Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

keistos mes vis delto butybes.. kas mus musa, ta ir mylim smile.gif

raige, l.nuosirdus tavo postas. daug kas jame ir man artima, nors niekada nesu dar uz pinigus fotografavusi. tik kzk ramybes is taves priemus toki sprendima nesijaucia.

nezinau, kokios tavo galimybes ir finansine situacija, ir ka sau gali leisti - zinoma, jeigu nusprendi is to gyventi, daugiau ar maziau vis tiek taikaisi prie kliento, prie rinkos. Bet su kiekvienu (kad is baisiai megstamu) darbu taip yra. nera vien tik kaifas, yra kokybiskas darbas, profesionalumas.

bet gal yra imanomos kzk alternatyvos. ziuriu pvz kaip Elze dirba - matosi, kad kuo daugiau uzsakymu, tuo daugiau "komercijos", pasikartojimu tam tikru, bet taip pat matosi, kad IS ESMES ji daro tai, kas jai patinka. kzk ir zmoniu ja suprantanciu ir tai perkanciu atsiranda.

nez, kzkada pati buvau nauju veidu uzsimaniusi - ir taip pat nemanau, kad mano matymas ir foto, kurios patinka man, yra priimtinos daugumai kt zmoniu. gal netgi atvirksciai. bet juk gali sukurti savo psl, gali parodyti zmonems tai, kas tau patinka, ir pasakyti, kad tu darai tai - o ne kzk tai kt. ir jeigu jiems tai priimtina, jie tai renkasi. aiskiai zinodami ka.

jeigu pinigai slegia - nu neimk ju tongue.gif siaip tikrai yra variantas - neimti iki rezultato, ir leisti zmogui paciam nuspresti, kiek tas tavo rezultatas kainuoja. nu bet cia rizika, ir nez, ar gali sau tai leisti. be to, kartais labai gerai zinai, kiek esi vertas ir nori tai gauti.

o tema man patinka, todel cia ir buna. nebenoriu ir bendru namu darbu, bet dabar turiu tiesiog individualias uzduotis pati sau. ir jas vykdau. kzk is gyvenimo jos atsiranda. poreikis yra.

ir kalbeti su jumis patinka - nes kai kzk pasako tai, kas jam is tiesu rupi, ir nuo ko "skauda", paprastai kiekviena/s tai gali sau pritaikyti, ir pasakyti, kad ir man tai fotografijoje yra l.svarbu. Juk toj "kryzkelej", kurioj esam (ir net nesvarbu kur kas joje suka) nebe fokusai, PS ar dar kas panasaus svarbu, bet nuostatos, mintys, poziuris i tai, ka darai, tikslai, norai, prasme... galeciau ir viena sau apie tai galvot, bet ir kartu visai smagu mirksiukas.gif

tiesa, wyshnios foto man - nu kambarys, nu vaikas, nu lova. bet prasmes joje matau nedaug. patiko kaldros linijos link vaiko vedancios. o siaip tokie "santykiu pasiaiskinimo" laikotarpiai tai l.palankus fotoms deti - dazniausiai paskui visi tokie kalti kalti jauciasi, ir sako - gera, gera tongue.gif

ok, bandeles iskepe biggrin.gif
Atsakyti
Ai, wysnia, nesureikšminkim čia manęs. Išeitis paprasta - nenori, tai nefotografuok, nori - fotografuok, kūrybinės kančios mat mergaitę užpuolė lotuliukas.gif
Kažkaip atsimerkiau vieną dieną... oj, bleen, du vaikus turiu biggrin.gif Prie jūros reiktų nuvežt, ar su vyru į kelionę išvažiuot. Nes vasarą darbymetis: savaitgaliais fotkini, paskui džiūni prie tų foto, visi pinigai investuojami į geresnę techniką, ir tie, kuriuos iš fotografijos uždirbi, ir tie, kur ne iš fotografijos biggrin.gif Visos mintys tame ir nedaug kam daugiau jų lieka. Tokia jau esu - nelabai moku dalintis. Žodžiu prioritetų pernumeravimo metas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 04 22, 18:21)
Kažkaip atsimerkiau vieną dieną... oj, bleen, du vaikus turiu  biggrin.gif Prie jūros reiktų nuvežt, ar su vyru į kelionę išvažiuot. Nes vasarą darbymetis: savaitgaliais fotkini, paskui džiūni prie tų foto, visi pinigai investuojami į geresnę techniką, ir tie, kuriuos iš fotografijos uždirbi, ir tie, kur ne iš fotografijos  biggrin.gif Visos mintys tame ir nedaug kam daugiau jų lieka. Tokia jau esu - nelabai moku dalintis. Žodžiu prioritetų pernumeravimo metas  smile.gif

thumbup.gif jeginis atradimas biggrin.gif
tik prie juros juos nuvezti irgi pinigu reikia. ir klausimas, ar is foto, ar is ko maziau (daugiau) mielo juos uzdirbt.

