Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(Marija5 @ 2009 10 17, 12:58)
Ne labai supratau klausimo aišku.  ax.gif
Kada norite išeiti, tada ir rašote. Būtinai informuokite darbdavį pagal kokį str. išeinate, t.y. ne tik paduokite ir rankas, tegul pasirašo, kad gavo, o ir žodžių apie jums priklausančias išmokas ir kad jos turėtu buti sumokėtos atleidimo diena, kitu atveju jus einate į VDI.  smile.gif
Jeigu norite išeiti šalių susitarimu, pasiūlyme surašykite sąlygas ir viskas, o darbdavys gali sutikti su jomis arba ne.  smile.gif
T.y. galite prašyti išeitinės išmokos, dydžius DK neapriboja.

o kaip skaiciuojama ta iseitine ismoka,kiek jos priklauso?o jai as jos prasysiu as is birzos gausiu pinigeliu kaip bedarbe?
Atsakyti
Noreciau pasiteirauti, nes pati situose reikaluose neismanau, kada keitesi minimalus bazinis atlyginimas ir koks jis dabar yra. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(u.g.a @ 2009 10 16, 21:07)
Na ir as taip manau, kad pirmiau reiketu kreiptis i darbo inspekcija su skundu. o darbo teises konsultantas man pasiule pirmiau parasyti prasyma del atleidimo ir perduoti ji antstoliams, o paskui rasyti skunda  blink.gif
Kas vyksta toliau, kai inspekcija gauna skunda?

u.g.a, noreciau paklausti: kaip bendravote su darbo teises konsultantu - telefonu ar betarpiskai? Pabandziau pasiieskoti informacijos VDI psl-yje, randu tik galimybe konsultuotis telefonu. Ar tikrai taip?
Aciu is anksto
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 10 17, 14:33)
o kaip skaiciuojama ta iseitine ismoka,kiek jos priklauso?o jai as jos prasysiu as is birzos gausiu pinigeliu kaip bedarbe?

iseinant tarpusavio susitarimu nera nurodytas konkreti iseitine ismoka. Privalo ismoketi atlyginima ir uz nepanaudotas atostogas. Viskas. Toliau jau susitarimo reikalas, del ko susitarsite.
Jeigu yra ismokama iseitine ismoka, tai DB ismokos nusikelia.
Tik sakyciau yra nesamone, kad DB moka pasalpa, jeigu asmuo savo noru nutrauke darbo sutarti
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2009 10 18, 17:01)
Noreciau pasiteirauti, nes pati situose reikaluose neismanau, kada keitesi minimalus bazinis atlyginimas ir koks jis dabar yra. Aciu.

LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
NUTARIMAS
DĖL BAZINĖS MĖNESINĖS ALGOS IR BAZINIO VALANDINIO ATLYGIO
PATVIRTINIMO
2009 m. rugpjūčio 19 d. Nr. 844
Vilnius

<...>
Patvirtinti nuo 2009 m. rugsėjo 1 d. bazinę mėnesinę algą -
122 litus ir bazinį valandinį atlygį - 0,73 lito.

Atsakyti
Norėčiau pagalbos.Mano situacija tokia.Esu darbinga tik 55%, dirbau pilnu etatu.Bet balandį buvau operuota ir į darbą gryžau dar visai nepasveikusi rugsėjį.Mane nori priversti nutraukti DS arba palikti dirbti tik 0,5 etato. Motyvuoja tuo,kad pas mane yra neįgalumas ir aš dar normaliai nevaikštau.Darbe kiekvieną dieną pažeminimai (nemoku bendrauti su klientais,neatlieku savo darbo,kodėl nesugebu nusikirpti plaukų,nes negi nematau,kad esu panaši į bomžą ir pan.), už kiekvieną nesąmonę turiu rašyt pasiaiškinimus. Prieš operaciją buvau išrinkta geriausia darbuotoja,o dabar psichologinis teroras,kad tik išeičiau iš darbo.Beja,po operacijos mane pažemino pareigose.Kaip man gintis tokioje situacijoje,kur kreiptis?Negi tikrai su 55% darbingumo galiu dirbti tik 0,5 etato?
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2009 10 22, 14:38)
Norėčiau pagalbos.Mano situacija tokia.Esu darbinga tik 55%, dirbau pilnu etatu.Bet balandį buvau operuota ir į darbą gryžau dar visai nepasveikusi rugsėjį.Mane nori priversti nutraukti DS arba palikti dirbti tik 0,5 etato. Motyvuoja tuo,kad pas mane yra neįgalumas ir aš dar normaliai nevaikštau.Darbe kiekvieną dieną pažeminimai (nemoku bendrauti su klientais,neatlieku savo darbo,kodėl nesugebu nusikirpti plaukų,nes negi nematau,kad esu panaši į bomžą ir pan.), už kiekvieną nesąmonę turiu rašyt pasiaiškinimus. Prieš operaciją buvau išrinkta geriausia darbuotoja,o dabar psichologinis teroras,kad tik išeičiau iš darbo.Beja,po operacijos mane pažemino pareigose.Kaip man gintis tokioje situacijoje,kur kreiptis?Negi tikrai su 55% darbingumo galiu dirbti tik 0,5 etato?

