Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(renatuxxx @ 2009 05 08, 15:49)
Mes irgi tik 200g per men priaugom verysad.gif  tai va liepia misinuka duot doh.gif tai va galvoju kad gal po truputi pradesim koses ragaut nes manau vis geriau nei misinukas g.gif Nes pienelio tikrai yra ir vaikutis pavalgo is vienos kruties viena maitinima bet visada dar pasiulau kita bet niekad neima. Tai galvociau jei jau truksta pienelio ir vaikas nedavalges tai vistiek piktas butu. Tai vat nezinau kaip cia dabar su tuo primaitinimu darysim g.gif

as tai manau neskubekit....is savo patirties galiu pasakyt....oj kiek vargo su pilvukais atsirado kai pradejom primaitinti...tai uzkieteja, tai suskysteja, tai pucia pilvus, nu zodziu...manau geriau leisti vaiko virskinimo sistemai subresti. As irgi pradejau primaitinti 5.5 men, nesulaukiau 6 pilnu, tiesiog nebepakeliau aplinkiniu spaudimo...dabar galvoju kad be reikalo...aisku, nieko tragisko labai nenutiko, bet dabar tikrai neskubeciau...
Dabar ne apie maitinima bet pasiguosiu....jauciuosi siaubingai....prisipazinsiu jums - esu kelis kart pliaukstelejus Nojukui kai jau isvede is kantrybes verysad.gif ir ka jus sau manot..dabar jis musa broliuka verysad.gif pati kalta, taip ismokiau...bet ka dabar daryt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuxxx @ 2009 05 08, 15:49)
Mes irgi tik 200g per men priaugom verysad.gif  tai va liepia misinuka duot doh.gif tai va galvoju kad gal po truputi pradesim koses ragaut nes manau vis geriau nei misinukas g.gif Nes pienelio tikrai yra ir vaikutis pavalgo is vienos kruties viena maitinima bet visada dar pasiulau kita bet niekad neima. Tai galvociau jei jau truksta pienelio ir vaikas nedavalges tai vistiek piktas butu. Tai vat nezinau kaip cia dabar su tuo primaitinimu darysim g.gif

As jau siandien per pietus isbandziau misini.. Prisivargau doh.gif Mazoji is buteliuko valgyt nemoka, kramto zinduka, zvengia biggrin.gif Vyresnioji lipa ant galvos, jai gi irgi reikia pabandyt - naujove namuose doh.gif Tai su sauksteliu pagirdziau, gal tik 100 ml sugere, dar kazkiek islaisciau aplink... doh.gif Paskui isikabino i papuli, pavalge ir uzmigo unsure.gif Terlione ir tiek, tas misinys...
Atsakyti
Dėl primaitinimo:
mes pradėjom nuo bulvės (su šiek tiek MP), po trijų dienų bandėm morkytę, dar po kokių 5 dienų kopūsto lapą ir t.t. MP į daržovienes pyliau gal tik pirmą savaitę, po to nebepyliau. Nuo virtos morkytės labai kietėjo viduriukai, tai atsargiai. Daržovienę valgom gerai ir po daržovienės niekaip neimdavo papuko dukrytė, todėl natūraliai pakeitėm vieną maitinimą koše be papuko. Iš pradžių nieko neužsigerdavo, dabar šiek tiek šilto vandenuko atsigeria po košės.

QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 08, 14:41)
Na, gal aš būsiu išimtis, patvirtinanti taisyklę verysad.gif  Jau rašiau, kad mano pipiras nebeima krūties. Tai va. Situacija nesikeičia jau apie savaitę. Tik įsigudrinau naktį miegančiam įdėt krūtį į burnytę, tada pavalgo. Taip kokius tris kartus, per juos per dieną pritvinkusios krūtys visai ištuštėja. O dieną stengiuosi duot dažniau atsigert sulčių. Ir kuo mažiau soskės schmoll.gif  Be to, pradėjo migdytis tik ant rankų, ko niekada nebuvo unsure.gif

drinks_cheers.gif  Ir neatprastų anksčiau laiko nuo krūties

Mano mergina krūtį ima tik primigusi ir naktį miegodama. Pienuko sumažėjo jau pas mane, bet kad jai daugiau nereikia, tai ir nepergyvenu. O mano migdosi ant rankų visada ir aš džiaugiuosi, kad apskritai migdosi biggrin.gif ir kokią 22 val užmiega, nes būdavo su MB po 4 val. migdydavom ir iki kokių 2 val. nakties, kol mažesnė būdavo, dabar užmiega tik nešiojama nešioklėj, na bet apie miegą jau atskira tema doh.gif

