Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Raige, patiko ir man tavo darbai wub.gif kokybe pavydetina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 04 23, 07:49)
įdomu kaip j/b atrodytų  g.gif kažkaip spalvotas man toks net nežinau, paprastas atrodo  unsure.gif  ta prasme eilinis  unsure.gif

Nebandziau j/b tiesa pasakius 4u.gif Man si nuotrauka spalvota ziuris, kad ir eiline tongue.gif

QUOTE(raige @ 2009 04 23, 07:56)
C-girl, o patenkinta kalibruokliu? Klausiu ir pati žinau kad klausimas durnas, nes daug kas priklauso ir nuo monitoriaus. Mano Applas gan užgaidus, o kalibruoklio mirtinai reikia. Vis pasiskolindavau spyder 2, tai problemų šiokių tokių su juo kaip ir yra.
Ir dar, C-girl ir ne C-girl. O nėr problemos po kalibravimo, kad nete foto atrodo pastebimai kitaip, nei PS?

Net nezinau...patenkinta turbut, nes nusipirkus nauja kompa su monitorium, nuo spalvu vos sirdies infarkto negavau lotuliukas.gif Na tai sureguliavo iki tikrovisku spalvu, bet karts nuo karto reikia pareguliuot(nesiskundziu, gana greitas procesas). O internete, joooo- kitaip matau verysad.gif Kai turejau laptopa nieko nekalibravau, spalvas visur vienodas maciau ir tikslias gana, tik gal kiek tamsimdavo laptopukas mano...
O dabar tai, netgi savo kompe skirtingose programose skirtingai matau cool.gif unsure.gif

QUOTE(peppi @ 2009 04 23, 11:10)
ir man įdomu kaip iškirpai...
su lasso ir magic wand kur grandinės skylės biggrin.gif?

ziu degutes posta biggrin.gif

QUOTE(Degutė @ 2009 04 23, 11:14)
man atrodo, čia antras sluoksnis dėtas dangus, o paskui su švelniu trintuku ištrinta ten, kus vaikas ir sūpynės. nes karpant nesigauna tokie nematomi perėjimai.

taip cia debesys deti kaip antras sluoksnis ir su trintuku issididinus grandine tryniau....atsargiai taip biggrin.gif Kad matyciau kur trinu tam kartui sumazinau debesu sluoksnio opasity iki kokiu 50%, o kai istryniau ka noriu vel uzkeliau iki 100% ir baigta 4u.gif

Raige, ir man patiko Tavo darbeliai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c-girl: 23 balandžio 2009 - 17:00
QUOTE(c-girl @ 2009 04 23, 16:57)
O internete, joooo- kitaip matau verysad.gif  Kai turejau laptopa nieko nekalibravau, spalvas visur vienodas maciau ir tiklsias gana, tik gal kiek tamsimdavo laptoukas mano...
O dabar tai, netgi savo kompe skirtingose programose skirtingai matau

Aš pabandžiau kiek pasiaiškint, bet man dar vis tiek daug kas neaišku.
Kol nėr kažkokio spec profilio, naudojamas paprastas sRGB profilis (bleen pataisykit kas jei nusišneku, nes laisvai gali būt). Tą patį sRGB naudoja ir IE (Internet explorer). (Mozillai galima suinstaliuot tokį priedą, tada ji naudoja profilį pilnai). Tad kaip ir skirtumo nelabai turėtų būt, bet pamenu merginom ta problema jau buvo iškilus: Sansarai, dar kažkam, Pupeliukui gal doh.gif Įdomu ar jų monikai buvo kalibruoti ar ne.
Kai kalibruoklis sukuria profilį, pilnai jį naudoja tik foto redagavimo programos ir tai dar su visokiais čiūdais, matyt tiksliausiai tai daro vis tik PS. IE pilnai to profilio nepalaiko lyg ir. Tarsi būtų tuo paaiškinamas tas skirtumas. Bet vat matyt kalibruoklis sukuria profilį, kuris aiškiai skiriasi nuo sRGB ir žinok daba ar tas profilis nepjauna grybo. Nes jei su tokiu profiliu redaguoji foto, tai visi kiti matys neteisingai g.gif Va Wyshniai matyt nedaug skiriasi. Taigi priėjau išvados, kad nepaisant to, kad kalibruotas, dar toli gražu nereiškia, kad tas profilis optimalus, nes ten parametrų aibė, juos keičiant vaizdas keičiasi ir kaip sužinot ar tas profilis atkuria spalvas teisingas būdo dar neradau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 04 23, 13:10)
Jei būčiau ne viena o bent su kažkuo poroje - ryžčiausi avantiūrai nemokamai biggrin.gif
geriau jei būtų porininkas labiau patyręs tame reikale, kai saka, man mažiau įtampos biggrin.gif
tik rugpjūčio 1-a ir 8-a pas mane suplanuotos ax.gif
Parodysiu flickeri, mazh uzsimanys smile.gif gaila vestuviniu foto pas Tau nemaciau, zinai zmonem sunkiau susidaryti vaizda, bet pagal stilistika gal supras, akd neprastai fotografuoji smile.gif ir aisku nemokamai nieks neleistu fotografuoti tongue.gif
o tai kas dar galetu buti peppi porininke (-as) ? ax.gif
bet va vestuves rugpjucio 8ta...

