Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(ragnez @ 2009 06 10, 12:47)
ojej, va cia tai netiketa, net nepagalvojau apie toki dalyka...
jei jau paskyre vaistus - reik duot. puliavimas reiskia, kad yra bakterija, tam ir skirti antibiotikai. ir tie patys lasiukai gali buti su vietinio poveikio antibiotikais.
mano pirmagimis dar gimdymo namuose gavo "seansa" antibiotiku (5 dienas) del itariamos igimtos infekcijos.  salutiniai poveikiai - disbioze, viduriavimas, galiausiai (cia tik mano nuomone) atopinis dermatitas. manau, gydytoja turetu kartu skirti ir "geruju" bakteriju, kad butu palaikoma ir atstatoma zarnyno mikroflora.
sekmes, sveikit greiciau  4u.gif

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 10, 17:28)
Iki metukų pataria Bifolac (ši rekomendacija iš neonotologės E.Markūnienės paskaitos)
Reikia tarpus bent ~3val. daryt tarp antibiotikų vartojimo ir gerųjų bakterijų.
o kad skauda kai pradeda valgyt- suprantama, skausmas ypač paaštrėja kai rija.
Kai serga- gali norėt dažniau (ir ilgiau) valgyt, būt nešiojama ir t.t.
Sveikit greičiau  4u.gif

aciu uz info ir grazius palinkejimus mamytes 4u.gif
bifolaca mes ir siaip geriam, nes dar pries savaite pas mazyle ir zarnyne bakterija rado, tai paskyre menesiuka bifolac'a pagerti.. (bakterija atsirado del to, akd man gimdymo metu ir po jo buvo suleista po nemaza doze antibijotiku doh.gif )... doh.gif
Kose-Makalose vat kaiptik Tavo isvardinti simptomai visiskai atitinka mano maziuke - vakarais ji valgo tik kai maitinu ja atsistojus, dainuoju jai ir dar supuoju ja doh.gif ir siaip, kai duodu teveliui, kad atrugintu klykia kaip musama, tik paimu as ant petuko iskart nurimsta ir snaust pradeda... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 10, 17:55)
Jei šlapinasi pakankamai kartų per parą- būk rami.
Dėl dabar jauciu kad antroj dienos pusej mano dukrytei truksta maistelio
vakarais MP liesesnis, todėl: suvirškinamas greičiau+ norisi dažniau, ir vaikutis nuo dienos "darbų" pavargęs- reikalauja artumo.
Po tu 5minučių neaišku: ar taip visada valgo? ar tik kartais? ar "kabo" visada?
kai "čiulpia ir snaudžia" gal ir nurija vieną kitą lašą? Gal šiltai aprengta? dėl to miegas ima. Jei budint- tai ir pėdukes švelniai pamasažuot, ir ausytes, ir nurengt, ir visai nurengt, ir sauskelnę pakeist. Čiulptuko negauna?
Jei užvalgius snūduriuoja ir turi burnoj papulį- stimulioja pieno gamybą  4u.gif
Gal per daug nerimauji?!  mirksiukas.gif

Kokie 6 pamperiai buna, ir pora kartu tustinasi. Del 5 minuciu, tai nepasakyciau kad visada, bet dazniausiai. Jei ir zinda ilgiau tai vistiek uzsnusta, labai retai pati paleidzia papuli. Ciulptuka gauna kartais, ypac kai dieglys uzpuola.
Jei užvalgius snūduriuoja ir turi burnoj papulį- stimulioja pieno gamybą - sito nezinojau, maniau tai tik speneliams kenkia; dekuj 4u.gif

Tiesa, labai maza krutine pas mane, kazkada skaiciau kad mazoje krutineje negali prisikaupti daug pieno g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzinyte: 10 birželio 2009 - 19:48
QUOTE(murzinyte @ 2009 06 10, 20:47)
Tiesa, labai maza krutine pas mane, kazkada skaiciau kad mazoje krutineje negali prisikaupti daug pieno  g.gif

