Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(lincia_pincia @ 2009 05 09, 20:42)
Sveikos, iskart atsiprasau, kad rasau be lietuvisku raidziu, bet pas mane klaviaturoje nera tokiu 

Taigi, mums siandien jau 10 dieneliu ir turbut kaip ir dauguma nauju mamyciu esu labai apsimetus. Mazyle labai rami, daug miega. Is vienos puses gerai turinty toki vaikiuka, o is kitos puses neramu del pieniuko. Mazyle uzmigus gali neatsikelti ir 5 valandas ir daugiau... pavyzdziui siankt uzmigom 12 valanda, o atsikelem tik 9 ryto  diena taip pat, jeijgu jos nezadini intervalai tarp atsibudimu mazdaug 5 valandos. Taigi ka daryt su tokia miegaliuke? ar zadint per jega tam, kad pamaitinti? ar leisti miegoti jai kiek nores (tiek diena, tiek nakti)... ir jejgu nezadinsiu jos bei leisiu miegot kiek ji nori ar nuo tokio ganetinai reto maitinimo man nedings pienukas? 
ir dar kokia beda - kairi papa mazule ima be problemu, o vat desini - muistos, malas, spjauna ir t.t. ir nezinau ka daryti, kad imtu ji man ji be problemu, nes nesinoretu, kad pieniukas dingtu..  doh.gif

ji dar labai mazyte, ir sakyciau, kad reiketu zadinti, nes 9 val be maisto tokiai mazytei dar per daug manyciau g.gif manau kad per para gali buti viena ilgesne partrauka na max 5-6 val (maniske tiek ismiegodavo nakti nevalgiusi), bet ne daugiau g.gif Be to krutims labai negerai tokios ilgos pertraukos unsure.gif
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 10, 08:47)
Mano krūties būklė šiandien negerėja - guzų nėra, temperatūros taip pat nėra, bet skauda ir tempia vis tiek  cray.gif Sakykit, kur reikia kreiptis, kad koks gydytojas apžiūrėtų? Ar čia į ligoninę kokią važiuoti (gal į Antakalnį?) Gal ką patarsit?

reiketu pries maitinima sildyti,(pvz.palyginti palute ir uzsideti dar silta) po maitinimo saldyti (kopusto lapas is saldytuvo) , tinka spiritinis kompresas , ir aisku geriausiai guzus istraukia vaikiukas apatiniu zandikauliu, tik kartais tam prireikia akrobatiniu sugebejimu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 10, 18:26)
Giedre mano nuomone su "steriliai" nieko is vis neturi bendro. Mano mergaite auginama ne steriliai, bet pagal siandienos rekomendacijas, kurios yra manau tikrai geros ir istirtos bei placiai paaiskintos . Cukraus ir rugsciu kombinacija mazam leliukui tai nesterilumas, tiesiog mamos isitikinimas, kad tai ok - nes tai tirkai skanu. ir zinokite man irgi tai ok. kaip kiti augina savo vaikus. Bet kadangi jau palieteme sia tema, tai atkreipiau demesi i tai, kad as jau bent pati turiu 3 gyvus pavyzdzius kada mamos grynai sugadino vaikams dantukus ir priezastis buvo pastovios sultys. As tikrai nenoriu ispuvusiu dantu savo vaikui, o garantuoti, kad jos dantukai atlaikys sultis - negaliu, todel stengiuosi ta derinti su sveiku protu.  4u.gif

Rekomendacijos skiriasi, o laikui bėgant keičiasi

Aš turiu priešingų dar daugiau pavyzdžių. Tai rodo, kad ne tik nuo sulčių dantukų būklė priklauso.

O ką jūs galite garantuoti?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 11, 08:56)
Rekomendacijos skiriasi, o laikui bėgant keičiasi

Aš turiu priešingų dar daugiau pavyzdžių. Tai rodo, kad ne tik nuo sulčių dantukų būklė priklauso.

