Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(majke @ 2009 05 07, 18:46)
O pienelio UZTEKS, tik nepergyvenk, verciau nakti, paryciais po maitinimu nusitrauk - tada jo daugiausia - sugirdysi saukstuku kai vakare striuka vietoj kokio misinio.

Aš apie tris mėnesius nusitraukdavau rytais pienuką (iš tos, kur valgė ir kitos krūties, iki kito maitinimo prisipildydavo papukai), kai jo daugiausia būdavo ir sugirdydavau vakarais, kai jausdavau, kad jo mažei neužtenka vakare drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 07, 11:13)
Mano lelytei dar tik 12 dienu, o ji jau ragavo misinuko. Jau trecia para kaip nuo 17 iki 23 val. ji nepaleidzia papuko ir pastoviai verkia, jauciu pati kad krutine per tas valandas tikrai buna issisemusi ir joje pienuko nebelike  verysad.gif
O ka dar kalbeti apie nugrauztus spenelius, kuriu dar nespejau uzsigydyti  doh.gif  .

Vakarais visi būnam nuvargę nuo dienos darbų mirksiukas.gif
ir vakarais pienelis LIESIAUSIAS, todėl gerit suvirškinamas, ir vėl prašoma mirksiukas.gif o dar noras būt kartu, mamos artumas. Devynis mėnesius 24val. per parą kartu buvot 4u.gif tai dabar bent pavakarojat, o tu įsitaisyk patogiai ir mėgautis, pati stenkis nusnūst, nes greit praeis ilgi kabojimai mirksiukas.gif
Kaip ima krūtį? Ar apima ir rudą laukelį? Taisyklingai žindant neturi skaudėt, ir nugraužtų spenelių neturi būti,- ar nereik koreguot apžiojimo?
http://www.breastfee...tive_sucks.html
http://www.birthbaby...ing-videos.html
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 07, 21:06)
Aš apie tris mėnesius nusitraukdavau rytais pienuką (iš tos, kur valgė ir kitos krūties, iki kito maitinimo prisipildydavo papukai), kai jo daugiausia būdavo ir sugirdydavau vakarais, kai jausdavau, kad jo mažei neužtenka vakare  drinks_cheers.gif

as irgi daznai taip darau drinks_cheers.gif
Atsakyti
Rita,

nusiramink ir nepergyvenk friends.gif
Vakarinis kabojimas ir netgi 'tuščios' krūties žindimas - yra normalus ir standartinis daugumos mažų kūdikėlių elgesys.
Taip elgiasi dau gu ma kūdikių, netgi ir tų, kurių mamos tikrai lotuliukas.gif turi pieno ir žindo kelis metus.

Teisiog vaikučiui krūtis ir mamytės glėbys reikalingi ir kaip maistas, ir kaip meilės ir saugumo šaltinis. Kurio norisi ir norisi.
Vakare vaikutis ir mamytė būna jau pavargę ir irzloki, tad reikia nusirmainti, pasiguosti, apsikabinti.
Vakarinis pienelis dažniausiai būna liesesnis (riebiausias yra naktį, dėl mamos poilsio ir naktį išsiskiriančių žindymą skatinančių hormonų), tad jo norisi daugiau.

Tad pritariu ankstesniems mamyčių siūlymams - vakare įsitaisyk patogiai, apsirūpink pagalvėm, atrama nugarai ir kojoms, buteliu vandens jei ištrokštum ir malonia atmosfera aplinkoje (visus su tokia 'kompetencija' kaip minėtoji seselė - vyk tolyn).
Ir mėgaukitės 4u.gif Patikėk, tai yra natūralu ir taip elgiasi dauguma kūdikių. Šį laiką reikia išlaukti ir pirmieji 1-3 mėn yra sunkiausieji žindymo karjeroje.
Vėliau T I K R A I bus lengviau 4u.gif

Sėkmės 4u.gif

O požymiai, rodantys pakankamą kūdikio gaunamą MP kiekį:
- šlapinasi daugiau nei 6k . per parą,
- šlapimas skaidrus ir šviesus;
- tuštinasi;
- auga svoris (na, čia matysis po kokios savitės kitos kai eisit svertis);
- bendra kūdikio savijauta.

QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 07, 17:03)
Gal nelabai tinkamas tas mano patarimas bus ir užmėtysit pomidorais, bet jeigu žinda 6 val, tai gal pabandyti duot čiulptuką, kad šiek tiek mamai atsigaut? Jeigu šlapinasi, tuštinasi normaliai, tiek kiek reikia, tai gal tiesiog didelis čiulpimo poreikis? Man atrodo, kad tai mažesnė rizika, negu duoti buteliuką tokiam mažam leliukui, kad neatsisakytų krūties  unsure.gif

aš nesutinku:
- jeigu mamytei kyla abejonių dėl MP kiekio ir nori jį pagausinti; tuomet išeitis tik viena - kuo dažniau duoti krūtį. Jos pakaitalai (buteliukai ir čiulptukai) šiuo atveju tikrai gali pakenkti.

- vaikutis dar labai mažas, MP pasiūla-paklausa ir gamyba tik reguliuojasi, tad su dirbtiniais įsikišimais tikrai siūloma palaukti.
Juk žįsti krūtį ir čiulpenti čiulptuką ar buteliuką - yra du visiškai skirtingi darbai, jiems reikia skirtingo išsižiojimo, skirtingo burnytės darbo. Kuo mažesnis vaikutis, tuo sunkiau jis atskiria šituos čiulpimo būdus - jei norite, kad taisyklingai ir neskausmingai žįstų, neklaidinkite jo guminiais pakaitalais.

- mamytė rašo, kad niekaip neužsigydo spenelių, juos skauda ir peršti.
Juk skausmas ir perštėjimas, nugaužti speneliai NĖRA normali būsena, tai gali rodyti, kad visgi yra reikalinga patikrinti ir pataisyti kūdikio apžiojimą, žindymo pozas. Taisyklingai žindant mama neturi jausti diskomforto.
Tokioje situacijoje tikrai nerekomenduoju kūdikiui duoti buteliuką ir čiulptuką. Jei jis žinda netaisyklingai - šių guminukų davimas gali tik dar labiau traumuoti spenelius.

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Nerandu temeles maitinanciuju MP vaikiuko primaitinimo klausimais sulaukus 6 men unsure.gif
Galbut cia to galiu pasiteirauti ax.gif Mes pradejom ragauti cukinija (aisku sunkiai sekasi, nesupranta mazius ka ta kosyte veikia jo burnyteje). O gydytoja jau rekomendavo ir kruopas ir banana duoti blink.gif Ar ne per drasiai cia dar tokiam ramiam skrandukui, pratusiam tik prie MP? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 08, 13:09)
Sveikutes  4u.gif
Nerandu temeles maitinanciuju MP vaikiuko primaitinimo klausimais sulaukus 6 men  unsure.gif
Galbut cia to galiu pasiteirauti  ax.gif Mes pradejom ragauti cukinija (aisku sunkiai sekasi, nesupranta mazius ka ta kosyte veikia jo burnyteje). O gydytoja jau rekomendavo ir kruopas ir banana duoti  blink.gif Ar ne per drasiai cia dar tokiam ramiam skrandukui, pratusiam tik prie MP?  blink.gif

As ivedinejau po viena produkta kas 1-2 savaites. Pradejom nuo bulvytes. Man atrodo, kad 6 men. pilnai uztenka darzoviu paragauti. Kruopas mums gydytoja siule nuo 8 men. , bet cia ziuriu su tuo primaitinimu labai ivairiai gyd. rekomenduoja biggrin.gif . Svarbiausia neskubeti, MP iki metu vistiek pagrindinis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog mamytė: 08 gegužės 2009 - 10:52
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 08, 11:09)
Sveikutes  4u.gif
Nerandu temeles maitinanciuju MP vaikiuko primaitinimo klausimais sulaukus 6 men  unsure.gif
Galbut cia to galiu pasiteirauti  ax.gif Mes pradejom ragauti cukinija (aisku sunkiai sekasi, nesupranta mazius ka ta kosyte veikia jo burnyteje). O gydytoja jau rekomendavo ir kruopas ir banana duoti  blink.gif Ar ne per drasiai cia dar tokiam ramiam skrandukui, pratusiam tik prie MP?  blink.gif

man ir jau neužilgo prasidės ragavimai, bet aš girdėjau kad reikia nuo morkos pradėt ax.gif po to įvesti bulvytę ...po to kitas daržoves...kaip daktarė sako, reikia išimt vieną maitinimą, bet aš neišimsiu, nes ir taip pienelio trūksta...nebedaug gaminasi verysad.gif ir dar...taip atsibodo nusitraukinėt doh.gif siaubas kažkoks doh.gif sukandus dantis nusitraukinėt einu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Saule danguje @ 2009 05 08, 12:09)
Sveikutes  4u.gif

