Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 10, 07:55)
Man panašiai buvo (bent taip įsivaizduoju iš aprašymo). Praėjo per pora dienų, nieko nedariau. Jei neramu, būtinai pasitikrinkit 4u.gif

QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 10, 08:10)

Ačiū už atsakymus 4u.gif , kol kas dar palauksiu, išsitepiau medum, tai žiūrėsiu unsure.gif Būdavo ir anksčiau man tokių sukietėjimų, kuriuos išvalgius skausmas praeidavo, o šį kartą sukietėjimą dukrytė išvalgė, o skausmas liko doh.gif Gali būti, kad koks vėjas perpūtė vakar unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 05 10, 00:08)
Vaikui kokius tai miltelius išrašė (vaistinje gamino), kad geriau iš maisto geležį įsisavintų.

Folio rūgštis tie milteliai. Aš duodavau irgi, bet nepirkau spec miltukų, sutrindavau tabletę.
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 10, 09:37)
Ačiū už atsakymus  4u.gif , kol kas dar palauksiu, išsitepiau medum, tai žiūrėsiu  unsure.gif  Būdavo ir anksčiau man tokių sukietėjimų, kuriuos išvalgius skausmas praeidavo, o šį kartą sukietėjimą dukrytė išvalgė, o skausmas liko  doh.gif Gali būti, kad koks vėjas perpūtė vakar unsure.gif

man irgi dar kuri laika skausmas buvo likes, nors guzu jau nebebuvo. ir butent toks jausmas buvo ne pirmaisiais zindymo menesiais, o kai karta susuguzavo gerokai veliau. pirmaisiais menesiais kartu su guzu ir skausmas dingdavo... ir tas skausmas - ne tai kad skausmas, bet toks nemalonus pojutis, lyg tempimas, lyg jautrumas, nors krutis jau minksta ir lygi.
as nieko nedariau, praejo savaime.

zinoma, tai nereiskia, kad reikia ignoruoti savo pojucius - tu pati geriausiai zinai savo savijauta ir gali nuspresti, ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(majke @ 2009 05 09, 11:15)
Nu cia kas per daktare? doh.gif  Kur matyta nuo 5 men. gelezi kist vaikam? Na, nebent tyrimai kraujo blogi, tai tada taip  g.gif .Siaip tai nuo 7 girdejau duoda, ir tik tiems, kurie vien MP valgo, berods kazkurioj is skandinavijos saliu...
Vai kaip smagu, kad jum gerai sekasi  thumbup.gif  Po kurio laiko jau nebereiks ir to pridavimo vakarinio mirksiukas.gif  O su saukstuku tai labai fainai valgo maziukai, as irgi stebejausi, kaip cia jiems taip gaunasi  biggrin.gif

TAip Maije, Danijoje. Nes as gyvenu Danijoj ir kadangi mes iki 8 men tik MP gyvenom, man gyd. liepe 1/3 normos gelezies kartais ne kartais pamaisyti - profilaktiskai. Ir manau tai nera jokia bloga gydytoja, nes logikos jau yra. As rasiau jau anskciau, bet tik tokiu atveju kai vaikas valgo tik MP, nes MP nera visai gelezies. Ir ta padaryti 2 k. savaiteje maks. ir nustoti jeigu matosi didesne itaka. As davaiu po 1 lasiuka i vandeniuka 1 k. savaiteje. Jokiu juodu ismatu nebuvo, kai tik pradejom valgyt nustojau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidule: 10 gegužės 2009 - 10:26
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 10, 09:37)
Ačiū už atsakymus  4u.gif , kol kas dar palauksiu, išsitepiau medum, tai žiūrėsiu  unsure.gif  Būdavo ir anksčiau man tokių sukietėjimų, kuriuos išvalgius skausmas praeidavo, o šį kartą sukietėjimą dukrytė išvalgė, o skausmas liko  doh.gif Gali būti, kad koks vėjas perpūtė vakar unsure.gif

Tik tu nejuokauk, jeigu pakils temperatura, butinai kreipkis pagalbos. Tik negaliu aptarti, kur Vilniuje ja rasti.
Laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(largoconfuoco @ 2009 05 09, 15:00)
o kas del kruopu?nepradeti primaitinimo kruopu kosemis? nes "sveikapradzia" kursuose gyd. E. Markuniene patare butent nuo kruopu pradet,o ne nuo darzoviu.
taip ir darem - nuo 6 men. valge dukryte avizu, kvieciu, mieziu koses. dabar pridejau bulve ir truputi morkos.