Nedarbingumo lygio pažymoje yra rekomendacijos kiek jums turėtų būti sutrumpintas darbo laikas ir rizikos faktoriai, nedirbti stovint, sėdint ir kt. Daugelyje išaiškinimų tai rekomendacinio pobūdžio šis dalykas ir lyg tai neprivalomas įmonei , tačiau daugelis įmonių į tai atsižvelgia ir trumpina darbo laiką.
O jūs norėtumete dirbti visu etatu? Bet reikia gi logiškai pagalvoti, jei jūs norite ir GALITE dirbti visu etatu, tai kam jums reikalingas tas 55 % NEDARBINGUMO LYGIS. Tai jūs visdelto sveika pilnai ar serganti?

Ir dar. Sodros atžvilgiu gaunasi, kad jums mokami pinigėliai kaip praradusiai dalį nedarbingumo, bet patikrinus pasirodys, kad jūs įmonėje toliau dirbate visu etatu, pilnas valandas,tai reiškia, jums pinigėliai,kaip ir nepriklausytų, jei galite dirbti kaip visiškai sveikas žmogus. Dažnas dabar galvoja, gausiu nedarbingumo lygį, įmonei jos gal net nepateiksiu, ir viskas bus gerai. Deja patikrinus sodra gali susigrąžinti tuos pinigus, jei jūs ir toliau esate pilnai ,,darbinga,, jūsų požiūriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 23 spalio 2009 - 09:40
QUOTE(kriorsa @ 2009 10 22, 12:59)
LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖ
                  NUTARIMAS
DĖL BAZINĖS MĖNESINĖS ALGOS IR BAZINIO VALANDINIO ATLYGIO
                  PATVIRTINIMO
          2009 m. rugpjūčio 19 d. Nr. 844
                            Vilnius

<...>
Patvirtinti  nuo 2009 m. rugsėjo 1 d. bazinę mėnesinę algą  -
122 litus ir bazinį valandinį atlygį - 0,73 lito.

O tai cia iseina,kad negali maziau moket per menesi,nei 122lt? g.gif doh.gif Idomu kaip tada stazas skaiciuojasi,ar kaip pilni metai,ar kaip puse etato?
Atsakyti
Jeigu jums paskirta kiek valandų galite dirbti per dieną ir dirbate jūs daugiau, o patikrinimo metu tai išaiškėja iš jūsų atimamas nedarbingumas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 10 23, 10:33)
Nedarbingumo lygio pažymoje yra rekomendacijos kiek jums turėtų būti sutrumpintas darbo laikas ir rizikos faktoriai, nedirbti stovint, sėdint ir kt. Daugelyje išaiškinimų tai rekomendacinio pobūdžio šis dalykas ir lyg tai neprivalomas įmonei , tačiau daugelis įmonių į tai atsižvelgia ir trumpina darbo laiką.
O jūs norėtumete dirbti visu etatu? Bet reikia gi logiškai pagalvoti, jei jūs norite ir GALITE dirbti visu etatu, tai kam jums reikalingas tas 55 % NEDARBINGUMO LYGIS. Tai jūs visdelto sveika pilnai ar serganti?

Ir dar. Sodros atžvilgiu gaunasi, kad jums mokami pinigėliai kaip praradusiai dalį nedarbingumo, bet patikrinus pasirodys, kad jūs įmonėje toliau dirbate visu etatu, pilnas valandas,tai reiškia, jums pinigėliai,kaip ir nepriklausytų, jei galite dirbti kaip visiškai sveikas žmogus. Dažnas dabar galvoja, gausiu nedarbingumo lygį, įmonei jos gal net nepateiksiu, ir viskas bus gerai. Deja patikrinus sodra gali susigrąžinti tuos pinigus, jei jūs ir toliau esate pilnai ,,darbinga,, jūsų požiūriu.

Pas mane nuo vaikystės invalidumas,o nedarbingumo pažymoje nurodyta tik kad negaliu dirbti darbo susijusio su stovėjimu,užteršta aplinka,negaliu kelti daugiau kaip 5kg.Darbo laikas nėra ribojamas.Visą laiką kol dirbu,jokių problemų dėl to nebuvo.Dirbau darbą,pagal kurį net Nedarbingumo komisijoje niekas nei pusės žodžio nesakė.Bet kodėl viskas keičiasi,kai po ligos gryžtu į darbą?
Beja,rekomendacijose rašoma,kad rekomenduojama dirbti ne pilną darbo dienos ar darbo savaitės laiką.Apie pusę etato nei žodžio nėra g.gif .
Atsakyti
Sveikos,gal galeciau gauti idarbinimo sutarties pavyzdi?
Atsakyti
QUOTE(~nematoma~ @ 2009 10 25, 21:17)
Sveikos,gal galeciau gauti idarbinimo sutarties pavyzdi?

Turi omeny darbo sutartį?
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=260944
Atsakyti