Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(Fregata @ 2009 11 11, 09:13)
Sveiki, dar noreciau pasiteirauti, kad turi buti nurodyta atleidimo lapelyje be atleidimo priezasties ir datos? T.y. ar turi buti nurodyta pvz iseitine kompensacija? Arba laisvas laikas, kiek skiriama kito darbo paieskoms?
Ar galima, gavus lapeli jo is karto nepasirasineti, o pvz pasirasyti kita diena?

atleidimo lapelyje daugiau nieko neturi buti. iseitine kompensacija ir kompensacija uz nepanaudotas atostogas bus nurodyta atleidimo isakyme.
laisvo darbo laiko kiekis reglamentuotas DK, o kada tas laikas skiriamas -nustatoma darbuotojo ir darbdavio susitarimu, todel darbdavio iteikiamame ispejimo apie atleidima lapelyje sios info negali buti.
manau,kad personalo specas nepriestaraus, jei pasirasysi kita diena, jei lapelyje nurodyta atleidimo data yra velesne nei privalomas ispejimo terminas (tai yra, daugaiu nei 2 ar 4 menesiai iki tos datos like). Jei yra lygiai 2 ar 4 menesiai, tada pasirasymas kita diena reiskia, kad turi personalo specas is naujo parengti ta lapeli su kita data ir vadovas turi is naujo pasirasyti, todel gali priestarauti tam, kad nepasirasysit iskart...
tuo labiau, kad ispejimo apie atleidima lapelio iteikimui jusu sutikimo nereikia, todel nera prasmes tempti gumos su jo pasirasymu.
Atsakyti
sveiki dar karteli.norejau pasiteirauti pries dekreta isnaudojau atostogas,motinystes atostogose esu jau 2metai taciau pasirasiau 3m ir kolkas dar bunu jose.pries gimdyma pradirbau metus laiko.jai dabar sumastyciau nutraukti atostogas ir iseiti is dabo ar man priklausytu kokios iseitines ir kaip jas skaiciuoja?o jai as gauciau iseitines tai birzoje nieko nesitiketi gauti kai uzsirasysiu i ja??aciu jums labai kad atsakote
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 11, 16:27)
sveiki dar karteli.norejau pasiteirauti pries dekreta isnaudojau atostogas,motinystes atostogose esu jau 2metai taciau pasirasiau 3m ir kolkas dar bunu jose.pries gimdyma pradirbau metus laiko.jai dabar sumastyciau nutraukti atostogas ir iseiti is dabo ar man priklausytu kokios iseitines ir kaip jas skaiciuoja?o jai as gauciau iseitines tai birzoje nieko nesitiketi gauti kai uzsirasysiu i ja??aciu jums labai kad atsakote

Jokios išeitinės nepriklauso.
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 10, 14:52)
sveiki norejau jusu asiklausti prasau padekite.jai as pasirasiau motinystes atostogu 3metams.spalio 5d suejo sunui jau 2metai.tai man darboviete turetu saugoti darba iki vaikui sueis tie 3metai?ar jau 3metai nebesaugomi?kaip yra istikro?nes ketinu dar ir 3metus pabuti atostogose kai lix kox menuo noreciau gristi i darba man jis vis dar bus?? aciu jums uz patarima

Na, darbdavys privalo islaikyti Jusu darbo vieta, taciau realybeje viskas atrodo visiskai kitaip.
Pati esu tokioje situacijoje. Grizau po 3 metu vaiko prieziuros atostogu ir suzinojau, kad mano pareigybe panaikinta ir strukturinis skyrius likviduotas. Tai juk turejo islaikyti ta darbo vieta, taciau to neivyko. Todel nuosirdziai patariu isivertinti visas galimybes ir zinoti, kad tave gali atlesiti. Aisku, saliu susitarimu, bet ne kiekvienas apsidziaugtu siais laikais likes be darbo...
Sekmes Jums!
Atsakyti
QUOTE(tatrud @ 2009 11 11, 17:59)
Na, darbdavys privalo islaikyti Jusu darbo vieta, taciau realybeje viskas atrodo visiskai kitaip.
Pati esu tokioje situacijoje. Grizau po 3 metu vaiko prieziuros atostogu ir suzinojau, kad mano pareigybe panaikinta ir strukturinis skyrius likviduotas. Tai juk turejo islaikyti ta darbo vieta, taciau to neivyko. Todel nuosirdziai patariu isivertinti visas galimybes ir zinoti, kad tave gali atlesiti. Aisku, saliu susitarimu, bet ne kiekvienas apsidziaugtu siais laikais likes be darbo...
Sekmes Jums!

aciu jums.bet dar idomu su kuo kalbejau daug kas 1karta isgirsta apie toki dalyka kaip saliu susitarimu,kad neva nera tokio straipsnio net.kaip yra istikro?kazin ar sutix ta cilija su mano tokiu prasymu,ir jpokiu iseitiniu nesitiketi is ju???
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 11, 19:20)
aciu jums.bet dar idomu su kuo kalbejau daug kas 1karta isgirsta apie toki dalyka kaip saliu susitarimu,kad neva nera tokio straipsnio net.kaip yra istikro?kazin ar sutix ta cilija su mano tokiu prasymu,ir jpokiu iseitiniu nesitiketi is ju???