Vat ir as pradedu galvoti kaip cia bus, nes temoje api 6 men. kudikiu maitinima tai pagrinde diskusija tik tu, kurie jau valgo nuo 4 men koses ir misinius. Ai, jauciu reik atidaryt temele atskira bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 05 08, 11:53)
man ir jau neužilgo prasidės ragavimai, bet aš girdėjau kad reikia nuo morkos pradėt ax.gif po to įvesti bulvytę ...po to kitas daržoves...kaip daktarė sako, reikia išimt vieną maitinimą, bet aš neišimsiu, nes ir taip pienelio trūksta...nebedaug gaminasi verysad.gif ir dar...taip atsibodo nusitraukinėt doh.gif siaubas kažkoks  doh.gif sukandus dantis nusitraukinėt einu verysad.gif

Viena maitinima isimt nera jokiu sansu, nes paragaves kosytes kiek jau jam norisi ragauti, uzciaupia burnyte ir prasosi ant ranku, bei iesko kruties - kaip neduoti blink.gif Manau, kad kai ismoks pavalgyti, tai ir pats nebesiprasys MP ax.gif
Morkyte daznai alergizuoja, todel pabijojau nuo jos pradeti.
Papildyta:
QUOTE(majke @ 2009 05 08, 11:54)
Vat ir as pradedu galvoti kaip cia bus, nes temoje api 6 men. kudikiu maitinima tai pagrinde diskusija tik tu, kurie jau valgo nuo 4 men koses ir misinius. Ai, jauciu reik atidaryt temele atskira bigsmile.gif

Tai va, ir as ten bandziau skaityti, bet neaptikau maitinancios mamytes doh.gif
Atsakyti
Del primaitinimo nuo sesiu men. Vyresnelei pirma karta virem bulvyte ir morkyte kartu. Bandziau savo pieno ilasint, bet ji taip uzsizviege, kad koki sh as jai cia kisu doh.gif lotuliukas.gif Zodziu, antras bandymas buvo po keliu dienu. Viriau ir bulvyte ir morkyte (nes nuo 7 menesiu vaikui jau reikia mesos, pasirodo blink.gif ), bet valgyti tai sekesi sunkiai ir iki siol turim nevalgymo bedu. Koses tai dariau uzpilamas (specialus milteliai), "tikroji" kose net su smulkintuvu nesusitrina iki vienalytes mases - lieka smulkiu grudeliu.. Bet jas irgi labai prastai valge, finale - suserem kaime suniui biggrin.gif Na, primaitinimo ir dabar laukiu kaip baubo biggrin.gif

Beje, vel svorio priaugom tik 200 g verysad.gif Nors siuo metu atitinkam idealu svori, bet gyd. sake, kad veliau atsiliksim ir aisku, siulo misini.. Tai va ir galvoju, koki cia pasirinkus verysad.gif Taip pat siulo ir kosem primaitinti.. Och, ner gyvenimo.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 05 08, 11:51)
As ivedinejau po viena produkta kas 1-2 savaites. Pradejom nuo bulvytes. Man atrodo, kad 6 men. pilnai uztenka darzoviu paragauti. Kruopas mums gydytoja siule nuo 8 men. , bet cia ziuriu su tuo primaitinimu labai ivairiai gyd. rekomenduoja biggrin.gif . Svarbiausia neskubeti, MP iki metu vistiek pagrindinis mirksiukas.gif

O vaisius kada pradeti ragauti?
Be to dar gyd. sake, kad maisyti darzoves, tarkim bulve su kalafijoru g.gif Man kazkaip nedrasu - galvoju, kad ragausim po viena darzove savaite, ar dvi, tada kita ir kai isragausim, zinosim kas tinka ir patinka ir tik tada pamaisysiu g.gif
Kaip galvojat, ar ne per daug as cia trydalioju?
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 05 08, 11:53)
man ir jau neužilgo prasidės ragavimai, bet aš girdėjau kad reikia nuo morkos pradėt ax.gif po to įvesti bulvytę ...po to kitas daržoves...kaip daktarė sako, reikia išimt vieną maitinimą, bet aš neišimsiu, nes ir taip pienelio trūksta...nebedaug gaminasi verysad.gif ir dar...taip atsibodo nusitraukinėt doh.gif siaubas kažkoks  doh.gif sukandus dantis nusitraukinėt einu verysad.gif

Kristinita, Tau - medalis first.gif ir dar balionas 4u.gif
Atsakyti