Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(Fruzina @ 2009 12 17, 14:12)
Na žmogui patarti kreiptis į VDI reikia labai apgalvotai. Na gerai patariam kreiptis. Ateis VDI ir ką padarys, lieps įjungti šildytuvą, įjungs darbdavys, klausimas kiek ilgai toje įmonėje dirbs tas kuris apskundė lieka atviras? Aš nesakau, kad tylėt reikia, bet skundimu tiesiog neišspręsi problemos, greičiau nukentėsi pats. Aš patarčiau geriau ieškotis kito darbo, o ne skūsti.

QUOTE(Marija5 @ 2009 12 17, 14:26)
Klausimas buvo aiškus. "Kur kreiptis?" Tokius klausimus sprendžia VDI.
Aš neskaitau tarp eilučių.
Jau ne kartą rašiau, koks klausimas toks ir atsakymas.

Be abejo problemos sprendimo būdas turi buti labai apgalvotas, kad po to nenudegtum.
Aš kai kreipiuosi patarimo, jį gavus, apsvarstau  visas galimybes.

Galima ieškotis darbo, galima šiaip išeiti iš darbo ir eiti į darbo biržą, galima dirbti tokiose sąlygose, galima pasikalbėti gražiai su darbdaviu, galima eiti į VDI.

Dėkui labai. Norėjau sužinoti kur kreitis ir ar galima tokią situaciją kaip nors pakeisti. Bet pati pasiskaičiau ir Jūsų dėka išvada: arba reikia susitaikyti su esamomis darbo sąlygomis, arba nedirbti. 4u.gif smile.gif (man kartu ir savęs gaila, nes man 25, o sąnariai kaip pensininkės, bet kartu ir kitos išeities nėra) doh.gif smile.gif
Atsakyti
sveikos. noreciau pagalbos ir paaiskinimo 4u.gif esu vaiko prieziuros atostogose, imone bankrutavo ir nutrauke darbo sutarti. sodrai reikejo pristatyti darbo uzmokescio pazyma. ja gavus, nunesiau i sodra. joje buvo paskaiciuota nepanaudotos atostogos ir kompensacija. visus klausimus turiu derinti su bankroto administratoriumi. jam paskambinus ir paklausus, ar man priklauso iseitine kompensacija, pasake, kad turetu priklausyt, bet jam paskambinti po poros menesiu.. nors imone jau mane atleidus ir jos jau nera. ar gali but, kad po nauju metu specialiai man liepe paskambinti, kad neismoketu tos kompensacijos? ar tikrai kaip jis sako, kad viskas dabar eigoje ir taip greitai niekas nevyksta? buciau dekinga uz bet koki paaiskinima 4u.gif nes nenoriu prarasti pinigeliu, gal man dabar reikia tiesiog listi i akis ir reikalauti tu pinigu? juk sodrai tai pazyma pristatyta apie uzmokesti, o man niekas neismokejo dar g.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal kas susiduret su tokia situacija. Darbadavys NEPRIIMA is motinystes atostogu. Zinau kad privalo ir tt, bet nepriima. Darbo vieta yra, imone laikosi gerai. Nepriima ne manes vienos. Nesenai ir kita mamyte isgrudo...sumokejo 1000 lt kompensacija.....na, cia jos problema, ji sutiko, nes nenorejo gadinti sau nervu....gal kam buvo panasi situacija, kaip elgetes, kokie variantai?
P.s.: - teismo jie nebijo, tiesiai pasake, gali duot i teisma jei nori. Kompensacijos moketi neketina. Ir as juos suprantu, juk jie - viena is didziausiu ir prestiziskiausiu ADVOKATU kontoru Lietuvoje....gali leisti sau sitaip elgtis, nes zino kad zmones bijos ka nors daryti....ir as bijau....Patarkit, kaip issireikalaut kompensacija? Mano manymu bent 3 men kompensacija butu sazininga siuo atveju.....Gal kas realiai susidure?

