Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Nidule @ 2009 05 12, 15:43)
Tikrai padeda.  doh.gif

aciu uz patarima, bet mano vaikai ir sirgdami puikiai geria zoleliu arbatas ir specialu vaistini tirpala "rehydron". net ir danijos vaistinese turetum rasti jo atitikmenu. pasidomek. 4u.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

jejgu galite biski pakonsultuokit... blush2.gif nebezinau ka daryt... diena mazyle valgo kuo puikiausiai - kas 3-4 valandas, todel pieniuko pasigamina tiek kiek jai reikia ir jokiu problemu thumbup.gif
taciau nakti mazyle pramiega 7 valandas neatsibudusi... aisku gerai, kad ir mums su MB leidzia issimiegoti, bet kai atsibundu krutys buna kaip akmenines... doh.gif ir jau net begt pienas pro visus galus pradejes doh.gif pazistama neonatolge sake mazyles nekelti, tik dziaugtis tuom, kad ji miega (nes pries uzmigdama vakare prisivalgo dvigubai) doh.gif bet nebezinau ka man daryti su tuo pieiuku, nes jo pernakt prisigamina tikrai labai nemazai, o nusimelzinet nenoriu, nes kuo daugiau nusimelsi, tuo daugiau gaminsis doh.gif ryte nubudus mazylei pradzioj duodu kiek nugertyi viena kruti, poto kita.. kad nebutu tokios akmenines ir nebegtu, taciau mazyle nesugeba tiek daug prisigaminusio pieniuko iki galo isgerti, todel tik uciulpia ta visa kruties sunkuma... bijau, kad nepradetu man guziukai darytis doh.gif gal kam buvo panasi situacija? ir ar butinai, jejgu buna tokie ilgi tarpai tarp zindymu susidaro tei guziukai? ax.gif

aciu uz atsakymus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 12, 11:05)
Na gal tik tai kad cocacola yra blogis visi pritars. O visa kita tai laaabai diskutuotina, ane? Padiskutuokim  mirksiukas.gif

Beje, labai idomu. kažkuriuose čia mamų žurnaluose radau reklamuojama būtent cocacola, ir dar su prierašu - be įdėtinių (ar kokių ten) koncervantų blink.gif tai kaip čia yr? Ar, tiesiog, neblogai pamokėjo žurnalams? biggrin.gif
Vakar valydama mažiukei dantukus pastebėjau pilką taškiuką sad.gif Ir žinok daba ką daryt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 12, 17:07)
sveikos  4u.gif

jejgu galite biski pakonsultuokit...  blush2.gif nebezinau ka daryt... diena mazyle valgo kuo puikiausiai - kas 3-4 valandas, todel pieniuko pasigamina tiek kiek jai reikia ir jokiu problemu  thumbup.gif
taciau nakti mazyle pramiega 7 valandas neatsibudusi... aisku gerai, kad ir mums su MB leidzia issimiegoti, bet kai atsibundu krutys buna kaip akmenines...  doh.gif ir jau net begt pienas pro visus galus pradejes  doh.gif  pazistama neonatolge sake mazyles nekelti, tik dziaugtis tuom, kad ji miega (nes pries uzmigdama vakare prisivalgo dvigubai)  doh.gif  bet nebezinau ka man daryti su tuo pieiuku, nes jo pernakt prisigamina tikrai labai nemazai, o nusimelzinet nenoriu, nes kuo daugiau nusimelsi, tuo daugiau gaminsis  doh.gif ryte nubudus mazylei pradzioj duodu kiek nugertyi viena kruti, poto kita.. kad nebutu tokios akmenines ir nebegtu, taciau mazyle nesugeba tiek daug prisigaminusio pieniuko iki galo isgerti, todel tik uciulpia ta visa kruties sunkuma... bijau, kad nepradetu man guziukai darytis  doh.gif gal kam buvo panasi situacija? ir ar butinai, jejgu buna tokie ilgi tarpai tarp zindymu susidaro tei guziukai?  ax.gif

aciu uz atsakymus  blush2.gif

Tokia maziuke reikia zadint, kad butu tarpai tarp valgymu ne didesni 3-4 val. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alabama: 12 gegužės 2009 - 16:30
QUOTE(AusraR @ 2009 05 12, 15:57)
na del tu cocacolu tai as jau gal geriau vaikui lasine suleist nuvezciau....siaip mes kai sirgom noro virusu ir labai veme, paskui viduriavo, tai tfutfutfu gere labai gerai jie ta suru vandenuka (rehydrona) o nupirkau gi paskanintu Hipp ORS, su morku sultim ir pan - ne velno jie negere smile.gif o ta sleiksciai suru vandeni gere su malonumu  g.gif
bet dvynuku skyrely viena mamyte irgi sake kad daktare cocacola ir cipsus liepe duoti kai vaikas viduriavo ir veme, gyvena jie berods norvegijoj...
na, bet daktarai rekomenduoja o musu reikalas rinktis.

