Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(AusraR @ 2009 05 19, 15:43)
ne i tema bet pasiguosiu ir jums....palaidojau teveli sestadieni....

Užjaučiu... console.gif

QUOTE(Coxe @ 2009 05 19, 18:48)
Mano taip pat tą skaudėjusią krūtį nelabai nori žįsti.... Alia stengiuosi kiek galėdama ją jai įkišti.... Nu dabar valgo tai ką aš žinau.... Be jokio grafiko.... kabo ant papo po valandą....  na, bet tikiuosi, kad jos tas kabėjimas tik į gerą.  ax.gif

tai man ir iki skaudėjimo ji kairios krūties nemėgo... tik va buvo gal pora dienų kai pavalgydavo normaliai iš jos... Bet aš galvoju, kad jau taip ir bus... Svarbu dešinėj pienelio užtenka smile.gif
O dėl grafiko nebuvimo ir kabojimo... viskas tik į naudą 4u.gif ir žinok ateis diena kai nebekabos ir grafiką turės... Man atrodydavo pirmą ir dalį antro mėnesio, kad ji ilgiau prie krūties būna nei pvz pamiega... ir tai tikrai išvargindavo... bet dabar kai ji valgo kas 3-4 val, o naktį miegą po 8-10 valandų, tai aš jau pasiilgstu to jos artumo... o ir pavalgo per 10 min...
Atsakyti
sveikos mamytes, man irgi reikia jusu patarimo. Itariu kad vejas perpute man krutine.Temperaturos 37 tera, vos prilietus skauda, bet ne visa, daugiau apatine dali. Jokiu sukietejimu nerandu, o kudikiui valgant bandau ismasazuot, tuo metu lyg ir palengveja, bet pavalgius vel tas pats. doh.gif
Atsakyti
JasVita ziuriu tavo panasi situacija kaip mano su krutine, buk gera, papasakok kaip issigydei ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 19, 07:18)
Yra šansų, kad bus kitaip, nes liaukinis audinys vystosi nėštumo metu ir po gimdymo, po to vėl sunyksta baigus maitinti. Kita vertus, pvz., apturėjus mastitą ar dažnas pieno sąstovas pieno gamyba gali krūtyje sumažėti ir tokia likti to vaiko žindymo laikotarpyje, o su kitu vaiku vėl viskas iš naujo.

Tai ko gero dėl tos priežasties vienos net nėščios gali maitinti iki galo, o man nėštumui neįpusėjus pasibaigė pienas unsure.gif

QUOTE(AusraR @ 2009 05 19, 13:43)
ne i tema bet pasiguosiu ir jums....palaidojau teveli sestadieni....

Labai užjaučiu verysad.gif laikykis..
Atsakyti
QUOTE(anastasssija @ 2009 05 20, 13:26)
JasVita ziuriu tavo panasi situacija kaip mano su krutine, buk gera, papasakok kaip issigydei  ax.gif

na aš pirmiausia dėjau šlapimo kompresą ( čia mano mamos receptas... geriausia tavo vaikučio šlapimas 4u.gif ) o paskui dėjau kopūsto lapą, kai tik pavalgydavo, taip ir uždėdavau, jis gi nekenkia ( o vieną naktį dėjau taip: ištepiau krūtinę medumi, tada dėjau kopūsto lapą, tik paskui ryte prieš maitinant gerai nuploviau). Skausmas man dingo poros dienų bėgyje... o man irgi kol maitindavau atrodydavo kad praėjo skausmas, o tik baigdavo valgyt, atrodydavo prieliečiu ir vėl skauda....
Atsakyti
dabar jau nebepamenu, kuri man cia is jusu patare duoti pora kartu is eiles ta pacia kruti ir tik po to keisti, nu kad pieniuko butu. ir labai noreciau jau padekoti, nes pora dieneliu tokio maitinimo ir va pienelio turim nemazai smile.gif

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 18, 19:13)
na man tai ji labai isstypusi atrodo (i ilgi)... o sunkumo tej irgi sunkoka  blush2.gif na gerokai sunkesne atrodo, nei is ligonines parsivezem, bet storumo tej nestorule..  schmoll.gif atrodo, kad visas svoris tik i zandus suejo  blush2.gif

Valgo mazyle kaip laikrodukas -kas 4 valandas tiek diena, tiek nakti  blush2.gif valgo apie 30-40 min  blush2.gif

zinok mano mazyle irgi neatrodo lasinukais apsikrovus, bet kai pasveri, tai ir priauga kas menesi neblogai. gal ji i ugi daug paaugo, kaip ir mes, del to ir neatrodo jau tokia riebi. manau nereikia stipriai jaudintis, jei pati matai, kad ji pavalgo ir patenkinta. kam tie misineliai reikalingi, jei pieno turi. jei ka tiesiog dazniau davinek kruti.

