Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(d-oncek @ 2009 10 23, 18:55)
O tai cia iseina,kad negali maziau moket per menesi,nei 122lt? g.gif  doh.gif Idomu kaip tada stazas skaiciuojasi,ar kaip pilni metai,ar kaip puse etato?

Tiesa sakant nelabai supratau klausimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2009 10 25, 18:45)
Pas mane nuo vaikystės invalidumas,o nedarbingumo pažymoje nurodyta tik kad negaliu dirbti darbo susijusio su stovėjimu,užteršta aplinka,negaliu kelti daugiau kaip 5kg.Darbo laikas nėra ribojamas.Visą laiką kol dirbu,jokių problemų dėl to nebuvo.Dirbau darbą,pagal kurį net Nedarbingumo komisijoje niekas nei pusės žodžio nesakė.Bet kodėl viskas keičiasi,kai po ligos gryžtu į darbą?
Beja,rekomendacijose rašoma,kad rekomenduojama dirbti ne pilną darbo dienos ar darbo savaitės laiką.Apie pusę etato nei žodžio nėra g.gif .

O tai ką jūs dirbate iš vis?

Tai apie pusę etato rekomendacijose ir nebus, ten yra rekomendacija trumpinti darbo laiką. Į tai įmonei netiesiogiai kaip ir privaloma atsižvelgti, kadangi kaip bebūtų sveikas žmogus dirba ir gali dirbti pilną dieną, na jūs visdelto turite tik 55 proc. darbingumo, na tai ar galite lygintis darbo krūviu su sveiku žmogumi turinčiu 100 proc. darbingumą, jei manote, kad galite, kam tada jums nedarbingumo lygis duotas tada?
O po ligos jūs gavote naują nedarbingumo lygio pažymą ar liko ta pati?
Dabar iš patirties. Dažnai darbuotojas nori dirbti pilną dieną, nepaiso rekomendacijų, kad tik gautų normalią algą, bet taip besiplėšydamas, gali pabloginti savo sveikatą ir įmonė bus kalta,kad netrumpino darbo laiko, nesilaikė nurodymų, tada jūs iš jos galite prisiteisti profesinę ligą, ar kitas kompensacijas. Todėl iš tikrųjų tokius žmones pilnu krūviu įmonei , kuri turi jūsų pateiktas pažymas ( jei nepateikėte tada tik jūsų bėdos) įdarbinti yra labai rizikinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 26 spalio 2009 - 11:33
Gal gali kas nors atsakyti i klausima?koki tiklsla turi darbdavys,siulydamas pakeisti darbo sutarti,kurioje pamineta,kad gaunamas darbo uzmokestis (nurodoma suma)ir dar priklausomai nuo apyvartos?.Atlyginimai mokami vokelyje,tad sutartyje paminetas darbo uzmokestis minimalus.Apyvarta zenkliai sumazejusi,darbuotoju per daug.Ar nepanasu butu,kad tai susieje kazkas del atleidimo is darbo,vadovo naudai? Dekoju is anksto ir laukiu atsakymo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coromandel: 28 spalio 2009 - 07:39
QUOTE(coromandel @ 2009 10 28, 08:38)
Gal gali kas nors atsakyti i klausima?koki tiklsla turi darbdavys,siulydamas pakeisti darbo sutarti,kurioje pamineta,kad gaunamas darbo uzmokestis (nurodoma suma)ir dar priklausomai nuo apyvartos?.Atlyginimai mokami vokelyje,tad sutartyje paminetas darbo uzmokestis minimalus.Apyvarta zenkliai sumazejusi,darbuotoju per daug.Ar nepanasu butu,kad tai susieje kazkas del atleidimo is darbo,vadovo naudai? Dekoju is anksto ir laukiu atsakymo ax.gif