Čiulptuko neimdavo niekada. Aš tik rašydama dėl čiulptuko turėjau omeny, kad gal geriau duoti čiulptuką, o ne buteliuką su mišiniu, nes iš čiulptuko bent jau nebėga maistas ir nėra lengviau valgyt negu iš krūties, kad vaikutis, pajutęs lengvesnį būdą maitintis, neatsisakytų krūties , jeigu mama jau duoda mišinio, nors vaikiukui ir svorio užtenka ir sisioja, tuštinasi normaliai unsure.gif Žinoma, geriau turėt kantrybės ir duoti žįsti tiek, kiek vaikiukas nori.

Dar pasakykit man mamos, darydavau grūdinę košę su MP (nusitraukdavau), bet visos košės su MP skystėja ir pasidaro kaip vandenukas po poros minučių. Ar čia visoms taip, ar tik mano MP kažkoks tirpiklis blush2.gif ? Bandžiau kokias 5 skirtingų firmų užpilamas kruopų košes su MP ruošt, viskas veltui, skystėja ir konsistencija kaip vandenuko pasidaro (nors instrukcijoj paruošimo parašyta, kad galima daryt su MP) doh.gif O su vandeniu darant, kaip tik kuo toliau tuo tirštesnė darosi, bet dukrytė nevalgo ant vandens ruoštos košės schmoll.gif
Atsakyti
del tu kosiu uzpilamu - man su MP irgi nieko nesigaudavo, pirkdavau arba pieniskas tada jau su misinuku arba be misinuko tai tada pridedavau vaisines tyreles(pirkdavau is parduoduves www.sveikiproduktai.lt, tik tos ekologiskos yra be cukraus, paprastos kur parduotuvese, bent kiek maciau visos su cukrum...)
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 05 08, 11:53)
man ir jau neužilgo prasidės ragavimai, bet aš girdėjau kad reikia nuo morkos pradėt ax.gif po to įvesti bulvytę ...po to kitas daržoves...kaip daktarė sako, reikia išimt vieną maitinimą, bet aš neišimsiu, nes ir taip pienelio trūksta...nebedaug gaminasi verysad.gif ir dar...taip atsibodo nusitraukinėt doh.gif siaubas kažkoks  doh.gif sukandus dantis nusitraukinėt einu verysad.gif

