Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(pievu_kamane @ 2009 05 13, 16:41)
Sveikos,mielosios mamytės. Reikia patarimo. Gal kas susidūrėte su problema, kai pienuko yra akivaizdžiai  per daug? Arba vaikelis nuo persivalgymo atpila fontanais, žagsi ir viduriuoja,arba mano krūtys guzais nusisėja  doh.gif

Na dar mazute, labai matyt privalgo, dar kol neismoko taisyklingai zysti ir oro prisigaudo. Tai nieko gi tokio - vaikai atpilineja labai nes skrandukai mazi, manoji labai atpilinejo ir gi. Jeigu tavoji miega nakti ilgeliau, na ir kas, tik pati mazdaug pareguliuok laika, iduok papa nakti labai nekeldama, prizys pati miegodama. Aisku visos nakties nelauk, bet nakti maitinimo daznumas ir turi buti retesnis nei diena, nes tada vaikas skirs diena nuo nakties. Mano tai miegodama valgydavo kai isigudrino ir tik 2 kartus. Nakti reciau, diena tankiau.
O viduriuoti gali ir nuo tavo hormono arba buti paberta ir g.b. koks viruselis. Nors su viduriavimu tai kreipkis pas gydytoja, o ne i si foruma, nes viduriavimas yra rimtas dalykas tokiam vabalui, o cia patarimai siuo klausimu bus vieni per kitus ir vistiek atsidursi pas gydytoja. Gydytojas ismatas pasiziures, ivertins kodel, paseliuka gal paims. Tokiu atveju tai as visada kreipciausi pas gyd, nes paskui buna "sake pasake boba vienake" mirksiukas.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O siaip tai saunuole tak derzat!!!! drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 13 gegužės 2009 - 17:50
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 13, 17:38)
ax.gif

bliamba, jau nebesuorantu nieko  doh.gif
kiekvienas savaip sako, o tu nors pasikark  doh.gif
nesuprantu todel, kodel pazistama neonatologe (kuri tikrai blogo nelinki) sake, kad nuo 2 savaiciu jau nebebutina kudykelio kelti nakti, nes nelabai jau jis miegos nuo nusilpimo...
ir dar yra toks dalykas - iki uzmigimo, per kokias 4 valandas, mes normaliai pavalgom kokius 5 kartu... nu zodziu, vsia vakara ant papo kabam, tai gal gali buti kad vakare prisivalgom uz visa nakti i prieki?  blush2.gif

Na, yra tokių medikų ar psichologų, kurie sako, kad kūdikis privalo išmiegoti 8 val naktį neprabusdamas. Kuo jie grindžia savo žinias - neaišku. Teko skaityti, kad X amžiuje buvo rekomenduojama kūdikius žindyti 4 kartus per parą, kad nepersivalgytų.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 13, 18:58)
Na, yra tokių medikų ar psichologų, kurie sako, kad kūdikis privalo išmiegoti 8 val naktį neprabusdamas. Kuo jie grindžia savo žinias - neaišku.

Bet jei per dieną dažnai žinda, naktį gali ilgiau išmiegot. Gal yra vaikų, kurių virškinamojo takto peristaltikos intensyvumas kinta paroje g.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 13, 19:43)
Bet jei per dieną dažnai žinda, naktį gali ilgiau išmiegot. Gal yra vaikų, kurių virškinamojo takto peristaltikos intensyvumas kinta paroje g.gif

Žindymas pirmais mėnesiais yra kompromisas tarp to, ko reikia kūdikiui, ir to, ko reikia mamai. Mano pirmagimis išmiegodavo po 6 val naktį. Trečią savaitę dėl to patyriau pieno sąstovą, perėjusią į mastitą, teko gerti antibiotikus. Kadangi tuo metu nežinojau, tai ir toliau džiaugiausi ilgu miegu, apturėjau dar vieną mastitą, o trečią mėnesį krūtys tiesiog guzais nuėjo.
Klausimas kas yra sveikiau - pažadinti vaiką po 4-5 valandų, kad mamai nesidarytų sąstovos ar nekelti ir rizikuoti pieno sąstovomis. O kai būna pieno sąstovos, tai pirmoji pagalba bus dažnas žindymas, jokiu būdu ne 6 val pertraukos.
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 13, 19:38)
ax.gif

