Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(mafiene @ 2009 06 14, 01:25)
Musu maze ismiega 5-6 val. nakti, tai ja zadinti, kad pamaitinti? Toks laiko tarpas, manau nera per ilgas.

Žadint naktį rekomenduojama pirmą mėnesį. Vėliau, jei rodikliai geri- žadint nebereikia. Stebėk vaiko poreikį- jis tiksliausias laikrodukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mafiene @ 2009 06 14, 01:25)
Aciu  4u.gif
Sveikite  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Musu maze ismiega 5-6 val. nakti, tai ja zadinti, kad pamaitinti? Toks laiko tarpas, manau nera per ilgas.

na, jeigu turite bedu su pieniuku, tai reiketu zadinti... o jeigu pieniuko pakanka, manyciau nereikia.. na, bent as nezadinu, nors buna kad maze ir 7 val ismiega blink.gif blush2.gif bet jeigu miega ramiai, svoris auga gerai, pieniuko upes, tai zadinti tikrai nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutes 4u.gif
Aš žindau savo vaikus jau beveik trejus metelius (su nedidele pertraukėle, nes kai pastojau, po kelių mėn. dukrytė atsisakė krūties, tad gavos tarpas). Buvo pradžioj visokių baimių, bet kuo toliau, tuo labiaiu nusiraminu. Dabar jau žinau, kad reikia tiesiog žindyt. Ir dar žinau, kad žmogus labai lengvai risigalvoja sau nebūtų dalykų, mato tai, ko nėra ir pan. mirksiukas.gif
Kiek ilgai žindysiu jaunėlį dar nežinau ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
mes tai sedim kaime, karve melziu smile.gif dabar tokis reikalas yra. Turim versiuka ir telycia mesinius. Galvojam ka daryt su jais....priduoti mesai gaila, nes auginta tecio tik zole ir miltus duodavo savo augintus, jokiu ten chemiju ir pan, tai kaip ir ekologiskai...galvojam jei su kuom pasidalinti mesyte tai galim ir pjauti tada...ar butu norinciu vilnieciu nusipirkti?
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimuka, turbut mano lialius man krutine nugrauze..net nezinau, nes apziurejau, jokiu zaizdeliu nepastebejau, bet jau antra diena speneli persti..o sian maitinau, po to kazkaip vaikas prisiglaude skruostu ir pamaciau, kad skruostas kruvinas.. blink.gif
vakar labai skaudejo butent kai pradedu maitint, o sian jau praeina..bet kaip cia su tuo krauju..ar cia nieko blogo?gal cia visai ne del to kad nugrauze?..nu, nezinau, ka jau ir galvot..juk zaizdeles jokios ner.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 06 14, 20:13)
Sveikos, turiu klausimuka, turbut mano lialius man krutine nugrauze..net nezinau, nes apziurejau, jokiu zaizdeliu nepastebejau, bet jau antra diena speneli persti..o sian maitinau, po to kazkaip vaikas prisiglaude skruostu ir pamaciau, kad skruostas kruvinas.. blink.gif
vakar labai skaudejo butent kai pradedu maitint, o sian jau praeina..bet kaip cia su tuo krauju..ar cia nieko blogo?gal cia visai ne del to kad nugrauze?..nu, nezinau, ka jau ir galvot..juk zaizdeles jokios ner.. g.gif

Manosios krutys ir buvo nugrauztos... bet as labai labai kantriai po kiekvieno maitinimo tepdavau GARMASTAN (dvi tubeles sutepiau), tiesiog pamaitinu ir patepu. Kol sugijo uztruko apie gera savaitele,nes maitinimo nenutraukiau... O ,kad mazylis prarijo kraujo-nesibaimink smile.gif ,vat ir dabar atsiverciau is ligonines parsivesta knygele, ten parasyta ,kad "Nereikia jaudintis, jei kudikis prarijo is suskilusio spenelio pasirodziusio kraujo. Jis nekensmingas,tik kudikis gali atpilt su kraujo priemaisa ar pasitustint tamsesnem ismatom."-pacitavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JBijoux @ 2009 06 14, 20:27)
Manosios krutys ir buvo nugrauztos... bet as labai labai kantriai po kiekvieno maitinimo tepdavau GARMASTAN (dvi tubeles sutepiau), tiesiog pamaitinu ir patepu. Kol sugijo uztruko apie gera savaitele,nes maitinimo nenutraukiau... O ,kad mazylis prarijo kraujo-nesibaimink smile.gif ,vat ir dabar atsiverciau is ligonines parsivesta knygele, ten parasyta ,kad "Nereikia jaudintis, jei kudikis prarijo is suskilusio spenelio pasirodziusio kraujo. Jis nekensmingas,tik kudikis gali atpilt su kraujo priemaisa ar pasitustint tamsesnem ismatom."-pacitavau smile.gif

