Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

Gal galetu kas nors mane apsviesti tokiu klausimu ax.gif

Tuoj pasibaigs mano vaiko prieziuros atostogos (iki 2 metu), darboviete kurioje dirbau neturi ka man pasiulyti verysad.gif Praktiskai per ta laika neliko net mano darbo vietos ir to skyriaus kuriame dirbau. Mergina kuri dirbo vietoj manes uzima dabar kitas pareigas. Trecius metus eiti atostogu, kaip man siulo darbdavys nenoriu. Parasiau prasima priimti atgal i darba. Taciau pries pat man "griztant" i darba bus kreditoriu susirinkimas ir spres ka daryti su imone - bus vykdomas restrukturizavimas, o gal net ir paskelbs bankrota. Kaip mano padetis pasikeistu vienu ar kitu atveju? Ar pasikeistu iseitines pasalpos mokejimas ar apskaiciavimas? Kaip elgtis jei darbdavys neturi man darbo vietos, o as savo noriu iseiti nezadu? Kaip suprantu darbdavys 1 men. nuo mano grizimo i darba negali keisti mano buvusio atlyginimo.

Aciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cesi: 09 spalio 2009 - 10:52
QUOTE(Marija5 @ 2009 10 08, 15:28)
Nesutinka, nes turėtu mokėti ne mažą išeitinę.
Geriau aišku būtų šalių susitarimu, jeigu jus tikrai norite nutraukti DS.
Jeigu parašysite savo noru, nieko jums nepriklausis. Tik DU + kompensacija už nepanaudotas atostogas.

Bet jeigu as iseinu del svarbiu priezasciu:slaugyti neigalaus sunaus,tai ar cia nebus 127str.2 dalis ir turetu moketi 2DU???????
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2009 10 09, 17:23)
Bet jeigu as iseinu del svarbiu priezasciu:slaugyti neigalaus sunaus,tai ar cia nebus 127str.2 dalis ir turetu moketi 2DU???????

2. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris darbo dienas nuo prašymo padavimo dienos, jei reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas darbuotojo liga ar neįgalumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą, arba kitomis svarbiomis priežastimis, nustatytomis kolektyvinėje sutartyje, arba jei darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, pažeidžia įstatymus ar kolektyvinę sutartį. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris darbo dienas, jeigu jis jau yra įgijęs teisę į visą senatvės pensiją arba ją gauna. Darbo sutartis tokiais atvejais turi būti nutraukiama nuo darbuotojo prašyme nurodytos dienos.

Abejoju, tiesą sakant esu susidurusi su šiuo straipsniu tik dėl darbuotojais, kurie yra įgiję teisę į senatvės pensija ir dėl darbo sutarties sąlygų pažeidimo. g.gif

Galima tartis su darbdaviu jeigu jis sutinka gerai.
Nutraukiant DS šaliu susitarimu, galite pareikalauti daigiau ne 2 VDU.
Bet jums spręsti.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 10 09, 17:33)
2. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris darbo dienas nuo prašymo padavimo dienos, jei reikalavimas nutraukti darbo sutartį pagrįstas darbuotojo liga ar neįgalumu, trukdančiu tinkamai atlikti darbą, arba kitomis svarbiomis priežastimis, nustatytomis kolektyvinėje sutartyje, arba jei darbdavys nevykdo įsipareigojimų pagal darbo sutartį, pažeidžia įstatymus ar kolektyvinę sutartį. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą darbo sutartį, apie tai įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš tris darbo dienas, jeigu jis jau yra įgijęs teisę į visą senatvės pensiją arba ją gauna. Darbo sutartis tokiais atvejais turi būti nutraukiama nuo darbuotojo prašyme nurodytos dienos.

Abejoju, tiesą sakant esu susidurusi su šiuo straipsniu tik dėl darbuotojais, kurie yra įgiję teisę į senatvės pensija ir dėl darbo sutarties sąlygų pažeidimo.  g.gif

Galima tartis su darbdaviu jeigu jis sutinka gerai.
Nutraukiant DS šaliu susitarimu, galite pareikalauti daigiau ne 2 VDU.
Bet jums spręsti.

aciu,bandysiu kaip geriau 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
SVEIKOS MERGAITES TURIU KLAUSIMA JAI AS PASIRASIAU 3M MOTINYSTES ATOSTOGU.DABAR SUNUI JAU 2M SUEJO GRISTI I DARBA NEBEISEINA NES JAU GYVENU NEBE VLN O KEDAINIUOSE.NORIU ISETI IS DARBO IR I BIRZA UZSIRASYTI.AR AS GAUCIAU KOKIUS PINIGELIUS IS DARBOVIETES AR IS BIRZOS?KA MAN DARYTI KAD GERIAU MAN BUTU.ISEITI SAVO NORU AR KAD JIE ISMESTU NERA GERAI.NES DAR VISI METAI IKI VAIKUI 3SUKAX BET JUK ZINATE KAD JAU NEBEMOKA PO 2METU IKI 3.ACIU JUMS UZ PATARIMUS
Atsakyti
MERGAITES,nesenai buvau seminare,tai aisku kol kas tik gandai,bet mums sake ,kad darbo birza greit netures pinigu ,ir pasalpos bus mokamos alia "talonais"
maistui ,drabuziams ir kt.reikmenims nusipirkti.
g.gif
GAL kas turi daugiau info?

