Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE((Lelija) @ 2009 05 26, 11:27)
Aciu mamytes labai labai nuraminot smile.gif. Vadinas, mano gydytoja buvo irgi teisi, kad nereikia primaitint....o drauges, kur turi leliukus, nuo 4 men jau primaitina, tiesa yra vienas DIDELIS BET, jos maitina misinukais. ir joms gyd sako, kad turi priaugt nemaziau 800 g.
o mes tikrai gerai du men priaugom, o va dabar maziau, del to nerimauju, nes krutine atrodi tuscia, ir pienas nesiverzia lauk, kaip anksciau...

Taip ir turi būti mirksiukas.gif
MP gamyba susinormalizavo ir nusistovėjo, vaikui priaugti iki pusės metų kas mėn. vidurkis ~500g. Ne paršelius kombinatui auginam mirksiukas.gif Po pusmečio augimas lėtėja.
4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

prasau Jusu patarimo-nuomones:
auginu 2 sav suneli, maitinu MP, pienuko atrodo yra, nes godziai geria kokias 10 min., o paskui atrodo lyg zaidzia-pasnaudzia, vel silpnai patraukia..ir taip be galo, pats retai kada pameta papa.. o kai pameta, pakeliu atsirugti, jis atsirugsta ir vel inirtingai iesko kruties.. viska bando ciulpt aplinkui ir kumstukus ir drabuziukus..gydytoja patare duot ciulptuka, bet kad ir ji jis labai retai ima..diena mazai miega, vis ant papiaus..
gal jam pienuko mazai? ar cia toks stipriai isvystytas ciulpimo refleksas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmietė @ 2009 05 26, 13:43)
Sveikos mamytes,

prasau Jusu patarimo-nuomones:
auginu 2 sav suneli, maitinu MP, pienuko atrodo yra, nes godziai geria kokias 10 min., o paskui atrodo lyg zaidzia-pasnaudzia, vel silpnai patraukia..ir taip be galo, pats retai kada pameta papa.. o kai pameta, pakeliu atsirugti, jis atsirugsta ir vel inirtingai iesko kruties.. viska bando ciulpt aplinkui ir kumstukus ir drabuziukus..gydytoja patare duot ciulptuka, bet kad ir ji jis labai retai ima..diena mazai miega, vis ant papiaus..
gal jam pienuko mazai? ar cia toks stipriai isvystytas ciulpimo refleksas? g.gif

