Smiltis, man tokie darbai visada patiko ir patinka. kiek trikdo techniskai baltas tarpas sijone (kazkaip protas skyle mato) ir siaip kampuotumas silueto kliuna. daug visokiu horizontalumu silueto pakrasciuose, kai norisi plastiskos figuros (visokie rubu linkiai, apdirbimo specifika irgi suteikia ju, plevesuojantys kazkas) siaip sumoj, man patinka.
Sansara, ačiū labai
Laba diena, atsiprasau, kad kisu nosi i jusu tema, tiesiog, tik pradedu mokintis fotografuoti ir dabar zadu pirkti fotoaprata, suma iki 1300lt mazdaug. Labai prasau patarkite kokios firmos pirkti ir i ka reiketu atkreipti demesi perkant nauja fotoaparata. Vieni primygtinai siulo sony, kiti sake, kad TIK canon yra geriausi. Jei nesunku, atsakykite i az. Busiu begalo dekinga
kas turit sigma 17-70 ar nejauciat "muilo" dideliame priartinime? man kazkokia mistika. iki kokiu 55mm piesinys ryskus kaip peiliu nurezta, o didesnis - jau muilas. bet irgi ne visada. makro bandziau savaitgali - puikiai gaunasi, fokusas aiskus. o portretuose - nu nera ryskumo ir nors tu ka ar cia mano jau nukreivejo rankos, ar tikrai kazkas negerai su piesiniu galvoju ar tiesiog koks back/front fokusas koja kisa
zilile.c - pirk kuri iperki ir kuris patinka parduotuveje paciupinejus. geriausio vis tiek nenusipirksi, kad ir kiek pinigu turetum. neklausyk canon fanu, neklausyk sony patarinetoju. nueik i parde. pasidek pagal kaina tinkancius pries nosi, pakilnok, pafotografuot parduotuveje ir rinkis. dar pentax itrauk i sarasa kokybes/kainos atzvilgiu tikrai geras fotikas.
zilile.c - pirk kuri iperki ir kuris patinka parduotuveje paciupinejus. geriausio vis tiek nenusipirksi, kad ir kiek pinigu turetum. neklausyk canon fanu, neklausyk sony patarinetoju. nueik i parde. pasidek pagal kaina tinkancius pries nosi, pakilnok, pafotografuot parduotuveje ir rinkis. dar pentax itrauk i sarasa kokybes/kainos atzvilgiu tikrai geras fotikas.
peppi, o fokusuoji rankiniu? ar auto?
nes man tik auto fokusas dideliam priartinime koja kisa, todel ir atejo mintis apie front/back fokusa. makro viska rankomis fokusavau. reiks pasitikrinti
o kaip galima nesigilinti, kai istrini 100 proc visas is arciau darytas vaiko foto. neturiu nei vieno stambaus portreto su geru fokusu. tai ir imi ieskoti problemos, kas muilina ar kreivos fotografo rankos, ar visgi technika paveda
nes man tik auto fokusas dideliam priartinime koja kisa, todel ir atejo mintis apie front/back fokusa. makro viska rankomis fokusavau. reiks pasitikrinti
o kaip galima nesigilinti, kai istrini 100 proc visas is arciau darytas vaiko foto. neturiu nei vieno stambaus portreto su geru fokusu. tai ir imi ieskoti problemos, kas muilina ar kreivos fotografo rankos, ar visgi technika paveda
Sansara, man rodos man tas pats budavo...per viduriuka lb. astru, bet prizoominus jau nebe...nors senai nesu paemus to objektyvo i rankas...Ir dar erzindavo, kad palenkus zemyn jei neprilaikydavau, tai "iszoomindavo" man jis visas lauk Zadu parduoti i b&h, nes netinka jis man ant pilnakadrio...gal nors ka gausiu uz ji
O, Opa, Inch (atrodo daugiau nieko nepamirsau) noriu pranesti, kad jauniesiems kas tai neitiko ir fotografa rinksis toliau
Aciu uz gerus norus
Aciu uz gerus norus
QUOTE(c-girl @ 2009 05 05, 17:02)
Sansara, man rodos man tas pats budavo...per viduriuka lb. astru, bet prizoominus jau nebe...nors senai nesu paemus to objektyvo i rankas...Ir dar erzindavo, kad palenkus zemyn jei neprilaikydavau, tai "iszoomindavo" man jis visas lauk Zadu parduoti i b&h, nes netinka jis man ant pilnakadrio...gal nors ka gausiu uz ji
va va, apie tą savaiminį išzūminimą man ir buvo įdomu
vadinasi čia šitos sigmutės požymis
o kokį jam pakaitalą turi ? ar vien su fiksais žaidi dabar?