Aš irgi turiu klausimą.
Žinau, kad neščiosios negali atleisti nuo tos dienos kai darbdaviui įteikta neštumo pažyma. O ar gali atleisti vyrą jeigu jo žmona laukiasi? Ar yra kokie nors įstatymai? Gal ir jam reikia įteikti neštumo pažymą darbdaviui?
Dėja. LR DK vyrų neapsaugo.
Jeigu jis pats lauktusi tada taip
Jeigu jis pats lauktusi tada taip
QUOTE(Taniu @ 2009 09 29, 13:53)
Aš irgi turiu klausimą.
Žinau, kad neščiosios negali atleisti nuo tos dienos kai darbdaviui įteikta neštumo pažyma. O ar gali atleisti vyrą jeigu jo žmona laukiasi? Ar yra kokie nors įstatymai? Gal ir jam reikia įteikti neštumo pažymą darbdaviui?
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 29, 13:48)
Jokiu socialiniu garantiju vyrams
LABAS
Pagal si straipsni man priklausytu 1 papildoma laisva diena ,o ji priklauso jei as dirbu tik 0,5 etato ?
1.LR Dk 214 str 214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.
Pagal si straipsni man priklausytu 1 papildoma laisva diena ,o ji priklauso jei as dirbu tik 0,5 etato ?
1.LR Dk 214 str 214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.
turiu klausima, jeigu as esu atostogose, o po atostogu esu parasius prasyma atleisti is darbo, jei dabar susirgau ir pasiimsiu nedarbingumo pazymejima ar nusikels mano atleidimo data, nes siaip atostogos turetu nusikelti, tik va nezinau kaip del to kad jau yra parasytas mano prasymas del atleidimo nors ant sutarties nutraukimo dar nesu pasirasius, aciu uz atsakyma
Esu vaiko auginimo atostogose iki triju metu. Dabar vaikui 2 metai. Isidarbinau kitoje imoneje 3 men. bandomajam laikotarpiui. Pareigos ir atlyginimas geresni. Jei kas nepavyktu naujame darbe, planuoju grizti i senaji. Jei mano buves darbdavys suzinos, kad as dirbu, ar gali pareikalauti arba grizti, arba iseiti is darbo. Pagal darbo kodeksa mano darbo vieta ir pareigos issaugomos iki 3 metu. Ar galiu, budama vaiko auginimo atostogose, isidarbinti kitur ir, jei pageidausiu, grizti atgal i savo darba?
sveikos. atejau ir as su klausimu.
esu nescia. darbdaviai yra informuoti med.pazyma apie mano nestuma.
dirbu dviejuose darbuose (viso 1,5et) pagal term.darbo sutarti.
Viename darbe terminuota darbo sutartis baigsis 2009.10.23d., kt.darbe TDS baigsis 2009.10.30d.
I nestumo ir gimdymo atostogas gine isleis tik 2009.11.29d. (tada busiu lygiai 30 sav.)
Klausimas_jei as nuo 2009-10-22d. pasiimu biuleteni, ar darbdavys gali mane atleisti is darbo TDS pasibaigus tiek is 1, tiek is 2 darbo?
Viename darbe terminuota darbo sutartis baigsis 2009.10.23d., kt.darbe TDS baigsis 2009.10.30d.
I nestumo ir gimdymo atostogas gine isleis tik 2009.11.29d. (tada busiu lygiai 30 sav.)
Klausimas_jei as nuo 2009-10-22d. pasiimu biuleteni, ar darbdavys gali mane atleisti is darbo TDS pasibaigus tiek is 1, tiek is 2 darbo?
QUOTE(Sim@ @ 2009 10 06, 10:18)
sveikos. atejau ir as su klausimu.
Pagal teismų praktiką ir išaiškinimus tave atleisti darbdavys gali pasibaigus tavo ,,apsaugos,, laikotarpiui, ta prasme terminas nusikels iki tol kol galios neščios apsauga iki mėnesio po gimdymo. Nedarbingumas nieko nekeičia.
QUOTE(Fruzina @ 2009 10 06, 10:53)
Pagal teismų praktiką ir išaiškinimus tave atleisti darbdavys gali pasibaigus tavo ,,apsaugos,, laikotarpiui, ta prasme terminas nusikels iki tol kol galios neščios apsauga iki mėnesio po gimdymo. Nedarbingumas nieko nekeičia.
nuosirdziai aciu uz suteikta info