O ką jūs galite garantuoti?
4u.gif

Giedre jusu pasisakymas panasus darosi i kabinejimasi. As pasisakiau, jus vis tesiate tema, nors 100% nesutinkate. Apie ka mes kalbame: apie sulciu zala dantims ar nuo ko priklauso dantu bukle? Ne - mes kalbame apie sultis. Nepykite bet argumentu pas jus nera - apart uzsispyrimo. Atsiukite man koki straipsni kur yra siandienos Lietuvos rekomendacijos, kur sakoma, kad labai sveika dantukams sultys. As isiskaitysiu ir isiklausysiu kas rasoma. Jokiu problemu. As jums nusiuciau konkrecia nuoruoda - ne savo nuomone, bet atlikto elementaraus tyrimo rezultata. Gincykites arba ne - toki gavo zmones rezultata. Todel galime cia manyti ka norime - yra taip kaip yra.
As aiskiai parasiau, kad GARANTUOTI, JOG DANTUKAI BUS GERI AS, NEGALIU. Todel darau taip, kad isvengti klaidu, kurias dare mano drauges. Sako: protingas pasimoko is kitu klaidu, o.... is savu.
Beja tema apie kudikiu zindyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 10, 12:24)
TAip Maije, Danijoje. Nes as gyvenu Danijoj ir kadangi mes iki 8 men tik MP gyvenom, man gyd. liepe 1/3 normos gelezies kartais ne kartais pamaisyti - profilaktiskai. Ir manau tai nera jokia bloga gydytoja, nes logikos jau yra. As rasiau jau anskciau, bet tik tokiu atveju kai vaikas valgo tik MP, nes MP nera visai gelezies. Ir ta padaryti 2 k. savaiteje maks. ir nustoti jeigu matosi didesne itaka. As davaiu po 1 lasiuka i vandeniuka 1 k. savaiteje. Jokiu juodu ismatu nebuvo, kai tik pradejom valgyt nustojau.

Vat idomu, kodel Danijoj taip ilgai rekomenduojama maitinti vien MP, ir priduoti gelezies papildu, o ne nuo 6 men., kaip kad pagal PSO rekomendacijas, pradeti primaitinti naturaliu gelezies turinciu maisteliu?
Mums jau greitai tas 6 menuo bus, tai va galvoju, ka cia padavus? Kazkaip tie parduotuviniai apipurksti brokoliai nelabai man... Gal nuo kokiu svieziu virtu spinatu pradet, turguj nusipirkt pas bobule, su kokia bulve pamaisyt g.gif
Beje, pirmaji vaika, kiek pamenu (senokai tai buvo biggrin.gif ), pradejau primaitint nuo grikiu... Gal ir nieko, bet man tie grikiai, tokia 'griezta' kose atrodo biggrin.gif
Atsakyti
Mano pipiras vėl valgo MP ir dieną clap.gif Negaliu atsidžiaugt yahoo.gif Ir krūtys atprato kietėt: mažiau pieno jose kaupiasi bigsmile.gif Tos kelios mamytės, kurios rašė, kad šitame amžiuje tai būdinga "krizė", buvo teisios aciuks.gif

Nidule, pardon. Toje nuorodoje pateiktame straipsnyje aprašo, kaip 2c klasės mokiniai savo iškritusius dantukus laikė sultyse, vandenyje, koloje 2 savaites lotuliukas.gif Mano sūnus tikrai nesugebėtų burnytėje išlaikyti gurkšnio ar kąsnio ilgiau nei kelias sekundes mirksiukas.gif

Atleiskit, bet man mano išsilavinimas chemijos ir medicinos fakultetuose neleidžia tokiais tyrimais vadovautis lotuliukas.gif

Ir ne aš prie vieno kadaise parašyto žodžio prisikabinau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 11 gegužės 2009 - 13:26
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 11, 14:18)
Mano pipiras vėl valgo MP ir dieną clap.gif  Negaliu atsidžiaugt yahoo.gif  Ir krūtys atprato kietėt: mažiau pieno jose kaupiasi bigsmile.gif  Tos kelios mamytės, kurios rašė, kad šitame amžiuje tai būdinga "krizė", buvo teisios aciuks.gif

Nidule, pardon. Toje nuorodoje pateiktame straipsnyje aprašo, kaip 2c klasės mokiniai savo iškritusius dantukus laikė sultyse, vandenyje, koloje 2 savaites lotuliukas.gif Mano sūnus tikrai nesugebėtų burnytėje išlaikyti gurkšnio ar kąsnio ilgiau nei kelias sekundes mirksiukas.gif

Atleiskit, bet man mano išsilavinimas chemijos ir medicinos fakultetuose neleidžia tokiais tyrimais vadovautis lotuliukas.gif

