Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(kittychan @ 2009 05 22, 14:47)
sveikos merginos  smile.gif
gal zinote kaip pripratint 5men mazyli valgyt reciau ir didesniais kiekiais? maniskis kas valandele valgo, tik kas negerai ir as jam duodu MP, niekaip neiskenciu nedavus  doh.gif gal kam panasiai?

jo ir man aktualu. Mano metinukai valgo kas 10 min, tik kas ir atlekia. Pradeda atsibost smile.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Kaip dziaugiuosi atradusi sia tema - perskaiciau visus puslapius ir is karto ramiau pasidare. Smagu, kad tiek daug palaikanciu ir patarianciu patyrusiu mamyciu 4u.gif
Nepykit, bet turbut busiu daznas klausinetojas, nes mano pasitikejimas savo supratimu apie maitinima krites iki nulio verysad.gif . Priesistore tokia, kad pirmaja savo dukryte labai stengiaus maitinti MP, bet pirma menesi ji tepriaugo 100g, as puoliau i panika, su asaromis ir didele savigrauza pradejau primaitinti, isivariau pogimd depresija ir pan... Dabar retrospektyviai ziuredama suprantu, kad per mazai glaudziau mazule prie kruties, patikejau mociutemis, kad per daznas maitinimas - nesveika, uzkisau zinduku, o ji kazkaip prisitaike ir po 3-4val. ismiegodavo... g.gif Tiesa, siaip ar taip dabar uzaugo nuostabi didele ir labai gera apetita turinti tongue.gif mergaite.
Dabar jau turiu 7 dienu sunuti, kuri pasiryzus maitinti tik savo pienu, ir tikiu, kad jo uzteks, bet tas adaptacijos periodas toks neapibreztas, kad kiekviena diena abejoju, ar teisingai elgiuosi g.gif .
Is pradziu maitinau vienu maitinimu is abieju krutu, pries 3 dienas atejusi sesute nusistebejo, kad vaikas maitinamas per ilgai (kartais uztrunkam 20-30min., kas kaip supratau cia, nera taip jau blogai) ir ne pakaitom is skirtingu krutu. Net pasiule nusitraukti ir paziuret ar uztenka pieno (o as nuo pirmojo vaiko negaliu ziuret i pientrauki: kiek tada bandydavau, nieko neistraukdavau). Taigi susimeciau ir bandziau maitinti pakaitom po viena kruti: pirma nakti krutys susigumbavo, vos sulaukiau maitinimu, bet po 2 dienu atrodo, kad vienos kartais tikrai neuztenka, tad duodu ir vel ir kitos. O kaip geriausia?
Jis daznai ismiega po 3val., tada atsibunda isbadejes, tai duodu kruti, pasisotina, tada galim eiti bendrauti, keisti pampersu, o kai ima pavargti vel duodu kruti ir uzmiega: ar duoti ta pacia, ar jau kita?
O siandien nubudinejo vos ne kas 30-40min. ir vel deperatiskai ieskojo burna ka paciulpt: tai ar pieno truksta, ar tik nusiraminimo nori? Jei pastarasis variantas, ar nieko, jei duosiu kruti, o jis pritrauks pieno ant jau kiek sutraukto (40min. senumo) pieno skranduke? Nes bijau ir tu pilvo putimu, kuriais visi gasdina berniukus...
Atsiprasau, kad taip issipleciau...
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 05 22, 20:53)

dėl valgymo ilgai... tai nusiramink, mano dukrytė praktiškai iki 2-2,5 mėn valgydavo ilgiau nei miegodavo (valgydavo minimum 1 val)... ir to pasekoje pienelio turiu tikrai pakankamai smile.gif tai ir tu nesisielok dėl ilgū valgymų, jie tik į naudą 4u.gif
Aš irgi karts iš abiejų maitindavau... pvz pavalgo iš vienos, atrodo pavalgė... praeina kokia 20 mi ir ji vėl norėdavo tai duodavau kitą 4u.gif
Pienelio tau netrūksta 4u.gif Jo kiekis tiesiog reguliuojasi, taigi kuo dažniau glausi vaikutį prie krūtinės, tuo geriau fabrikėlis dirbs 4u.gif
Ir nebijok dėl persivalgymų... kiek bus per daug, tai atpils.... o dėl pilvelio pūtimo... didžiausia nesamonė, kad jį pučia nuo persivalgymo ( mūsų seselė išvis išvedus teoriją, kad pilvelį pučia nuo persivalgymo, arba nup nedavalgymo doh.gif )... ir kad berniukam daugiau pučia irgi nesamonė... Mano merginai taip pūtė pilvą, kad išbandėm viską ką tik įmanoma... O kaimynė berniuką augina, tai taip ir nesužinojo, kas tie pilvelio pūtimai...

O aš pasigirsiu smile.gif mano mergina iš to mano neva pieno neturėjimo ( čia seselė man vis tą mintį kišo) priaugo 800 gr smile.gif nustebčiau jei ji priaugtų daugiau... nes aktyvumui jos nėra ribų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JasVita: 22 gegužės 2009 - 19:32
QUOTE(DaliaMa @ 2009 05 22, 18:53)
O siandien nubudinejo vos ne kas 30-40min. ir vel deperatiskai ieskojo burna ka paciulpt: tai ar pieno truksta, ar tik nusiraminimo nori? Jei pastarasis variantas, ar nieko, jei duosiu kruti, o jis pritrauks pieno ant jau kiek sutraukto (40min. senumo) pieno skranduke? Nes bijau ir tu pilvo putimu, kuriais visi gasdina berniukus...
Atsiprasau, kad taip issipleciau...