bliamba, jau nebesuorantu nieko  doh.gif
kiekvienas savaip sako, o tu nors pasikark  doh.gif
nesuprantu todel, kodel pazistama neonatologe (kuri tikrai blogo nelinki) sake, kad nuo 2 savaiciu jau nebebutina kudykelio kelti nakti, nes nelabai jau jis miegos nuo nusilpimo...
ir dar yra toks dalykas - iki uzmigimo, per kokias 4 valandas, mes normaliai pavalgom kokius 5 kartu... nu zodziu, vsia vakara ant papo kabam, tai gal gali buti kad vakare prisivalgom uz visa nakti i prieki?  blush2.gif

na pirmą mėnėsiuką, mano dukrytė naktį vieną kartuką valgydavo.. o nuo antro mėnėsio pirmų dienų ji išmiegodavo po 6val... aš jos nežadindavau... dabar išmiega jau 8 val... tik kai augimo šuoliai, tada kartą per naktį pabunda... bet vakarais valgo už tėvynę... kai ji užmiega aš jaučiuosi išvalgyta ikio paskutinio lašo smile.gif

Beje, mano dukrytė vėl normaliai valgo iš abiejų krūtų... clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 13, 21:24)
Žindymas pirmais mėnesiais yra kompromisas tarp to, ko reikia kūdikiui, ir to, ko reikia mamai. Mano pirmagimis išmiegodavo po 6 val naktį. Trečią savaitę dėl to patyriau pieno sąstovą, perėjusią į mastitą, teko gerti antibiotikus. Kadangi tuo metu nežinojau, tai ir toliau džiaugiausi ilgu miegu, apturėjau dar vieną mastitą, o trečią mėnesį krūtys tiesiog guzais nuėjo.
Klausimas  kas yra sveikiau - pažadinti vaiką po 4-5 valandų, kad mamai nesidarytų sąstovos ar nekelti ir rizikuoti pieno sąstovomis. O kai būna pieno sąstovos, tai pirmoji pagalba bus dažnas žindymas, jokiu būdu ne 6 val pertraukos.

O antroji - šiek tiek nusitraukti mirksiukas.gif Prieš gimdymą buvau labai nusiteikusi prieš nusitraukinėjimą schmoll.gif Sakiau, nė lašo netrauksiu schmoll.gif lotuliukas.gif Bet užkilus temperatūrai po 10-20ml iš kiekvienos krūties stebuklą padarė rolleyes.gif

Nenoriu veltis į ginčą dėl prioritetų 4u.gif
Atsakyti

kaip bevartytume, esme ta, kad viskas labai slidu, kai kalbame apie naujagimius.

viena vertus, gal kudikis is tiesu miega, nes yra sotus ir patenkintas, o pieno "uzsisako" pakankamai, nes daznai zinda is vakaro, ir tokios ilgelesnes pertraukos nepakenks: is tiesu, mano antras ir trecias sunus mazdaug tarp 3 ir 10 savaites buvo linke ismiegoti po 6-8 valandas nakti. man nieko nenutiko (tiesa, kai kuriais rytais "nuvarvindavau" pieno pertekliu, kad neverztu krutu), vaikai augo puikiai. toks miegojimas pasibaige apie 10-12 savaite (tiksliai nebeprisimenu), ir nuo to laiko iki pat nujunkymo, jie visada keldavosi naktimis.

taciau ramia sazine sakyti, "tegu sau miega", ypac, kai bendraujam tik internetu ir kalbam apie poros savaiciu naujagimi, pirma vaika, kai pasiula/paklausa dar tik reguliuojasi, tikrai negaliu: man ir mano vaikams nepakenke, bet kartais kiekviena smulkmena gali buti svarbi - ir nezinai, kuri butent tures reiksmes...

kaip jau rasiau truputi anksciau: mano vaikai buvo labiau linke atsibusti pavalgyti nakti, kai guldydavau juos prie saves. tada "ilgasis" miegas sutrumpedavo iki 4-5 valandu vietoje 6-8, o tokie "per ilgo" miego epizodai budavo retesni ir nebelikdavo tos dilemos - zadinti naujagimi ar nusitraukineti pieno pertekliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 14 gegužės 2009 - 08:59
QUOTE(JasVita @ 2009 05 14, 00:20)
na pirmą mėnėsiuką, mano dukrytė naktį vieną kartuką valgydavo.. o nuo antro mėnėsio pirmų dienų ji išmiegodavo po 6val... aš jos nežadindavau... dabar išmiega jau 8 val... tik kai augimo šuoliai, tada kartą per naktį pabunda... bet vakarais valgo už tėvynę... kai ji užmiega aš jaučiuosi išvalgyta ikio paskutinio lašo  smile.gif
Beje, mano dukrytė vėl normaliai valgo iš abiejų krūtų...  clap.gif