4u.gif aciu, o tai jau persigandau, kad reiks nutraukt maitinima.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 13, 10:31)
Svarbu, kad gauna MP, o arbatėlės Mp savo sudedamosiomis dalimis nepakeis, juk pati tai žinai  mirksiukas.gif
Neaišku kokią košę (grūdų, daržovių) duodat, ir su kuo ruošiat. Gal vertėtų avižų?- jos daugiau liuosina.
O kiek tas ūgis? Greičiausia auga pirmus 3 (6) mėnesius. Kartasi ir sesutės matuodamos vieną kitą cm suklysta.
O "gerosiom" tetulėm pasiūlyk pasidomėt kaip tie bananai į LT atkeliauja, kokius juos skina, kuo purškia, kiek laiko gabena spec.kamerose. Gal vertėtų pasakyt be didelių išvedžiojimų, o labai geras argumentas yra- " pediatrė griežtai neleido" "gydytoja liepė šį mėnesį" "vaikus dabar augina kitaip, nei prieš 30metų"  "norim jumis pasitikėt, kad atsakingai žiūrit vaiką" ir t.t. ir panašiai. Gal mamos dar minčių pametės  4u.gif
Vaisiai rekomenduojami nuo 8 mėn. pieno pr. rūgštūs 11?-12, pienas- dar vėliau, (skirtingos metodikos įvairiai interpretuoja, bet verčiau neskubėt, įvedinėt pamažu, nes vaiko virškinimo sistemai kiekvienas naujas produktas-stresas) Visas gyvenimas prieš akis- dar prisiragaus mirksiukas.gif
Aišku, kad viską mažuliui galim į burną įdėt, betpasėkmių rizika yra. Geriau palaukt savų, lietuviškų vaisių derliaus (po mėnesiuko ir alyvinių obuoliukų bus, bet pirmus geriau garuose patroškint)
4u.gif

vyras ūgio tiksliai nepaklausė doh.gif o daktarė sakė rūpintis nereikia, bet ūgis prie mažųjų unsure.gif o mes tai tik bulvių, morkų ir kopūsto ragavom ax.gif jau valgus tas mano mažius-tai ne tas žodis smile.gif šaukštą pats iš rankų plėšia nieko nelaukdamas biggrin.gif nežinau ko joms (anyta ir mama)taip knieti visko duoti?kam to reikia nesuprantu blink.gif bet va jau atėjo toks laikas, kad mūsū vyrukas visko nori smile.gif tik seilytės tysta bežiūrint į valgančią mamą 4u.gif ačiū mamos už patarimus, bandysim neskubėti dar su arbatom, spėsim thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 14, 09:12)
Žadint naktį rekomenduojama pirmą mėnesį. Vėliau, jei rodikliai geri- žadint nebereikia. Stebėk vaiko poreikį- jis tiksliausias laikrodukas

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 14, 09:25)
na, jeigu turite bedu su pieniuku, tai reiketu zadinti... o jeigu pieniuko pakanka, manyciau nereikia.. na, bent as nezadinu, nors buna kad maze ir 7 val ismiega  blink.gif  blush2.gif bet jeigu miega ramiai, svoris auga gerai, pieniuko upes, tai zadinti tikrai nereikia

Bandziau paeksperimentuoti lotuliukas.gif naktele pamaitinti, bet mazoji taip saldziai miegojo, ne akyciu nepramerke, o apie zindima ne negalvojo lotuliukas.gif teko vel atgal i lovyte paguldyti biggrin.gif jei galetu turbut butu pasakius, kad ko tu mane mama bandai zadinti, kai taip saldziai miegu wub.gif biggrin.gif
Pienuko atrodo pakanka, kai tik neramesne duodu zysti ir pampersiukai daznai keiciami, nes "turto" biggrin.gif pridaro nemazai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 06 14, 22:17)

Vienas iš košės ingredientų gali būt burokėlis, - liuosina gerai mirksiukas.gif
(morkos - kietina)
Dar keisis tie ūgio rodikliai ne vieną sykį. Svarbiausia-auga sveikas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mafiene @ 2009 06 14, 22:52)
Bandziau paeksperimentuoti  lotuliukas.gif naktele pamaitinti, bet mazoji taip saldziai miegojo, ne akyciu nepramerke, o apie zindima ne negalvojo  lotuliukas.gif teko vel atgal i lovyte paguldyti  biggrin.gif jei galetu turbut butu pasakius, kad ko tu mane mama bandai zadinti, kai taip saldziai miegu  wub.gif  biggrin.gif
Pienuko atrodo pakanka, kai tik neramesne duodu zysti ir pampersiukai daznai keiciami, nes "turto"  biggrin.gif pridaro nemazai  bigsmile.gif

mano mažas naktį net neatsimerkdamas išsižioja pajutęs šalia krūtį lotuliukas.gif taip juokingai atrodo biggrin.gif manau norint išlaikyti nemažą pieno gamybą-naktinis maitinimas reikšmingas...nes aš kažkada naktį nepamaitinau visai-tai kitą dieną buvo stipriai apmažėję pieno...bet va tik bent kartą pamaitinu-kitą dieną vėl pieno nemažai...mes tai iki šiol naktį valgom...va šiąnakt -pražindo beveik visąlaik unsure.gif

o tu šaunuolė, kad duodi pagal kada vaikiukas nori smile.gif dėl to ir pampersiukį turto nemažai wub.gif o tas laaabai gerai wub.gif laikykitės ir toliau taip 4u.gif
Atsakyti
mamytes,ar gali buti nesotus motinos pienas,kad mano dukryte taip daznai zindo,kas valanda
Atsakyti