Manoji tokio amziaus budama beveik istisai valgydavo, toks jausmas buvo, kad amzinai ji man ant krutines:). Mes davem ciulptuka, nes jos ciulpimo refleksas buvo-ohoho...smile.gif
P.s: jei leliukas ramus, neirzlus, tai pieno, reiskia, jam tikrai pakanka:)
Atsakyti
Maniškio čiulpimo refleksas irgi stiprus, bet kažkuriuo snūduriavimo momentu bandau jį atitraukt nuo krūties (kartais pavyksta ne iš pirmo karto) ir guldau į lovytę. Būna, kad dar čiulpia kumštukus per miegus (paguldžius kartais prilaikau rankytes, kad per daug neįsimosikuotų), liežuvį kaišioja, bet dabar jau žinau, kad ne dėl to, kad pieno trūksta schmoll.gif : kelis kartus bandžiau siūlyti kitą pilną krūtį, tai paskui viskas baigdavosi atpylimu arba žagsėjimu... unsure.gif
Iš tiesų, ačiū jums, jau ramiau gyvenu - jaučiu, kad pienas iš tiesų gaminasi pg poreikį, tik niekaip nesuprantu, kaip tas poreikis nusistovės g.gif - vieną dieną mažasis parpia nepabusdamas posmus po 3val., kitom dienom bunda ir po 1val. Labai netolygi ta gamyba išeina. Va ir dabar sėdžiu apsunkusia krūtine ir laukiu, kada atsibus unsure.gif . Beje, kaip darot, jei dieną miega ilgiau nei 3 val., ar žadinat? (naktį irgi bunda kas 3 val.)
Dar vienas klausimas, gal čia ir ne ta tema: šeštadienį turėsiu skaityti pranešimą, renginio trukmė 3val., bijau, kad negalėsiu pamaitinti leliaus, kai šis to norės, tai įtariu, saugiausia būtų kažkiek pieno nusitraukti (kad ir kaip aš to traukimo nemėgstu nuo pirmo vaiko). Bet kada tą daryti g.gif : iš vakaro, naktį tarp maitinimų? ar pieną dėti į šaldytuvą ir paskui pašildyti prieš duodant ? Kiek maždaug ml (gal 50 užteks?)
Atsakyti
Pasakysiu dar viena ciuda is gydytoju puses. Gal jau nieko ir nebenustebinsiu, bet labai apmaudu, kad tokie dalykai vyksta unsure.gif
Susimasciau nueiti pas gydytoja pasiprasyt, kad padarytu kokius tyrimus, ir jei ko truksta, kad paskirtu reikiamus vitaminus ar papildus. Kad silpnai jauciuosi jau nebekreipiu demesio, mes visos maitinancios dirbam diena nakti ir tai nenuostabu smile.gif , bet negraziai skauda rankas - pradejo nuo riesu, alkuniu, o dabar ir pecius skauda. Vaikas zinoma ne lengvyn, bet kazkaip maniau, kad raumenukai ir sanariai jau turejo priprast prie kruvio. Tai man uzteko pasakyt, kad vis dar maitinu vaika, kaip gydytoja puole mane ir grieztai uzdraude maitint, jei nenoriu nusibaigti blink.gif ir nenesiot vaiko taip daznai (nemate kiek nesioju) blink.gif Sako "pati jau pusmetukui farsa maliau ir daviau mesa valgyt, o tu beverti piena jam duodi, mazakraujyste vaikui ivarysi!" ir dar "jei dabar nenujunkysi, tai vargsi iki 2 metu" ir dar kazkokia istorija pradejo pasakot, kaip kazkur kazka mate, bet man jau nebejuokinga pasidare, o slykstu klausytis - kaip moteris taip gali kalbeti ir dar gydytoja bash.gif O kai pamatavo spaudima ir pamate, kad zemas, tai isvis teisi pasijuto del savo zodziu devil.gif
Nu kaip tokius sundaktarius dar zeme nesioja protest.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 26, 18:52)
Pasakysiu dar viena ciuda is gydytoju puses. Gal jau nieko ir nebenustebinsiu, bet labai apmaudu, kad tokie dalykai vyksta  unsure.gif
Susimasciau nueiti pas gydytoja pasiprasyt, kad padarytu kokius tyrimus, ir jei ko truksta, kad paskirtu reikiamus vitaminus ar papildus. Kad silpnai jauciuosi jau nebekreipiu demesio, mes visos maitinancios dirbam diena nakti ir tai nenuostabu  smile.gif , bet negraziai skauda rankas - pradejo nuo riesu, alkuniu, o dabar ir pecius skauda. Vaikas zinoma ne lengvyn, bet kazkaip maniau, kad raumenukai ir sanariai jau turejo priprast prie kruvio. Tai man uzteko pasakyt, kad vis dar maitinu vaika, kaip gydytoja puole mane ir grieztai uzdraude maitint, jei nenoriu nusibaigti  blink.gif ir nenesiot vaiko taip daznai (nemate kiek nesioju)  blink.gif Sako "pati jau pusmetukui farsa maliau ir daviau mesa valgyt, o tu beverti piena jam duodi, mazakraujyste vaikui ivarysi!" ir dar "jei dabar nenujunkysi, tai vargsi iki 2 metu" ir dar kazkokia istorija pradejo pasakot, kaip kazkur kazka mate, bet man jau nebejuokinga pasidare, o slykstu klausytis - kaip moteris taip gali kalbeti ir dar gydytoja  bash.gif O kai pamatavo spaudima ir pamate, kad zemas, tai isvis teisi pasijuto del savo zodziu  devil.gif
Nu kaip tokius sundaktarius dar zeme nesioja  protest.gif

Kažin, ar pavyktų nutylėti man? g.gif O jei dar bandytų rėkti, tai tikrai pasakyčiau, kad protingesnės pasieškočiau ir išeičiau unsure.gif
Eina sau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(eda9 @ 2009 05 26, 20:02)
Kažin, ar pavyktų nutylėti man?  g.gif O jei dar bandytų rėkti, tai tikrai pasakyčiau, kad protingesnės pasieškočiau ir išeičiau unsure.gif
Eina sau doh.gif