Gliutenas yra didelio molekulinio svorio baltymas - tai reiskia jis yra sunkiai visrkinamas. Todel mes privalge koses jauciames sotus. Kas pradeda vaiko mityba nuo tokiu baltymu??? Na ir gydytoja??? doh.gif Butent avizose, kvieciuose ir mieziuose yra gliuteno, kuris yra alergenas. Laimingi jieiu jums tai neislindo i alergijas. Gliuteno neturi ryziai ir kukuruzai. Todel daugelis mazyliu misinuku pagaminti siuo pagrindu. Ziurekite kitos firmos tiesiog pabgrezia GLIUTEN-FRI.
Taip - Yra dvi nuomones vieni sako nuo kosiu, kiti nuo darzoviu. As rinkausi darzoves, nes tai yra sveika pradzia ir pati logiskiausia pradzia.
Atsakyti
Giedre informacijai vienas is 100 straispniu tame tarpe apie "sveikas sultis" http://aplinkotyram....tas.lt/pvz1.htm

O siaip tai sultys yra juk koncentruotos, todel jos logiskai turi daugaiu rugsciu nei vaisius. Ir vienas ir kitas daro poveiki dantukams. Prisimnk jausma kada "atsimpa dantys" kai valgai daug obuoliu. Kitu zmoniu dantys net ir suaugusiu nepernesa grynu sulciu.

O siaip tai visi nevirti vaisiai turetu buti siulomi nuo 6-8 men, kada jau imunine sistema yra pasiformavusi. Kodel vaisius grieztai draudziama valgyti po chemoterapiju gydant kraujo vezines ligas, nes tuo metu iminine sistema yra numusta, o pas vaika ji yra dar nesusiformavusi. Vaisiuose kad gerai plautuose yra virusu. KO mes mirtingieji - nesusidure net nenumanome. Ne i tema, bet vat zinau viena vyruka, kuris po chemiju (jo imunke buvo labai nusodinta) numire nuo vynuogiu, nes juose buvo uzkratas.

Taip, kad as tos nuomones, kad sultys yra tas pats kas limonadas, po ju reikia duoti vandens, kad bent rugtis apskalauti. Kol vaikui dantukai nera susiformave ir dantuku valymas nera rutina, as rinkausi sultis duoti tik naturalias skiestas ir tik nuo 1,5 metu.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 10, 11:35)
Gliutenas yra didelio molekulinio svorio baltymas - tai reiskia jis yra sunkiai visrkinamas. Todel mes privalge koses jauciames sotus. Kas pradeda vaiko mityba nuo tokiu baltymu??? Na ir gydytoja???  doh.gif  Butent avizose, kvieciuose ir mieziuose yra gliuteno, kuris yra alergenas. Laimingi jieiu jums tai neislindo i alergijas. Gliuteno neturi ryziai ir kukuruzai. Todel daugelis mazyliu misinuku pagaminti siuo pagrindu. Ziurekite kitos firmos tiesiog pabgrezia GLIUTEN-FRI.
Taip - Yra dvi nuomones vieni sako nuo kosiu, kiti nuo darzoviu. As rinkausi darzoves, nes tai yra sveika pradzia ir pati logiskiausia pradzia.

Radau atsakyma kurio norejau klausti, kaip ir largoconfuoco dalyvavau seikos pradzios kursuose, bet mums iki 6 men dar geras menesiukas. Bet po paskaiteles, kuri turejo ivesti aiskumo, dar labaiu susipainiojau. Zinau, kad butent kvieciu labiausiai del gliuteno reikia vengti, kaip alergijos.
Ir dar siuose kursuose i antra plana pastate maistine verte kosyciu. Siule virti ir paskau tik sildyti kosytes, o juk maistine verte krenta vien jau nuo stovejimo ir salycio su oru, ka jau kalbet nuo pakartotinio sildymo.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 10, 10:44)
man irgi dar kuri laika skausmas buvo likes, nors guzu jau nebebuvo. ir butent toks jausmas buvo ne pirmaisiais zindymo menesiais, o kai karta susuguzavo gerokai veliau. pirmaisiais menesiais kartu su guzu ir skausmas dingdavo... ir tas skausmas - ne tai kad skausmas, bet toks nemalonus pojutis, lyg tempimas, lyg jautrumas, nors krutis jau minksta ir lygi.
as nieko nedariau, praejo savaime.

drinks_cheers.gif Ir man atrodo, kad tas nemalonus pojūtis dėl to, kad viskas atsitiko ne žindymo pradžioj. Tada krūtys buvo "įpratusios guzuotis" ir iš to džiaugsmo, kad guzai išnyko, nejausdavom tempimo, skausmo.

Bet jei neramu ar dar kitų pojūčių yra, nepakenks pasitikrint ir išgirst, kad viskas gerai mirksiukas.gif O jei ne, neįsisenės bėdelė mirksiukas.gif

Nidule, šaunu, kad turite tvirtą nuomonę ir jos laikotės 4u.gif Aš turiu kiek kitokią (kad steriliai ir 100% ekologiškai auginti vaikai bus neatsparūs nei infekcijoms, nei vaistams, jei prireiktų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GiedrėM: 10 gegužės 2009 - 15:50
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 10, 16:44)
drinks_cheers.gif  Ir man atrodo, kad tas nemalonus pojūtis dėl to, kad viskas atsitiko ne žindymo pradžioj. Tada krūtys buvo "įpratusios guzuotis" ir iš to džiaugsmo, kad guzai išnyko, nejausdavom tempimo, skausmo.

