Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(JasVita @ 2009 05 06, 14:41)
na nuo pat pradžių ta krūtis kentėjo, ją labiausiai skaudėjo... bet anksčiau valgydavo normaliai... čia gerų porą savaičių šitaip... O sakykit normalu, kad dabar krutyse nebejaučiu jokių persipildymų?... net naktį kai išmiega po 7 val krūtys nebūna kietos... ęia gal jau viskas normalizavosi?... tikrai nemanau kad trūktų pienelio...  unsure.gif

Būna tokių lelių, kurie neima vienos krūties, nežinia, kas ten jiems nepatinka: gal žindymo poza, gal kampas... Bandyk pakeisti žindymo pozą, kai valgo iš nepatinkančio fabrikėlio. O gal po savaitės ims ir pamėgs, na visaip būna smile.gif Svarbu vis pasiūlyk. O šiaip jei vis tiek nepatiks, nėra ko labai nerimauti, nes organizmas prisitaikys ir kita gamins tiek, kiek reikia, žinoma, tik proporcijos skirsis...
Pasiūla-paklausa jau maždaug yra susireguliavusi, dėl to nėra kietumo ir persipidymo, tiesiog organizmas prisitaikė prie mažylės poreikių.
Jei jokio kito maisto nevalgo, panelė yra linksma ir guvi, gerai šlapinasi, gerai priauga svorio, tai tikrai nėra ko panikuot mirksiukas.gif Jei labai labai neramu, dažniau reikėtų maitinti naktimis, tada išsiskiria daugiausiai laktaciją skatinančio hormono.
Bet tas nerimas visai suprantamas, nes tik pradėjus maitinti viskas dar tik reguliuojasi, todėl būna ir guziukų, ir fontanų, ir viso kito, tada nekyla klausimų, ar užtenka pienelio. Kai po tokių įvykių niekas nesiguzuoja ir nėra panašių dalykų, rodančių pieno perteklių/ nesusireguliavusį mp gamybos procesą, kyla nerimas, ar yra pieno smile.gif
Be to, svarbi ir mamos nuojauta, ne tik išoriniai požymiai mirksiukas.gif
Papildyta:
Labai daug atsakymų į įvairius klausimus štai čia: sveika pradžia.
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 05 06, 16:19)

na mano panelė tikrai linksma ir guvi lotuliukas.gif šia savaitę vaikštom į masažus, tai masažistė, ją vos nulaiko lotuliukas.gif svorio prieaugis matyti mano paraše. antrą mėn priaugom tik puse kg, tai sesutė jau buvo liepus primaitinti, neva man trūksta pienelio... bet ji neįvertino to fakto, kad aš gulėjau ligoninėj ir buvau po operacijos... mažylė tris dienas valgė mišinuką, o grįžus aš ją sėkmingai maitinau, aišku teko pavargti kol pienelio vėl atsirado tiek kiek reikai, bet kai nori viskas įmanoma rolleyes.gif Buvom svertis dviejų mėn ir savaitės, kad nuraminti tą sesutė (gydytoja buvo rami kaip ir aš lotuliukas.gif ) tai per savaitę 300 gr drėbtelėjom... tai manau, kad augam taip kaip reikia smile.gif
Na o dėl to jos valgymo ypatumo... na žiūrėsim kaip čia bus... kaip aš sakau, jai matyt pabosta iš vienos valgyt, tai nori kitos smile.gif bandysiu ir pozą pakeisti, gal padės... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2009 05 06, 15:19)

Superine konsultacija thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Man "Sveika pradzia" irgi laaabai patinka biggrin.gif Ypatingai naudinga info pradzioje, kai nezinai, ar viska gerai darai, ar uztenka pienelio ir t.t. Daug itampos nuimdavo konsultacijos ir jau pateikti atsakymai.
Papildyta:
QUOTE(JasVita @ 2009 05 06, 16:39)
Buvom svertis dviejų mėn ir savaitės, kad nuraminti tą sesutė (gydytoja buvo rami kaip ir aš  lotuliukas.gif ) tai per savaitę 300 gr drėbtelėjom... tai manau, kad augam taip kaip reikia  smile.gif
Na o dėl to jos valgymo ypatumo... na žiūrėsim kaip čia bus... kaip aš sakau, jai matyt pabosta iš vienos valgyt, tai nori kitos  smile.gif bandysiu ir pozą pakeisti, gal padės...  smile.gif

