QUOTE(Coxe @ 2009 05 16, 23:53)
Šlapinasi tikrai ne rečiau kaip 6 k. per parą. Ir dabar kelsiuosi kas 3 - 3,5 val. ir žiūrėsim kaip bus toliau
Ačiū už nuorodą.....
ir jokių arbatęlių ir jokių čiulptukų neduokite.
Naktinis žindymas l.svarbus- naktį leidžiamas vienas iki 4val. tarpas.
Papildyta:
QUOTE(Coxe @ 2009 05 16, 22:42)
Sveikos. Perskaičiau čia begalę info apie maitinimą krūtimi. Norėčiau patarimo
Su mažyle 18 parą nuėjom į polikliniką. Mus pasvėrė. Gimėm - 4030 gr., iš ligoninės išėjom 3770 gr, 18 gyvenimo dieną su šliaužtais svėrėm 4100 gr. Gydytoja sako, kad per mažas priaugimas ir bruka mišinį.
Aš esu KATEGORIŠKAI prieš. Mano vaikas valgo kas 4-5 val. Naktį išmiega kartais visą naktį, t.y. 6 -7 val. Dabar pradėjau dažniau glausti prie krūties - budinuosi ją kas 3 -3,5 val. Naktį tik leidžiu miegoti tiek, kiek nori.... Na ir dabar klausimas - ką dar galėčiau pakeisti, kad vaikas gautų pakankamą kiekį maisto???? O gal visiškai užtenka to, kiek vaikas priaugo per pirmas 18 dienų ir nereikia nieko keisti??? AČIŪ
per pirmas 14d. kūdikis turėtų ataugti numestą svorį, ir toliau augti. Tai kiek dabar sveriat yra labai normalu, dar keliais šimtais pasunkės iki mėnesiuko - ir turėsit ~500g (ataugto ir priaugto)
Pakankamą kiekį užtikrina dažnas maitinimas, pats vaikutis reguliuoja, jums svarbu atpažint alkio signalus, ir labai gerai darot, kad dažniau maitinat. Mp labai gerai įsisavinamas ir virškinamas greitai.
Svarbu jam leisti valgyt tiek, kiek nori (kada pats paleidžia krūtį)
Neduoti čiulptuko.
Naktį- vienas, ne ilgesnis kaip 4val. Naktinis maitinimas- garantas dieninio pienuko.
Papildyta:
QUOTE(Jura_j @ 2009 05 16, 23:19)
Per mazai priaugam... Pagal tai, kiek sveria tokio amziaus vaikas, tai esame "idealioje kreiveje", bet kadangi priaugimas mazas, tai veliau atsiliksim.. Zodziu, liepe vaika primaitint. Duodu avizines koses.. Galvoju, kad kai siulau, gal nebuna alkana???? Bet tai kaip man ja "atpenet"?
Si karta man atrodo, kad dukruzei sunku pieneli istraukt. Kai maitinau vyresnele, tai labai greit "atleisdavo" piena (po keliu patraukimu pradedavo fontaniukas begt), o dabar mazajai reikia gerokai padirbeti, kad sulauktu fontano..
Kiek svėrė gimus? kiek numetė? kiek sveria dabar?
Dar reik į tėvų sudėjimą atsižvelgt
O atpenėt kodėl?- Sirgo? Ar tam, kad į statistinį vidurkį tiktų? Ne lentelėm vaikus auginam
Labai normalu, kad ketvirtą mėnesį priauga žėnkliai mažiau- daug energjos sunaudoja aplinkos pažinimui.
Žarnynas subręsta apie šeštą mėnesį, ar tikrai tikslinga duoti košę taip anksti? Gal verčiau dažniau žindyti
( ir neduoti čiulptuko
)