Tikrai netiesa. Krūtinės dydis su pieno gamyba neturi nieko bendro, egzistuoja tiesioginis ryšys tarp krūties stimuliavimo (žindimo dažnumo), teisingos jo technikos ir pieno gamybos.
Be to, pienelis gaminasi ir kūdikiui žindant, juk krūtis nėra ribotos "talpos" tara smile.gif Esmė yra tame, kad kuo daugiau žinda, tuo daugiau pienelio gaminasi...
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Prisipazistu, kad neskaiciau visos temos, nes labai jau issigandus esu ir noriu kuo greitesnes pagalbos. Situacija tokia, kad siaip as "pieninga" biggrin.gif Cia jau tikriausiai gimines moteru palikimas. Bet esme tame, kad sugalvojau sestadieni isvaziuot i gamta ir nakciai maziu palikau su mociute ir misineliu. Viskas ejosi sklandziai. Nakti mano krutine pritvinko, issprogo. As siek tiek nusitraukiau ir ryte su plystanciom krutim lekiau pas maziuka. Ir velgi viskas atrode normaliai. Bet jau antra diena mazius valgydamas vis isspjauna kruti, verkia. O ir krutine jau taip nebepritvinksta. Mama sako gal pieno pas tave mazai, o as netikiu, nes jo net per daug anksciau budavo. Siandien po eilinio neramaus maitinimo bandziau dar duoti misinuka ir mazius trauke...nurimo...vadinasi mama buvo tgeisi sad.gif Sako "perdege" tavo krutine nuo to savaitgalio verysad.gif Net nezinau, grauzt save pradejau... Gal jums taip buvo nutike? Ka daryt, kad pienas vel lietusi upeliais? Labai nenoriu misinukais maitint...Gi nieko nuostabesnio nera uz mazylio i tave ismeigtas akis siurbiant pienuka...
Atsakyti
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 10, 22:07)
Sveikos mamytes,

Visų pirma, mama tikrai neteisi, niekas taip greit "neperdega" ir pienas šiaip sau nedingsta.
Visų antra, reikia neduoti jokių mišinukų, absoliučiai jokių. Mišinukus lengva traukti iš buteliuko, todėl vaikelis labai greitai pajunta tą ir nebenori "dirbti" prie krūties. Kuo daugiau duosit buteliuką, tuo mažiau norės krūties, tuo mažiau gaminsis pienelio. Čia toks uždaras ratas.
Bendrai reikia vadovautis taisykle "pasiūla atitinka paklausą". Taigi siūlykit krūtį kuo dažniau ir viskas grįš į savo vėžes. Tik negalvokit, kad "dingo pienas" ar ko nors panašaus, viskas susitvarkys smile.gif
Be to, jei gamyba jau užvesta ir pienelio buvo pakankamai, viską teisingai darant, taip bus ir toliau. Tik neklausykit įvairių "patarimų", kurie ne padeda, o tik neigiamai nuteikia...
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 06 10, 22:33)
Visų pirma, mama tikrai neteisi, niekas taip greit "neperdega" ir pienas šiaip sau nedingsta.
Visų antra, reikia neduoti jokių mišinukų, absoliučiai jokių. Mišinukus lengva traukti iš buteliuko, todėl vaikelis labai greitai pajunta tą ir nebenori "dirbti" prie krūties. Kuo daugiau duosit buteliuką, tuo mažiau norės krūties, tuo mažiau gaminsis pienelio. Čia toks uždaras ratas.
Bendrai reikia vadovautis taisykle "pasiūla atitinka paklausą". Taigi siūlykit krūtį kuo dažniau ir viskas grįš į savo vėžes. Tik negalvokit, kad "dingo pienas" ar ko nors panašaus, viskas susitvarkys  smile.gif
Be to, jei gamyba jau užvesta ir pienelio buvo pakankamai, viską teisingai darant, taip bus ir toliau. Tik neklausykit įvairių "patarimų", kurie ne padeda, o tik neigiamai nuteikia...

