Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Juratelele @ 2009 05 24, 21:10)
Sveika,

buvo ir mums toks momentas. Tik gal kiek veliau, ne 8 men. Bet lyg ir praejo. Svarbu, kad nakti geria. Ar bandei pienuka ipilti i kose?
Tiesa, mano mazajam patiko gerti is puodelio, tai as vietoj vandenuko nutraukdavau pienuko bent siek tiek. Tai vis gurksnelis.
Kiek vaikiukas turetu isgerti MP as ir nezinau. Pagal poreiki.
Gal uzklausk SVEIKA PRADZIA.
Sekmes.

bandžiau pilti į kruopų košę, bet ji ir kruopų košių nevalgo doh.gif

QUOTE(marijax @ 2009 05 25, 00:39)
Frezija, gal dantukai dygsta vaikeliui? Priezastis juk turi buti, ar ne? Nesijaudinkite labai  4u.gif

AusraR, na is tiesu anokia cia jusu paguoda doh.gif  Tik tiek, kad mergaitem, girdejau, maziau pucia pilveli negu berniukams  rolleyes.gif  biggrin.gif

Dantenos tai paburkusios, bet dabar gi pastoviai dantukai dygs, nes dar tik du turim, tai kol visų sulauksim... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Coxe @ 2009 05 25, 10:07)

Mano dičkiui iš viso pilvo nepūtė, o visi gąsdino - berniukui bus BAISU. Mergina, po kol kas, dar irgi nesiskundžia skausmais  rolleyes.gif

drinks_cheers.gif mūsų didžiuliui kažiek pūtė, o mažulis kartais net atrodo užsives, kai ooras lauk eina doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal turit minciu ideju kaip padidinti tarpus tarp valgymu bent nakti biggrin.gif ?
Maniske tiek diena tiek nakti valgo kas 1-2 val, miego trukumas ziaurus...
Ar cia jau nieko nepadarysi reikia islaukti kol prades reciau valgyt, jei prades biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2009 05 25, 16:29)
Sveikos 4u.gif

Gal turit minciu ideju kaip padidinti tarpus tarp valgymu bent nakti biggrin.gif ?
Maniske tiek diena tiek nakti valgo kas 1-2 val, miego trukumas ziaurus...
Ar cia jau nieko nepadarysi reikia islaukti kol prades reciau valgyt, jei prades  biggrin.gif ?

Lengviau būtų kartu naktį miegoti- taip ir tu šalia, ir maisto šaltinis, ir miegasi geriau 4u.gif
MP puikiai įsisavinamas ir greit suvirškinamas, o skrandukas mažiukas mirksiukas.gif
Augs, tarpai tarp maitinimų ilgės.
Kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 24, 21:43)
Mamytės, gal galit paaiškinti man, kiek maždaug pienuko turėtų išgerti 8 mėnesių kūdikis. Mano mergina niekaip neima krūties dienos metu (iki ašarų prienam  doh.gif , jei bandau siūlyt), valgo tik pora kartų naktį (įsivaizduoju, kad tikrai ne daugiau 100 ml vienu kartu) ir šiek tiek atsigeria ryte, man jau baisu, kad per mažai pienuko ji gauna  unsure.gif
Dienos metu valgo daržovienę su mėsa (apie 200 ml), vaisių tyrelę (apie 100 ml) ir praktiškai viskas, nes su kruopų košėm mums labai labai sunkiai sekasi (pora šaukštelių ir ašaros, nors bandžiau jau visokių variantų) doh.gif Per šį mėnesį nepriaugo nei gramo svorio  verysad.gif Jeigu bent dienos metu krūtį imtų normaliai  doh.gif , o dabar valgo tik naktį ir kelis kartus (tai irgi vargina), bet jei naktį nemaitinčiau, tai visai negautų pienuko  verysad.gif

Mums toks periodas dabar, jau apie mėnesį. Vieną dieną valgė MP, buvau apsidžiaugusi, kad grįšim į senas vežes, bet kur tau doh.gif Kažkas minėjo Sveiką pradžią... Ten yra užklausimas apie tokią bėdą, tik vaikiukui 6,5mėn. Atsako, kad, jei valgo naktį, vadinasi patenkina MP poreikį. O dieną reiktų dažniau pasiūlyti atsigert vandens, sulčių ar arbatos.

Su košėm pas mus priešingai: kruopų kerta noriai, o daržovienę su mėsa reikia maitint su žaisliukais rolleyes.gif
Atsakyti
Labas vakaras, moteriskes.
reikia Jusu konsultacijos... manau pas mane su zindymu problema labai didele... papasakosiu visa situacija.

kaip dabar jau is laiuko perspektyvos ziuriu - visas blogis prasidejo jau gimdymo namuose. gime dukrele, svere ji nedaug (mes su teciu abu mazi, mano dubuo siauras ir dar dviem savaitem anksciau gime). gimdziau pati ir labai sekmingai (nepilnai 2 val. su viskuo).
tik gimus bandem isgauti nors kelis lasiukus priespienio - nulis. gimdymo namuose dejau prie kruties daznai - praktiskai nuolat, bet jauciau, kad vaikas nepasisotina. nukrito daug svorio dukrelei ir ne gramo nepriaugo. mediku nuosprendis - kol nepriaugs, neleisim namo. Tada mediku eksperimentas - kudikio sverimas pries/po gimdymo. rezultatas - 9 gr. pieno. Nuosprendis - butinas primaitinimas misinuku. Va cia ir manau visu bedu pradzia.
Taip ir maitinau iki 3 men.: mano pienas + misinukas. aisku. pieno buvo mazai. is nenuzindytu krutu max. esu istraukusi 90 gr. (abieju) nusipirkau pientrauki, kad istraukt is krutties piena maksimaliai (mol maniau, kad taip laktacija dides).
jau 3 savaite po gimdymo pajuto desinio klubo skausmus. skaudejo labai, kentejau iki 3 men. vaiksciojau su baisingu skausmu. viena diena jau nebegalejau paeiti - ant rytojau pas ortopeda. diagnoze - stiprus uzdegimas (gal del gimdymo, gal del hormonu, nezinia..), gydymas - stiprus vaistai, nesuderinami su zindymu. galvojau negersiu. ir negeriau dar savaite. po to negalejau jau kentet ir emiau gerti vaistus, o pienuka nusitraukineti ir dukrele maitinti vien misinuku. gydymo ciklas 3 savaites. dabar jau baiginejasi tas mano gydymas, bet beda ta, kad pienu krutyse vos vos tera. per para pritarukiu tik 60 is abieju.

