Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Giedre as sultis pradejau duoti tik nuo 1,5 metu o gal net ir veliau. Mano geros drauges anuke dave mergaitei sultis nuo puses metu, dantys visi supuve. Gydytoja man sake, kad tai tas pats kas duoti cocacola, nors skamba labai naturaliai ir nekaltai, bet rezultatas g.b. labai blogas, kadangi sultyse yra rugscui kurios su cukrumi yra "Molotovo kokteilis dantukams". Mano draugo berniukas lygiaitaip pat buvo girdomas sultytem, visai nekaltom - visi dantukai supuve. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 05 08, 18:12)
o sakyk Nidule, kada obuoliuką duot?ir kas tie geležies lašeliai unsure.gif kažkaip apart MP nieko po kol kas neduodam unsure.gif o dėl maitinimo-tai jei išimčiau vieną-tai dar sumažėtų doh.gif pakentėsiu, bet vaikui į košytes įpilt bus ką 4u.gif

Visais zaliais vaisiais palauk bent jau iki 8 men., nors obuoliukas jeigu saldus pamaisytas su bananu tai jeigu nori - zinoma duok, bet ne anskciau 6 men. O gelezis tai kaip as minejau ir Ausra matau raso, kad ji yra tokia blogiete. Gelezis viesiems ir suaugusiems kietina vidurius ir isbalansuoja. Bet musu gyd. rekomendavo duoti gelesi 1/3 normos, t.y. po lasiuka - du (nors rekomenduojami 8) kas trecia diena kokias 2 sav., po to nutraukti menesi ir vel pakartoti, jeigu neduoda salutiniu reiskiniu. Plius tik tuo atveju jeigu maitinama tik krutimi. Jeigu primaitinama to daryti negalima. Gelezis yra lasiuku formos, juos atidarius jie galioja 6 sav.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 05 08, 19:31)
gelezis laaabai isbalansuoja virskinimo sistema. Mums daktare kala jau nuo 5 menesio kad gerti, bet as neduodu...tariausi su daug mamu ir daktaru ir vistik viska apsvarscius rizikuoju ir neduodu toliau. Taip kad atsargiai su ta gelezim.

Nu cia kas per daktare? doh.gif Kur matyta nuo 5 men. gelezi kist vaikam? Na, nebent tyrimai kraujo blogi, tai tada taip g.gif .Siaip tai nuo 7 girdejau duoda, ir tik tiems, kurie vien MP valgo, berods kazkurioj is skandinavijos saliu...

QUOTE(Rita003 @ 2009 05 09, 09:56)
Su jusu mamytes optimizmu, mum sekasi visai neblogai  4u.gif . Ryte tikrai pabandziau nusitraukti pienuka ir man pavyko  drinks_cheers.gif , nors nedaug jo nusitraukiu, bet vakare jis labai pravercia kai mano pienelio po ilgos dienos tikrai siek tiek buna maziau nei rytais. O kaip graziai dukryte valgo is saukstelio biggrin.gif , negalejau patiket kad taip puikiai mums iseis .
Visom labai labai aciu  uz patarimus ir palaikyma 4u.gif  4u.gif  4u.gif .

Vai kaip smagu, kad jum gerai sekasi thumbup.gif Po kurio laiko jau nebereiks ir to pridavimo vakarinio mirksiukas.gif O su saukstuku tai labai fainai valgo maziukai, as irgi stebejausi, kaip cia jiems taip gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 08, 19:05)
Beveik visos kruopos turi gliuteno, koks medikas patarines tokias nesmoanes, plaukai stojasi ant galvos? Kas juos mokslino? 

o kas del kruopu?nepradeti primaitinimo kruopu kosemis? nes "sveikapradzia" kursuose gyd. E. Markuniene patare butent nuo kruopu pradet,o ne nuo darzoviu.
taip ir darem - nuo 6 men. valge dukryte avizu, kvieciu, mieziu koses. dabar pridejau bulve ir truputi morkos.
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 08, 17:05)
Kristina tik ne nuo morkos! Morka netinka nes sunkiai virskinama tiek virta, tiek nevirta.

mes pradėjome nuo morkos.....nes domėjausi nuo ko geriausia, tai mamų žurnaluose buvo pirma morka bulvė.....mums viskas l. tiko...trečią įvedėm kopūstą thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 08, 21:15)

Čiulptuko blogis mums pasireiškė dabar doh.gif  Sūnus gauna tris kartus per dieną košės (suvalgo jos nemažai), pavakariam kokio vaisiaus ar natūralaus jogurto su vaisium - kaip ir sotus, MP nereikia pasisotinimui. O soskę irgi paskutiniu metu gana dažnokai laiko įsikandęs - ramus, ir čia krūtis su MP nereikalingi.

o mums čiulptukas l.pagelbėjo kai buvo sunkiausi momentai...pilvo raižymai ir t.t.....o krūtį visada dažnai duodu ir dabar....o kad čiulptukas šiuo metu jau išmestas nes visai nereikalingas.....bet tada tikrai reikėjo ir padėjo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotė: 09 gegužės 2009 - 18:29
Sveikos, iskart atsiprasau, kad rasau be lietuvisku raidziu, bet pas mane klaviaturoje nera tokiu