O tai ką jis konkrečiai nori pakeisti toje sutartyje, sutarties pakeitimas, tai ne atleidimas iš darbo. Ar jis nori palikti tik minimumą, ar mažinti priedus?
Atsakyti
Sveikos, merginos smile.gif

norėjau patarimo. Kaip priversti buvusį darbdavį atsiskaityti su manimi? Esame raštiškai susitarę, kad iki lapkričio 1 d. su manimi atsiskaitys (išeitinė kompensacija, už automobilio nuomą), tačiau kiek su juo kalbu, tiek gaunu pasiteisinimus, kad neturi pinigų, sunki situacija ir nežino, kada galės atsiskaityti... sad.gif Žodžiu, žinau, kad nesiruošia man greitu laiku nieko mokėti, nors nepasakyčiau, kad situacija prasta ten pas jį. Kur man kreiptis? Ar tik teismas gali padėti? Ačiū už atsakymus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sima_1: 28 spalio 2009 - 12:09
QUOTE(sima_1 @ 2009 10 28, 13:08)
Sveikos, merginos smile.gif

norėjau patarimo. Kaip priversti buvusį darbdavį atsiskaityti su manimi? Esame raštiškai susitarę, kad iki lapkričio 1 d. su manimi atsiskaitys (išeitinė kompensacija, už automobilio nuomą), tačiau kiek su juo kalbu, tiek gaunu pasiteisinimus, kad neturi pinigų, sunki situacija ir nežino, kada galės atsiskaityti... sad.gif Žodžiu, žinau, kad nesiruošia man greitu laiku nieko mokėti, nors nepasakyčiau, kad situacija prasta ten pas jį. Kur man kreiptis? Ar tik teismas gali padėti? Ačiū už atsakymus.

Ar jus jau esate atleista? Jei taip, i teisma.
Atsakyti
QUOTE(com @ 2009 10 28, 14:03)
Ar jus jau esate atleista? Jei taip, i teisma.

Taip, atleista jau prieš tris mėnesius.
Atsakyti
ar gali sumazinti darbo dienu skaiciu, be nesciosios sutikimo? unsure.gif g.gif
na, tarkim, jeigu visiems mazintu darbo dienu skaiciu ar gali ir nestuke.gif . reziume tai gauciau daug maziau doh.gif
Atsakyti
Tai yra darbo sutarties sąlygų keitimas. Darbdavys turėtu raštiškai įspėti, o jus jau galėtumėt sutikti arba ne. Nesutikus dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį, bet kadangi jus laukiatės, jus gina LR DK 132 str. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 10 29, 17:29)
Tai yra darbo sutarties sąlygų keitimas. Darbdavys turėtu raštiškai įspėti, o jus jau galėtumėt sutikti arba ne. Nesutikus dirbti pakeistomis darbo sąlygomis, darbdavys turi teisę nutraukti darbo sutartį, bet kadangi jus laukiatės, jus gina LR DK 132 str.  smile.gif

aciu labai uz issamu ataskyma 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
noreciau suzinoti savo galimybes.
Situacija: Gryzus is motinystes atostogu man buvo pranesta, kad mano darbo vieta mazinama. Skyriuje kuriame dirbu yra be manes dar 2 tos pacios pareigybes (is viso 3 vadybininku pozicijos). As turiu vaika iki 3 metu, kiti du asmenys turi vyresnius nei 3 metai arba visai neturi vaiku.
Man buvo pasiulyta vieta, taciau ten reikia isvykti labai ilgai komandiruotei, del to as jos atsisakiau, nes negaliu taip ilgai palikti vaiko.
Dabar man siulo iseiti saliu susitarimu su iseitine.
Klausimas ar galiu kovot del savo darbo vietos? Nes pagal istatyma, kiek pamenu, turincius vaiku iki 3 metu atleisti negali. Kiek realu issaugoti savo vieta?
Atsakyti
Sveiki, negavau atsakymo kitoje temoje,todel rasau cia..siuo metu esu vaiko auginimo iki 2m atostogose,noriu paklausti ar uz si laika,kai grisiu i darba man dar priklausys kasmetines atostogos uz 2 metus? nes darbo stazas juk nenutrukes...aciu atsakiusiems 4u.gif
Atsakyti