Atsakyti
O neišeitu paprašyti nutraukti darbo sutartį pagal LR DK 125 str.?
Nes juk atleisti šiaip sau irgi negali.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 12 27, 23:58)
O neišeitu paprašyti nutraukti darbo sutartį pagal LR DK 125  str.?
Nes juk atleisti šiaip sau irgi negali.

saliu susitarimu? Iseitu, zinoma. Salis darbdavys sako - iseini ir tiek. Salis darbuotojas sako - gerai. Ir tiek ziniu. Taip zinoma iseitu. O kompensaciju moketi jie NESIRUOSIA. Sakau, atvirai pasake - duok i teisma jei nori....Viena mamyte sutiko su 1000 lt "kompensacija"....nusprende patausoti savo nervus....as nezinau kaip elgtis...i darba grizt tokiom salygom tikrai nenoriu....kompensacija butu tai ko reikia, bet kaip ir rasiau, manau sazininga butu bent uz 3 men gauti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusraR: 27 gruodžio 2009 - 23:09
O kodėl nenorite parašyti pasiūlymo raštu?
Gal jie apsvarstytu ir suprastu, kad jus neketinate taip paprastai pasiduoti.
Tik reikėtu tą pasiūlymą surašyti raštu 2 egz.
O kada jus turėjote sugrįžti į darbą?
Jeigu jūsų nepriima, tai gal jau už pravaikštas atleido.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 12 28, 00:39)
O kodėl nenorite parašyti pasiūlymo raštu?
Gal jie apsvarstytu ir suprastu, kad jus neketinate taip paprastai pasiduoti.
Tik reikėtu tą pasiūlymą surašyti raštu 2 egz.
O kada jus turėjote sugrįžti į darbą?
Jeigu jūsų nepriima, tai gal jau už pravaikštas atleido.

nepagalvojau apie parasyma rastu. Reiktu pagalvoti kaip viska surasyti...
tureciau grizti geguzes 23 tik. Mano vietoje dirba kitas zmogus, kuris dabar iseina is darbo. Del to ir kalba dabar prasidejo apie grizima. Bet kadangi jie neketina manes priimti tai kaip suprantu butu geriausia laukti iki geguzes 23, tiksliau reikia informuoti kad griztu, na pries dvi savaites, taip? ir tada laukti konkreciu ju veiksmu. Nes kol kas viskas tik zodiniame lygmenyje.....O veiksmai butu tokie kad mes neturim vietos. Na ir kas tada? Tada tureciau surasyti pasiulyma rastu? Taip manot?
Atsakyti
Dabar šiek tiek pacituosiu LR DK.
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
...
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
...
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Sugrįžtate į darbą, kadangi vietą jums privalo išsaugoti.
Kadangi jie jau nebenori, kad jus ten butumet, išklausykite jų pozociją.
O gal jus paliks, iš kur žinote, kad bus kitaip? smile.gif
Pasiruoškite pokalbiui. Paskaitykite LR DK, kad galėtume atkirsti jiems.
Supratus, kad jus taip nepasiduosite, išmokės jums išeitinė.
Išeitinės dydžiai yra nurodyti LR DK 140 str.
Jeigu dar pagalvoti apie atleidimą pagal LR DK 129 str., jus tur4tu įspėti paie DS nutraukimą prieš 4 mėn. Tai dar pridėkite prie visų kompensacijų.
Na aišku iš karto atsargiai reikėtu, nes priims, o po to atleis dėl jūsų kaltės. smile.gif Juk sakėk, kad geri labai advokatai.
Atsakyti
Rasiau kitur, bet cia gal greiciau man kas nors atsakys