Smagu girdėti, kad viskas gerai 4u.gif
Mano pirmoji labai dažnai valgydavo tiek dieną tiek naktį. O antroji kažkur nuo mėn. iki trijų mėn. iš vakaro (nuo 18 iki 2.30 kažkur) ir taip valgydavo ir valgydavo. Aš sakydavau iščiulpė mane visą biggrin.gif , o tada miegodavo apie 6 val. Nežadindavau blush2.gif , nes pati norėdavau miego. Miegančiai bandžiau duoti - neėmė. Svoris puikiai augo. Niekada neesu turėjusi nei vieno guzelio, nu krūtys budavo kaip akmuo ryte, bet kaip čiupdavo biggrin.gif ir thumbup.gif . Oi seniai tas buvo... kad dabar man kas leistu tiek pamiegoti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 14, 08:19)
O antroji - šiek tiek nusitraukti mirksiukas.gif  Prieš gimdymą buvau labai nusiteikusi prieš nusitraukinėjimą schmoll.gif  Sakiau, nė lašo netrauksiu schmoll.gif  lotuliukas.gif  Bet užkilus temperatūrai po 10-20ml iš kiekvienos krūties stebuklą padarė rolleyes.gif

Nenoriu veltis į ginčą dėl prioritetų 4u.gif

Bet ar reikia sudarinėti sąlygas pieno sąstovoms susidaryti?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 14, 13:22)
Bet ar reikia sudarinėti sąlygas pieno sąstovoms susidaryti?

Sąstovos susidaro ir dažnai maitinant. Kiekviena situacija individuali, reikia rasti abiem pusėm optimalų sprendimą rolleyes.gif Mamytė, uždavusi tokį klausimą, dabar mato, kad yra alternatyvių pavyzdžių, ir galės pasirinkt pagal savo nuojautą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 05 14, 09:36)
1.kaip bevartytume, esme ta, kad viskas labai slidu, kai kalbame apie naujagimius.

2. kaip jau rasiau truputi anksciau: mano vaikai buvo labiau linke atsibusti pavalgyti nakti, kai guldydavau juos prie saves. tada "ilgasis" miegas sutrumpedavo iki 4-5 valandu vietoje 6-8, o tokie "per ilgo" miego epizodai budavo retesni ir nebelikdavo tos dilemos - zadinti naujagimi ar nusitraukineti pieno pertekliu.

1. drinks_cheers.gif Nėra vienareikšmiškai teisingo ir neteisingo pasirinkimo.
2. Skaičiau senoj apie 1990m. A. Vingro knygoj (pas mamą radau) patarimą, kaip naktį "pratempt" 3val. tarp maitinimų: tegu vaiko nuramint keliasi tėtis, o ne PIENU KVEPIANTI mama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 14 gegužės 2009 - 13:23
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 14, 12:53)
Sąstovos susidaro ir dažnai maitinant. Kiekviena situacija individuali, reikia rasti abiem pusėm optimalų sprendimą rolleyes.gif  Mamytė, uždavusi tokį klausimą, dabar mato, kad yra alternatyvių pavyzdžių, ir galės pasirinkt pagal savo nuojautą 4u.gif

Bet ar reikia sudarinėti sąlygas sąstovoms susidaryti?
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 14, 12:57)
Sąstovos susidaro ir dažnai maitinant. Kiekviena situacija individuali, reikia rasti abiem pusėm optimalų sprendimą rolleyes.gif  Mamytė, uždavusi tokį klausimą, dabar mato, kad yra alternatyvių pavyzdžių, ir galės pasirinkt pagal savo nuojautą 4u.gif
Papildyta:

1.  drinks_cheers.gif Nėra vienareikšmiškai teisingo ir neteisingo pasirinkimo.
2. Skaičiau senoj apie 1990m. A. Vingro knygoj (pas mamą radau) patarimą, kaip naktį "pratemt" 3val. tarp maitinimų: tegu vaiko nuramint keliasi tėtis, o ne PIENU KVEPIANTI mama.

O kodėl reikia "pratemt" 3 val tarp maitinimų, jei vaikas ieško krūties?
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2009 05 14, 13:58)
1.Bet ar reikia sudarinėti sąlygas sąstovoms susidaryti?
Papildyta:

2. O kodėl reikia "pratemt" 3 val tarp maitinimų, jei vaikas ieško krūties?

1. Nereikia 4u.gif Būna, kad jos ir be ilgų pertraukų tarp žindymų susidaro. Daug skirtingų situacijų ir daug galimų jų sprendimų.
2. Čia anų laikų rekomendacija maitint pagal valandas. Antrinau ragnez, kad mamos artumas žadina apetitą mirksiukas.gif
Atsakyti