Na as irgi lietuvisko auklejimo, ir pripratus buvau prie to, kad vaikui krauja padarytu, slapima, shudeli ir t.t.. Cia to paprasau tai pasiziurejo kaip i monstra ir pasake "jus kodel vaika norit badyti?", sako "ar ji blogai jauciasi?" na sakiau, kad profilaktiskai. Tai tik gudrumu isitryniau, kad padarytu krauja, nes mazoji alergiska gana stipriai. Tai po to kraujo emimo, supratau kodel jie manes taip paklause. Daugiau vaiko sitaip nezalosiu be reikalo, buvo bajevykas: vaikas, as ir sesele ir visos grindys skendejo kraujuose, nesugebejo paimti kraujo. Ima i piltuveli, o ne vamzdeliu. Kapiliarinis kraujas greitai kresa, tai reikia kad viska vyktu staigia greitai, o vaikas pirstuka tai traukia, rekia, o sesele spaudzia, o vaikas tai zinai stiprus tokio amziaus. Nu zodziu ... vaizdelis buvo ne koks... aiksu kraujas geras. Paskui patekau pas vokieti gydytoja, kuris yra daugiau prie mums artimu tradiciju kas liecia vaikus, tai irgi pasake, jauciasi gerai, nera nuovargio pozymiu, temperaturos ar kt. nera reikalo tikrinti - nors pilnai suprato mano nora patikrinti, nes Vokietjoje lygiai taip pat tikrina. Skandinavijoj is vis nera tokiu tradiciju.
O apie lasine tai net minciu niekas negali tureti, nes tokiu niekam nestato kol legaliu budu i ligonine nepatenki. Jeigu vaikas nusivemes ar nusividuriaves /namu salygom zinoma/ paciam reikia skyscius pilti i gerkle, o 95% vaiku to nenori daryti, isskyrus limonada.
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 05 12, 15:58)
aciu uz patarima, bet mano vaikai ir sirgdami puikiai geria zoleliu arbatas ir specialu vaistini tirpala  "rehydron". net ir danijos vaistinese turetum rasti jo atitikmenu. pasidomek.  4u.gif

Atikmuo receptinis jeigu neklystu pas mus. Pasidomesiu
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 12, 17:57)
O apie lasine tai net minciu niekas negali tureti, nes tokiu niekam nestato kol legaliu budu i ligonine nepatenki. Jeigu vaikas nusivemes ar nusividuriaves /namu salygom zinoma/ paciam reikia skyscius pilti i gerkle, o 95% vaiku to nenori daryti, isskyrus limonada.

koks siaubas....na idomu ka butu dare tokiu atveju kaip musu...nes mano vaikai kai tik pradejo vemti tai gere jie ta vandeni, bet iskart viska isvemdavo atgal...todel vaziavom i ligonine...pastate laseline ir nustojo vemt vaikai. Beje, su Nojum tai dar nezinojom kas darosi, ilgiau palaikem namie....daugiau nusiveme, sunkiau sveiko...Arijuka iskart tik pradejus vemt vezem, pasveiko greiciau...tai jeigu nevezt i ligonine tai nezinau kuo pasibaigtu....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 12, 18:05)
koks siaubas....na idomu ka butu dare tokiu atveju kaip musu...nes mano vaikai kai tik pradejo vemti tai gere jie ta vandeni, bet iskart viska isvemdavo atgal...todel vaziavom i ligonine...pastate laseline ir nustojo vemt vaikai. Beje, su Nojum tai dar nezinojom kas darosi, ilgiau palaikem namie....daugiau nusiveme, sunkiau sveiko...Arijuka iskart tik pradejus vemt vezem, pasveiko greiciau...tai jeigu nevezt i ligonine tai nezinau kuo pasibaigtu....