Saunuole, JasVita, kad taip pasitiki savimi ir savo mazaja drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juratelele: 07 gegužės 2009 - 08:37
Sveikos mamytes 4u.gif ,
Norim ir mes pasidalinti savo bedomis blush2.gif , gal ne taip liudna bus verysad.gif . Mano lelytei dar tik 12 dienu, o ji jau ragavo misinuko. Jau trecia para kaip nuo 17 iki 23 val. ji nepaleidzia papuko ir pastoviai verkia, jauciu pati kad krutine per tas valandas tikrai buna issisemusi ir joje pienuko nebelike verysad.gif Tad vakar daviau 30ml misinuko ir ji iskart nugrimzdo i saldu miegeli. Siaip mazyle valgo kas 3 valandos, nakti ismiega net keturias, slapinasi ir tustinasi po kiekvieno maitinimo. Noriu maitinti pati, labai to noriu, bet 6 valandas be perstojo leisti zysti tuscia kruti irgi ne iseitis g.gif ? O ka dar kalbeti apie nugrauztus spenelius, kuriu dar nespejau uzsigydyti doh.gif . Nusitraukti pieno irgi negaliu: bandziau ir rankomis, ir paprastu ir elektriniu pientraukiu nebega nors pasiusk... Taip ir kenciu skausma visa maitinima, vis dar neprarasdama vilties, kad to pienuko pas mane dar atsiras ok.gif
Atsakyti
QUOTE(Juratelele @ 2009 05 07, 10:38)
Saunuole, JasVita, kad taip pasitiki savimi ir savo mazaja  drinks_cheers.gif

o kas daugiau belieka ax.gif jau mano giminiečiau bijo man ką apie pienelį ir sakyti, nes atsikertu visada smile.gif o vat anyta vis dar bando mano kantrybę... bet vieną dieną aš neiškentėsiu ir jai pasakysiu... doh.gif

Jei būt mano valia išsiūsčiau anytą kur nors į marsą su savo šnekom... Man labai nepriimtini jos auklėjimo metodai... unsure.gif Nenoriu jai net į rankas dukrytės duoti...

Rita, žinau kad sunku... bet tikrai mišinukas ne išeitis... Jei tik noro yra, bus ir pienelio... Plauksi pienelio jūrose 4u.gif tik sau ir visiems sakyk, kad pienelio turi ir jo sočiai 4u.gif Aš su ašarom dar ir dabar prisimenu tris dienas, kai mano dukrytė buvo priversta valgyti mišinuką... Ir kai grįžus priglaudžiau ją prie krūties ir ji valgė, aš verkaiu iš laimės... Taip buvo gera glausti ją, pasimiršo visi skausmai, visi ilgi jos valgymai, skaudantys speneliai... Iš patirties sakau, pirmas mėnuo pats sunkiausias, o vėliau vis lengvyn 4u.gif Stiprybės ir kantrybės tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JasVita @ 2009 05 07, 10:44)
o kas daugiau belieka  ax.gif jau mano giminiečiau bijo man ką apie pienelį ir sakyti, nes atsikertu visada  smile.gif  o vat anyta vis dar bando mano kantrybę... bet vieną dieną aš neiškentėsiu ir jai pasakysiu...  doh.gif

Puikiai Tave suprantu. Kai as maitinau pagal poreiki, tai mano artimieji irgi akis ispute ziurejo ir kiekvienas stengesi savo patarimus dalinti. As kartais jau ir be kantrybes atsakinejau i ju pastebejimus, kaip kirviu nukirsdavau. O dabar, kai mazyliui tuoj bus 13 men., o jis dar valgo pilnai kiek nori mano pieneli, tai visi labai didziuojasi manimi ir sako, kokia as saunuole smile.gif Oi, kiek kantrybes su kai kuriais maniskiais reikia doh.gif
Laikykis mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 07, 10:13)
Sveikos mamytes  4u.gif ,
Norim ir mes pasidalinti savo bedomis  blush2.gif  , gal ne taip liudna bus  verysad.gif  . Mano lelytei dar tik 12 dienu, o ji jau ragavo misinuko. Jau trecia para kaip nuo 17 iki 23 val. ji nepaleidzia papuko ir pastoviai verkia, jauciu pati kad krutine per tas valandas tikrai buna issisemusi ir joje pienuko nebelike  verysad.gif Tad vakar daviau 30ml misinuko ir ji iskart nugrimzdo i saldu miegeli. Siaip mazyle valgo kas 3 valandos, nakti ismiega net keturias, slapinasi ir tustinasi po kiekvieno maitinimo. Noriu maitinti pati, labai to noriu, bet 6 valandas be perstojo leisti zysti tuscia kruti irgi ne iseitis  g.gif ? O ka dar kalbeti apie nugrauztus spenelius, kuriu dar nespejau uzsigydyti  doh.gif  . Nusitraukti pieno irgi negaliu: bandziau ir rankomis, ir paprastu ir elektriniu pientraukiu nebega nors pasiusk... Taip ir kenciu skausma visa maitinima, vis dar neprarasdama vilties, kad to pienuko pas mane dar atsiras  ok.gif

