Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Rita003 @ 2009 06 09, 14:07)
Pienlige itakoja neramu valgyma? Mes turim pienlige  verysad.gif , niekaip jos neisveju tik pabuna pora dienu grazus liezuviukas ir vel tas pats  doh.gif . Tepu liezuviuka DAKTARIN tepalu, virinu soskytes sodoje. Gal zinot dar kokiu budu kaip kariaut su pienlige? Buciau labai dekinga jei pasidalinumet patirtim  4u.gif  4u.gif
Nepergyvenk, musu leliukai panasaus amziaus, ir elgiasi lygiai taip pat. As pastebejau kad manoji neramiai ima valgyti tada, kai buna mazai praeje laiko nuo pirmojo valgymo, t.y. nakti ir diena kai ismiega 3 val. jokiu pykimu ir spenelio kandziojimu nebuna, o jei tik ji ima budrauti dazniau ir as vis pasiulau kruti ima pykti, riestis  doh.gif . Todel atimu kruti, iduodu soskyte nusiraminimui ir panesioju, zinok man padeda. Gal, sakau, ji kaip tik nenori valgyti  g.gif , o griebia ta kruti todel, kad toks jau kudikeliu instinktas  - zysti. Zodziu, veju kuo toliau minti kad to pienelio pas mane yra mazai. Gal ir pas tave pienelio kaip tik per daug  thumbup.gif .

as tai ir liezuviuka ir dantenas sodos tirpalu valydavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(edita-edita @ 2009 06 09, 18:43)
as tai ir liezuviuka ir dantenas sodos tirpalu valydavau smile.gif

Valydavau ir as, bet kai nepadejo pirkau tepala, kuris irgi nepadeda doh.gif , nors ateinanti sesute sake, kad jis stiprus ir turetu greit praeiti g.gif .
Atsakyti
Mus taip pat pienlige kankina blink.gif valydavome su sodos tirpalu, atrodo viskas susitvarke, bet.... vel atsinaujino. Tai taip pat nusiporkome Daktarina, tikiuosi pades, nes nesinori tu bakteriju tureti doh.gif
Atsakyti
Tema apie pienligę: http://www.supermama...howtopic=417584
išnykus simptomams rekomenduojama dar kelias dienas naudoti tepalą.
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mafiene @ 2009 06 09, 21:48)
Mus taip pat pienlige kankina  blink.gif valydavome su sodos tirpalu, atrodo viskas susitvarke, bet.... vel atsinaujino. Tai taip pat nusiporkome Daktarina, tikiuosi pades, nes nesinori tu bakteriju tureti  doh.gif

tai mums taip ir daresi kuri laika pranykdavo ir vel atsirasdavo kol galiausiai liovesi smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

niu va, jau zinau kodel mazyle taip irzliai zindzia ir siaip kodel tokia irzli pasidare... mums ausyciu uzdegimas (praeita savaite buvo beprasidedas, bet dar silpnai labai, dave lasiuku ir sake, kad 99% praeis, todel as net neprisileidau minties, akd taip neramiai mergyte gali del ausyciu zisti) o pasirodo, akd viskas taaaaip pablogejo, kad be antibijotiku neissisuksim verysad.gif net puliuot ausytes pradejo.. verysad.gif tai del to matyt mazyle taip neramiai ir valgo... matyt kol pati pradzia valgymo, kol lengvai bega mazylei neskauda, o kai jau smarkiau traukti reikia tai ir skaudet pradeda, uztad ir muistos mazyle verysad.gif nori valgyt ir per skausmiuka negali verysad.gif doh.gif
labai bijau as tu antibijotiku, bet matau, kad be ju niekur... doh.gif gal yra dar kas is mamyciu dave tokiems maziukams antibijotiku, kaip jautesi mazyliai po to? doh.gif neparejo imuitetas? nes as laaaabai laaaabai bijau antibijotiku poveikio tokiai mazylei doh.gif verysad.gif
Atsakyti
ojej, va cia tai netiketa, net nepagalvojau apie toki dalyka...
jei jau paskyre vaistus - reik duot. puliavimas reiskia, kad yra bakterija, tam ir skirti antibiotikai. ir tie patys lasiukai gali buti su vietinio poveikio antibiotikais.
mano pirmagimis dar gimdymo namuose gavo "seansa" antibiotiku (5 dienas) del itariamos igimtos infekcijos. salutiniai poveikiai - disbioze, viduriavimas, galiausiai (cia tik mano nuomone) atopinis dermatitas. manau, gydytoja turetu kartu skirti ir "geruju" bakteriju, kad butu palaikoma ir atstatoma zarnyno mikroflora.
sekmes, sveikit greiciau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 10, 11:40)
sveikos  4u.gif

