Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(inteja @ 2009 09 19, 15:10)
Ir dar neramina vienas klausimas - ar reikia dar rašyti vieną prašymą grįžti į darbą, jei vaikui suėjo 3 metai ir kitą dieną einu į darbą?

Labai atsiprašau, apsirikau. blush2.gif
Man šiandien taip galva skauda verysad.gif
2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.

Sakykite, o grįžtant iš kasmetinių atostogų, jus rašote ką nors darbdaviui? smile.gif
Jus gi dabar rašysite prašymą, kur tiksliai nurodote grįžimą į darbą datą. Tai dar kartą prašyti nieko nereikia. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 19, 16:04)
Labai atsiprašau, apsirikau. blush2.gif
Man šiandien taip galva skauda  verysad.gif

Sakykite, o grįžtant iš kasmetinių atostogų, jus rašote ką nors darbdaviui?  smile.gif
Jus gi dabar rašysite prašymą, kur tiksliai nurodote grįžimą į darbą datą. Tai dar kartą prašyti nieko nereikia.  mirksiukas.gif

Dabar viskas aišku. Dėkui už pagalbą aciuks.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

norejau paklausti ismananciu patarimo, ruosiuosi iseiti is darbo, apie tai darbdavys jau zino, bet pries iseidama noriu isnaudoti visas man likusias atostogas, apie tris savaites, man ju duoti - nenori, ar imanoma ka nors padaryti? auginu mazameti vaika, is anksto aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maliutka @ 2009 09 19, 22:34)
Labas vakaras 4u.gif
norejau paklausti ismananciu patarimo, ruosiuosi iseiti is darbo, apie tai darbdavys jau zino, bet pries iseidama noriu isnaudoti visas man likusias atostogas, apie tris savaites, man ju duoti - nenori, ar imanoma ka nors padaryti? auginu mazameti vaika, is anksto aciu uz atsakyma 4u.gif

Atostogas suteikti privalo. Nori jis ar nenori biggrin.gif
175 straipsnis. Nepanaudotų kasmetinių atostogų suteikimas atleidžiant iš darbo
Atleidžiant darbuotoją iš darbo (išskyrus atvejus, kai atleidžiama dėl jo paties kaltės), nepanaudotos kasmetinės atostogos jo pageidavimu suteikiamos nukeliant atleidimo datą. Tokiu atveju atleidimo iš darbo diena yra laikoma kita diena po kasmetinių atostogų pabaigos dienos.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 20, 21:57)
Atostogas suteikti privalo. Nori jis ar nenori  biggrin.gif
175 straipsnis. Nepanaudotų kasmetinių atostogų suteikimas atleidžiant iš darbo
Atleidžiant darbuotoją iš darbo (išskyrus atvejus, kai atleidžiama dėl jo paties kaltės), nepanaudotos kasmetinės atostogos jo pageidavimu suteikiamos nukeliant atleidimo datą. Tokiu atveju atleidimo iš darbo diena yra laikoma kita diena po kasmetinių atostogų pabaigos dienos.

aciu uz atsakyma 4u.gif turiu darbe atidirbti dvi savaites, o siaip del atostogu privaloma perspeti pries dvi savaites, bent jau pas mus, tai kaip suprantu dabar jei pasakau turi suteikti, tik va bijau kad nenoredami ju duoti gali susiorganizuot papeikimus ir atleist del mano kaltes, va tada atostogos nepriklausys doh.gif kaip cia issisukt g.gif
Atsakyti
Na visų pirmų ne atidirbti, o įspėti prieš 14 dienų apie sutarties nutraukimą LR DK 127 str. 1 d.
Na jeigu atostogų nesuteiks, privalės sumokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
Kažkaip keista rašyti papeikimus, kai žmogus jau išeina iš darbo. g.gif Bet kokiu atveju priklauso kompensacija.
QUOTE(maliutka @ 2009 09 20, 22:35)
aciu uz atsakyma 4u.gif turiu darbe atidirbti dvi savaites, o siaip del atostogu privaloma perspeti pries dvi savaites, bent jau pas mus, tai kaip suprantu dabar jei pasakau turi suteikti, tik va bijau kad nenoredami ju duoti gali susiorganizuot papeikimus ir atleist del mano kaltes, va tada atostogos nepriklausys doh.gif kaip cia issisukt g.gif

Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 20, 22:40)
Na visų pirmų ne atidirbti, o įspėti prieš 14 dienų apie sutarties nutraukimą LR DK 127 str. 1 d.
Na jeigu atostogų nesuteiks, privalės sumokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
Kažkaip keista rašyti papeikimus, kai žmogus jau išeina iš darbo.  g.gif  Bet kokiu atveju priklauso kompensacija.

tai kompensacija jie nesipriesina moket,tiesiog nenori duot atostogu, nes dirbu tokiose pareigose kur reikia kito zmogaus butinai kai as atostogausiu, o priimt gali nauja tik tada kai jau as iseisiu, nu bet jau tiek to, vistiek aciu 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
O kas trukdo priimti asmenį į jūsų vietą, kol jus atostogausite? smile.gif
Manau, dabar nebus sunku surasti darbuotoją.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 21, 21:08)
O kas trukdo priimti asmenį į jūsų vietą, kol jus atostogausite?  smile.gif
Manau, dabar nebus sunku surasti darbuotoją.

darbo specifika, ten daug niuansu yra, nes keliom savaitem zmoniu i ta darbo vieta nepriimineja ir siaip aisku dar cia zaidzia principai doh.gif
Atsakyti
Na tada jums belieka tik paimti kompensaciją ir pataupyti nervus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 21, 21:57)
Na tada jums belieka tik paimti kompensaciją ir pataupyti nervus.  4u.gif

jau taip ir nusprendziau padaryt ax.gif
Atsakyti
Sveikos! Noreciau patarimo. Dirbu vienoje imoneje 1.5 metu antraeilese pareigos, nes kitoje imoneje esu isejusi motinystes atostogu kol vaikui sueis 3 metai. Imone atidare skyriu kitame mieste ir mane ten perkele. Liepe ieskoti klientu ir kaip nors pritraukti uzsakymu, nors i mano pareigas tai neina. Savo ruoztu issiuntinejau pasiulymus, skambinejau, dejau skelbimus i reklaminius portalus. darbadvys is savo puses nieko nedare. Skyriaus apyvarta per 2 men. nuline. Darbdavys paskambines liepe per savaite susirasti nauja darba, nes vietos ankstesniame filiale nebera, nes priimtas naujas zmogus lygiavertis man. Zinau, kad jis turetu man iteikti rastiska prasyma del atleidimo is darbo pries keturis menesius, bet to nepadare. Bijau kokio spaudimo is ju puses. dabar liepe parasyti veiklos ataskaita naujajame skyriuje.
P. S. Esu vienisa mama, alimentu negaunu.
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Anndora: 22 rugsėjo 2009 - 13:05