Atsakyti
QUOTE(Osera @ 2009 09 30, 12:47)
LABAS

Pagal si straipsni man priklausytu 1 papildoma laisva diena ,o ji priklauso jei as dirbu  tik 0,5 etato  g.gif ?

1.LR Dk 214 str 214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų – dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.

o jei esi vienisa mama, tevas neirasytas i metrikus, mazameti vaika augini viena, nepriklauso 1laisva diena per menesi? g.gif
Atsakyti
Dėja, nepriklauso. Ir aš su mielu noru pasinaudočiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 10 10, 19:20)
Dėja, nepriklauso. Ir aš su mielu noru pasinaudočiau  biggrin.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
noreciau paprasyti konsultacijos.
Lapkricio 30 d. sueina 3 m. mano vaikui ir as turiu grizti i darba (neterminuota sutartis). Suzinojau, kad imoneje planuojamas didelis darb-ju skaiciaus mazinimas. Suprantu, kad galiu buti pirma siame sarase doh.gif Todel noreciau pasitikslinti.
Pagal DK 130 str. 1 punkta mane privalo informuoti pries 4 men. Imoneje dirbu 9 metus (iskaitant 3 m. vaiko prieziuros atostogu), todel galiu tiketis iseitines kompensacijos dar uz 4 men. Apibendrinant, jeigu man pasiulo iseiti, tuomet drasiai galiu reikalauti iseitines pasalpos uz 8 men.? Ar taip?
Beje, kolektyvineje sutartyje darbdavys pries 2 men. privalo ispeti darb-jus, auginancius vaikus iki 14 m. g.gif
Buciau dekinga uz pagalba. Is anksto aciu.
Atsakyti
Pirma jus niekaip negalite buti, nes yra garantijos nėščioms ir turintiems vaikų. mirksiukas.gif Jeigu nėra jūsų kaltės, tai atleidimo negali būti.
Pasiūlo išeiti, turite omeny LR DK 125 str.?
O kodėl ten KS nustatytas 2 mėn. įspėjimo terminas???
4 straipsnis. Darbo įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai
4. Negalioja trišaliai susitarimai, kolektyvinės sutartys bei vietiniai (lokaliniai) norminiai teisės aktai dėl darbo sąlygų, pabloginantys darbuotojų padėtį, palyginti su ta, kurią nustato šis Kodeksas, įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai. Tais atvejais, kai šis Kodeksas ir kiti įstatymai tiesiogiai nedraudžia darbo teisinių santykių subjektams patiems susitarimo būdu nustatyti tarpusavio teises ir pareigas, šie subjektai turi vadovautis teisingumo, protingumo ir sąžiningumo principais.
QUOTE(tatrud @ 2009 10 12, 15:47)
Sveiki,
noreciau paprasyti konsultacijos.
Lapkricio 30 d. sueina 3 m. mano vaikui ir as turiu grizti i darba (neterminuota sutartis). Suzinojau, kad imoneje planuojamas didelis darb-ju skaiciaus mazinimas. Suprantu, kad galiu buti pirma siame sarase doh.gif Todel noreciau pasitikslinti.
Pagal DK 130 str. 1 punkta mane privalo informuoti pries 4 men. Imoneje dirbu 9 metus (iskaitant 3 m. vaiko prieziuros atostogu), todel galiu tiketis iseitines kompensacijos dar uz 4 men. Apibendrinant, jeigu man pasiulo iseiti, tuomet drasiai galiu reikalauti iseitines pasalpos uz 8 men.? Ar taip?
Beje, kolektyvineje sutartyje darbdavys pries 2 men. privalo ispeti darb-jus, auginancius vaikus iki 14 m. g.gif
Buciau dekinga uz pagalba. Is anksto aciu.

Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 10 12, 15:55)
Pirma jus niekaip negalite buti, nes yra garantijos nėščioms ir turintiems vaikų.  mirksiukas.gif Jeigu nėra jūsų kaltės, tai atleidimo negali būti.
Pasiūlo išeiti, turite omeny LR DK 125 str.?
O kodėl ten KS nustatytas 2 mėn. įspėjimo terminas???
4 straipsnis. Darbo įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai
4. Negalioja trišaliai susitarimai, kolektyvinės sutartys bei vietiniai (lokaliniai) norminiai teisės aktai dėl darbo sąlygų, pabloginantys darbuotojų padėtį, palyginti su ta, kurią nustato šis Kodeksas, įstatymai ir kiti norminiai teisės aktai. Tais atvejais, kai šis Kodeksas ir kiti įstatymai tiesiogiai nedraudžia darbo teisinių santykių subjektams patiems susitarimo būdu nustatyti tarpusavio teises ir pareigas, šie subjektai turi vadovautis teisingumo, protingumo ir sąžiningumo principais.

Labai dekoju, kad aukojate savo laika ir padedate mamoms. ACIU
Na, mano kaltes kaip ir negali buti, nes jau 3 m. nebedirbu, esu vaiko priez. atostogose.
Isivaizduoju, kad pasiulys pagal 125 str.
Del ispejimo termino nezinau: tiesiog pasitikslinau ir issiaiskinau, kad pries menesi persirase kolektyvine sutarti ir joje yra tokios salygos.
As irgi noreciau neiseiti, tuo labiau dabar ne pati palankiausia situacija keisti darba, bet.. Bijau, kad sudarys salygas ir tiesiog neistversiu.
Ar tai reiskia, kad turiu kovoti ir laikytis darbo vietos? Beje, mano pareigybe panaikinta ir strukturinis skyrius, kuriame dirbau, isformuotas.
Atsakyti