niu va, jau zinau kodel mazyle taip irzliai zindzia ir siaip kodel tokia irzli pasidare... mums ausyciu uzdegimas (praeita savaite buvo beprasidedas, bet dar silpnai labai, dave lasiuku ir sake, kad 99% praeis, todel as net neprisileidau minties, akd taip neramiai mergyte gali del ausyciu zisti) o pasirodo, akd viskas taaaaip pablogejo, kad be antibijotiku neissisuksim  verysad.gif net puliuot ausytes pradejo..  verysad.gif tai del to matyt mazyle taip neramiai ir valgo... matyt kol pati pradzia valgymo, kol lengvai bega mazylei neskauda, o kai jau smarkiau traukti reikia tai ir skaudet pradeda, uztad ir muistos mazyle  verysad.gif nori valgyt ir per skausmiuka negali  verysad.gif  doh.gif
labai bijau as tu antibijotiku, bet matau, kad be ju niekur...  doh.gif gal yra dar kas is mamyciu dave tokiems maziukams antibijotiku, kaip jautesi mazyliai po to?  doh.gif neparejo imuitetas? nes as laaaabai laaaabai bijau antibijotiku poveikio tokiai mazylei  doh.gif  verysad.gif

Laikykites ir sveikit cia jums! 4u.gif 4u.gif 4u.gif

As maziukui tai nebuvau davus bet pati geriau kai buvo kruties uzdegimas ir maitinau nu ir nieko baisaus nepastebejau bet cia jau tiesiogiai lelkai duosi tai net nezinau
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 10, 12:40)
labai bijau as tu antibijotiku, bet matau, kad be ju niekur...  doh.gif gal yra dar kas is mamyciu dave tokiems maziukams antibijotiku, kaip jautesi mazyliai po to?  doh.gif neparejo imuitetas? nes as laaaabai laaaabai bijau antibijotiku poveikio tokiai mazylei  doh.gif  verysad.gif

Iki metukų pataria Bifolac (ši rekomendacija iš neonotologės E.Markūnienės paskaitos)
Reikia tarpus bent ~3val. daryt tarp antibiotikų vartojimo ir gerųjų bakterijų.
o kad skauda kai pradeda valgyt- suprantama, skausmas ypač paaštrėja kai rija.
Kai serga- gali norėt dažniau (ir ilgiau) valgyt, būt nešiojama ir t.t.
Sveikit greičiau 4u.gif
Atsakyti
Mano maze pavalgius is abieju krutu ir pakelta atsirugti, iesko dar papuko ant peties... Ar tai reiskia kad ji dar alkana ?
Ji kol pienas bega tai zinda kokias 5 minutes, o veliau tik ciulpia ir snaudzia... kad ir kaip budinciau. Ar gali del tokio valgymo mazeti pieno ?