Yra toks straipsnis, LR DK 125str., ir jis sekmingai taikomas (is patirties kalbu).
Bet jei Jus norite iseiti savo noru, jokiu iseitiniu darbdavys neprivalo moketi. Gal kazka praleidau, bet nesupratau, kodel norite iseiti g.gif
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 11, 20:20)

Kodel, gali ir sutikti, pabandyti verta, nes butent nutraukiant darbo sutarti saliu sutarimu, galima tartis del iseitines ismokos, kadangi isejusi savo noru, jus nieko negausit. Siulyti nutraukti saliu sutarimu galite ir darbdavys, ir jus, rastu pasiulot dardaviui nutraukti sutarti ir isdestot savo pageidavimus (nuo kada, kokios kompensacijos norit). Darbdavys per 7 dienas turi atsakyt i jusu pasiulyma, jei neatsakys, vadinasi jis nesutiko su jusu salygom.
Atsakyti
QUOTE(Robi24 @ 2009 11 12, 00:18)
Yra toks straipsnis, LR DK 125str., ir jis sekmingai taikomas (is patirties kalbu).
Bet jei Jus norite iseiti savo noru, jokiu iseitiniu darbdavys neprivalo moketi. Gal kazka praleidau, bet nesupratau, kodel norite iseiti g.gif

na as esu vienisa mamyte kuri pries gimdyma gyveno vln ir tenai dirbau.bet vienai brangus miestas su vauku isgyventi todel is tenai isvykau i kedainius,cia ir giminiu turiu keleta.todel gristi i vln man nebera galimybiu.jai grisiu i darba kur as vaika desiu darzelio lengvai ir greitai negausiu,nuoma+mokescei dirbti tik tam o kur maistas ir visa kita.todel ir mastau apie isejima is darbo noreciau abipusiu susitarimu.bet jai jie man skirs kaskokia iseitine tai as is birzos negausiu nieko,arba jai savo noru iseisiu tai as isvis nieko negausiu.mano menesio pajamos yra 97.50lt uz vaikuti bei maisto paketai.gyvenu is paskutiniu santaupu.
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 12, 14:27)
na as esu vienisa mamyte kuri pries gimdyma gyveno vln ir tenai dirbau.bet vienai brangus miestas su vauku isgyventi todel is tenai isvykau i kedainius,cia ir giminiu turiu keleta.todel gristi i vln man nebera galimybiu.jai grisiu i darba kur as vaika desiu darzelio lengvai ir greitai negausiu,nuoma+mokescei dirbti tik tam o kur maistas ir visa kita.todel ir mastau apie isejima is darbo noreciau abipusiu susitarimu.bet jai jie man skirs kaskokia iseitine tai as is birzos negausiu nieko,arba jai savo noru iseisiu tai as isvis nieko negausiu.mano menesio pajamos yra 97.50lt uz vaikuti bei maisto paketai.gyvenu is paskutiniu santaupu.

Na mano atveju, man nebuvo islaikyta mano darbo vieta, tai as turejau teise reikalauti iseitines. Nutraukusiam darbo sutartį savo noru darbuotojui išeitinė išmoka nepriklauso, išskyrus kompensaciją už nepanaudotas kasmetines atostogas.
O del darbo birzos, uz tiek menesiu, kiek darbuotojas gauna iseitine, darbo birza nemoka, o visa likusi laika moka kaip priklauso (tikiuosi aiskiai parasiau).
Atsakyti
taip aiskei as ir ta girdejau.tik vat nzn kaip as susitarsiu su tauo ciliaku ofise.drauge dirbo su manim administratore irgi ciliake tai jin sako kad nelabai sulauxi is ju tos iseitines kompensacijos.tai vat noriu suzinoti ar ji egzistuoja kam duoda kam ne nuo ko priklauso,kokios taisykles.nes juk gali apsukti bet ka.o dabar ta kompensacija uz nepanaudotas atostogas.jin priklauso tik tuo atveju jai as nepasinaudojau atostogomis pries gimdyma,juk kai 2m buvau motinystes atostogose man nepriklauso tai?as 2sav atbuvau atostogose pries gimdyma.
Atsakyti
Sveikutes,sausio 18d vaikui sueis 2metai tai sausio 19d as jau turesiu grizt i darba?prasyma parasiau iki 2metu.
Atsakyti
QUOTE(teresiukas3 @ 2009 11 14, 16:05)
Sveikutes,sausio 18d vaikui sueis 2metai tai sausio 19d as jau turesiu grizt i darba?prasyma parasiau iki 2metu.

Taip 4u.gif
Atsakyti