sveikos, reikia patarimo
nori atleisti mano mamą iš darbo
na ji pensininkė (manau kitos sakysite tai ko dar nori)
Taip sutinku, tačiau darbdavys kiek suprantu elgiasi nelabai gražiai.
Situacija yra tokia, kad ji dirba valytoja-rūbininke, tai dabar nori sumažinti tą vieną etatą (priskirti tą plotą kitai valytojai (na iš 2 lieka 1 su daug didesniu darbo krūviu).
Tačiau mano mamai siūlo eiti dirbti į gamybos cechą (maisto pramonėje) taip pat valytoja ir tas pats uždarbis, t.y. daug sunkesnis darbas (plotas dar didesnis). Be to mama yra dirbusi ceche ir anksčiau, tačiau dėl sveikatos būklės (serga astma ir nunešė pažymą darbovietei) buvo perkelta į dabartines pareigas (valytoja-rūbininkė, na čia ne ceche valymas|).
Tai kiek suprantu, darbdavys pasielgė labai gudriai, t.y. jis kaip ir neatleidžia bet siūlo kitą darbą, o kadangi tai yra daug sunkesnis darbas žino kad darbuotojas nesutiks su siūlomais pakeitimais, vadinasi pats parašys prašymą atleisti. Tiesa siūlo išeitinę 2 mėn.
Tai man dabar klausimas ar įmanomas toks variantas kad pagal sveikatos būklę ji negali sutikti eiti dirbti jos sveikatai kenksmingomis sąlygomis, tai tada darbdavys turėtų ją atleisti dėl etato mažinimo. Na rezultatas tai tas pats - atleidimas, tačiau gal išeitinė pašalpa normalesnė būtų. Beje kiek dar reikėtų dirbti (na savo prašymu tai 14 dienų, o jei atleidžia pagal etato mažinimą)
O beje gal patartumėte ką jai daryti, ji dar turi neišnaudotų atostogų . Tai kas geriau būtų - gauti kompensaciją už nepanaudotas ar pasiimti atostogas. O jei pasiima atostogas tai kaip tada su tuo išėjimu iš darbo
na ir prirašiau, tikiuosi kad suprantamai