Bet jei neramu ar dar kitų pojūčių yra, nepakenks pasitikrint ir išgirst, kad viskas gerai mirksiukas.gif  O jei ne, neįsisenės bėdelė mirksiukas.gif

Nidule, šaunu, kad turite tvirtą nuomonę ir jos laikotės 4u.gif  Aš turiu kiek kitokią (kad steriliai ir 100% ekologiškai auginti vaikai bus neatsparūs nei infekcijoms, nei vaistams, jei prireiktų)

Giedre mano nuomone su "steriliai" nieko is vis neturi bendro. Mano mergaite auginama ne steriliai, bet pagal siandienos rekomendacijas, kurios yra manau tikrai geros ir istirtos bei placiai paaiskintos . Cukraus ir rugsciu kombinacija mazam leliukui tai nesterilumas, tiesiog mamos isitikinimas, kad tai ok - nes tai tirkai skanu. ir zinokite man irgi tai ok. kaip kiti augina savo vaikus. Bet kadangi jau palieteme sia tema, tai atkreipiau demesi i tai, kad as jau bent pati turiu 3 gyvus pavyzdzius kada mamos grynai sugadino vaikams dantukus ir priezastis buvo pastovios sultys. As tikrai nenoriu ispuvusiu dantu savo vaikui, o garantuoti, kad jos dantukai atlaikys sultis - negaliu, todel stengiuosi ta derinti su sveiku protu. 4u.gif
Atsakyti
Dar dėl košių. tuose pačiuose kursuose minėjo, kad pvz. Indijoje primaitinimas pradedamas nuo vaisių tyrelių ir košių pobūdis labiau priklauso nuo klimato, tradicijų. Lietuviams nuo seno buvo įpratos kruopų košės.
Avižas, miežius pasirinkau dėl to, kad dukrytė retokai tuštindavosi, o šios kruopos nekietina vidurių, skirtingai nei ryžiai. (nors pagal jūsų parašymą turėtų būt priešingai... g.gif )
nežinau, bet gyd. Markūnienės autoritetu neteko suabejoti, tad ir pasitikėjau. unsure.gif
o ir pati "sveikapradzia" mokyklele vis akcentuoja, kad jie remiasi Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, naujausiais moksliniais tyrimais. tai ne kokia pediatre sugalvojusi, kad nuo 7 men. reikia mesa duot... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo largoconfuoco: 10 gegužės 2009 - 20:16
QUOTE(largoconfuoco @ 2009 05 10, 21:07)
Dar dėl košių. tuose pačiuose kursuose minėjo, kad pvz. Indijoje primaitinimas pradedamas nuo vaisių tyrelių ir košių pobūdis labiau priklauso nuo klimato, tradicijų. Lietuviams nuo seno buvo įpratos kruopų košės.
Avižas, miežius pasirinkau dėl to, kad dukrytė retokai tuštindavosi, o šios kruopos nekietina vidurių, skirtingai nei ryžiai. (nors pagal jūsų parašymą turėtų būt priešingai...  g.gif )
nežinau, bet gyd. Markūnienės autoritetu neteko suabejoti, tad ir pasitikėjau.  unsure.gif
o ir pati "sveikapradzia" mokyklele vis akcentuoja, kad jie remiasi Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijomis, naujausiais moksliniais tyrimais. tai ne kokia pediatre sugalvojusi, kad nuo 7 men. reikia mesa duot...  blink.gif

Taip kruopos nekietina viduriu - butent del gliuteno. Kai kurie vaikuciai gali net ir viduriuoti po kurio laiko. Na Skandinavijos praktika yra taip pat saltu krastu praktika, bet rekomenduoja padeti darzovemis ir vaisiais visose knygose ir kursuose ar forumuose. Labai akcentuoja kopustinius augalus, o is vaisiu kriausiu - bananu - obuoliu tyreles (spec paruostas), kurios nuo 8 men yra pamaisomos kruopomis. Tiesiog pasiziurekite ka siulo HIPPAs nuo pradziu: butent darzovienes ir obuoliu - kriausiu tyreles, slyvuciu yra kaip ir atskira tyrele reguliuoajnti ir kruopas iveda jau veliau. Zinoma darykite kaip isitikine ir kokiais saltiniais pasitikite. Skirtingose salyse skirtingos linijos. Man Skandinavu labai tinka, nes man logiskiausiai atsako i kylancius klausimus. Butent kodel rekomenduojama taip, o ne kitaip, o ne kokia yra praktika. Man priimtiniausia darzovine politika, galu gale zinau, kad ji tikrai nepakenks, o kruopines siek tiek bijojau del alergiju nes as pati labai alergiska.
Atsakyti