QUOTE(giedre-marija @ 2009 05 19, 07:41)
Sveikos mamytės. Mano lelytei dabar 3 mėnesiukai, maitinu tik krūtimi. Ji man ligoninėje buvo labai nučiulpusi spenelius, kad kai aš gryžau namo pas mane ant spenelių didžiausi šašai buvo, kraujas bėgo,vaikas atpilinėdavo krauju. Verkiau, bet vistiek maitinau. Nes krūtys tokios buvo prisprogusios, akd galvojau tuoj stvers mastitas. Bet išsikapsčiau, išsigydžiau spenelius, maitinau per skausmus ir maitinu iki šiol. Bet kai išsigydžiau, pastebėjau, kad pažastyje ir krūtyje atsirado gūzai. Bandydavau kai maitindavau pamasažuoti, bet taip jie man ir nepraėjo. Ir yra iki šiol. Ypač dideli pasidaro kai krūtyje daug pieno.
Jau galvoju kad reikia bėgti pas krūtų daktarą. Bet galvoju gal maitinančios mamytės buvo su tuo susidurusios.

na pas mane pazastyje guzo nebuvo, bet buvo jis krutineje. irgi kaip ir pas tave pirma savaite vaikas buvo taip nuciulpes spenelius, kad baisu, o po to nuo pieno buvo taip istinusios ir sukietejusios, kad verkiau krokodilo asarom nuo skausmo. bet kai viskas praejo liko vienas guzas. ka as bedarydavau nu niekas nepadejo. praejus daugiau nei men buvau jau gerokai issigandusi. bet po to ta kruti jai davinejau po kelis kartus is eiles kad pilnai isciulptu ir taip pora dienu ir ka jus manot guzas pranyko!!
Atsakyti
anastasssija linkiu, kad skausmelis kuo greičiau praeitų 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JasVita: 20 gegužės 2009 - 20:57
aciu JasVitai 4u.gif begsiu rytoj kopusto pirkt mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos mamytes noriu patarimo ka daryti kad tureciau tiek pieniuko kiek reikia mano mazyliui.jam trecia savaite maitinau savo pienu bet savaitgali pakylo tem-ra atsirado nemazas guzas krutineje skaudejo neimanoma buvo prisiliesti siaip ne taip ismasazavau duse po karstu vandeniu ir kas 2val nutraukynejau pienuka.bet nutraukt gaudavosi tik 20ml poto mano mazius liko alkanas teko damaitinti misinuku nes verke nenustodamas ir ieskojo papo.neuzmigdavo kol negaudovo tiek pieno kiek jis norejo. mielos mamos patarkit ka daryti kad nereiketu misinuko kad vel uztektu mano pieno.
is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif noreciau siokios tokios konsultacijos... blush2.gif
tej va, vakar buvom pas daktare, pasvere mus - svoris 3960 su sliauztuku (gimem 3570, o kai israse sverem 3400 g). tai tiek mes priaugom net ne per menesi, o lygiai per 3 savaites ir datare vistiek dar biciu klyne iesko doh.gif doh.gif atseit turi priaugti ne maziau kaip 600 g. tai vistik bando man ta misinuka ikisti, nors as kryzium guluos pries...
tai vat ir noriu labiau patyrusiu mamyciu paklausti ar cia normalus prieaugis ar mazokas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vikiemi @ 2009 05 20, 23:46)
neuzmigdavo kol negaudovo tiek pieno kiek jis norejo. mielos mamos patarkit ka daryti kad nereiketu misinuko kad vel uztektu mano pieno.
is anksto dekoju 4u.gif

Neduoti mišinuko ir siūlyti krūtį kuo dažniau. Pasiūla atitinka paklausą - kuo daugiau žįs, tuo daugiau pienuko gaminsis.
Papildyta:
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 21, 10:56)
sveikos  4u.gif noreciau siokios tokios konsultacijos...  blush2.gif

Geras jūsų svorio prieaugis, nes skaičiuoti reikia nuo numesto svorio. Be to, esat prie didesnių, todėl nėra jokio reikalo priauginėti po kilogramą mirksiukas.gif Svarbiausia duoti krūtį pagal poreikį, nežiūrėti į jokias valandas, nes juk pradžioje pienelio gamyba tik reguliuojasi, todėl nėra ir negali būti jokio grafiko.
Jei labai neramu, žiūrėk ir kitus "privalgymo" požymius: ar šlapinasi ne mažiau nei 6 k. per parą, ar gera nuotaika, ar ne sausa odelė. Bet šiaip svoris tikrai geras smile.gif
Maniškis per pirmą mėnesį buvo priaugęs "tik" 500 g, tai visa laimė, kad pasitaikė normalesnė gydytoja ir absoliučiai nieko nesakė apie mišinius, nekėlė bereikalingos panikos. Sėkmingai maitinau pati ir per kitus mėnesius priaugo daugiau.
Atsakyti
Sveikos mamos, artejant vasarai iskilo toks klausimas, ar maitinant krutimi galima maudytis ezere ar juroje? Nebus uzdegimo? g.gif
Atsakyti