Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(Gurmano @ 2009 08 20, 16:44)
Aciu, Marija5  4u.gif

O gal kokia nuoroda, kur man sablona rasti? Viskas taip keicias.. nebespeju koja kojon....
blush2.gif

Sutartys tai tikrai nesikeičia, o jas sudarant, reikia vadovautis LR CK.
http://www.sutartys.lt/
http://www.teisescen...rumas/dload.php
tax.lt
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 08 20, 16:54)
Sutartys tai tikrai nesikeičia, o jas sudarant, reikia vadovautis LR CK.
http://www.sutartys.lt/
http://www.teisescen...rumas/dload.php
tax.lt

Dekuis, o ar tinka "paslaugas" keisti i "konkrecius statybu darbus"?
Atsakyti
Apvadinti galite kaip tik norite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 08 20, 16:34)
Tegul parodo vadovas kokį teisė aktą.  mirksiukas.gif
Gali dirbti. Pas mus daugelyje įmonių vadovai dirba kelias valandas per mėn.  biggrin.gif

Aciu, Marija 4u.gif , bet vadovas dengiasi tuo, kad ji pakonsultavo juristas, o juristas zino...
Atsakyti
atėjo ir man tos streso dienos smile.gif ,reikia jusų konsultacijų.Mažylei sukako 2m,ir nuėjau į darbovietę parašyti prašymo,kad nutraukiu atostogas ir noriu grįžti į darbą.Prašymą parašiau ir po nemalonaus pokalbio supratau kad būsiu atleista,nes neturi ką pasiūlyti[krizė ,atleidžiama daug darbuotojų].Kad atleidžia aš nieko prieš,bet kad nenori išmokėti kas priklauso pagal įstatymą,tai pykta.Patikslinkit,kad jausčiausi tvirčiau ,ar būsiu teisi reikalaudama: 1.išeitinės komp.už 2mėn.[stažas 32mėn ,iki išėjimo į dekretą buvau pradirbus 6mėnesius] 2. kompen.už nepanaudotas atostogas. Viena mama klausė dėl įspėjimo prieš 4mėn,ir jų apmokėjimą,ar turėčiau darbdaviui apie tai užsiminti ir pareikalauti 4mėn darbo užmok.,jei mane atleis .Išanksto ačiu
Atsakyti
Laba diena,ir mano kasdienybėje ramybė baigėsi verysad.gif Po dviejų metų vaiko auginimo atostogų grįžtu į darbą, dirbu mokytoja. Ar gali mokyklos direktorė buvusį pamokų krūvį nuo 23 pamokų sumažinti iki 5, motyvuodama, kad išsaugojo man darbo vietą, nors mano dėstomo dalyko pamokų susidaro 14. Kokiomis sąlygomis turėčiau grįšti į darbą po vaiko auginimo atostogų? Turiu du mažus vaikus, nukenčiu tiek morališkai , tiek finansiškai, dėl naujo krūvio kategoriškai nesutinku pasirašyti. Patarkit kaip man elgtis toliau. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(astaliepos @ 2009 08 26, 15:12)
atėjo ir man tos streso dienos smile.gif ,reikia jusų konsultacijų.Mažylei sukako 2m,ir nuėjau į darbovietę parašyti prašymo,kad nutraukiu atostogas ir noriu grįžti į darbą.Prašymą parašiau ir po nemalonaus pokalbio supratau kad  būsiu atleista,nes neturi ką pasiūlyti[krizė ,atleidžiama daug darbuotojų].Kad atleidžia aš nieko prieš,bet kad nenori išmokėti kas priklauso pagal įstatymą,tai pykta.Patikslinkit,kad jausčiausi tvirčiau ,ar būsiu teisi reikalaudama: 1.išeitinės komp.už 2mėn.[stažas 32mėn ,iki  išėjimo į dekretą buvau pradirbus 6mėnesius]    2. kompen.už nepanaudotas atostogas.  Viena mama klausė dėl įspėjimo prieš 4mėn,ir jų apmokėjimą,ar turėčiau darbdaviui apie tai užsiminti ir pareikalauti 4mėn darbo užmok.,jei mane atleis .Išanksto ačiu