Nezinau, is tiesu, ka daryti. labai noriu atgaivinti maitinima savo pienu. man tai labai svarbu. tik jau nebezinau kaip tai padaryti.

tad laukiu Jusu patarimu. tiesa, ar imanoma is vis atgaivinti laktacija?
Atsakyti
QUOTE(Skausminga @ 2009 05 26, 00:16)
Labas vakaras, moteriskes.

parašiau į AŽ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Coxe @ 2009 05 25, 11:07)
Mano dičkiui iš viso pilvo nepūtė, o visi gąsdino - berniukui bus BAISU. Mergina, po kol kas, dar irgi nesiskundžia skausmais  rolleyes.gif

Kaip jums gerai thumbup.gif

As snd nupirkau mazajai geruju bakteriju zarnyneliui, nors ir paveluotai (mat as po CP nemazai antibijotiku gavau, per piena, tikiu, ir mazoji mano privalge ju), tikiuosi pades jai ir nuo putimo. Nors, is tiesu, su sunumi zymiai daugiau vargo buvo...
Atsakyti
Mums 4 men., pieno mazeja, o gal mergyte maziau valgo....nakti jau tik 1-2 k. praso. Priaugom tik 500 g per nepilnai men (sav truko). Gyd dar nesako primaitint, nes jos svoris geras pagal amziu. Bet kai nusitraukiu pries iseidama kur, tai vargais negaliais per tris k. 110 ml, kuriu ji net per 4 val nesuvalgo - atsisako valgyt, kol mamos negaus doh.gif
Dabar duodu MP kuo dazniau valgyt, pati daug valgau ir geriu - ka dar galeciau padaryt?
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2009 05 26, 10:17)
Mums 4 men., pieno mazeja, o gal mergyte maziau valgo....nakti jau tik 1-2 k. praso. Priaugom tik 500 g per nepilnai men (sav truko). Gyd dar nesako primaitint, nes jos svoris geras pagal amziu. Bet kai nusitraukiu pries iseidama kur, tai vargais negaliais per tris k. 110 ml, kuriu ji net per 4 val nesuvalgo - atsisako valgyt, kol mamos negaus  doh.gif
Dabar duodu MP kuo dazniau valgyt, pati daug valgau ir geriu - ka dar galeciau padaryt?

Nemanau kad trūksta pienelio... 500 gr per nepilnai mėnesį yra tikrai gerai... Juk neturi vaikai priaugti po kg kas mėnesį... 4u.gif Mano dukrytė tik pirmą mėnesį priaugo 1300 gr, o antrą mėn 500 gr, o trečia 800 gr... O kad rečiau valgo, tai natūralu... Jei ji darosi liūdna, neguvi, šlapinasi rečiau nei 6 kartus per parą tada reikėtų nerimauti...
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2009 05 26, 11:17)
Mums 4 men., pieno mazeja, o gal mergyte maziau valgo....nakti jau tik 1-2 k. praso. Priaugom tik 500 g per nepilnai men (sav truko). Gyd dar nesako primaitint, nes jos svoris geras pagal amziu. Bet kai nusitraukiu pries iseidama kur, tai vargais negaliais per tris k. 110 ml, kuriu ji net per 4 val nesuvalgo - atsisako valgyt, kol mamos negaus  doh.gif

Man tai atrodo, kad pas jus viskas labai gerai. Priaugot puikiai, tikrai ne tik, o net, nes maitinamiems MP iki 6 mėn. norma mėn. yra 500 g, o jūs priaugat daugiau kaip supratau. Dėl nusitraukinėjimo, tai pvz. aš galiu nusitraukti per kartą max 50 ml blush2.gif , nu negaliu man ir skauda, ir nemalonu, ir dar nežinau kas biggrin.gif (nors kai buvo mažytei 3 sav. buvau nusitraukusi iš kiekvienos ir virš 125ml, o dabar niekaip), bet tikrai ne dėl to, kad to pienelio nėra, tiesiog jis nebėga ir viskas blush2.gif .
Laukia mamytės, kaip miela smile.gif .
Pačiai nereikia nei daugiau valgyti nei gerti, tiek kiek norisi. O ir mergytei duoti pagal poreikį. Labai šaunu, kad leidžia mamai pamiegoti smile.gif (aš džiaugčiausi, nerimaut nematau reikalo smile.gif ). Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Aciu mamytes labai labai nuraminot smile.gif. Vadinas, mano gydytoja buvo irgi teisi, kad nereikia primaitint....o drauges, kur turi leliukus, nuo 4 men jau primaitina, tiesa yra vienas DIDELIS BET, jos maitina misinukais. ir joms gyd sako, kad turi priaugt nemaziau 800 g.
o mes tikrai gerai du men priaugom, o va dabar maziau, del to nerimauju, nes krutine atrodi tuscia, ir pienas nesiverzia lauk, kaip anksciau...
Atsakyti