Aciu, nuraminote 4u.gif Apie ta "uzdara rata" as zinau, skaiciau nemazai literaturos. Man pieno gamyba nenutruko, bet jo gaminasi daug daug maziau ir maziukui nebeuztenka. Ir krutis skausmingos. Galvoju gal galejo itakos tureti pirtis, saltas baseinas arba tas pertvinkimas....o gal persalo g.gif Del viso pikto ryt pas akusere nuleksiu.
Atsakyti
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 10, 23:15)
Aciu, nuraminote 4u.gif  Apie ta "uzdara rata" as zinau, skaiciau nemazai literaturos. Man pieno gamyba nenutruko, bet jo gaminasi daug daug maziau ir maziukui nebeuztenka. Ir krutis skausmingos. Galvoju gal galejo itakos tureti pirtis, saltas baseinas arba tas pertvinkimas....o gal persalo g.gif  Del viso pikto ryt pas akusere nuleksiu.

manau, kad tas "daug maziau" labiau iliuzija, tavo nerimas del vaikelio, gal kiek kaltes jausmo, kad buvai palikusi, negu realybe. per viena nakti pienas niekur nedingsta, jo gamyba neissibalansuoja tiek, kad stipriai sumazetu. sekmingai zindei iki siol, lygiai taip pat sekmingai zindysi ir toliau. pasistenk, kad namuose is viso neliktu ne trupinelio misinio ir jokiu buteliuku su soskem, kad kilus pagundai "paguosti" irzlu kudiki buteliuku, net neturetum tokios galimybes. ramia sazine glausk vaikeli prie kruties vos tik jis sukiauksi. ir taskas. turi krutis, turi kudiki - jus abu tiksliai zinot, ka daryti. sekmes.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 06 11, 10:27)
manau, kad tas "daug maziau" labiau iliuzija, tavo nerimas del vaikelio, gal kiek kaltes jausmo, kad buvai palikusi, negu realybe. per viena nakti pienas niekur nedingsta, jo gamyba neissibalansuoja tiek, kad stipriai sumazetu. sekmingai zindei iki siol, lygiai taip pat sekmingai zindysi ir toliau. pasistenk, kad namuose is viso neliktu ne trupinelio misinio ir jokiu buteliuku su soskem, kad kilus pagundai "paguosti" irzlu kudiki buteliuku, net neturetum tokios galimybes. ramia sazine glausk vaikeli prie kruties vos tik jis sukiauksi. ir taskas. turi krutis, turi kudiki - jus abu tiksliai zinot, ka daryti. sekmes.

drinks_cheers.gif isivaizduok, kad esi siaures asigalyje, privalai ismaitinti savo maziuka ir vienintelis budas - MP mirksiukas.gif atstatyti pieneli - sunkus ir daug kantrybes reikalaujantis darbelis, et pasistek iur pamatysi kaip galesi dziaugtis rezultatu mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu Jums visoms 4u.gif Vaikas visa nakti ismiegojo, tai pienelio prisigamino daug, bet tai truko net 8h. Taciau su Jusu pagalba tikiu, kad viskas bus gerai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vrum-vrum @ 2009 06 11, 15:26)
Aciu Jums visoms  4u.gif  Vaikas visa nakti ismiegojo, tai pienelio prisigamino daug, bet tai truko net 8h. Taciau su Jusu pagalba tikiu, kad viskas bus gerai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

o vat kjad nakti leliuko nezadini pavalgyt teij blogai blush2.gif nes naktinis valgymas labai paskatina pienelio gamyba 4u.gif

sekmes tvarkantis su pieneliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 11, 11:41)
privalai  atstatyti pieneli - sunkus ir daug kantrybes reikalaujantis darbelis

drinks_cheers.gif tikra tiesa oi kiek reikejo pavargti kad jo atsirastu po kruties uzdegimo doh.gif
Atsakyti
Nezinau tiksliai ar cia i tema as rasau, bet nutiko man beda ir nezinau ka man toliau daryti sakau gal jus man padesit. Maitinu savo suneli jau metai ir menuo, pasiryzusi buvau matinti iki dvieju metu, jam taip papuko reikia prisirises o ir man tas rysys palaima, bet va susirgau odos liga rozine dedervine. buvau pas dermatologa ir jis sake kad demes pranyks savaime 2-3men begyje, vaistu gert nereikes. bet si liga atsiranda lyg del persalimu, nusilpus imunitetui. Ir man tokia dilema iskilo, nezinau ka daryti nutraukt maitinimo kaip ir nesinoretu, nes skysciu mazai geria, pienuko nori, bet nenoriu ir saves nualinti visai. Vaikui geriau sveika mama...
Atsakyti