Rita, as galiu tik paraminti, kad mano mazasis pradzioje prie kruties isbudavo po 4-5 val. Ir irgi ciulpdavo lyg ir tuscia kruti. Bet as leisdavau. Juk mazuciams krutis yra ne tik maistas, bet ir nusiraminimo priemone. Vaikiukui mamos artumas ir kruties ciulpimas yra geriausi raminamieji. Taigi neatimk is dukrytes taip reikiamos silumos. Be to, ilgiau ir dazniau valgydama, mazoji "uzsisako" reikiama pienelio kieki ateiciai, kad mamos organizmas prisitaikytu ir gamintu pienelio tiek, kiek reikia.
Atsargiai su misinuku, gali padaryti dar blogiau. Juk Tavo mergyte dar labai mazyte ir gali atsisakyti kruties. Tada sugrizti atgal gali buti labai sudetinga.
Svarbiausia, jeigu mazoji slapinasi dazniau nei 6k. per para ir auga svoris, vadinasi, jai pienelio tikrai uztenka.
Tad linkiu tureti kantrybes, ramybes, pasitikejimo savimi bei mazaja ir tikrai viskas susitvarkys mirksiukas.gif
Del speneliu, mano irgi buvo jautrus ir tikrai ilgiau nei 2 men. O paskui kazkaip apsiprato. Man beje labai padejo Multi-Mam kompresai. Nors jautrumo sie kompresai nenueme, bet neleido speneliams sutrukti. Kitos mamos siule tepti vitaminu E. Pasiziurek, kuris tau variantas priimtinesnis.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juratelele: 07 gegužės 2009 - 12:31
Aciu uz palaikyma 4u.gif . Va ka tik isleidau lankancia sesute, tai ji man drebtelejo, kad neturejau pieno su pirmu tai ir su antru nieko gero nebus gun_bandana.gif . Ot mediku palaikymas, daugiau neisileisiu schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 07, 10:13)
Norim ir mes pasidalinti savo bedomis  blush2.gif  , gal ne taip liudna bus  verysad.gif  . Mano lelytei dar tik 12 dienu, o ji jau ragavo misinuko. Jau trecia para kaip nuo 17 iki 23 val. ji nepaleidzia papuko ir pastoviai verkia, jauciu pati kad krutine per tas valandas tikrai buna issisemusi ir joje pienuko nebelike  verysad.gif Tad vakar daviau 30ml misinuko ir ji iskart nugrimzdo i saldu miegeli. Siaip mazyle valgo kas 3 valandos, nakti ismiega net keturias, slapinasi ir tustinasi po kiekvieno maitinimo. Noriu maitinti pati, labai to noriu, bet 6 valandas be perstojo leisti zysti tuscia kruti irgi ne iseitis  g.gif ? O ka dar kalbeti apie nugrauztus spenelius, kuriu dar nespejau uzsigydyti  doh.gif  . Nusitraukti pieno irgi negaliu: bandziau ir rankomis, ir paprastu ir elektriniu pientraukiu nebega nors pasiusk... Taip ir kenciu skausma visa maitinima, vis dar neprarasdama vilties, kad to pienuko pas mane dar atsiras  ok.gif

Rita nepatingek ir perskaityk visa sia tema bei tema "ilgo ir sekmingo maitinimo paslaptys" - bet nuo 1 iki galo. Nes tau tkrai reikia patarimo, ir ne is vienos mamos, todel butu gerai, kad perskaitytumei viska viska, tikrai atsiras visi atsakymai i tavo problema ir dilema. Bendrai kuo greiciau uzkisi vaika misinukais, tuo greiciau neturesi pieno. Kantrybes ir sekmes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 07, 16:26)
Aciu uz palaikyma  4u.gif . Va ka tik isleidau lankancia sesute, tai ji man drebtelejo, kad neturejau pieno su pirmu tai ir su antru nieko gero nebus  gun_bandana.gif  . Ot mediku palaikymas, daugiau neisileisiu  schmoll.gif .