Nereke, o pasakojo kaip kokiai neismananciai draugei blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 26, 21:52)
Pasakysiu dar viena ciuda is gydytoju puses. Gal jau nieko ir nebenustebinsiu, bet labai apmaudu, kad tokie dalykai vyksta  unsure.gif
Susimasciau nueiti pas gydytoja pasiprasyt, kad padarytu kokius tyrimus, ir jei ko truksta, kad paskirtu reikiamus vitaminus ar papildus. Kad silpnai jauciuosi jau nebekreipiu demesio, mes visos maitinancios dirbam diena nakti ir tai nenuostabu  smile.gif , bet negraziai skauda rankas - pradejo nuo riesu, alkuniu, o dabar ir pecius skauda. Vaikas zinoma ne lengvyn, bet kazkaip maniau, kad raumenukai ir sanariai jau turejo priprast prie kruvio. Tai man uzteko pasakyt, kad vis dar maitinu vaika, kaip gydytoja puole mane ir grieztai uzdraude maitint, jei nenoriu nusibaigti  blink.gif ir nenesiot vaiko taip daznai (nemate kiek nesioju)  blink.gif Sako "pati jau pusmetukui farsa maliau ir daviau mesa valgyt, o tu beverti piena jam duodi, mazakraujyste vaikui ivarysi!" ir dar "jei dabar nenujunkysi, tai vargsi iki 2 metu" ir dar kazkokia istorija pradejo pasakot, kaip kazkur kazka mate, bet man jau nebejuokinga pasidare, o slykstu klausytis - kaip moteris taip gali kalbeti ir dar gydytoja  bash.gif O kai pamatavo spaudima ir pamate, kad zemas, tai isvis teisi pasijuto del savo zodziu  devil.gif
Nu kaip tokius sundaktarius dar zeme nesioja  protest.gif

Reikėjo sakyt: dabar nujunkyt??? tai kad ruošiuos iki 3 maitint biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Gal kieno vaikai ir auga nenešioti, bet aš tai daug nešioju ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 26, 20:15)
Nereke, o pasakojo kaip kokiai neismananciai draugei  blink.gif

blink.gif sakes...
Atsakyti
Kad jau prakalbot apie neišmanymą, tai man parduotuvėj viena konsultantė pasibaisėjusi, kad mano mažė neima soskės (ieškojau pirkt puodelio), aiškino, kaip tai yra siaubinga ir kad nesveika neimt soskės, kad visi vaikai turi čiulpti soskę, nes tik tada formuojasi teisingas sąkandis blink.gif biggrin.gif Aš jai pasakiau, kad kaip tik atvirkščiai, bet ji į mane žiūrėjo pasibaisėjusi ir sąžiningai manim nepatikėjo doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 26, 21:48)
Kad jau prakalbot apie neišmanymą, tai man parduotuvėj viena konsultantė pasibaisėjusi, kad mano mažė neima soskės (ieškojau pirkt puodelio), aiškino, kaip tai yra siaubinga ir kad nesveika neimt soskės, kad visi vaikai turi čiulpti soskę, nes tik tada formuojasi teisingas sąkandis  blink.gif  biggrin.gif Aš jai pasakiau, kad kaip tik atvirkščiai, bet ji į mane žiūrėjo pasibaisėjusi ir sąžiningai manim nepatikėjo doh.gif .

Mus po gimimo atėjusi aplankyti gydytoja irgi sakė, kad be soskės nesveika. Jei neima, tai bandyti visas, kol rasim tokią, kuri patiks vaikui. Nes be soskės auga nervuoti, čiulpia viską iš eilės, negali patenkinti čiulpimo reflekso. Be to, lauke prisitraukia šalto oro, o soskė neleidžia prisitraukti doh.gif Žodžiu, visai nesveika be soskės gyventi ax.gif
Atsakyti
klausyk mamos, noriu paklaust ar galiu į pirtį keliaut?nieko pienui neatsistiks unsure.gif kažkaip išsipirkau abonentą, bet dabar suabejojau ar nesumažins pieno gamybos šis malonumas? blink.gif kas susidūrėt? 4u.gif
Atsakyti