Kristina tik ne nuo morkos! Morka netinka nes sunkiai virskinama tiek virta, tiek nevirta. Cia sovietu zababonas su ta morka. Ir bulve ne visai gerai, bet nieko. Geriausia pradeti nuo cukinijos, kalafijoro, kopustuko, brokolio /nes daug gelezies ir kalio/ be jokiu drusku, nes lelius dar nesupranta skonio kaip mes. Po to ivesk bulve ir nekeisk nieko apie 2-3 savaites. Beveik visos kruopos turi gliuteno, koks medikas patarines tokias nesmoanes, plaukai stojasi ant galvos? Kas juos mokslino? Maitinimu neisiminek, kiek turi tiek duok, o jauti kad kuri maitinima maziausiai turi, tai pamaitink, palauk pusvalanduka ir pasiulyk dazovienes.
Jau laikas duoti gelezies laseliu tik nepersudyk, nes nesveika, galima pakenkti daugiau nei padeti. Bet vitamino reikia jau.
Papildyta:
GiedreM, sukciu duot nera labai geras sprendimas . Sultys yra siaubas dantukams. Musu dantu gydytoja is vis reke ant manes, kai pasakiau, kad duodam siek tiek sulciu. As sita zinojau, bet maze megsta. Iki pusantru metu pienas, vandeniukas, sultys tik naturalios spaustos. TAi stengiuosi pati praspausti obuoli su morka koki arba turiu toki dar rusisku obuoliu sulciu trilitriakuose - absoliuciai naturaliu tai skiedziu su vandeniu ir patirpinu rudo cukraus, to fruktozinio kad pasibalansuotu. O siaip is tetrapaku neduodu, nes ten parasyta, kad gamina is koncentratu. Beja nezinau gal ir tu spaudi, bet parasiua del to kad tiesiog uzkliuvo del sultyciu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 08, 18:05)
Kristina tik ne nuo morkos! Morka netinka nes sunkiai virskinama tiek virta, tiek nevirta. Cia sovietu zababonas su ta morka. Ir bulve ne visai gerai, bet nieko. Geriausia pradeti nuo cukinijos, kalafijoro, kopustuko, brokolio /nes daug gelezies ir kalio/ be jokiu drusku, nes lelius dar nesupranta skonio kaip mes. Po to ivesk bulve ir nekeisk nieko apie 2-3 savaites. Beveik visos kruopos turi gliuteno, koks medikas patarines tokias nesmoanes, plaukai stojasi ant galvos? Kas juos mokslino?  Maitinimu neisiminek, kiek turi tiek duok, o jauti kad kuri maitinima maziausiai turi, tai pamaitink, palauk pusvalanduka ir pasiulyk dazovienes.
Jau laikas duoti gelezies laseliu tik nepersudyk, nes nesveika, galima pakenkti daugiau nei padeti. Bet vitamino reikia jau.
Papildyta:
GiedreM, sukciu duot nera labai geras sprendimas . Sultys yra siaubas dantukams. Musu dantu gydytoja is vis reke ant manes, kai pasakiau, kad duodam siek tiek sulciu. As sita zinojau, bet maze megsta. Iki pusantru metu pienas, vandeniukas, sultys tik naturalios spaustos. TAi stengiuosi pati praspausti obuoli su morka koki arba turiu toki dar rusisku obuoliu sulciu trilitriakuose - absoliuciai naturaliu tai skiedziu su vandeniu ir patirpinu rudo cukraus, to fruktozinio kad pasibalansuotu. O siaip is tetrapaku neduodu, nes ten parasyta, kad gamina is koncentratu. Beja nezinau gal ir tu spaudi, bet parasiua del to kad tiesiog uzkliuvo del sultyciu.  lotuliukas.gif

o sakyk Nidule, kada obuoliuką duot?ir kas tie geležies lašeliai unsure.gif kažkaip apart MP nieko po kol kas neduodam unsure.gif o dėl maitinimo-tai jei išimčiau vieną-tai dar sumažėtų doh.gif pakentėsiu, bet vaikui į košytes įpilt bus ką 4u.gif
Atsakyti
gelezis laaabai isbalansuoja virskinimo sistema. Mums daktare kala jau nuo 5 menesio kad gerti, bet as neduodu...tariausi su daug mamu ir daktaru ir vistik viska apsvarscius rizikuoju ir neduodu toliau. Taip kad atsargiai su ta gelezim.
Atsakyti
Sveikutes, mamytes, reikia jusu patarimo. trecia diena vaikas po 5, maximum 10 min pazinda kruti ir meta. anksciau zisdavo po 30 min kiekviena kruti.sakyciau pienuko nebutu, paspaudziu...fontanas tryksta. spjauna kruti ir inkscia, verkia, kartais iki pamelynavimo. niu nezinau, man jau nervai nelaiko kas jam gali but...ar cia jis taip issidirbineja kazkur tik po 60-80 g taip prisitraukia (matau pasverus)ir viskas, paskui nei pro kur neikisi. sakyciau krutis suminksteja, na bet ji visada minksta...vaikui itariu maisto maza kai tiek tevalgo, nebezinau ka daryt... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidule @ 2009 05 08, 18:05)
GiedreM, sukciu duot nera labai geras sprendimas . Sultys yra siaubas dantukams. Musu dantu gydytoja is vis reke ant manes, kai pasakiau, kad duodam siek tiek sulciu. As sita zinojau, bet maze megsta. Iki pusantru metu pienas, vandeniukas, sultys tik naturalios spaustos. TAi stengiuosi pati praspausti obuoli su morka koki arba turiu toki dar rusisku obuoliu sulciu trilitriakuose - absoliuciai naturaliu tai skiedziu su vandeniu ir patirpinu rudo cukraus, to fruktozinio kad pasibalansuotu. O siaip is tetrapaku neduodu, nes ten parasyta, kad gamina is koncentratu. Beja nezinau gal ir tu spaudi, bet parasiua del to kad tiesiog uzkliuvo del sultyciu.  lotuliukas.gif

