Pagal LR DK 129 str ir 130 str., taip, darbdavys turėtu įspėti apie numatomą DS nutraukimą prieš 4 mėn.
Arba galite pati pasiūlyti darbdaviui nutraukti DS pagal LR DK 125 str. Pasiūlyme surašykite savo reikalavimus.
Galite pasakyti, kad dėl neteisėto atleidimo kreipsites į Valstybinę darbo inspekciją.
Bijoti jo nereikia.
O ataskaitą paruoškite, jeigu turite ją paruošti ir tiek.
Aciu uz atsakyma.
Taip jis turejo pateikti prasyma rastu, del atleidimo is darbo, pries keturis menesius, bet to nepadare. Ka tokiu atveju daryti? Reikalauti prasymo ir ar tada jis mane privales laikyti idarbinta ir moketi alga uz ta laikotarpi, nors skyrius uzsidaro?
Dar noreciau paklausti, ar gali darbdavys atleisti tarkim del to, kad as naujame skyriuje nepadariau jokios apyvartos, nors pats prie to neprisidejo ir ar man priklauso kokia kompensacija, jei as viena auginu vaika iki 3 metu. Ar darbdavys atleisti mane pirma gali, jei imone isidarbino naujas zmogus senosiose mano pareigose? Dabar net nezinau ar jis yra idarbintas bandomajam laikotarpiui? Nuobaudu jokiu neturiu.
Algos veluoja po kelias savaites. Ar tai gali tureti kokia reiksme?
As noriu zinoti savo teises ir jo galimus veiksmus.
Taip jis turejo pateikti prasyma rastu, del atleidimo is darbo, pries keturis menesius, bet to nepadare. Ka tokiu atveju daryti? Reikalauti prasymo ir ar tada jis mane privales laikyti idarbinta ir moketi alga uz ta laikotarpi, nors skyrius uzsidaro?
Dar noreciau paklausti, ar gali darbdavys atleisti tarkim del to, kad as naujame skyriuje nepadariau jokios apyvartos, nors pats prie to neprisidejo ir ar man priklauso kokia kompensacija, jei as viena auginu vaika iki 3 metu. Ar darbdavys atleisti mane pirma gali, jei imone isidarbino naujas zmogus senosiose mano pareigose? Dabar net nezinau ar jis yra idarbintas bandomajam laikotarpiui? Nuobaudu jokiu neturiu.
Algos veluoja po kelias savaites. Ar tai gali tureti kokia reiksme?
As noriu zinoti savo teises ir jo galimus veiksmus.
QUOTE(Anndora @ 2009 09 22, 14:59)
Aciu uz atsakyma.
1. Taip jis turejo pateikti prasyma rastu, del atleidimo is darbo, pries keturis menesius, bet to nepadare. Ka tokiu atveju daryti? Reikalauti prasymo ir ar tada jis mane privales laikyti idarbinta ir moketi alga uz ta laikotarpi, nors skyrius uzsidaro?
2. Dar noreciau paklausti, ar gali darbdavys atleisti tarkim del to, kad as naujame skyriuje nepadariau jokios apyvartos, nors pats prie to neprisidejo
3. ir ar man priklauso kokia kompensacija, jei as viena auginu vaika iki 3 metu.
4. Ar darbdavys atleisti mane pirma gali, jei imone isidarbino naujas zmogus senosiose mano pareigose?
5. Dabar net nezinau ar jis yra idarbintas bandomajam laikotarpiui?
6. Nuobaudu jokiu neturiu.
7. Algos veluoja po kelias savaites. Ar tai gali tureti kokia reiksme?
8. As noriu zinoti savo teises ir jo galimus veiksmus.
1. Taip jis turejo pateikti prasyma rastu, del atleidimo is darbo, pries keturis menesius, bet to nepadare. Ka tokiu atveju daryti? Reikalauti prasymo ir ar tada jis mane privales laikyti idarbinta ir moketi alga uz ta laikotarpi, nors skyrius uzsidaro?
2. Dar noreciau paklausti, ar gali darbdavys atleisti tarkim del to, kad as naujame skyriuje nepadariau jokios apyvartos, nors pats prie to neprisidejo
3. ir ar man priklauso kokia kompensacija, jei as viena auginu vaika iki 3 metu.
4. Ar darbdavys atleisti mane pirma gali, jei imone isidarbino naujas zmogus senosiose mano pareigose?
5. Dabar net nezinau ar jis yra idarbintas bandomajam laikotarpiui?
6. Nuobaudu jokiu neturiu.
7. Algos veluoja po kelias savaites. Ar tai gali tureti kokia reiksme?
8. As noriu zinoti savo teises ir jo galimus veiksmus.
Bandysiu iš eilės viską surašyti.
1. LR DK 129 ir 130 str. Jis turėtu pateikti įspėjimą, tačiau pagal LR DK 132 str. jus negali ateisti, jeigu nėra jūsų kaltės. Tai gi užsidaro vienas skyrius, o ne visa įmonė. Tegul perkelia kur nors.
