Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita, įvairūs klaus

QUOTE(Vilmuxa @ 2009 06 20, 18:26)
Papildoma išeiginė man suteikiama, bet ar galiu reikalaut kad išeiginės būtų ne pirmadieniais, o šeštadieniais arba sekmadieniais.

Prasyme nurodai, kuria konkreciai diena tau suteikti iseigine remiantis LR DK 214 straipsniu ir viskas. Tavo teise pasirinkti ar tu nori laisvos dienos ( ir kada jos noriu) ar pvz susitrumpinti kazkuria darbo diena.
Atsakyti
QUOTE(Anchela @ 2009 06 29, 19:08)
Norejau paklausti, jei as dabar grisiu is dekreto i darba(turiu du mazamecius vaikus), ar mane gales atleisti is darbo ar ne?imone nebankrutuoja, gerai laikosi, bet jiems darbuotoju nereikia nauju, o as jau 3 metai kaip nedirbau pas juos

Tikrai ne.
LR DK 132 str. mirksiukas.gif
Atsakyti
Darbo kodekse aiskiai neradau parasyta apie imones padalinio likvidavima perduodant isipareigojimus partneriams. Likviduojamas vienas uzsienio imones padalinio Lietuvoje skyrius. Isipareigojimai perduodami kazkokiam partneriui, kartu siuloma daliai darbuotoju pereiti i ta firma. Kitiems ismokamos iseitines. Ar gali darbuotojas nesutikti pereiti i ta partneriu firma, o reikalauti iseitines? Aciu.
Atsakyti
Tokio kaip perdavimo kitai įmonei net neegzistuoja. g.gif Ne bent vyksta reorganizavimas.
Senoje nutraukiamos darbo sutartys ir pasirašomos kitoje įmonėje.
Jums turėjo įteikti pranešimus, kuriame būtų nurodytos visos sąlygos.
Taip jus galite reikalauti išeitinės išmokos.

Labai dažnai tokiu atvėju pasitaiko apgaulės. Pvz. pažada darbuotojui suteikti darbą kitoje įmonėje, tas rašo prašymą savo noru, o jam sako viso gero.
Atsakyti
Aciu, as irgi taip maniau, tik reikejo pasitikslint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(voveriukstis @ 2009 06 28, 09:33)
gal geriau jums būti atostogose tol kol vaikui sueis 3 metai. tuomet manau išeitinė priklausys vis viena, jei įmonė bankrutuos, gal net gi ir naudingiau gausis. o jei šiuo metu laukiatės, tai būtinai turėsite susirasti kitą darbą, jei espėsite išeiti į dekretą dabartiniame darbe, nes išeinant į dekretą būtina būti dirbančiai

QUOTE(AsJa @ 2009 06 28, 22:20)
O šiuo atveju šitas str, netaikomas?
4. Moteriai, atleistai iš darbo nėštumo metu arba nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos, organizacijos likvidavimo ar bankroto, taip pat dėl to, kad pasibaigė terminuotos darbo sutarties terminas arba Valstybės tarnybos įstatyme, Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo įstatyme ir Teisėjų atlyginimų įstatyme nurodytų asmenų paskyrimo į pareigas terminas ar įgaliojimų laikas, ir turinčiai šio straipsnio 1 dalyje nurodytą ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą, motinystės pašalpa mokama šio įstatymo 17 straipsnyje nustatyta tvarka.

o kur jus radot si str.? blush2.gif

o dar klausimelis.

Parasiau, kad griztu i darba nuo liepos 7 d., bet aisku jie man siulys kompensacija, is dalies man geriau. Nes susiradau jau kita darba ir nuo rytojaus mane jau nori darbinti, o as dar is ano neisejus doh.gif Ka man daryt? Ar gali mane jau darbinti naujas darbdavys? g.gif
Atsakyti
Beje, dar vienas klausimas. LRS puslapyje ideta aktuali darbo kodekso redakcija, bet parasyta, kad ji galioja tik iki 2009-06-29. Siandien jau kaip ir nebegalioja. O kur rasti nauja redakcija, ar labai daug kas keitesi? Kazkaip nepavyko rasti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liniuka @ 2009 06 30, 15:24)
Beje, dar vienas klausimas. LRS puslapyje ideta aktuali darbo kodekso redakcija, bet parasyta, kad ji galioja tik iki 2009-06-29. Siandien jau kaip ir nebegalioja. O kur rasti nauja redakcija, ar labai daug kas keitesi? Kazkaip nepavyko rasti doh.gif

ten pat yra aktuali redakcija nuo 2009-06-30. Ten keitėsi tik 46 str.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=347441
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airin: 30 birželio 2009 - 15:30
QUOTE(naujoke123 @ 2009 06 30, 14:29)
o kur jus radot si str.?  blush2.gif

www.sodra.lt arba ligos ir motinystės įstatyme
Papildyta:
http://www.alfa.lt/s...009-07-01_09-55
Atsakyti
4u.gif
vienam darbe dirbu jau gan seniai , pries 2 metus isidarbinau kitame uz 0, 5 etato . dabar, pagal etatu mazinima , galiu buti atlesta is antrojo darbo , ar man priklausys iseitine kompensacija ( kazkaip niekur nerandu tokios informacijos blush2.gif ) girdejau tokia nuomone, kad antraeilininkams nepriklauso g.gif
aciu smile.gif
Atsakyti
Priklauso. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 07 01, 21:37)
Priklauso.  smile.gif

labai aciu 4u.gif
o tai visada atsiranda zmoniu , kurie bando nors kaip pakenkti ( cia apie darba)
Atsakyti