Rita ta "sesute" pasiusk po velniu. Turesi pieno jeigu noresi tureti. Gerai paavlgyk, miegok su leliuku kai leliukas miega, velniop betvarke. Susitvarkys po metu. Gerai pavalgyk, duok papa daznai. Kuo labiau issilsejus busi, kuo labaiu leliaus ritmu gyevnsi tuo sekmingesnis bus zindymas. Pasakyk kad ta sesute yra nesusipratimas tokaime skyriuje. LInkejimai jai nuo manes, mano visa ginine neturejo pieno, o as zindau iki 2,5 metu. Taip, kad cia visikai bla-bla-bla. Laikykis.!"!! drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 07, 15:26)
Aciu uz palaikyma  4u.gif . Va ka tik isleidau lankancia sesute, tai ji man drebtelejo, kad neturejau pieno su pirmu tai ir su antru nieko gero nebus  gun_bandana.gif  . Ot mediku palaikymas, daugiau neisileisiu  schmoll.gif .

Gal nelabai tinkamas tas mano patarimas bus ir užmėtysit pomidorais, bet jeigu žinda 6 val, tai gal pabandyti duot čiulptuką, kad šiek tiek mamai atsigaut? Jeigu šlapinasi, tuštinasi normaliai, tiek kiek reikia, tai gal tiesiog didelis čiulpimo poreikis? Man atrodo, kad tai mažesnė rizika, negu duoti buteliuką tokiam mažam leliukui, kad neatsisakytų krūties unsure.gif Bet žinoma, kuo dažniau duosit krūtį, tuo daugiau pienuko pristimuliuos leliukas, kantrybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Frezija* @ 2009 05 07, 16:03)
Gal nelabai tinkamas tas mano patarimas bus ir užmėtysit pomidorais, bet jeigu žinda 6 val, tai gal pabandyti duot čiulptuką, kad šiek tiek mamai atsigaut? Jeigu šlapinasi, tuštinasi normaliai, tiek kiek reikia, tai gal tiesiog didelis čiulpimo poreikis? Man atrodo, kad tai mažesnė rizika, negu duoti buteliuką tokiam mažam leliukui, kad neatsisakytų krūties  unsure.gif Bet žinoma, kuo dažniau duosit krūtį, tuo daugiau pienuko pristimuliuos leliukas, kantrybės  4u.gif

tikrai neužmėtysim....aš irgi patarčiau.....saviškę iki šiol maitinu.....bet pirmus mėn tai žindukas buvo išsigelbėjimas kai norėjau pavalgyt, nusiprausti......o stimuliavau krūtis kas pusvalandį, valaną....ir palaikydavau po valandą.....ber reikia leisti ir prisipildyti tam pieneliui pertraukėlės vistiek turi būti.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rita003 @ 2009 05 07, 11:13)

Vaje, maniske vakarais 'prakabodavo' po 7 valandas !!! Ziauru, vos nenuprotejau, bet jei maitint atsigulus ir skaityt ar telika ziuret - visai nieko biggrin.gif Na, o kai paaugo, atsisakinet papulio pradejo, tai ko tik neisdarineju dabar, ant ausu stojuos tiesiogine to zodzio prasme, kad tik zistu ! O pienelio UZTEKS, tik nepergyvenk, verciau nakti, paryciais po maitinimu nusitrauk - tada jo daugiausia - sugirdysi saukstuku kai vakare striuka vietoj kokio misinio. As irgi panikavau, kad neuztenka, bet kai pasisveriam - tai vis po kilograma kas menesi doh.gif ir taip jau 5 menesius blink.gif o papuliai atrodo tusti tusti, lengvi lengvi, jokio laselio pro sali.. Vaikas prase prase pirmus menesius, is tiesu sunku susigaudyt ar uztenka, bet taigi stora dabar kaip kaledine zasis, tai matyt kad ne sventa dvasia gyva mirksiukas.gif
Atsakyti
Rita nepatingek ir perskaityk visa sia tema bei tema "ilgo ir sekmingo maitinimo paslaptys" - bet nuo 1 iki galo.

Butinai paskaitysiu, man dabar kiekviena patirtis naudinga smile.gif . o siandien viskas thumbup.gif . Valgo dukryte kas 2-3 val. ir ramiai sau miega, tikiuosi kad tokia ir naktis bus.
Atsakyti