Ir ne aš prie vieno kadaise parašyto žodžio prisikabinau 4u.gif

Giedre jeigu jusu medicininis islilavinimas yra tai as is vis pakraupusi del jusu mastymo kas liecia sultis. Ir kaip jus ir patarete neteskite sios temos ir neterskime diskusijos.
Atsakyti
mamkos mamkos - nesipykit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(majke @ 2009 05 11, 10:56)
Vat idomu, kodel Danijoj taip ilgai rekomenduojama maitinti vien MP, ir priduoti gelezies papildu, o ne nuo 6 men., kaip kad pagal PSO rekomendacijas, pradeti primaitinti naturaliu gelezies turinciu maisteliu?
Mums jau greitai tas 6 menuo bus, tai va galvoju, ka cia padavus? Kazkaip tie parduotuviniai apipurksti brokoliai nelabai man... Gal nuo kokiu svieziu virtu spinatu pradet, turguj nusipirkt pas bobule, su kokia bulve pamaisyt  g.gif
Beje, pirmaji vaika, kiek pamenu (senokai tai buvo  biggrin.gif ), pradejau primaitint nuo grikiu... Gal ir nieko, bet man tie grikiai, tokia 'griezta' kose atrodo  biggrin.gif

Danijoje rekomenduoja pradeti maitinti kietu maistu nuo (pradeti) 6 menesiu kaip ir visur, bet ne visi vaikuciai vienodai nori maitintis. Mano mergaite pradejo valgyti maista su noru mazdaug 10 menesiu, todel gydytoja ir rekomendavo gelezies papilda vien del tos priezasties, nes statistiskai vaikas jau kaip ir turetu gauti gelezingo maisto. Tai nera rekomendacija kaipo tokia atskirai kabanti ore, ja rekomenduoja individualiai 4u.gif .
Juk yra ekologisku darzoviu, gabaliukais isdalinkite i maiseli ir susaldykite. Taip bus ir pigu ir nebus ten tu chemikalu, o bobutes tai ka as zinau, ten kokiais zmoniu myzalais patresta, nedrisciau is turgaus pirkti schmoll.gif . Su spinatais atsargiai, as daviau savo mazei spinato, berods buvo 12-13 men veme baisu vos atpurciau. ir tai buvo troskintas, o tek vitaminu bet matyt sunkiai virskino arba netiko.
Manau pertrintu zaliu zirneliu galima su bulvyte - ir skanu ir maistinga, zirniuose yra vitaminu ir gelezies taip pat. Grikius as megstu ir duodu mazei jau nuo 15-16 men, nes kose labai gera, bet velgi ji labiausiai alergizuoja, tai laukaiu, bet nieko viskas super thumbup.gif
Atsakyti
nu jau vat idomu kokiu ekologisku darzoviu dabar galima gauti? Bulviu ir morku. Na dar pavyko gauti spinatu. Ir tiek ziniu. Kitos jau baigesi o sviezios neuzaugo...
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 11, 17:52)
nu jau vat idomu kokiu ekologisku darzoviu dabar galima gauti? Bulviu ir morku. Na dar pavyko gauti spinatu. Ir tiek ziniu. Kitos jau baigesi o sviezios neuzaugo...

Tame ir beda su tomis kosytemis, kad nera ka virti blink.gif Tyreliu nedristu pirkti, nes cia siandien jos geros, o po men., ziurek, ir is apyvartos isimtos, kaip nuodas doh.gif Ale ekologiskam kioskely pirkau bulves ir morkas, bet laaaabai abejoju ju ekologiskumu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 11, 17:40)
Giedre jeigu jusu medicininis islilavinimas yra tai as is vis pakraupusi del jusu mastymo kas liecia sultis. Ir kaip jus ir patarete neteskite sios temos ir neterskime diskusijos

Pažadu, paskutinis. Kad ir ką man į tai atrašytumėt.

Kraupkit toliau dėl to, kad savo sūnui per dieną duodu keliasdešimt mililitrų skiestų sulčių, kurių jis nemažą dalį išspjaudo, nes užsimano pakandžiot puoduko snapelį.