Na situo klausimu tai jie cia akmens amziuje - mano vertinimu. Kai ka daro tikai labai teisngai ypac raidos klausimais ir matosi rezultatai, bet kai kas visai yra nesuvokiamam lygyje... butent kaip ir aprasiau pvz. su lasine.
Nors as turiu labai gera ir patyrusi gydytoja, tai jis apziuri mano pana net ir del spuogo, labai fainas gydytojas, bet jeigu paimti bendrai polikliniku lygi, tai daugeli ligu jie perlaukia, o susikomplikuos tai susikomplikuos. Didzioji dalis vaiku gydo komplikacijas. Deja. Laringitas tai cia kaip pas mus zagsejimas. Nors as jau beveik 10 metu gyvenu cia, niekaip nepriprantu prie to. Tai kaip ir tarp dvieju pasauliu.
Atsakyti
sveikos  4u.gif

jejgu galite biski pakonsultuokit...  blush2.gif nebezinau ka daryt... diena mazyle valgo kuo puikiausiai - kas 3-4 valandas, todel pieniuko pasigamina tiek kiek jai reikia ir jokiu problemu  thumbup.gif
taciau nakti mazyle pramiega 7 valandas neatsibudusi... aisku gerai, kad ir mums su MB leidzia issimiegoti, bet kai atsibundu krutys buna kaip akmenines...  doh.gif ir jau net begt pienas pro visus galus pradejes  doh.gif  pazistama neonatolge sake mazyles nekelti, tik dziaugtis tuom, kad ji miega (nes pries uzmigdama vakare prisivalgo dvigubai)  doh.gif  bet nebezinau ka man daryti su tuo pieiuku, nes jo pernakt prisigamina tikrai labai nemazai, o nusimelzinet nenoriu, nes kuo daugiau nusimelsi, tuo daugiau gaminsis  doh.gif ryte nubudus mazylei pradzioj duodu kiek nugertyi viena kruti, poto kita.. kad nebutu tokios akmenines ir nebegtu, taciau mazyle nesugeba tiek daug prisigaminusio pieniuko iki galo isgerti, todel tik uciulpia ta visa kruties sunkuma... bijau, kad nepradetu man guziukai darytis  doh.gif gal kam buvo panasi situacija? ir ar butinai, jejgu buna tokie ilgi tarpai tarp zindymu susidaro tei guziukai?  ax.gif

aciu uz atsakymus  blush2.gif

Man yra taip buvę, bet atskiri atvejai, ne nuolat. Šiek tiek rankom nusitrauk, kad krūtis palengvėtų. Man užtekdavo "naktį iš akies matuojant" apie porą valg. šaukštų. Aš vaikučio nežadinčiau, išalks - pabus ir pareikalaus, kad pamaitintum. Vienoj literatūroj rašo, kad reikia maitint kas 3-4val, kitoj, kad 6-8 kartus per parą, nenorodomi intervalai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 12, 18:07)
sveikos  4u.gif

jejgu galite biski pakonsultuokit... 
ir ar butinai, jejgu buna tokie ilgi tarpai tarp zindymu susidaro tei guziukai?  ax.gif

Kaip viena mama minėjo- ne ilgesni 3-4val tapai. Naktį- galimas iki 4val. tarpas.
Jei nepabunda- reikia žadinti- pakutenti, padus paglostyt, pamasažuot švelniai, ausytes, išrenkt.
MP gerai ir greit virškinamas.
Kadangi iki trijų mėn. pieno gamyba nenusistovėjus, ir jei retas maitinimas, tai tikimybė, kad gali ausidaryt pieno stazės (guzeliai) yra, bet gali ir nesusidaryt.
Ar vaikas gauna tik MP? Ar duodat čiulptuką?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 12, 16:57)
na del tu cocacolu tai as jau gal geriau vaikui lasine suleist nuvezciau....siaip mes kai sirgom noro virusu ir labai veme, paskui viduriavo, tai tfutfutfu gere labai gerai jie ta suru vandenuka (rehydrona) o nupirkau gi paskanintu Hipp ORS, su morku sultim ir pan - ne velno jie negere smile.gif o ta sleiksciai suru vandeni gere su malonumu  g.gif
bet dvynuku skyrely viena mamyte irgi sake kad daktare cocacola ir cipsus liepe duoti kai vaikas viduriavo ir veme, gyvena jie berods norvegijoj...
na, bet daktarai rekomenduoja o musu reikalas rinktis.