pradedu mastyti ka tokio pasakiau, bo vartotoju 10, is ju matosi tik Sea, ir niekas nieko nekalba. aisku, dar variantas, kad visos on-line bandeles kepa biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 22 balandžio 2009 - 18:48
Raige, zinai, as kazko panasaus tikejausi... Ir labai tave suprantu. As apie panasius dalykus galvojau vos pradejus mokytis (nu gerai, nieko ir neismokau, bet su laiku gal situacija pageres). As negaleciau fotografuoti vestuviu, krikstynu ir pan - man labai svarbu, kad zmonems patiktu nuotraukos (o kam nesvarbu, a ne? ax.gif ), bet jei jos manes netenkins - nebus geriau. As neturiu fotografinio matymo, mano visi nors kiek padoresni kadrai yra ismastyti; nemoku improvizuoti. O kai paziuriu i Elzes nuotraukas - tai matau, kad geriausios tos, kur ji "objekta" pazista, kur yra tikras jasumas, o visa kita - atkartojimas. (OK, nemaciau jos fotografuojant, bet visas nuotraukas ypac daznai perziuriu). Prisiklausiau kursuose ir supratau, kad fotografija - tai irgi amatas, ir tai ne man.

As turiu daugiau - maziau aiskia vizija del sio savo hobio; man reikia kraustytis pas pradinukus; as per mazai skiriu demesio ir laiko fotografavimui; po kursu noriu isbandyti kuo ivairesniu dalyku sau priimtinu tempu (svajoju pabandyt studijini fotografavima, gal net studija issinuomot? tai ne man ir ne mano, bet noriu pabandyt). As visad lankysiuos sioj temoj, kol ji gyvuos, nes cia man labai patinka zmones.

ir ne i tama - as blyn ne 2 vaikus turiu lotuliukas.gif
(mane vel ant lyrikos panese, tas literaturinis issilavinimas baisiai zalingas)
Atsakyti
Dar. Per visą savo komercinę karjerą nepadariau NEI VIENOS savo vaikų foto, tą darė vyras. Tad sakau, gal reik atiduot duoklę: ir akių niekas nepūs, ir paklodes išsilyginsiu jei reikės, ir fotkės man bus gražios, faktūrą kokią užmesiu, akis pašarpinsiu lotuliukas.gif Ir rodydama būtinai pabrėšiu - čia šeimos albumui biggrin.gif (apie akis ir faktūras čia ir su ironija ir be, bo darau taip kartais, tik kažkaip čia pastaruoju metu tie veiksmai keiksmažodžiais tapę). Ai, dar horizontą pakreipsiu biggrin.gif

O iš tiesų tai reikia viskam susigulėti, sprendimams taip pat. Laukia pilna užsakymų vasara, trauktis nėr kur, turėsiu viską padaryt. Gal atsitiks kas nors, kas labai palengvins apsisprendimą. Nes kaip Gaziulka ir pastebėjo: tarsi nusprendžiau, o ramybės nėr smile.gif
Atsakyti
Raige,kur tavo darbu paziuret galima butu? 4u.gif
Atsakyti
Raige, as ir noreciau dar tavo darbu paziuret, jei galima 4u.gif
Atsakyti
Ai, tai nėra ten labai į ką žiūrėt. Kažkiek čia: http://www.wed.lt/lt/profilis/id/99/ kažkiek senesnių svetainėj, bet ten daugelį bent perredaguot reikėtų, kad taip akių nebadytų (www.photostory.lt) Kiekviena iš jūsų fotografuojat arba panašiam lygyje, arba gerokai geriau 4u.gif
Atsakyti
graziai kalbat. moralu nebus. nes visu busenu neisgaudysi, o ir neverta, nes vistiek kzk pirsta prie smilkinio pasukios, kzk per save neperlips, kzk netikes... kad diena saule is tikruju sviecia..

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 04 22, 20:06)
graziai kalbat. moralu nebus. nes visu busenu neisgaudysi, o ir neverta, nes vistiek kzk pirsta prie smilkinio pasukios, kzk per save neperlips, kzk netikes... kad diena saule is tikruju sviecia..

smile.gif

smile.gif
Atsakyti
Merginos ir nemerginos, o gal kas noretu pafotografuot vestuves rugpjucio menesi? Draugai zenyjasi, fotografo nesuranda, zinant situacija kiek apsimeteliu pilna tai baisu kad neikliutu i pinkles. paims kruva pinigu o rezultatas bus baisesnis negu baisus.
Tik nesidrovekit, zinau, kad visos gabios, tik noreciau suzinot kainas ir nuotrauku pamatyti daugiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raige @ 2009 04 22, 11:10)
c-girl, kokį pirkai kalibruoklį?

Va sitadatacolor spyder3pro

QUOTE(wyshnia @ 2009 04 22, 11:42)
As kazkaip visu zodziuose teisybes radau biggrin.gif :

As irgi drinks_cheers.gif

Ir man jau panasu, kaip ir kai kurioms, kad musu skyrelis virto i tiesiog bendraminciu skyreli, nes is tiesu tai nieko ir nebesimokom. Mokytis eisim pas "pradziamoksles" drinks_cheers.gif biggrin.gif

Dekui uz komentarus mano skrydziui 4u.gif Nieko nerasiau idedama, bet tai dvi nuotraukos sudetos i viena biggrin.gif Vaiki pries tris dienas skraidanti nufotografavau, taciau dangus buvo bespalvis...tiesiog pilkuma(tokia diena ir buvo), dar ir elektros laidai fone matesi...Vakar pastebejau grazu dangu- "pykst", vakare valandele pasedejau ir vaikas skrenda grazesniame danguje ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo c-girl: 22 balandžio 2009 - 23:27