Padėkit mamos kurios nusimanot issiaiskinti mus uzklupusia tokia situaciją:
Vyras buvo tevystes atostogose nuo 2007 01 28 d.iki 2009 01 28 Darbas vyra apdraudes gyvybes draudimu (po 150lt per menesi), Dabar Sodra reikalauja grazinti jiems pinigus uz 2008 01 29 iki 2008 11 30 Jie sako ,kad mums permokejo, bet Juk tai buvo draudimas uz gyvybe, ir tu pinigu realiai mes net neturejom, darbas juos pervesdavo draudimui. Sodra sako, kad 2007m buvo istatymas kada jie neskaiciavo tu draudimo pinigu, 2008 jau skaiciavo, dabar 2009 m vel neskaiciuoja. Gal gali man kas nors paaiskinti kas cia vyksta, nes dabar is vyro Sodra reikalauja grazinti uz 10 menesiu 1500 litu. jei kas galite man padeti bukite geri parasykite cia koki nors paaiskinima arba i Asmenine parasykite man savo tel nr, as paskambinciau Jums gal isaiskintumet kas ir kaip labai sirdingai Aciu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal kas galetu pakonsultuoti tokiu klausimu: vyro mama dirba valstybineje ligonineje, ten nuo s.m. geguzes 1d. planuojama restrukturizacija, bus naikinami skyriai. Jos skyrius naikinamas nebus, bet sumazejus darbo zino, jog planuojama irgi atleisti pora zmoniu. Jai iki pensijos liko 4 metai. Gruodzio pabaigoje buvo susauktas susirinkimas darbovieteje, ji ir dar keli darbuotojai gavo lapelius, kur ispejama, kad istaiga bus restrukturizuojama. To lapuko dar nemaciau, bet ji sako, kad ten nei zodzio apie atleidima neparasyta. Ar gali taip buti, jog tai ne ispejimas apie atleidima is darbo? Nes ja turi ispeti pries 4 menesius apie atleidima. O gal reorganizacijos atveju neprivalo ispeti?
Dar klausimas, ar gali ji motyvuoti, jog ja paliktu darbe del to, jog iki pensijos liko 4 metai? Kitos darbuotojos (taip pat ir ji) skyriuje turi dideli staza, bet ji vienintele taip arti pensijos, kitos jau su suaugusiais vaikais, bet iki pensijos daugiau like...Ir kaip ta galima padaryt: rastu kreiptis i vadova su prasymu ar yra kokia kita procedura? Nes matau jog DK 129 str. kalba, jog su tokiais darbuotojais sutartis gali buti nutraukta, jei darbuotojo palikimas darbe is esmes pazeistu darbdavio interesus? Ar vel restrukturizacijos ir grupinio atleidimo atveju cia gali neatsizvelgti?
Taip pat idomu, jei ji iseitu is darbo savo noru, ar gautu iseitine ismoka? Jai priklauso pagal staza sesiu menesiu dydzio. Nes kaip suprantu bus siulomas ir toks variantas blink.gif
Ir dar gali buti siuloma eiti dirbti puse etato. Nesutikus kaip suprantu gali atleisti, bet iseitines priklauso tokiu atveju?
Labai dekinga buciau, jei zinantys daugiau pakomentuotu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo woverius: 04 sausio 2010 - 14:59
1. Nutraukiant darbo sitartį savo noru išeitinė išmoka nepriklauso. Sumokės tik DU ir kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
2. Įspėjimas apie restuktūrizavimą, yra tik įspėjimas apie restruktūrizavimą. (Gal nereikia paniluoti kol dar to rašto nematėt). smile.gif
3. Apie atleidimą iš darbo privalo įspėti bet kokių atvėju.
4. Nutraukiant darbo sutartį, keičiant esamas darbo sąlygas visada reikia atsižvelgti į LR DK.
5. Nesutikus dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį vadovaujantis LR DK 129 str., atsižvelgiant į terminus nurodytus LR DK 130 str bei išmokant išeitinę išmoką, kurios dydžiai yra nurodyti LR DK 140 st.
6. Darbo sutartį galima nutraukti ir pagal LR DK 125 str.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 01 04, 15:17)
1. Nutraukiant darbo sitartį savo noru išeitinė išmoka nepriklauso. Sumokės tik DU ir kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
2. Įspėjimas apie restuktūrizavimą, yra tik įspėjimas apie restruktūrizavimą. (Gal nereikia paniluoti kol dar to rašto nematėt).  smile.gif
3. Apie atleidimą iš darbo privalo įspėti bet kokių atvėju.
4. Nutraukiant darbo sutartį, keičiant esamas darbo sąlygas visada reikia atsižvelgti į LR DK.
5. Nesutikus dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį vadovaujantis LR DK 129 str., atsižvelgiant į terminus nurodytus LR DK 130 str bei išmokant išeitinę išmoką, kurios dydžiai yra nurodyti LR DK 140 st.
6. Darbo sutartį galima nutraukti ir pagal LR DK 125 str.

Dekui. Kol kas nepanikuojam, ruosiames tik smile.gif O vis tik jei gaus atleidimo lapuka, kaip su tais 4 metais iki pensijos, ar butu galima motyvuojant tuo nepasirasyti ant atleidimo lapuko bei prasyti buti paliktai darbe ax.gif
Atsakyti