Sveiki,
Man iskilo dar vienas klausimas - jeigu motinystes atostogas prasitesiu nuo 2 iki 3 metu, ir nesuejus vaiko trims metukams vyra prispiria krize darbe, ar privalo mane darbdavys priimti i darba anksciau mano atostogu pabaigos? Jeigu taip, pries kiek laiko turiu ispeti kad griztu?
QUOTE(m@muliukas @ 2009 06 04, 23:51)
Sveiki,
Man iskilo dar vienas klausimas - jeigu motinystes atostogas prasitesiu nuo 2 iki 3 metu, ir nesuejus vaiko trims metukams vyra prispiria krize darbe, ar privalo mane darbdavys priimti i darba anksciau mano atostogu pabaigos? Jeigu taip, pries kiek laiko turiu ispeti kad griztu?
Žinoma kad gali, reikia tik parašyti prašymą ne vėliau kaip prieš 2 savaites, kad norit grįžt ir viskas
Labas rytas, esu vaiko prieziuros atostoguose kol vaikui sueis 2 metai, ar teisingai as suprantu, kad man priklauso ir kasmetines apmokamas atostogas ir grizusi i darba galiu jais pasinaudoti?
QUOTE(kapitoška @ 2009 06 05, 09:07)
Labas rytas, esu vaiko prieziuros atostoguose kol vaikui sueis 2 metai, ar teisingai as suprantu, kad man priklauso ir kasmetines apmokamas atostogas ir grizusi i darba galiu jais pasinaudoti?
Nežinau ar priklauso.
Jeigu neišnaudojote, tada priklauso.
Atsostogos suteikiamos šalių susitarimų.
Už tuos du metus tikrai nepriklauso.
VDI tinklapyje - skiltyje klausiate, atsakome - buvo kažkada išaiškinimas.
Atostogos priklauso už tą laikotarpį - kol buvo nedarbingumo lapelis. O kai prasidėjo vaiko priežiūros atostogos - tai jau tas laikotarpis nebesiskaičiuoja
Man sakė darbe-9 dienos priklauso už nedarbingumo lapelį
Aciu panos, labai daug noriu
QUOTE(barbee53 @ 2009 06 04, 12:24)
Sveiki noreciau pasiteirauti ,gal yra kas susidure su tokia problemyte .Esu vaiko auginimo atostogose iki dvieju metuku (už triju mėnesiuku jau sueis du metukai )tada noreciau prasitesti atostogas iki triju metuku .Domina tai ar galiu dabar vykti i Airija darbintis nes kaip ir skaityciausi cia dirbanti ?? ,Ar reiktu rasyti prasyma kad iseinu is darbo ir tik tada galiu kitur darbintis ??Gal kas susidurė su tokia situacija ar bent zinote kaip tai pagal istatymus vyksta nes kadangi cia dar gaunu is sodros tuos mampinigius ir uz abu vaikus 52 lt ir 97 lt
Tai ar nera mamyciu susidurusiu su tokia situacija ?
QUOTE(barbee53 @ 2009 06 04, 11:24)
Sveiki noreciau pasiteirauti ,gal yra kas susidure su tokia problemyte .Esu vaiko auginimo atostogose iki dvieju metuku (už triju mėnesiuku jau sueis du metukai )tada noreciau prasitesti atostogas iki triju metuku .Domina tai ar galiu dabar vykti i Airija darbintis nes kaip ir skaityciausi cia dirbanti ?? ,Ar reiktu rasyti prasyma kad iseinu is darbo ir tik tada galiu kitur darbintis ??Gal kas susidurė su tokia situacija ar bent zinote kaip tai pagal istatymus vyksta nes kadangi cia dar gaunu is sodros tuos mampinigius ir uz abu vaikus 52 lt ir 97 lt
Pagal LT galiojančius įstatymus, kol esi vienoje darbovietėje vaiko priežiūros atostogose įsidarbinti kitoje darbovietėje ir ten gauti atlyginimą negali, nes nuo to momento, kai tu įsidarbini, Sodra gauna pranešimą apie tavo naujus darbo santykius, to pasekoje ji nutraukia socialinių išmokų mokėjimą tau. Kas liečia vaiko pinigus mokamus iki 3 metų amžiaus - nemaišyk. Juos moka ne Sodra ir šie pinigėliai niekaip su tavo darbo santykiais nesusiję. Darbo įstatymai nedraudžia Lietuvoje būti vaiko priežiūros atostogose ir tuo pačiu dirbti antraeilėse pareigose, kitame darbe, tai turi įtakos tik socialinių išmokų mokėjimo klausimui.
Kita medalio pusė - Airija. Manyčiau, kad būdama vaiko priežiūros atostogose iki trejų metų čia Lietuvoje, tu gali dirbti antraeilėse pareigose Airijoje, tik vėlgi - grįžusi čia ir deklaravusi savo uždirbtas Airijoje pajamas - turėsi Sodrai grąžinti pašalpas, kurias gavai (jei atsitiktų taip, kad dirbsi jau tuo momentu, kol dar bus mokamos išmokos vaikui iki dvejų metų).
Sveiki, noreciau pasiteirauti, kurioje valstybineje istaigoje galima gauti (geriausia nemokama) konsultacija darbo teises klausimais...
Ant pazystamo vadove parase tarnybini pareiskima, su kaltinimais, kuriu jis tikrai nepadare, kaltinimais, kad jis blogai dirba.ir pagal ta pareiskima ji nori atleisti is darbo
Ir ar turiu kokia reiksme, tai kad pareiskimas parasytas butent paskutine darbo diena pries jo atostogas?
Ant pazystamo vadove parase tarnybini pareiskima, su kaltinimais, kuriu jis tikrai nepadare, kaltinimais, kad jis blogai dirba.ir pagal ta pareiskima ji nori atleisti is darbo
Ir ar turiu kokia reiksme, tai kad pareiskimas parasytas butent paskutine darbo diena pries jo atostogas?
QUOTE(nerami @ 2009 06 08, 16:13)
Sveiki, noreciau pasiteirauti, kurioje valstybineje istaigoje galima gauti (geriausia nemokama) konsultacija darbo teises klausimais...
Valstybinė darbo inspekcija http://www.vdi.lt/
QUOTE(nerami @ 2009 06 08, 16:13)
Greičiausiai nori, kad po atostogų jau nebegrįžtų, todėl taip ir padarė.