Manau, kad viskas gerai, nes ir pati tai praėjau ir ieškojo ne tik kas 30 min, bet ir kas 10 smile.gif

Dabar prisiminiau, kad atėjus gydytoja pasakė, kad vaikui, jei valgė prieš pvz 20-30 min negalima duoti krūties, nes jau išgertas pienelis dar nesusivirškinęs, o kai išgers šviežio ant viršaus, gausis rūgimas ar kas ten ir bus labai blogai. Mažiausiai kelios valandos turti praeiti doh.gif
Gerai, kad SM buvo, tai nieko neklausiau ir maitinau, jei ne SM, tai nežinau kaip čia būtų pasibaigę blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Aciu labai uz palaikyma smile.gif Is tiesu, mazasis pagaliau miega savo 3val. atkarpa, o as jauciu, kad fabrikelis uzsivede kaip reikiant.

[/QUOTE]Dabar prisiminiau, kad atėjus gydytoja pasakė, kad vaikui, jei valgė prieš pvz 20-30 min negalima duoti krūties, nes jau išgertas pienelis dar nesusivirškinęs, o kai išgers šviežio ant viršaus, gausis rūgimas ar kas ten ir bus labai blogai.[QUOTE]

Va va, as irgi apie ta sutraukta piena girdejau... o kaip is tiesu?
Atsakyti
QUOTE(DaliaMa @ 2009 05 22, 21:21)
Aciu labai uz palaikyma smile.gif Is tiesu, mazasis pagaliau miega savo 3val. atkarpa, o as jauciu, kad fabrikelis uzsivede kaip reikiant.

Va va, as irgi apie ta sutraukta piena girdejau... o kaip is tiesu?

Aš girdėjau, kad mamos pienelis labai greitai virškinamas ir suvirškinamas per 20 min skrandukyje, todėl visai nereikia bijoti ir duoti krūtį tada, kai vaikiukas to nori. Ypač pradžioj, kol susinormalizuos paklausa-pasiūla mirksiukas.gif O dar būna vadinami augimo šuoliai, kurių metu vaikiukai nori žįsti krūtį labai dažnai, taip jie užsitikrina, kad užteks pienuko to šuolio metu (kaip MB sakydavo, kad mūsų mergina karts nuo karto tikrina, ar krizė negresia biggrin.gif ).
Ir persivalgo pradžioj tubūt visi leliukai, nes jie ir valgo ir raminasi ant papuko, ir kabo ilgai, po 30-40 min. Po kiek laiko, kai truputį paaugs, stebėsies, kaip tas leliukas pavalgo per 5-10 min. tongue.gif
O aš va dabar stebiuosi, kad mano merginai papuko reikia tik naktį, o dieną sunkiai įsiūlau, nebent visai mieguistai doh.gif Pienuko jau žymiai mažiau gaminasi, t.y. nuo pat pradžių vaikiukas pats pareguliuoja, kiek jam ir ko reikia mirksiukas.gif Dabar pas jus tas etapas, kad nori žįsti, tai ir duok, sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Frezija*: 22 gegužės 2009 - 21:43
labas rytas, oi, jau diena rolleyes.gif

Na, pas mus tokia situacija. Vakare tai vis dar zirzalioja ir vis nori kabėti ant papo, bet va dieną, rodos, jau geriau. Valgo ilgai, iš abiejų krūtinių, alia va dabar - guli vežime žvalgosi. Tai tikiuosi, kad tai reiškia jog jau privalgiusi yra g.gif Jazau, antras vaikas, nežinau kada vaikas privalgęs būna ax.gif na, tikiuosi, kad susireguliuos mums pienelis irgi. velniškai noriu maitinti pati. Trečiadienį einam pas gydytojus - žiūrėsim ką paburs dėl svorio. Ačiū dar kartą visoms už visus patarimus 4u.gif
Atsakyti
o as norejau paklausti mamyciu ar jos maitina viena valgyma is vienos kruties kita is kitos ar is abieju per viena karta? ax.gif
nes maniske buna zindzia zindzia viena kruti, o po tarkim 10 ar 15 min zindimo pradeda maivytis, raivytis, zysti, klykti, vos paima kruti, iskart spjauna, tempia ja nervingai... doh.gif tada duodu kita ir ji kuo ramiausiai toliau zindzia, kol pati kuo graziausiai paleidzia kruti... blush2.gif kodel taip nutinka? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 23, 18:55)
o as norejau paklausti mamyciu ar jos maitina viena valgyma is vienos kruties kita is kitos ar is abieju per viena karta?  ax.gif
nes maniske buna zindzia zindzia viena kruti, o po tarkim 10 ar 15 min zindimo pradeda maivytis, raivytis, zysti, klykti, vos paima kruti, iskart spjauna, tempia ja nervingai...  doh.gif tada duodu kita ir ji kuo ramiausiai toliau zindzia, kol pati kuo graziausiai paleidzia kruti...  blush2.gif kodel taip nutinka?  4u.gif

Aš duodu abi....
O manau nutinka taip todėl, kad pirmoje krūtyje baigiasi pienas ax.gif
Atsakyti
kad paspaudus lygtais pasirodo dar pieniuko, tai nemanau, kad truktu ax.gif
Atsakyti
aš ir pirmą, ir dabar maitinu vieną maitinimą iš vienos, kitą - iš kitos.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2009 05 23, 20:09)
aš ir pirmą, ir dabar maitinu vieną maitinimą iš vienos, kitą - iš kitos.

maniškei neužtenka iš vieno....
Atsakyti