Dėl mano mąstymo apie sultis. Pasistengsiu trumpai. Pabandykim kritiškai įvertinti tą antrokų eksperimentą. Dantis iškitęs, negyvas. Ar manot, kad išorinis poveikis jam toks pat, kaip sveikam gyvam, turinčiam kraujotaką, nervus, nuolat atnaujinamą neląstelinį karkasą? Čia tas pats, kas teigti: jei lavonas grynam ore pūna, tai ir gyvas žmogus pus. Antra. Burnoje yra seilės. Žinote visas jų funkcijas ir savybes? (na, bent mokslui žinomas). Tarkim, tokią, kaip lizocimas - antibakterinė medžiaga, bei kitas, palaikančias rūgščių-šarmų pusiausvyrą, ir dar daugiau kitų. Trečia, kodėl tie antrokai nepabandė dantukų palaikyt namie virtam vištienos sultiny arba motinos piene? Kažin, ar ne panašius rezultatus gautų?

Prašom neįžeidinėti mano išsilavinimo ir mąstymo. Esat už mane daug vyresnė, bet elgiatės... Atsiprašant.

Pasitikėt gydytoju vien dėl jo diplomo, ne visada teisinga. Kad ir šioje temoje ne vienas pavyzdys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 11 gegužės 2009 - 20:25
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 11, 21:14)
Pažadu, paskutinis. Kad ir ką man į tai atrašytumėt.

Kraupkit toliau dėl to, kad savo sūnui per dieną duodu keliasdešimt mililitrų skiestų sulčių, kurių jis nemažą dalį išspjaudo, nes užsimano pakandžiot puoduko snapelį.

Dėl mano mąstymo apie sultis. Pasistengsiu trumpai. Pabandykim kritiškai įvertinti tą antrokų eksperimentą. Dantis iškitęs, negyvas. Ar manot, kad išorinis poveikis jam toks pat, kaip sveikam gyvam, turinčiam kraujotaką, nervus, nuolat atnaujinamą neląstelinį karkasą? Čia tas pats, kas teigti: jei lavonas grynam ore pūna, tai ir gyvas žmogus pus. Antra. Burnoje yra seilės. Žinote visas jų funkcijas ir savybes? (na, bent mokslui žinomas). Tarkim, tokią, kaip lizocimas - antibakterinė medžiaga, bei kitas, palaikančias rūgščių-šarmų pusiausvyrą, ir dar daugiau kitų. Trečia, kodėl tie antrokai nepabandė dantukų palaikyt namie virtam vištienos sultiny arba motinos piene? Kažin, ar ne panašius rezultatus gautų?

Prašom neįžeidinėti mano išsilavinimo ir mąstymo. Esat už mane daug vyresnė, bet elgiatės... Atsiprašant.

Pasitikėt gydytoju vien dėl jo diplomo, ne visada teisinga. Kad ir šioje temoje ne vienas pavyzdys.

VISUPIRMA GIEDRE NUSTOKITE MANE SANTAZUOTI SAVO ASMINEM ZINUTEM. AS MANAU TAI YRA NEPAGARBU IS VIS RASINETI ABIEM FONTAIS. PATI SIULO "TAIKA" IR NEGALI SUSTOTI kaip tas GIRTUOKLIS .
NA NA LIZOCIMAS. Tai gal dar siulote is vis ir dantu nevalyti, nes jeigu pagal jus tai seiles subalansuos musu rugsciu pusiausvyra burnoje:)))) cia tai geras bajeris ir dar is mediko. Is vis nusikalbejote iki negaliu lyginadami su lavonais.
Jus is vis esate zmogus kuris puolate bet ka ir bet kada VISOSE TEMOSE kai tik neatitinka jus nuomones. Visi gydytojai ir visi straipsniai kurie yra parasyti cia tema ne pagal jus yra nieko verti? Beja pastebesiu, kad as iki siol prasiau jusu argumentu. Kadangi jusu nuomones as negerbiu del jusu elgesio, + nepasitikiu jusu kompetencija todel prasau nurodyti literatura. Tai, kad jus cia sklaidotes tiek forume ir man i asmenines zinutes is vis siauba kelia. Nei vienas save gerbentis zmogus sitaip nesielgs.

p.s. http://www.sst.dk/Su...rikkevaner.aspx
Danijos sveikatos ministerijos rekomendacijos. Yra programu - vertimo, isisversite pati. Viena maza eilute sako 0-3 metu vaikams sulciu ir limonado nerekomenduojama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 11 gegužės 2009 - 22:05