Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

Gal man kas patars...
Nuo spalio turiu grizt i darba po vaiko prieziuros atostogu (2m.), o grizti nera kur - mano buvusios pareigos apskritai panaikintos. Man siulo zemesnes pareigas, tik 0,75 etato ir, beabejo, minimuma. Su DU suzaide gerai, nes mano sutartyje nurodyta minimali alga+priedai. Bet jei as nesutikciau su kitomis salygomis? Kas priklausytu atleidziant? 4 menesiu atidirbti irgi kaip ir ner kur g.gif
Atsakyti
179 straipsnis. Nėštumo ir gimdymo atostogos
*4. Darbdavys užtikrina darbuotojų teisę po šių atostogų grįžti į tą pačią ar lygiavertę darbo vietą (pareigas) ne mažiau palankiomis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, ir naudotis visomis geresnėmis sąlygomis, įskaitant darbo užmokestį, į kurias jis būtų turėjęs teisę, jeigu būtų dirbęs.

O dėl 4 mėnesių, na darbdavys privalo įspėti apie DS nutraukimą prieš 4 mėn.
Galite nutraukti DS šalių susitarimu pagal LR DK 125 str. Galite reikalauti ko tik norite.
Aš prašyčiau DU už 4 mėn., išeitinės išmokos (kuri priklauso nuo darbo stažio toje įmonėje), ir dar turės išmokėti kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
Atsakyti
QUOTE(Monalyza @ 2009 09 10, 17:54)
Sveikutes,
noreciau pasikonsultuoti su zivoven. Vyra atleido is darbo uz drausmines nuobaudas. kreipemes i teisma. Darbdavio advokatai siulo taikos sutarti. Vyras pradirbes 7 metus tame darbe, auginame 2 metu vaika. Kiek jam priklausytu iseitine ismoka?

Jei atleistu be darbuotojo kaltes, tai priklauso 4 menesiu vidutinio darbo uzmokescio dydzio.
Jei atleidzia del drausminiu, tai nieko nepriklauso.
Atsakyti
140 straipsnis. Išeitinė išmoka
1. Nutraukus darbo sutartį pagal šio Kodekso 129 straipsnį ir 136 straipsnio 1 dalies 6 punktą, atleistam darbuotojui išmokama jo vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio išeitinė išmoka atsižvelgiant į to darbuotojo nepertraukiamąjį stažą toje darbovietėje:
4) nuo šešiasdešimties iki šimto dvidešimties mėnesių  keturių mėnesių vidutinio darbo užmokesčio dydžio;

Na dar ir dar 4 VDU pridėčiau, juk apie atleidimą turėtu įspėti biggrin.gif

O tai jūsų vyras yra kaltas ar šiaip parašė tas nuobaudas? g.gif Dabar tai visko pasitaiko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marija5: 11 rugsėjo 2009 - 12:01
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 11, 12:53)
Na dar ir dar 4 VDU pridėčiau, juk apie atleidimą turėtu įspėti  biggrin.gif

Jeigu nera labai skubus atvejis atleisti ir darbdavys protingas, tai jis netenkins tokiu pageidavimu ir nemokes, o paliks jam pradirbti tuos keturis ispejimo menesius. O per 4 menesius gali dar ne viena drausmine gauti ir iseis be nieko.
Atsakyti
Niekas ir nesako, kad darbdavys sutiks, bet pabandyti visada galima mirksiukas.gif
Idomu kiek pats darbdavys dabar siūlo. g.gif
O drausmines nuobaudas ir apskusti galima.
Aišku dirbti būtų labai sunku.
Bet nusileisti irgi nereikia.

Atsakyti
Oi kaip gerai kad yra protingu zmoniu su kuriais galima pasitarti biggrin.gif
Drausmines nuobaudas ir apskusim. Ten viskas buvo daroma kad atleist zmogu, tos drausmines nuobaudos ipaisytos "be rysio tokios". Mes padave i teisma ta dardarbdavi, uz neteiseta atleidima. Tai darbdavio advokatas skambina musu advokatui ir siulo taikos sutarti ir siulo iseitine uz 3 men. Bet as manau kad mum ir taip priklauso iseitine uz 4 men. ir dar plius uz tuos 4 men pries kuriuos turejo mus ispeti apie atleidima. Kaip manot ar as teisingai mastau ? g.gif gal neaiskiai surasiau. Idomu kokia teismu praktika? Gal kas susidure su tuo?
Atsakyti
Vyro firma bankrutavo, atlyginimo nemoka jau 3 menesiu,

