raige, pries kelias temas pasisakiau lygiai ta pati, ka pasakei tu siandien puikiai suprantu jausmus tik idomu ar priezastys tos pacios?
hi:) tobuleji greit, nuotrauku kokybe pastebimai gereja, tik siuzetai dar nuobodoki ir ieskojimu idomesniu nesimato... nenusivertink. kur vien auka kai i skruzdelyna lipai del skruzdeliu
Sayonara, gali savo meila man i az? persiusiu fotkes vakare.
tai ar ne laikas ir būtų kraustytis į bendraminčius
oi kaip tuojau gausiu per galvą
nes va pradžiamoksliukės jau patobulėjo o dviejų temų pažengusiems negali būti...
aš tai kraustausi ten...ten judėjimas, gyvi namų darbai...čia tai kažkoks bobinčius belikęs atsiprašant
čia kai saka visai netaikau būti tolerantiška
nu reikia žinoti savo vietą...
oi kaip tuojau gausiu per galvą
nes va pradžiamoksliukės jau patobulėjo o dviejų temų pažengusiems negali būti...
aš tai kraustausi ten...ten judėjimas, gyvi namų darbai...čia tai kažkoks bobinčius belikęs atsiprašant
čia kai saka visai netaikau būti tolerantiška
nu reikia žinoti savo vietą...
QUOTE(BN @ 2009 04 22, 13:39)
Raige, retai rasai, norejau paklausti kodel nusprendei mesti komercine fotografija? Pamenu tavo kadrus, ziurejau su malonumu, ir manau tau sekesi. Tiesiog smalsu...
Turbūt ne viena ta priežastis. Apie kai kurias gal nelabai net noriu viešai kalbėti, bet jos matyt ir nėra esminės.
Neperlipu per save. Surasti savo klientą, kurio poreikiai labai atitinka tai, ką tu nori daryti gana sunku. Tad tenka daugiau mažiau taikytis. Ir man gana sudėtinga tai daryti. Pradėjau tai ne dėl pinigų stygiaus ar baisaus noro užsukti iš to verslą. Be abejo labai smagu darant tai ką mėgsti dar ir uždirbti. Bet pajutau kad tai "nebeglosto" manęs taip, kaip norėčiau.
Susiduri su visai svetimais ir kartais labai nepanašiais į tave žmonėm. Mane pradėjo erzinti nustebę žvilgsniai, kai pasiūlau vieną ar kitą idėją, pradėjo erzinti, kad kokia bebūtų tobula tavo fotografija, ji bus akimirksniu nurašyta, jei žmogus pats sau ten nepatiks ir atvirkščiai - pati gražiausia bus ta, kur jis sau gražus, kad ir koks niekalas ten bebūtų. Pradėjo slėgti pinigai, kuriuos man moka ir atsakomybė.
Ir tiesiog tapo neįdomu, nes man verti dėmesio ir teikiantys pasitenkinimą būna vos keli kadrai, tuo tarpu sutvarkyti jų reikia ganėtinai daug.
Ir kita priežastis - kažkiek be abejo išmokau ir patobulėjau, bet to fotografinio matymo neturiu. Galiu neblogai fotografuoti šeimos albumui, bet tik tiek. Kažkaip gal tapo skausmingi tie nusivylimai savim ir tie savęs bei to nesamo talento ieškojimai.
Taigi va taip.
Ms, ateik ir rėžk dabar man moralą
GELBEKIT, KAS GALIT... SUGADINAU ANA TEMA, KELIAU FOTO, BET TIKRAI NE TOKIO DYDZIO IR DABAR VISKA BAISIAI ISKRAIPE, O ZINUTES REDAGUOT NELEIDZIA GELBEKIT
istrink nuotrauka is ten, per kur ja kelei
QUOTE(Sansara @ 2009 04 22, 15:06)
hi:) tobuleji greit, nuotrauku kokybe pastebimai gereja, tik siuzetai dar nuobodoki ir ieskojimu idomesniu nesimato... nenusivertink. kur vien auka kai i skruzdelyna lipai del skruzdeliu
Kvailioju ir dabar Lietuj lyjant be skėčio rizikuojant suvaryt fotiką lipt ant piliakalnio pvz. Iki tiek kad objektyvas iš vidaus surasoja, o rezultatas nekoks.