Vienzodz, apie zindyma skaiciau labai daug, o dabar jauciu kad antroj dienos pusej mano dukrytei truksta maistelio. Viska zinau apie dazna zindyma, pakankama slapinimasi ir pan. Bet man atrodo kad man pieno mazeja del to kad ji neistraukia iki galo pieno.
Valgo kas 1,5 valandos tiek diena tiek nakti. Pries kokias 1,5 - 2 savaites buvo 9-10 maitinimu, dabar 12-13...
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 10, 00:09)
Tema apie pienligę: http://www.supermama...howtopic=417584
išnykus simptomams rekomenduojama dar kelias dienas naudoti tepalą.
mirksiukas.gif

Aciū 4u.gif . Perskaičiau visą temukę, bet neradau kiek kartų tepalą galima tepti per parą ir kokį tepaliuko kiekį galima vienu kartu išspausti? Informaciniame lapelyje taip pat nerašo g.gif . Gal žinote atsakymą ir į šį klausimą blush2.gif

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 10, 12:40)
sveikos  4u.gif

niu va, jau zinau kodel mazyle taip irzliai zindzia ir siaip kodel tokia irzli pasidare... mums ausyciu uzdegimas

Laikykitės ir sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 06 10, 18:24)
Aciū  4u.gif . Perskaičiau visą temukę, bet neradau kiek kartų tepalą galima tepti per parą ir kokį tepaliuko kiekį galima vienu kartu išspausti? Informaciniame lapelyje taip pat nerašo  g.gif . Gal žinote atsakymą ir į šį klausimą  blush2.gif

čia iš forumo:
Grybeliui palankiausia vieta daugintis šiltose drėgnose vietose, tad reikia kuo dažniau keisti sudrėkusiu įklotėlius, liemenėles ir/ar marškinėlius
dar radau, kad tepdavo po kiekvieno maitinimo bet jums reiktų pasiklaust gydytojos, kad ir telefonu paskambint į polikliniką, net vaistinę. Svarbu vaiko burnytė, užpakaliukas ir tavo krūtinė. Gal tiktų kas keli kartai vaiko burnytę vandeniu su sodos tirpalu pavalyt, kitus- su tepalu.
Jei ir tau yra (o tikimybė galima)- imunitetą pastiprink- visaverte mityba (ne maisto papildais) mirksiukas.gif
Sveikit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(murzinyte @ 2009 06 10, 18:13)
Mano maze pavalgius is abieju krutu ir pakelta atsirugti, iesko dar papuko ant peties... Ar tai reiskia kad ji dar alkana ?
Ji kol pienas bega tai zinda kokias 5 minutes, o veliau tik ciulpia ir snaudzia... kad ir kaip budinciau. Ar gali del tokio valgymo mazeti pieno ?

Vienzodz, apie zindyma skaiciau labai daug, o dabar jauciu kad antroj dienos pusej mano dukrytei truksta maistelio. Viska zinau apie dazna zindyma, pakankama slapinimasi ir pan. Bet man atrodo kad man pieno mazeja del to kad ji neistraukia iki galo pieno.
Valgo kas 1,5 valandos tiek diena tiek nakti. Pries kokias 1,5 - 2 savaites buvo 9-10 maitinimu, dabar 12-13...

Jei šlapinasi pakankamai kartų per parą- būk rami.
Dėl dabar jauciu kad antroj dienos pusej mano dukrytei truksta maistelio
vakarais MP liesesnis, todėl: suvirškinamas greičiau+ norisi dažniau, ir vaikutis nuo dienos "darbų" pavargęs- reikalauja artumo.
Po tu 5minučių neaišku: ar taip visada valgo? ar tik kartais? ar "kabo" visada?
kai "čiulpia ir snaudžia" gal ir nurija vieną kitą lašą? Gal šiltai aprengta? dėl to miegas ima. Jei budint- tai ir pėdukes švelniai pamasažuot, ir ausytes, ir nurengt, ir visai nurengt, ir sauskelnę pakeist. Čiulptuko negauna?
Jei užvalgius snūduriuoja ir turi burnoj papulį- stimulioja pieno gamybą 4u.gif
Gal per daug nerimauji?! mirksiukas.gif
Atsakyti