QUOTE(Amise @ 2009 04 23, 13:33)
Pasibandymai  ax.gif
Man patinka pirmojoj sviesa ir atspalviai, tik gaila tu nosiu is abieju sonu nukapotu biggrin.gif arba jau palikt jas arba kirpt drastiskai ir akcentu laikyti arklius pirmajame plane. antra gal kiek perkontrastinta. o kzkas su kokybe, gal man vaidenas, o gal i interneta dedant taip atsitiko? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 04 23, 19:01)
antra gal kiek perkontrastinta. o kzkas su kokybe, gal man vaidenas, o gal i interneta dedant taip atsitiko?  g.gif

turbūt ir dėl interneto ir dėl fotiko, nes kažkaip nebespėja sufokusuot doh.gif vis gaunas kad trūksta mažo byškio fokuso blink.gif
Atsakyti
aikit į meet'ų skladuką pažiet, sudėjau kelias savo juostines iš sekmadienio meet'o 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 04 23, 17:16)
Aš pabandžiau kiek pasiaiškint, bet man dar vis tiek daug kas neaišku.

Nu jooo. Tu paaiskinai, o man dar tamsesnis miskas unsure.gif doh.gif biggrin.gif

Tiesa, wyshniuk dangaus buvai pradejus pavydet ania? biggrin.gif Gali pavydet, ten dangus is mano balkono, tik ne ta pacia diena kai vaikas suposi biggrin.gif Ta prasme dangaus foto irgi mano, o ne is kur nors imta 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c-girl: 23 balandžio 2009 - 23:07
QUOTE(raige @ 2009 04 23, 16:16)
Taigi priėjau išvados, kad nepaisant to, kad kalibruotas, dar toli gražu nereiškia, kad tas profilis optimalus, nes ten parametrų aibė, juos keičiant vaizdas keičiasi ir kaip sužinot ar tas profilis atkuria spalvas teisingas būdo dar neradau  biggrin.gif

Supratau tik, kad pas mane ne pati blogiausia situacija g.gif biggrin.gif

QUOTE(c-girl @ 2009 04 23, 22:07)
Tiesa, wyshniuk dangaus buvai pradejus pavydet ania? biggrin.gif  Gali pavydet, ten dangus is mano balkono, tik ne ta pacia diena kai vaikas suposi biggrin.gif  Ta prasme dangaus foto irgi mano, o ne is kur nors imta 4u.gif

Ania ania, ale pavydejau nuotraukoj, kad toki diena pagavai smile.gif jei fotografuots atskirai, na irgi aisku pavydziu, bet reik ir paciai kada ir tuscia dangu pafotografuot - tokiems atvejams smile.gif
Atsakyti
is paskutiniu detu.. trumpai, nes jei vaizdziau - vel atseit sarkastiskai skambes:
C-girl - nesamone. nesukuria laisves pojucio. nors stengeisi smile.gif
amise - spalvos del apsvietimo skanios. isprausta i kadra siek tiek per daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 24, 10:17)

amise - spalvos del apsvietimo skanios. isprausta i kadra siek tiek per daug smile.gif

kaip tyčia tada platesnio kampo nepasiėmiau, nes su televyku ten biški klizma buvo unsure.gif doh.gif
Atsakyti
nu negaleciau ivardinti butent tos "diagnozes" smile.gif

o zinoma sakysi, kad atsitraukti toliau negalejai, nes tvora turbut, ezeras buvo ar pan. biggrin.gif

QUOTE(Amise @ 2009 04 24, 11:21)
kaip tyčia tada platesnio kampo nepasiėmiau, nes su televyku ten biški klizma buvo  unsure.gif  doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 24 balandžio 2009 - 09:29
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 24, 11:23)
o zinoma sakysi, kad atsitraukti toliau negalejai, nes tvora turbut, ezeras buvo ar pan. biggrin.gif
ntaijgi arkliai labai greitai bego unsure.gif
Atsakyti