2. Negali.
3. Pagal LR DK 140 str., skaičiuojama pagal darbo stažą toje įmonėje.
4. Negali. Čia nėra priežasti DS nutraukimui.
5. Koks jums skirtumas
6. Šaunu.
7. Galite nutraukti LR DK pagal 127 str. 2 d. tada darbdavys privalės sumokėti DU, kompensaciją už nepanaudotas atostogas ir 2 VDU.
8. Pagirtina.
Siulyčiau pastudijuoti LR DK 127, 128, 129, 130, 132, 140 str.
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 22, 16:32)
Bandysiu iš eilės viską surašyti.
Aciu labai uz issamu atsakyma, net palengvejo kazkiek. Tikrai gerai, kad Jus cia esate
QUOTE(Miltė @ 2009 09 14, 14:59)
labadiena. gal galėsit kas pakonsultuoti
terminuota darbo sutartis buvo nutraukta vaiko priežiūros atostogų metu. visos pašalpos tvarkingai mokamos toliau. o kokia situacija būtų dabar pastojus antrą sykį? ar jau antram vaikučiui nebebūtų išmokamos pašalpos?
terminuota darbo sutartis buvo nutraukta vaiko priežiūros atostogų metu. visos pašalpos tvarkingai mokamos toliau. o kokia situacija būtų dabar pastojus antrą sykį? ar jau antram vaikučiui nebebūtų išmokamos pašalpos?
Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
Jums nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos darbo laikotarpiu arba Jūs esate atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotos darbo sutarties terminui arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui;
Del sios priezasties tau mokamos pasalpos ir nutrukus darbo sutarciai. Del antrojo nestumo ismoku suabejociau, nes tada gaunasi kad darbo sutartis nutrakta ne sio nestumo metu ir pasalpa kaip ir nepriklauso. Reiktu to paklausti sodros informacijoje, nemokamu telefonu 8-700-70080, ten labai tiksliai suteikia informacija
Sveikos, na as gal ne visai i sita tema bet panasiai.... turiu gan nemenka problema su darbdaviais. nuo rytojaus iseinu dekretiniu atostogu, imoneje dirbu jau metus laiko, bet deja jau puse metu man neismoka algos. vis sneka graziai, kad ale ner pinigeliu, palauk ir panasiai... bet man dabar kazkaip ir is kazkur gyvent tai reikia, bet pyktis su jais irgi nenoriu, beto pries dvi savaites pasikeite direktorius, zmogus atejo i nauja darba, o cia skolos begalines, senasis direktrius (imones pagrindinis akcininkas) iskart nusimuilino nuo visiskos atsakomybes.... atostoginiai neismoketi, nu zodziu skoloj jie man apie 5000lt...
zinau kad ir delspinigiai priklauso, bet jie kai as uzsiminiau apie juos sako pamirsk ir dziaukis kas isvis gausi pinigu...
Ka man daryt, kur kreiptis, kaip sneket su jais???? PAGELBEKIT
zinau kad ir delspinigiai priklauso, bet jie kai as uzsiminiau apie juos sako pamirsk ir dziaukis kas isvis gausi pinigu...
QUOTE(Jurgitca @ 2009 09 23, 14:23)
Sveikos, na as gal ne visai i sita tema bet panasiai.... turiu gan nemenka problema su darbdaviais. nuo rytojaus iseinu dekretiniu atostogu, imoneje dirbu jau metus laiko, bet deja jau puse metu man neismoka algos. vis sneka graziai, kad ale ner pinigeliu, palauk ir panasiai... bet man dabar kazkaip ir is kazkur gyvent tai reikia, bet pyktis su jais irgi nenoriu, beto pries dvi savaites pasikeite direktorius, zmogus atejo i nauja darba, o cia skolos begalines, senasis direktrius (imones pagrindinis akcininkas) iskart nusimuilino nuo visiskos atsakomybes.... atostoginiai neismoketi, nu zodziu skoloj jie man apie 5000lt...
O tai ką užsiminus apie darbo inspekciją jie nereaguoja?
nu nelabai.... labai saltu nervu jie
QUOTE(Jurgitca @ 2009 09 23, 14:31)
nu nelabai.... labai saltu nervu jie
Nu ką žinau... Tai gal ir reik nueit į inspekciją?
Gal čia protingiau kas nors ką patars, bet aš jau būčiau nulėkus ar bent pasiskambinus
Man kažkas nesueina, tai perklausiu
jūs savo darbdaviams grąsinot inspekcija ar į ją kreipėtės? Oficialiai ar tik konsultavotės? Iš kokio jūs miesto? Jei nenorit pavadinimo sakyti nesvarbu, bent pasakykit ar tai mažas miestelis ar didmiestis
jūs savo darbdaviams grąsinot inspekcija ar į ją kreipėtės? Oficialiai ar tik konsultavotės? Iš kokio jūs miesto? Jei nenorit pavadinimo sakyti nesvarbu, bent pasakykit ar tai mažas miestelis ar didmiestis
tiesiogiai negasdinau, nieko nesakiau, nes pasakiau kad dar dvi savaites palauksiu, manau patys susiprotes kad as nesedesiu vietoj as is kauno