Duodu vaikiškas sultis (kurios vakuumu konservuojamos) rolleyes.gif , skiedžiu su virintu vandeniu per pusę. Dabar per dieną gaunas apie 100ml tų grynų sulčių. O kuo tokios sultys blogesnės už rusiškų obuolių su ruduoju cukrumi? g.gif Arba natūraliai spaustos: juk jose taip pat yra ir fruktozės, ir įvairių rūgščių g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 08, 16:30)
Čiulptuko neimdavo niekada. Aš tik rašydama dėl čiulptuko turėjau omeny, kad gal geriau duoti čiulptuką, o ne buteliuką su mišiniu, nes iš čiulptuko bent jau nebėga maistas ir nėra lengviau valgyt negu iš krūties, kad vaikutis, pajutęs lengvesnį būdą maitintis, neatsisakytų krūties , jeigu mama jau duoda mišinio, nors vaikiukui ir svorio užtenka ir sisioja, tuštinasi normaliai  unsure.gif Žinoma, geriau turėt kantrybės ir duoti žįsti tiek, kiek vaikiukas nori.

Čiulptuko blogis mums pasireiškė dabar doh.gif Sūnus gauna tris kartus per dieną košės (suvalgo jos nemažai), pavakariam kokio vaisiaus ar natūralaus jogurto su vaisium - kaip ir sotus, MP nereikia pasisotinimui. O soskę irgi paskutiniu metu gana dažnokai laiko įsikandęs - ramus, ir čia krūtis su MP nereikalingi.
Atsakyti
Kirstinita , atsargiai su gelezimi. Sveikiems vaikiukams, maitinamiems krutimi, jokie vitaminai apart vit. D yra nereikalingi. Gelezis gali buti skiriama, jeigu jos truksta. O ar truksta, nustatoma atliekant kraujo tyrima.
Neeksperimentuok su savo vaikeliu.
Daug informacijos gali pasiskaityti stai cia sveika pradzia
Beje, siame puslapyje gali ir pati uzduoti rupimus klausimus.
Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 05 08, 17:12)
o sakyk Nidule, kada obuoliuką duot?ir kas tie geležies lašeliai unsure.gif kažkaip apart MP nieko po kol kas neduodam unsure.gif o dėl maitinimo-tai jei išimčiau vieną-tai dar sumažėtų doh.gif pakentėsiu, bet vaikui į košytes įpilt bus ką 4u.gif

Tikrai neduočiau jokių geležies lašiukų neatlikus kraujo tyrimo ir neįsitikinus, kad to tikrai reikia schmoll.gif

QUOTE(Juratelele @ 2009 05 08, 21:21)
Kirstinita , atsargiai su gelezimi. Sveikiems vaikiukams, maitinamiems krutimi, jokie vitaminai apart vit. D yra nereikalingi. Gelezis gali buti skiriama, jeigu jos truksta. O ar truksta, nustatoma atliekant kraujo tyrima.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 07, 22:06)
Aš apie tris mėnesius nusitraukdavau rytais pienuką (iš tos, kur valgė ir kitos krūties, iki kito maitinimo prisipildydavo papukai), kai jo daugiausia būdavo ir sugirdydavau vakarais, kai jausdavau, kad jo mažei neužtenka vakare  drinks_cheers.gif

Su jusu mamytes optimizmu, mum sekasi visai neblogai 4u.gif . Ryte tikrai pabandziau nusitraukti pienuka ir man pavyko drinks_cheers.gif , nors nedaug jo nusitraukiu, bet vakare jis labai pravercia kai mano pienelio po ilgos dienos tikrai siek tiek buna maziau nei rytais. O kaip graziai dukryte valgo is saukstelio biggrin.gif , negalejau patiket kad taip puikiai mums iseis .
Visom labai labai aciu uz patarimus ir palaikyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Atsakyti