Jus iš viso yra sunku atleisti (LR DK 132 str.)
Taip, apie atleidimą iš darbo turėtu įspėti prieš 4 mėn., išmokėti išeitinę pagal darbo stažą (LR DK 140 str.) bei kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
Negalite reikalauti tu 4 mėn. DU. Koks pagrindas?
Jus turi įspėti apie atleidimą prieš 4 mėn. Nieko nepasirašinėkite ir gausite tuos 4 DU.
Arba galite tartis dėl atleidimo pagal LR DK 125 str.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 08 26, 16:30)
Jus iš viso yra sunku atleisti (LR DK 132 str.)
Taip, apie atleidimą iš darbo turėtu įspėti prieš 4 mėn., išmokėti išeitinę pagal darbo stažą (LR DK 140 str.) bei kompensaciją už nepanaudotas atostogas.
Negalite reikalauti tu 4 mėn. DU. Koks pagrindas?
Jus turi įspėti apie atleidimą prieš 4 mėn. Nieko nepasirašinėkite ir gausite tuos 4 DU.
Arba galite tartis dėl atleidimo pagal LR DK 125 str.

Pagrindas toks; kad turiu 2 vaikus ,2ir9metų,jūs sakote kad 'Nieko nepasirašinėkite ir gausite tuos 4 DU.',tai manote ,kad jie mane priims ir aš tiesiog atidirbsiu tuos 4mėn. ir gausiu DU. Jeigu tariamės dėl atleidimo pagal LR DK 125 str.,tai už atostogas ir 2mėn išeitinę aš manau iš jų išsireikalausiu,nes darbdaviui jau apie tai užsiminiau,tai jis nepatenkintas atrėžė,'kad jau tokia protinga,tai gal žinai kas dar tau priklauso'.Būtų juokinga,jei nebūtų graudu,aš dirbau už minimumą,ir tos sumos tikrai nėra didelės,jausmas tikrai yra šlykštus.Stiprybės visoms mamytėms beplanuojančioms gryžti į darbą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astaliepos @ 2009 08 27, 09:11)
Būtų juokinga,jei nebūtų graudu,aš dirbau už minimumą,ir tos sumos tikrai nėra didelės...

6 mėn dirbote už minimumą, 2 metus gavote iš valstybės ir dabar dar gausite 4 mėn atlyginimą. Taigi sumuojam: 6 mėn dirbote, 34 mėn gausite uždarbį.
Aš taip pat norėčiau dirbti 6 mėn ir gauti 34 mėn atlyginimą.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 08 27, 09:27)
6 mėn dirbote už minimumą, 2 metus gavote iš valstybės ir dabar dar gausite 4 mėn atlyginimą. Taigi sumuojam: 6 mėn dirbote, 34 mėn gausite uždarbį.
Aš taip pat norėčiau dirbti 6 mėn ir gauti 34 mėn atlyginimą.

ponas medini,tai būtu pats laikas keisti lytį ir gimdyti,šiais laikais viskas įmanoma,o įstatymus kuriu ne aš,jei jums būtų proga negi nepasinaudotumėt,mano tikslas buvo grįšti ir dirbti,o ne pasiimti išmokas ir pamojuoti rankele,o jei nepriimi ,tai kompensuok.
Atsakyti
QUOTE(astaliepos @ 2009 08 27, 09:37)
o įstatymus kuriu ne aš,jei jums būtų proga negi nepasinaudotumėt,mano tikslas buvo grįšti ir dirbti,o ne pasiimti išmokas ir pamojuoti rankele,o jei nepriimi ,tai kompensuok.

O jūs dar ir dirbsite. Juk jus turi perspėti prieš 4 mėn? Vat ir perspės. Ir tuos 4 mėn jūs dirbsite. Darbdavio vietoje pasirūpinčiau, kad darbo tikrai užtektų.

Įstatymai yra įstatymai, todėl nekiškite savo pagraudenimų apie tai, kad jus skriaudžia sąžinės neturintis darbdavys. Jei pagal įstatymus - tai pagal įstatymus. Jei pagal sąžinę - tuomet pagal ją. O jūs bandote suplakti viską į vieną.
Atsakyti
Gerai, Medinį, parašiai.
Griežtai, bet teisingai. smile.gif
Atsakyti