Su skruzdėlynu, tai buvo ne į skruzdėlyną, negadinčiau gi jo, o prie pat . O bet tai protas buvo - tą tikrai buvo labai būtina padaryt norint vieną skruzdę iš arti nufotkint Vėliau užteko ir ant keliukų nesigviešiant užkariaut skruzdėlyno...
O kokybė tai ką...ne mano nuopelnas matyt, o fotiko.
Nors tiesą sakant iš tų "ieškojimų" man pačiai "gamta" lipo. Vat kartais norisi tiesiog kažko tiesmuko ir a la "pramoginio", lengvo. Kartais prisireikia giliau. Kaip bus vėliau bus matyt. Gal tuos pačius darbus ir kitaip matysiu. Būna jau ir dabar taip kai iš laiko atstumo pažiūri į kai kuriuos.
Va tik mest tai nesinori. Norisi dar daug išmokti.
Skaitytoju daug.... Visi turbut laukia ms moralo
raige, na as kartojuosiu, bet svarbu, kad tau dusioj gerai butu... Jei uzsiemimas dziaugsmo neteikia, neverta saves prievartaut manau...
raige, na as kartojuosiu, bet svarbu, kad tau dusioj gerai butu... Jei uzsiemimas dziaugsmo neteikia, neverta saves prievartaut manau...
QUOTE(wyshnia @ 2009 04 22, 17:39)
Skaitytoju daug.... Visi turbut laukia ms moralo
Čia matai Wyshnia... panašiai kaip su meile kartais būna. Matai ir ydas žmogaus kartais ir skirtumai ima smaugti, ir būt kartu tampa gana sudėtinga, o vat tuščia tampa, kai jo nebėr ir viskas
Daug svajonių į tai sudėta, daug laiko, daug pastangų, galų gale pinigų
QUOTE(raige @ 2009 04 22, 19:03)
Turbūt ne viena ta priežastis.
Patirties turiu mazai, bet labai gerai suprantu... i del tu modeliu ir del to talento tik man dar klausimas ar skaudziau vis nusivilti, ar bus skaudziau viska mest ir pamirst? Papildyta:
QUOTE(raige @ 2009 04 22, 19:50)
Čia matai Wyshnia... panašiai kaip su meile kartais būna. Matai ir ydas žmogaus kartais ir skirtumai ima smaugti, ir būt kartu tampa gana sudėtinga, o vat tuščia tampa, kai jo nebėr ir viskas
Nu va pati ta pati parasei QUOTE(raige @ 2009 04 22, 18:03)
Mane pradėjo erzinti nustebę žvilgsniai, kai pasiūlau vieną ar kitą idėją, pradėjo erzinti, kad kokia bebūtų tobula tavo fotografija, ji bus akimirksniu nurašyta, jei žmogus pats sau ten nepatiks ir atvirkščiai - pati gražiausia bus ta, kur jis sau gražus, kad ir koks niekalas ten bebūtų.
O man dabar išvis baisu kąnors įdomesnio, extremalesnio siūlyt fotografavimuis, nes taip jau ir matau išpūstas akis ir susiraukusį veidą " tu čia tipo juokauji, aneee?"
O dėl to žmogaus patikimo sau.. paklausiau draugės kurią fotkinau rudenį, kaip jai jos foto, ar patenkinta (tik dabar mat dašuto rimtai paklaust ) , tai ji atsakė kad gražios, bet tik ten kur ji sau patinka.. Nors man visos foto atrodo gut, nei ji susiraukus, bjauriai atrodo ar pan.
QUOTE(raige @ 2009 04 22, 16:50)
Daug svajonių į tai sudėta, daug laiko, daug pastangų, galų gale pinigų
Oi suprantu... Ale jei paziuret paprasciau, tai dvi iseitys - uzsimerkt ir toliau daryt taip, kaip iki siol, arba atsimerkt ir daryt taip, kaip gera. Pastovus stresas irgi prie gero nepriveda
Aisku bepigu man kalbeti, nesu tavojoj situacijoj.... Nu zodziu gal kas kitas protingiau ka pasakys