Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

Sveikutės,user posted image
Esu vaiko priežiūros atostogose ir pasirašiau sutartį su Oriflame. Pačios konsultantės sako, kad šis darbas neįtakuoja motinystės pašalpos, nes pajamos nedeklaruojamos. Gal kas žinotų tiksliau, kaip yra šiuo atveju?
Atsakyti
Mum mazina 20 % atlyginimus. As negaliu sutikti... man tiesiog neapsimoka likti dirbti. Noreciau suzinoti, jei as nepasirasau sutarties tai ar man ismokes konpensacija ir kokia? Turiu 2 mazamecius vaikus, o banke dirbu 2 metus. (nuo 2007 09 13)
Atsakyti
Galite nepasirašyti.
Apie DS nutraukimą jus turėtu įspėti prieš 4 mėn. (jeigu vaikui iki 3 m.) ir jums priklausytu 2 VDU išeitinė išmoka.
Bet jokiais būdais nerašykite prašymo nutraukti DS savo noru, nieko negausite.
Atsakyti
QUOTE(maliutka @ 2009 10 01, 17:25)
turiu klausima, jeigu as esu atostogose, o po atostogu esu parasius prasyma atleisti is darbo, jei dabar susirgau ir pasiimsiu nedarbingumo pazymejima ar nusikels mano atleidimo data, nes siaip atostogos turetu nusikelti, tik va nezinau kaip del to kad jau yra parasytas mano prasymas del atleidimo nors ant sutarties nutraukimo dar nesu pasirasius, aciu uz atsakyma 4u.gif

4u.gif
Atsakyti
131 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimo apribojimai
1. Draudžiama įspėti apie darbo sutarties nutraukimą ir atleisti iš darbo:
1) darbuotoją laikino nedarbingumo laikotarpiu (Kodekso 133 straipsnis), taip pat jo atostogų metu, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 dalyje nustatytus atvejus;
Atsakyti
QUOTE(Mid de Aur @ 2009 10 06, 14:27)
Sveikutės,user posted image
Esu vaiko priežiūros atostogose ir pasirašiau sutartį su Oriflame. Pačios konsultantės sako, kad šis darbas neįtakuoja motinystės pašalpos, nes pajamos nedeklaruojamos. Gal kas žinotų tiksliau, kaip yra šiuo atveju?

Čia Sodroj radau šiek tiek paaiškinimų (Motinystės (tėvystės) pašalpa)
Motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama ir mokama:
•vaiko priežiūros atostogų laikotarpiu – nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukanka 2 metai;
•jeigu motina negavo motinystės pašalpos už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį, motinystės (tėvystės) pašalpa skiriama asmeniui, turinčiam teisę gauti šią pašalpą, ir mokama nuo vaiko gimimo dienos;
•kai moteriai, gaunančiai motinystės (tėvystės) pašalpą, suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos ir ji įgyja teisę gauti motinystės pašalpą už nėštumo ir gimdymo atostogas, jai mokamos abi šios pašalpos;
•kai apdraustajam asmeniui, gaunančiam motinystės (tėvystės) pašalpą ir įgijusiam teisę gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, jam mokamos abi šios pašalpos;
•jeigu apdraustasis, kuris buvo ar yra išleistas vaiko priežiūros atostogų, turi draudžiamųjų pajamų, kurių dydis mažesnis už motinystės (tėvystės) pašalpą (bendrą šių pašalpų sumą), jam mokamas šios pašalpos (bendros šių pašalpų sumos) ir jo atitinkamą mėnesį turėtų draudžiamųjų pajamų skirtumas;
•jeigu apdraustasis, esantis vaiko priežiūros atostogose, įsidarbina kitoje darbovietėje ir šioje darbovietėje jam suteikiamos vaiko priežiūros atostogos, motinystės (tėvystės) pašalpa už šį laikotarpį iš naujo neskiriama.
•asmenims, turintiems draudžiamųjų pajamų, motinystės (tėvystės) pašalpa mokama įvertinant jų draudžiamąsias pajamas.

Tai gal ir yra teisybės, juk Oriflame konsultantų darbas nedraudžiamas bei ir nėra pagal autorinę sutartį, taigi pašalpai neturi įtakos? Kaip jūs manot? mastau.gif
Be to pagal šią sutartį galima ir vien sau tik su nuolaidą pirkti prekes. ax.gif
Atsakyti
Nesuradau atskiros temos... blush2.gif

Sakykit, ar paruostos autorines sutartys, pvz, 2007m, turetu buti ruosiamos tiems patiems autorinininkams is naujo, pasikeitus mokesciams nuo 2009m ?
Ar nebutina..o tik priemimo-perdavimo aktus nauja forma ruosti (isdetalizuojant visus mokescius) ir tiek?

Aciu, kas atsakys 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 10 06, 17:05)
Apie DS nutraukimą jus turėtu įspėti prieš 4 mėn. (jeigu vaikui iki 3 m.) ir jums priklausytu 2 VDU išeitinė išmoka.

Auginant vaikus iki 14 metu.
Atsakyti
Sveikos

Norejau paklausti. Esu vaiko prieziuros atostogose. Greit jam du metai, taigi galvoju jau apie darbuka. Dirbau 2 darbuose. Abiems imonems sunkmetis laaaabai ne i gera isejo. Papildomam darbe pasake, kad viskas mazinama, atlyginimai, etatai, darbo val ir t.t. Suprantu, kad atleisti manes negali. Bet norejau suzinoti kokios garantijos man yra? Turiu du vaikus, vienam vasari keturi bus, kitam spalio gale- du. Vienam vaikui yra invalidumas. Ar gali mane atleisti, kai grisiu po atostogu i darbuka? KAip su antraeilem pareigom? Ar joms tas pats taikoma, kas ir pirmaeilems? Ta prasme, visos iseitines ir pan.
Aciu 4u.gif
Atsakyti
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Papildyta:
QUOTE(com @ 2009 10 08, 10:41)
Auginant vaikus iki 14 metu

Tiksliai.
Sumaišiau su LR DK 132 str. Atsiprašau, kad suklaidinau. ax.gif
Atsakyti
Laba,norejau paklausti:kaip man geriau iseiti is darbo?
1. Ar rasyti prasyma isleisti is darbo ,nes namuose slaugysiu savo neigalu sunu(jam 20 m.,nuolatine slauga,mano globojamas,20% darbingumas).Kiek man priklausytu DU iseitine pasalpa??
2.AR bandyti iseiti saliu susitarimu? Imoneje dirbu 9metus,10 men.
Imone zada visai uzsidaryti(tik nezinau ar bankrota skelbs,ar seip viska naikins?)
Tiesa ,prasiau pagal etatu mazinima-nesutinka.
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2009 10 08, 15:19)
Laba,norejau paklausti:kaip man geriau iseiti is darbo?
1. Ar rasyti prasyma isleisti is darbo ,nes namuose slaugysiu savo neigalu sunu(jam 20 m.,nuolatine slauga,mano globojamas,20% darbingumas).Kiek man priklausytu DU iseitine pasalpa??
2.AR bandyti iseiti saliu susitarimu? Imoneje dirbu 9metus,10 men.
Imone zada visai uzsidaryti(tik nezinau ar bankrota skelbs,ar seip viska naikins?)
Tiesa ,prasiau pagal etatu mazinima-nesutinka.

Nesutinka, nes turėtu mokėti ne mažą išeitinę.
Geriau aišku būtų šalių susitarimu, jeigu jus tikrai norite nutraukti DS.
Jeigu parašysite savo noru, nieko jums nepriklausis. Tik DU + kompensacija už nepanaudotas atostogas.

Atsakyti