cocacola ir čipsai.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 05 12, 16:13)
Beje, labai idomu. kažkuriuose čia mamų žurnaluose radau reklamuojama būtent cocacola, ir dar su prierašu - be įdėtinių (ar kokių ten) koncervantų  blink.gif tai kaip čia yr? Ar, tiesiog, neblogai pamokėjo žurnalams? biggrin.gif
Vakar valydama mažiukei dantukus pastebėjau pilką taškiuką sad.gif Ir žinok daba ką daryt  doh.gif

Taip, as maciau- net per du puslapius vaikiskam zurnale nupirko cocacola reklama- as kai paziurejau man taip slykstu pasidare ir pikta. Ir dar ten taip vos ne naturalus, sveikas produktas be konservantu unsure.gif doh.gif Pagalvojau- vat viska pinigai gali pasirodo..
Uzsiparinau ir nebepirksiu daugiau to zurnalo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 12, 17:57)
Jeigu vaikas nusivemes ar nusividuriaves /namu salygom zinoma/ paciam reikia skyscius pilti i gerkle, o 95% vaiku to nenori daryti, isskyrus limonada.

as buvau patekusi i situacija suomijoj: laikinai gyvenom ten, nes vyras dirbo, tai vaziuodavom kartu. atsitiko taip, kad abu vaikai uzsikrete kazkokiu pilviniu virusu ir eme vemti, viduriuoti. vyresniajam tada buvo 3 metai ir 4 menesiai, o mazesniajam - 1 metai ir 2 menesiai. liga uztruko beveik savaite, i gydytojus nesikreipem - viena vertus, vaikai jautesi pakenciamai, kita vertus - net neisivaizdavau, kaip svetimoj salyje bunant laikinai susirasti padoru gydytoja. bet kai penkta ligos diena vyresnelis atsigavo, o maziukas eme darytis vangus, atrode pasilpes, irzlus ir pradejo visur gultis vidury dienos (kas jam visai nebudinga), puoliau ieskoti - ir radau privacia klinika, kuri sutiko mus priimti ta pacia diena po keliu valandu.

tai va. vaika apziurejo labai rupestingai - isrenge visiskai nuoga, isklausinejo visko apie jo sveikata, isciupinejo pilvuka, israse tirpalo, atstatancio elektrolitu balansa (alia "rehydron"), nurode, kiek tiksliai skysciu vaikas privalo isgerti per para, liepe nedelsiant skambinti i asmenini mobiluji telefona bet kuriuo paros metu (beje, konsultavausi penktadieni - ty., liepe skambinti ir savaitgali, nors ir nakti), jei vaikas nustatyto kiekio skysciu neisgertu arba imtu prasciau jaustis. patare, kokio maisto ir gerimu duoti, kokiu vengti. jokios kalbos apie cocacolas.

tokia tad mano patirtis su skandinavijos medikais.

nesuprantu vieno, jei savo vaikui siaip jau kasdienybej neduodi limonadu - kaip jis, nezinodamas, kas tai yra, gali labiau megti limonada, negu jam iprastus gerimus?

cocacola, mano akimis, yra grynas nuodas. nafta. "mythbusteriai" ja naudoja masinos bamperiams blizginti - ir ji puikiai veikia, nuplovus bamperius ir ratus su cocacola, jie svyti ir blizga. sveika ir suaugusi budama as jos negeriu, nekalbant jau apie serganti metuku amziaus kudiki...

taciau nakti mazyle pramiega 7 valandas neatsibudusi... aisku gerai, kad ir mums su MB leidzia issimiegoti, bet kai atsibundu krutys buna kaip akmenines...  doh.gif

nieko cia gero. tokio amziaus kudikiai neturi miegoti taip ilgai ir giliai nepabusdami pavalgyti. as guldyciau vaika prie saves ir jokiu budu neduociau ciulptuko (soskes).
miegodama salia manes, ji neimigtu taip giliai, kaip miegodama atskirai, ir pabustu pavalgyti. arba pazadinciau bent viena karta per nakti. tokiam maziukui kudikiui 7 val tikrai per ilgas laiko tarpas isbuti nevalgius.

isivaizduok, tavo uzduotis per 4 menesius padvigubinti savo svori, o tavo skrandis mazdaug graikinio riesuto dydzio (na, dvieju savaiciu jau siek tiek didesnis). tu vartoji tik skysta ir turbogreitai suvirskinama maista. ar leistum sau daryti tokias pauzes mityboje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 13 gegužės 2009 - 09:01