o buves direktorius po 3 men. pradejo :kabinetis" , kad rashytu savo noru ir jis parashe. Dabar galvojam ar yra kokia nors garantija, kad atlyginima atgaus, kai firmos turtas ikeistas jau buvo anksciau pries bankrota. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lina07 @ 2009 09 11, 15:22)
Vyro firma bankrutavo, atlyginimo nemoka jau 3 menesiu,

o buves direktorius po 3 men. pradejo :kabinetis" , kad rashytu savo noru ir jis parashe. Dabar galvojam ar yra kokia nors garantija, kad atlyginima atgaus, kai firmos turtas ikeistas jau buvo anksciau pries bankrota. verysad.gif

Įmonės bankrotas
Atsakyti
QUOTE(mzija @ 2009 08 31, 14:17)
Laba diena 4u.gif
Labai prasau pagalbos, gal galesite patarti, kaip man elgtis susidariusioj padety. unsure.gif  Pabandysiu papasakoti savo situacija.
Siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose. I darba tureciau grizti lapkricio menesi, kai vaikui sueis 3 metai. Iki iseinant atostogu dirbau 1,25 etato kruviu. Dabar i mano darbo vieta laikinai priimta darbuotoja su terminuota darbo sutartimi.
Seimoje atsitiko nelaime- kitas vaikas (9metu)susirgo leukemija. Nustatytas vidutinis neigalumo lygis. Reikalinga pastovi prieziura.
Paskambinau i darba, pasakiau, kad turiu bedu, kad imsiu daug nedarbingumu. Tada man pasiule dirbi tik o,25 etato kruviu. Jei noriu daugiau, tai eiti i kita darbo vieta toj pacioj istaigoj, bet naktimis blink.gif .
Reikalas tas , kad naktimis as nenoriu ir negaliu. Jei dirbciau nakti, tai diena vaiko priziureti jau nebepajegciau. O ir nera kam buti su vaiku nakti blink.gif .Be to zinau, kad turint mazameciu vaiku, galiu teisiskai atsisakyti naktinio darbo. blush2.gif
Kiek zinau darbe nenori, kad imciau nedarbinguma, nes nera kam mane pavaduoti.
Labai prasau patarkit, kaip elgtis. Bandyti neimti nedarbingumu? Bet nezinau kaip issisukti. Vyras dirba-pagrindinis seimos maitintojas. Is jo atlyginimo mokama paskola bustui.
Jei as dirbu, tai ner kam buti su vaiku ligoninej. O kai paleidzia is ligonines- reikia priziureti namie.
help.gif  help.gif  help.gif ka daryti? Gal sutikti imti ta 0,25? Ir nereiks jokiu nedarbingumu tada blink.gif kaip cia geraiu pasielgus? ax.gif
Na prirasiau cia labai daug, gal suprasit? blush2.gif

Papildyta:
Be to zinau, kad turint mazameciu vaiku, galiu teisiskai atsisakyti naktinio darbo.

O gal as cia klystu g.gif blush2.gif
Atsakyti
Na visų pirmą, tai jums privalo išsaugoti jūsų darbo vietą.

154 straipsnis. Darbas naktį
1. Nakties laikas yra kalendorinis laikas nuo dvidešimt antros valandos iki šeštos valandos.
...
4. Neįgalieji, jeigu jiems nedraudžia Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išvada, nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys, krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, gali būti skiriami dirbti naktį tik jų sutikimu.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 09 11, 21:31)
Na visų pirmą, tai jums privalo išsaugoti jūsų darbo vietą.

154 straipsnis. Darbas naktį
1. Nakties laikas yra kalendorinis laikas nuo dvidešimt antros valandos iki šeštos valandos.
...
4. Neįgalieji, jeigu jiems nedraudžia Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos išvada, nėščios moterys, neseniai pagimdžiusios moterys, krūtimi maitinančios moterys, darbuotojai, auginantys vaiką iki trejų metų, darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų, gali būti skiriami dirbti naktį tik jų sutikimu.

Aciu, Marija5 4u.gif
Dabar ramiau blush2.gif Ziuresiu, ka jie man dabar pasiulis g.gif
Atsakyti