UABe... žinau, kad galiu nesutikti, tik galvoju, kas tada manęs laukia... bet įdomiausia, kad pasiūlymas parašytas 2009,12,01 data ir neva man pasirašius įsigalioja jau nuo sausio 1 dienos ...sakykit, ar yra kokių šansų, ir kaip juos reik išnaudoti, kad galėčiau tą pasiūlymą įteisinti bent jau mėnesiu vėlesne data... kokie turėtų būti mano veiksmai šiuo atveju? kai užklausiau apie datą personalo vadybininkės, tai šioji tik numykė, kad galiu ir nesutikti pasirašyti laukiu ats...ačiū
gal kas padėsit? spalio 27 grįžau po 2 m atostogų į darbą senomis sąlygomis... užvakar gavau raštišką pasiūlymą keisti darbo sąlygas, t.y -mažinti atlyginimą nemažinant darbo krūvio dirbu UABe... žinau, kad galiu nesutikti, tik galvoju, kas tada manęs laukia... bet įdomiausia, kad pasiūlymas parašytas 2009,12,01 data ir neva man pasirašius įsigalioja jau nuo sausio 1 dienos ...sakykit, ar yra kokių šansų, ir kaip juos reik išnaudoti, kad galėčiau tą pasiūlymą įteisinti bent jau mėnesiu vėlesne data... kokie turėtų būti mano veiksmai šiuo atveju? kai užklausiau apie datą personalo vadybininkės, tai šioji tik numykė, kad galiu ir nesutikti pasirašyti laukiu ats...ačiū
Apie darbo apmokėjimo sąlygų pakeitimą darbdavys privalo įspėti prieš 1 mėn.
Arba paprašykite perrašyti, arba ant to pranešimo pasirašykite: Gauta 2010-01-14, Pareigos Vardas Pavardė, parašas.
Nerašykite: susipažinau ir sutinku.
O po to darbdaviui rašykite atsakymą, vadovaujantis LR DK 203 str. sutinkate arba nesutinkate ir viskas.
Tik kopiją su jūsų parašiuku būtinai padarykite.
Arba paprašykite perrašyti, arba ant to pranešimo pasirašykite: Gauta 2010-01-14, Pareigos Vardas Pavardė, parašas.
O po to darbdaviui rašykite atsakymą, vadovaujantis LR DK 203 str. sutinkate arba nesutinkate ir viskas.
Sveiki,
noriu pasikonsultuoti
1. jei vyras yra gaves is dardavio ispejima apie darbo sutarties nutraukima nuo vasario 10 d., o siuo metu serga ir yra "ant" biuletenio, tai darbo sutarties nutraukimo data nusikelia tiek dienu i prieki, kiek buvo sirgta, ar ne? Ar yra kur nors teises aktuose apie tai parasyta?
2. man netrukus gimdyti bus laikas ar vyras gali prasyti isleisti ji menesiui tevystes atostogu, jei jau zinoma, kad darbo sutartis bus nutraukta? Ar darbdavys gali neisleisti tevystes atstogu?
noriu pasikonsultuoti
1. jei vyras yra gaves is dardavio ispejima apie darbo sutarties nutraukima nuo vasario 10 d., o siuo metu serga ir yra "ant" biuletenio, tai darbo sutarties nutraukimo data nusikelia tiek dienu i prieki, kiek buvo sirgta, ar ne? Ar yra kur nors teises aktuose apie tai parasyta?
2. man netrukus gimdyti bus laikas ar vyras gali prasyti isleisti ji menesiui tevystes atostogu, jei jau zinoma, kad darbo sutartis bus nutraukta? Ar darbdavys gali neisleisti tevystes atstogu?
QUOTE(Marija5 @ 2010 01 14, 11:30)
Apie darbo apmokėjimo sąlygų pakeitimą darbdavys privalo įspėti prieš 1 mėn.
dėkui, būtent tą ir norėjau sužinoti...
o ats darbdaviui raštu rašyti? gal yra kokios nors formos? ar paminėti, kad kaip ir sutinku, kad man naują pasiūlymą atsiūstų, ta prasme, normalia data? nes suprantu, kad neišviangamas tas mažinimas, bo visiems sumažino iki man grįžtant
P.S. kopiją atsakymo ar pasiūlymo? beje, ant pasiūlymo direktorės parašų dar nėra tai tas mano Gauta ir parašas jokios vertės kaip ir neturi, ar kaip?
Ačiū...ačiū...
O kaip pasiūlymas be direktoriaus parašo?
Tai jis dabar galės pasirašyti ir viskas.
Kopijos reikėtu pasiūlymo. Jeigu kils koks darbo ginčas, pvz. vadova sakys, kad DU mažesnis nuo sausio 1, o jus tada parodysite jam tą kopiją su gavimo žyma. Tik nuo gavimo dienos skaičiuojamas mėnuo.
Formos dėl ko reikia? Paprašyti, kad perrašytu? Gal žodžių pasakykite.
O jeigu neperrašys, tada pasirašote ant, o atsakymą parašykite raštu, sutinkate arba ne.
Uždarosios akcinės bendrovės XXX
direktoriui Vardeniui Pavardeniui
SUTIKIMAS
DĖL DARBO SUTARTIES SĄLYGŲ KEITIMO
2009-01-05
Vilnius
Sutinku, kad nuo 2009 m. vasario 6 d. pasikeistų mano darbo sutarties Nr. 0, sudarytos 0000-00-00 sąlygos:
1) darbo sutartis iš terminuotos tampa neterminuota;
2) inžinieriaus pareigos yra keičiamos į vyriausiojo inžinieriaus pareigas.
Kopijos reikėtu pasiūlymo. Jeigu kils koks darbo ginčas, pvz. vadova sakys, kad DU mažesnis nuo sausio 1, o jus tada parodysite jam tą kopiją su gavimo žyma. Tik nuo gavimo dienos skaičiuojamas mėnuo.
O jeigu neperrašys, tada pasirašote ant, o atsakymą parašykite raštu, sutinkate arba ne.
SUTIKIMAS
2009-01-05
Vilnius
Sutinku, kad nuo 2009 m. vasario 6 d. pasikeistų mano darbo sutarties Nr. 0, sudarytos 0000-00-00 sąlygos:
QUOTE(Marija5 @ 2010 01 14, 15:17)
O kaip pasiūlymas be direktoriaus parašo?
SUTIKIMAS
2009-01-05
Vilnius
SUTIKIMAS
2009-01-05
Vilnius
jau aiškiau ir nebeįmanoma paaiškint...DĖKUI
sveikutes, o kaip yra su rastisku ispejimu del darbo sutarties nutraukimo po kurio laiko?Jei parasai, kad susipazinai, o po kurio laiko atnesi nestumo pazyma, tai darbdavys nebegali nutraukti sutarties iki gimdymo ir 56 dienas po jo?
Na taip DS nutraukti negali.
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus, taip pat laikinąją darbo sutartį pasibaigus jos terminui.
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
Dekui, tada parasysiu, kad susipazinau