Taigi, mums siandien jau 10 dieneliu ir turbut kaip ir dauguma nauju mamyciu esu labai apsimetus. Mazyle labai rami, daug miega. Is vienos puses gerai turinty toki vaikiuka, o is kitos puses neramu del pieniuko. Mazyle uzmigus gali neatsikelti ir 5 valandas ir daugiau... pavyzdziui siankt uzmigom 12 valanda, o atsikelem tik 9 ryto diena taip pat, jeijgu jos nezadini intervalai tarp atsibudimu mazdaug 5 valandos. Taigi ka daryt su tokia miegaliuke? ar zadint per jega tam, kad pamaitinti? ar leisti miegoti jai kiek nores (tiek diena, tiek nakti)... ir jejgu nezadinsiu jos bei leisiu miegot kiek ji nori ar nuo tokio ganetinai reto maitinimo man nedings pienukas?
ir dar kokia beda - kairi papa mazule ima be problemu, o vat desini - muistos, malas, spjauna ir t.t. ir nezinau ka daryti, kad imtu ji man ji be problemu, nes nesinoretu, kad pieniukas dingtu.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 09, 10:17)
Giedre as sultis pradejau duoti tik nuo 1,5 metu o gal net ir veliau. Mano geros drauges anuke dave mergaitei sultis nuo puses metu, dantys visi supuve. Gydytoja man sake, kad tai tas pats kas duoti cocacola, nors skamba labai naturaliai ir nekaltai, bet rezultatas g.b. labai blogas, kadangi sultyse yra rugscui kurios su cukrumi yra "Molotovo kokteilis dantukams". Mano draugo berniukas lygiaitaip pat buvo girdomas sultytem, visai nekaltom - visi dantukai supuve.  unsure.gif

O mane maitino klijukais, nuo 2 mėn davė obuolio, netrukus ir sulčių namie spaustų, dantukų pirmais metais tikrai nevalė, o jie patys thumbup.gif

Tęsiant offtopicą blush2.gif Kuo sultys blogiau už vaisius? g.gif

Papildyta:
QUOTE(Agotė @ 2009 05 09, 19:33)
o mums čiulptukas l.pagelbėjo kai buvo sunkiausi momentai...pilvo raižymai ir t.t.....o krūtį visada dažnai duodu ir dabar....o kad čiulptukas šiuo metu jau išmestas nes visai nereikalingas.....bet tada tikrai reikėjo ir padėjo

Pavydžiu ax.gif Jums nors buvo reikalas jį duot. O mums jokio, kai dabar pagalvoju unsure.gif Dabar sūnus valgo tik naktim MP, kūtys gal per dvi paras prisitaikė, t.y. tik dvi dienas nusitraukinėjau, o dabar per dieną tiek daug nebeprisigamina.
Atsakyti
Aš dieną savo merginai sunkiai įsiūlau krūtį, o šiandien pusę dienos buvom išvažiavę, tai niekaip krūties neėmė schmoll.gif dairėsi tik naujoj vietoj ir niekaip. Dabar sėdžiu skaudančia kaire krūtim siaubingai doh.gif sukietėjimas baisus pasidarė, grįžus mažė pavalgė, dar nusitraukiau, bet skauda nerealiai. Užsidėjau kopūsto lapą ir laukiu, gal praeis unsure.gif Šitoj krūty vis būdavo tokių pakietėjimų, bet mažė išvalgydavo ir viskas ok, praeidavo, bet taip, kaip šiandien, neskaudėdavo verysad.gif Kažkaip gerokai neramu... unsure.gif
Atsakyti
Dėl geležies- ne tik bendro kr. tyrimo reik, bet ir "geležies atsargų"
ir pradėt nuo mitybos- produktų, kurie turi daugiau geležies (tai, kas gaunama su maistu- daug geriau įsisavinama)
Vaikui kokius tai miltelius išrašė (vaistinje gamino), kad geriau iš maisto geležį įsisavintų.
Atsakyti
Mano krūties būklė šiandien negerėja - guzų nėra, temperatūros taip pat nėra, bet skauda ir tempia vis tiek cray.gif Sakykit, kur reikia kreiptis, kad koks gydytojas apžiūrėtų? Ar čia į ligoninę kokią važiuoti (gal į Antakalnį?) Gal ką patarsit?
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 10, 08:47)
Mano krūties būklė šiandien negerėja - guzų nėra, temperatūros taip pat nėra, bet skauda ir tempia vis tiek  cray.gif Sakykit, kur reikia kreiptis, kad koks gydytojas apžiūrėtų? Ar čia į ligoninę kokią važiuoti (gal į Antakalnį?) Gal ką patarsit?

Man panašiai buvo (bent taip įsivaizduoju iš aprašymo). Praėjo per pora dienų, nieko nedariau. Jei neramu, būtinai pasitikrinkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 10, 09:47)
Mano krūties būklė šiandien negerėja - guzų nėra, temperatūros taip pat nėra, bet skauda ir tempia vis tiek  cray.gif Sakykit, kur reikia kreiptis, kad koks gydytojas apžiūrėtų? Ar čia į ligoninę kokią važiuoti (gal į Antakalnį?) Gal ką patarsit?

Pasiskambink- http://www.zindymas.lt/node/254
4u.gif
Atsakyti